HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2011 Pazartesi - 00:39

Bayır: Hatalardan ders çıkaracağız

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise alınan sonucun başarısız bir sonuç olmadığını aksine kendilerini daha da hırslandırdığını söyledi.

Bayır: Hatalardan ders çıkaracağız

Fatih Yapar/Egedesonsoz - Türkiye genelinde CHP oylarının 3 milyon arttığını, İzmir'de de 2007 genel seçimlerine göre daha fazla oy aldıklarını belirten Bayır, "Kesinlikle bu sonuçlardan bir moral bozukluğu taşımıyoruz. Tam tersine daha fazla hırslandık, daha fazla çalışacağız" dedi. Eksiklikleri tespit ederek nerede hata yaptıklarını bulacaklarını ifade eden Bayır, bazı sandıklardan gelen seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini de söyledi. Bazı sandıklarda oy toplamlarında hata yapıldığı bilgisine ulaştıklarını ifade eden Bayır, sonuçların değişmeyeceğini ancak CHP'ye oy vermiş bir tek vatandaşın bile hakkını savunacaklarını dile getirdi.

İLÇELERDE DEĞİŞİM SİNYALİ
Basın mensuplarının AK Parti'nin İzmir'de 2009 yerel seçimlerine göre bazı ilçelerde oyunu artırarak birinci parti çıktığını sorması üzerine ise Bayır, "5-6 ilçe var. Onlarda da bazı sandık hataları var. Onları da düzelteceğiz. İktidar olmanın gücünü kullanan AKP niye İzmir'de birinci parti olamamıştır. Bu şansı da kendilerine vermeyi düşünmüyoruz" dedi. "Buradan çıkarmayı düşündüğümüz bazı dersler var" diyen Bayır, seçimlerin hemen ardından ilçe bazında bazı değişikliklere gideceklerinin sinyalini verdi. Bayır, "Şimdi örgütlerimizi yeniden gözden geçirme zamanı. Yeniden yapılanacağız ve yarın seçim varmış gibi tekrar çalışacağız. Taze kana ihtiyaç varsa bu değişiklikler yapılacaktır. Bunlar kongerelerle yapılır, parti içi demokrasi çerçevesinde bazı değişikliklere gideceğiz" şeklinde konuştu.

ADİL BİR SEÇİM OLMADI
Her iki bölgeden 10+10 iddiası ile seçimlere girdiklerinin hatırlatılması üzerine Bayır, "Biz yeni CHP olarak iddia ile yola çıkmak zorundaydık. Hiçbir takım ekibini sahaya sürerken berabere kalacağım ya da mağlup olacağım diye sahaya çıkmaz. Ben bu çalışmalara başladığımda hedefimi 10+10 olarak koymuştum. Ancak bazı şeyleri göremeye bilirsiniz. İki ay sonra iki Bakanın buradan aday olup siyah plakalı Sağlık Bakanlığı'na ait ambulanslarla sandığa adam taşıyacağını kimse bilemezdi. Ya da muhtarlara saat dağıtılacağını kimse bilemezdi" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demokrat izmirli 14 Haziran 2011 Salı 00:10

SN BAYIR 2 AY ÖNCE ANKET AÇIKLAMIŞTINIZ EN DÜŞÜK OYL AK PARTİAR BALÇOVA VE GÜZELBAHÇE % 8 DEMİŞTİN MALESEF GÜZELBAHÇE 24 BALÇOVA 29 ALDI.10+10 DEMİŞDİN ODA FİYASKO BENCE BİRAZ SUSMALISINIZ

Yorumu oyla      13      6  
sezen 13 Haziran 2011 Pazartesi 15:11

c.h.p rumuzlu kongreye hazırlan görevden alma bekleme öyle bi başkan hazırlıyoruzki size BOYUNCA altın sinsi tanımadık sanki seni bak aday olcan listede geri kalırsan istifa etme alışıksın kaçmaya dizayn edelim diyo utanmadan

Yorumu oyla      13      6  
C.H.P 13 Haziran 2011 Pazartesi 14:48

ZAMAN GEÇİRMEDEN İLÇE ÖRGÜTLERİNİ DİZAYN ETMEK GEREKİYOR.TEŞKİLATLARIMIZ ÇALIŞMADI VE BU GERÇEGİDE BİLMEYENN GÖRMEYEN YOK.

Yorumu oyla      14      7  
Bucalı 13 Haziran 2011 Pazartesi 14:47

40 yıllık Bucalıyım.Bucanın pek çok sorunu var.başta yol,İş, Aş.Chp Bucayı aldı ne yaptı?Belediyede yediniz birbirinizi.Kocaoğlu Susam Birbiririni yedi olacağı bu.Yerel seçimlerde korkarım belediyelerde gidecek.

Yorumu oyla      14      7  
avni güven 13 Haziran 2011 Pazartesi 13:59

bu seçimde hülya güveni millet vekili adayı gösterenleri alkışlamak gerek akp nin oylarını artıran isimlerden biri hülya güven 2.side oğuz oyandır helel olsun be partiyi ne hale soktunuz bunlar bir chp li yere düşse ilk tekmeyi vururlar bunlar çantacı çantacı

Yorumu oyla      13      7  
gonzo 13 Haziran 2011 Pazartesi 13:27

"ne de olsa birşey olmaz" diyen değil adam gibi çalışan teşkilat istiyoruz.İnsanların birbirini yemediği, dedikodudan uzak, nitelikli, halka yakın insanlar görmek istiyoruz...Bu ülkenin geleceği için bu gereklidir.

Yorumu oyla      15      6  
Black Jack 13 Haziran 2011 Pazartesi 12:35

İnternette yorum yazmayı bile beceremeyen il başkanı seçim kazanmayı hayal ediyormuydu ders çıkarmaya devam edin prof olacaksınız bu kadar ders çalışmaya

Yorumu oyla      13      10  
yasemin 13 Haziran 2011 Pazartesi 12:15

kahvelereden dışarı çıkmayıp,açılan seçim bürolarını kahve olarak kullanan özelliklede partili baylar;şimdi istifa çağrılarını yapacağınıza afedersiniz biz çalışmadık;hata yaptık izmir bizim kalemiz sanarak hep hata yaptık ve örgütümüze destek vermedik.özür diliyoruz diyeceğinize internet sitelerinde ve basında boy göstermeyin lütfen.iki gün sonra kongre sürecinde hepiniz ben diyerek yönetimlere talip olacaksınız,o tarihe kadar eleştiriden ziyade özeleştirinizi yapın.bu duruma belediye ve ilçe örgütleri en başta olmak üzere.

Yorumu oyla      14      6  
chp için zor günler..... 13 Haziran 2011 Pazartesi 11:19

chp hiç bir zaman ders çıkarmadı.garanti gözüyle baktığı illere önem vermedi.chp nin içinde truva atı rölünde olan vekiller var.

Yorumu oyla      15      7  
vatandaş 13 Haziran 2011 Pazartesi 10:48

Mağlubiyet sonrası ders çıkarma hikaye, önemli olan bu mağlubiyeti yaşatmamaktı, bizler her seferinde ders çıkaralım diye uğraşırken, diğerleri dersleri hatım ediyorda farkında değilsiniz, yazık yazık çok yazık...

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de büyük şok!
Sandıklar açıldıkça CHP il örgütünde beklene oy oranına ulaşılamaması ...
İzmir’den Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı
CHP’nin İzmir ve ülke genelinde bekleneni verememesi partinin eski kurmaylarını ...
'İzmir’de maç artık çift kale oynanacak'
Türkiye ve İzmir genelinde açılan sandık oranının yüzde 99’lara ulaşmasının ...
 
İşte ‘Seçim 2011’ sonuçları
Ülke genelinde yoğun katılımla gerçekleşen 12 Haziran 2011 genel seçimleri ...
Erdoğan: Hesaplaşma değil helalleşme günü
Seçimden üçüncü kez art arda zaferle çıkan AK Parti'nin Genel Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Bir sonraki seçimde iktidarız
Oyların sayımının bitmesine dakikalar kala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
AKP'den 2. bölgeye, CHP'den 1. bölgeye itiraz
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay Egedesonsöz’ e yaptığı özel açıklamada ...
İşte ilçe ilçe İzmir sonuçları
Oy sayım işlemi 1. bölgede biterken, 2. bölgede %99.19 oranında tamamlandı.
İşte yeni İzmir milletvekilleri
İzmir'de sandıkların sayımı tamamlandı. CHP 13 milletvekili çıkartırken, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva