HABERLER>POLİTİKA
12 Haziran 2011 Pazar - 22:41

Erdoğan: Hesaplaşma değil helalleşme günü

Seçimden üçüncü kez art arda zaferle çıkan AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonuçları değerlendirdi.

Erdoğan: Hesaplaşma değil helalleşme günü

ANKARA - AK Parti'nin yüzde 50 oy alarak yeniden seçimde birinci parti olmasının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan Genel Merkez'de ünlü balkon konuşmasını yaptı.
 
Balkona Emine Erdoğan'la gelen Başbakan, önce eşiyle birlikte partilileri selamladı. Partililer "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye slogan attı.
 
Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Değerli yol arkadaşlarım. Burada Ankara'dan AK Parti Genel Merkezi'nden tüm arkadaşlarımla hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Tokyo'dan Viyana'ya kadar, Paris'ten Toronto'ya kadar tüm soydaşlarımızı buradan selamlıyorum. Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş, Türkiye'den gelecek haberleri heyecanla takip eden Bağdat, Şam, Beyrut, Amman, Kahire, Tunus, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşa ve diğer tüm dost ve kardeş halkları da buradan muhabbetle selamlıyorum. 12 Haziran seçim sonuçları ülkemize, milletimize bütün coğrafyamıza tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar bölgemizde ve dünyada barışa, adalete, huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum. Bütün milletimi bugün katılım noktasında gösterdikleri cesaret ve ciddiyet noktasında sandığa giden tüm vatandaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum. Gurbet ellerden gelip vatanında oy kullanan kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.
 
AK Parti olarak bugün çok farklı heyecanları yaşıyoruz. Türkiye'deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz. (Kıskananlar çatlasın diye sloganlar atıldı) Kimse çatlamasın, onları da kucaklayacağız. Böyle yaptığımız için demokrasi tarihimizde çok partili dönemde nadir rastlanan bir biçimde üçüncü dönem yetki almanın heyecanını yaşıyoruz. Biz vurmaya değil sevmeye geldik. Karşılığını bulmadığımızda cevabını verir geçeriz. 22 Temmuz'a göre oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize bize olan güveninden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Oyumuzu 5 milyon artırdık 21 milyonun oyunu aldık.
 
DİYARBAKIR KADAR GAZZE KAZANDI
AK Parti'ye oy vermiş olsun ya da olmasın tüm içtenliğimle söylüyorum seçimin galibi hiç şüphesiz Türkiye'dir. Bir kez daha Türkiye kazandı. Bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha milli irade kazanmıştır. Topyekün millet kazanmıştır. Millet mührü eline almış ve son sözünü söylemiştir. Millet bütün soru işaretlerine, tereddütlere son noktayı koymuştur. Bugün Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz, Gürcü, Roman tüm kardeşlerim kazanmıştır. İşçiler, memurlar, emekliler, çiftim, köylüm, engellim, tüm genç kardeşlerim, tüm yavrularımız kazanmıştır. Yoksul kardeşim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Küresel ölçekte mazlumların, mağdurların umudu kazanmıştır. Bugün İstanbul kadar Saraybosna kazanmıştır. İzmir kadar Beyrut kazanmıştır. Ankara kadar Şam kazanmıştır. Diyarbakır kadar Ramallah, Batı Şerita, Kudüs, Gazze kazanmıştır. Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Barış, adalet, istikrar kazanmıştır. Adnan Menderes'in, Hasan Polatkan'ın canlarını feda ettikleri demokrasi bu ülkede sarsılmaz bir güce ulaşıyor. Merhum Turgut Özal'ın hayalleri artık yerini bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti muasır devletler seviyesine ulaşmıştır. Demokrasi tarihimiz çok farklı bir konuma ulaşmış, canlarını yitiren tüm kardeşlerimizin ruhu bir nebze olsun şadolmuştur. Çetelerin istikamet çizdiği Türkiye artık geride kalmıştır. Benim milletim tartışmasız şekilde kazanmıştır.
 
OY VERMEYENİN YAŞAM TARZI NAMUSUMUZ
Milli irade üzerindeki vesayet, hukuk dışılık tartışmasız şekilde kaybetmiştir. Türkiye'nin önüne yeni yepyeni tertemiz bir sayfa açılmıştır. Yeni AK Parti hükümeti de tüm Türkiye'nin hükümeti olacaktır. Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinde yine AK Parti var. Batıda da, doğuda da, kuzeyde de, güneyde de var. Yedi bölgenin hepsinde AK Parti birinci parti. Neden? Çünkü biz kimseyi dışlamadık, kimseyi ayırmadık. Herkesi kucakladık. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Canlar arasında hiçbir ayrım yapmadık. Samimi şekilde demokrasinin standartlarını yükseltmenin gayesi içinde olduk. 74 milyonun kardeşçe bir ve beraber yaşayacağı Türkiye inşa etmenin yoğun çabası içinde olduk. Bir nebze bile geriye gidiş olmayacaktır. Her bir ferdin yaşam tarzı, inancı, değerleri bizim üzerimizde mübarek bir emanettir. Oy verenlerin de vermeyenlerin de yaşam tarzını, inancını namusumuz olarak göreceğimizden hiçkimsenin kuşkusu olmasın. Hangi partiye oy verirse versin. Her bir kardeşimizin huzur, güven, barış adalet içinde yaşamını idame ettireceğinden hiçkimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bütün kardeşlerimin gönül huzuru içinde olmasını yürekten temenni ediyorum. Bugün sorumluluğumuz çok daha artmıştır. Üçüncü dönemde hassasiyeti de kat be kat artmıştır. Üzerimizdeki emanetin ağırlığı bugün çok daha artmıştır. Kibirden zaten sakınıyorduk. Bugünden itibaren tüm teşkilatlarımızla, tüm belediye başkanlarımızla, il genel meclisi üyelerimizle, yeni parlamento grubumuzla çok daha mütevazı olmanın gayreti içinde olacağız. Gururu kapımızdan içeri almadık, bu konuda daha hassas olacağız. Tevazuda toprak gibi olmaya çok daha özen göstereceğiz. Bu ülkeye hizmetkar olmaya devam edeceğiz.
 
MİLLET YENİ ANAYASA MESAJI VERDİ
Sandığın verdiği mesajı en doğru şekilde okumanın çabası içinde olacağız. Millet bize yeni anayasa yapmak için de bize bir görev verdi. Milletimiz bu yeni anayasayı uzlaşmayla, müzakereyle yapma mesajını verdi. 330'un altında milletvekili çıkarıyoruz diye biz kapımızı kapamayacağız. Ana muhalefete gideceğiz, kabul ederlerse oturup uzlaşmayla parlamento dışındaki partiler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenlerle en geniş anlamda uzlaşma arayışı içinde olacağımızı bu akşamdan ifade ediyorum. Özgürlükçü bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendisini bulacak. Doğu, batı, kuzey, güney bulacak. Milletim işte bu benim anayasam diyecek. Bu anayasa Türkiye'nin her zerresini, her ferdini ifade edecek. Her kimlik, her değer, herkesin barış ve adalet talebine bu anayasa karşılık verecek. Bu anayasa Kürt'ün, Laz'ın, Gürcü'ünün, Roman'ın, Alevi'nin azınlıkların 74 milyonun anayasası olacak. Bu anayasa kardeşlik, dayanışma, paylaşma birlik ve beraberlik üzerine tesis edilecek. Başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık. Yeni yatırımlarımızı hemen başlatacağız. Sosyal kesimin taleplerine çok daha fazla karşılık üreteceğiz. Milli birlik ve kardeşlik sürecine hız vererek, annelerin gözyaşını gençlerin akın kanını durdurmak için çok daha gayret göstereceğiz. Bölgemizde barışın tesisi için daha büyük çaba harcayacağız. Bundan sonra da bölgemizde hak, hukuk, barış, adalet, özgürlük ve demokrasi diyeceğiz.
 
HESAPLAŞMA DEĞİL HELALLEŞME GÜNÜ
Kazanan Türkiye olmuştur, demokrasimiz olmuştur. Hiçkimsenin coşkusu diğerlerini üzmesin. Çünkü biz hep birlikte Türkiye'yiz. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz. Bunu unutmayın. Bugün hesaplaşma değil helalleşme günüdür. Kampanya sürecinde istemeden kalbini kırdığımız kardeşlerimiz varsa hepsinden tüm arkadaşlarım adına helallik diliyorum. Kampanya sürecinde yaşananların, söylenenlerin, incitici kelamın meydanlarda kalmasını diliyorum. İncittiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik diliyorum. Tüm partilere hakkımı, hakkımızı helal ediyoruz. AK Parti teşkilatına buradan şükranlarımı iletiyorum. Üçüncü dönem AK Parti iktidarı tüm Türkiye'ye, tüm insanlığa hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Her şey Türkiye için, her şey demokrasi için, kardeşlik için. 12 Haziran demokrasi bayramı kutlu, mübarek olsun. 74 milyonu bir ve beraber olarak kucaklıyor hepinizi Allah'a emanet ediyorum. "
 
ATAKULE'Yİ UZAKTAN IŞIKLANDIRDI
Erdoğan konuşması sonrasında uzaktan kumandayla Atakule'nin yeni ışıklandırma sistemini uygulamaya koydu.
 
BALKONDAN 'HAYDİ BİR DAHA'
Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin reklam kampanyasında kullandığı "Haydi bir daha" adlı şarkıyı balkondan seslendirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Bir sonraki seçimde iktidarız
Oyların sayımının bitmesine dakikalar kala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AKP'den 2. bölgeye, CHP'den 1. bölgeye itiraz
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay Egedesonsöz’ e yaptığı özel açıklamada ...
İşte ilçe ilçe İzmir sonuçları
Oy sayım işlemi 1. bölgede biterken, 2. bölgede %99.19 oranında tamamlandı.
 
İşte yeni İzmir milletvekilleri
İzmir'de sandıkların sayımı tamamlandı. CHP 13 milletvekili çıkartırken, ...
Bağımsızlar Güneydoğu'da önde
Bağımsız adaylar sandıkların yüzde yetmişi açılmışken yüzde 6 oranında ...
CHP yüzde 25'i geçti
Seçimlere iddialı hazırlanan CHP, sandıkların yüzde 95.62'i açıldığında ...
 
İki kişiden biri 'Ak Parti' dedi
İlk sonuçlara göre AK Parti'nin oyları yüzde 50'nin üzerinde.
MHP barajı geçti
Seçim öncesi kaset skandalı ile sarsılan MHP, sandıkların yüzde 95'inin ...
İzmir sürprizi: CHP'nin kalesi sallandı
CHP'nin kalesi İzmir'de sürpriz sonuçlar... AKP oyunu ve vekil sayısını ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva