HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2011 Pazartesi - 00:58

'İzmir’de maç artık çift kale oynanacak'

Türkiye ve İzmir genelinde açılan sandık oranının yüzde 99’lara ulaşmasının ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, basının karşısına çıktı.

 İzmir’de maç artık çift kale oynanacak

Soner Çağlar/Egedesonsöz - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın iki bakanın arasına oturduğu toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirildi.

Toplantıda ilk sözü alan Binali Yıldırım, “Türkiye genelinde seçimlerin sükunet içinde yapılmış olmasından dolayı, demokrasi sınavının başarıyla verilmiş olmasından dolayı mutluyuz. Milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Görüldüğü gibi iki dönem üst üste iktidar olan Ak Parti üçüncü dönemde de her iki seçmen vatandaşımızın birinin oyunu almak suretiyle tekrar oylarını artırarak iktidar olma başarısını göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinde bir ilk olarak tarihe geçmiştir” dedi.

İzmir’deki AK Parti oylarının 2009 yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi oylarına göre artışının üç katın üzerinde olduğunu söyleyen Yıldırım, “Türkiye ortalamasına göre üç kattan fazla bir artış İzmir’de gerçekleşmiş gözüküyor. İzmir artık tek kale değil çift kale olmuştur. Bundan sonra maç çift kale oynanacaktır. Ben bu süre içinde İzmir’de bizlerle beraber çalışan il başkanımız başta olmak üzere parti teşkilatımızın bütün birimlerine, yönetim kurulu üyelerimize, kadın kolları, gençlik kollarındaki arkadaşlarımıza, gönüllülük bazında bizlerle beraber koşturan bütün İzmirli hemşerilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu seçimlerin İzmir geleceği için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ertuğrul Günay ise, şunları söyledi:
“Sonuçları ülkemiz için de iyiliklere güzelliklere vesile olacak bir noktaya geldi. Bu seçimler gerçekten Türkiye’nin 60 yılı aşkın çok partili siyasal yaşamında özel bir önem taşıyor. İlk defa bir siyasi parti üçüncü seçimde oylarını artırarak iktidarını sürdürüyor. Bu çok önemli. Ülkemizde hiç örneği yok. Batıda da örnekleri sınırlıdır. Üçüncü kez iktidara gelmek mümkündür ama artırarak iktidara gelmenin örneği ‘yok’ denecek kadar azdır. Bu AK Parti’nin çağı okuyan, zamanı okuyan, hayatı ve dünyayı okuyan yapısıyla yeni bir anlam kazandırmasından kaynaklanıyor.” dedi.

2014 yerel seçim vurgusu
Günay, 14 Ağustos 2010 da henüz 10 yaşını dolduracak olan genç bir siyasi hareket olduklarını ve geçmişteki taraflılıklarla hiçbir ilgilerinin bulunmadığını ifade etti. Günay, “AK Parti, üçüncü kez oyunu artırarak milletin güvenini tekrar kazandı ve sürdürüyor. Yüzde 50 seviyesinde sonuçlanıyor seçimler. İzmir’de de çok yüksek bir oy artışı oldu. Hatta galiba Türkiye’nin en yüksek oy artışı İzmir’de oldu. Türkiye’de gerçekten çok güzel, sürprizli umutlu sonuçlar gelmeye başladı. Bu trend böyle sürecek ve galiba gelecek maçın galibi belli. Seçim sonuçları bizi sevindiriyor ama katiyen şımartmıyor. Biz her zaman kürsüde iktidar olmanın sorumluluğu içinde konuştuk. Yapabileceklerimize söz verdik söz verdiklerimizi yapmaya çalışacağız. Barış kazansın, kardeşlik kazansın” şeklinde konuştu.

Günay ve Yıldırım, gazetecilerin İzmir mitinginde “Seçim gecesi kulağım İzmir’de olacak” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmirle ilgili olarak kendilerini arayıp aramadıkları sorulduğunda yoğunluktan kaynaklı konuşamadıklarını bildirdiler.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYI MEHMET TEKELİOĞLU:
Çok güzel bir sonuç aldık. Oy oranımızı çok önemli bir oranda artırdık. Bu Türkiye’de çok önemli bir değişimin dönüşümün olduğunu gösteriyor. Ve bu değişim ve dönüşümün kabul gördüğünü de gösteriyor. Gayet memnunuz çok iyi bir sonuç aldık. Oylarımız gayet iyi. Bundan sonra kendimizi daha iyi ifade edip oylarımızı yukarılara çıkaracağımıza inanıyorum. Bu sonucu milletimizle beraber aldık. Milletimize teşekkür ediyoruz. Bu hizmet anlayışının yerel yönetim seçimlerinde de yansıma bulacağına inanıyorum. Bundan sonra daha dikkatli çalışacağız. Bugün seçimi bitirdik, yarın bundan sonrası için hazırlığa başlayacağız. İzmir için çok güzel şeyler olacağına inanıyoruz. İlk hedefimiz EXPO. Bu işi de başarıp EXPO’yu İzmir’e alırsak projelerimizi revize edip 2023 için koyduğumuz hedefleri 2020’ye çekeceğimizi de söylemiştik. Bunları başaracağımızı umuyoruz.
 
AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYI ERDAL KALKAN:
Oylarımızda ciddi artış var. Biz referandumdaki sonuçları yakaladık. Demek ki referandumda bize sempati gösteren kesim bize oylarıyla da destek verdi. Bütün İzmir halkına teşekkür ediyorum. Türkiye sonucu benim için sürpriz olmadı.
 
Bu artışı hakettik. Türkiye siyaset tarihinde ilk defa gerçekleşen bir olayı yaşıyoruz. İlk defa üçüncü dönemde de gerçekleşen bu artış Türk halkının artık değişimi kavradığını gösteriyor. Değişime destek verdiğini gösteriyor. İktidarımıza barışa dostluğa dayanışmaya destek verdiğini gösteriyor. Dış politikalarımızı benimsediğini gösteriyor. Bunları ben biliyordum. Benim için çok çarpıcı olmadı. Bunları ben bekliyordum. Ayrıca anketlerin de artık ne kadar bilimsel olarak doğru olduğunu da gösteriyor. Türk insanı ve bütün dünyada insanlar, ideolojilerin ağırlığından çok toplumların milletlerin refah ve mutluluğu barış konusundaki tavır ve davranışı, özellikle sayın genel başkanını Ortadoğu balkanlar Kafkasya ve Avrupa’daki ve tüm dünyadaki dış politikalarındaki tutarlılık bizi buraya getirdi. Bunu hak edeceğiz.
 
CHP'nin değişmediğini öne süren Kalkan, "CHP hala statükonun, kurulu düzenin, egemenlerin söylem ve davranışlarını devam ettiriyor. Yani bir siyasi partinin liderinin değişmesiyle siyasi parti değişmiyor. Dünyada herşey değişir bir şey değişmez, o da her şeyin değiştiği gerçeğidir. Biz bunu çok önceden kavradık. Dünyada bunu kavrayan siyasi partiler, hareketler her zaman başarılı olmuşlardır. CHP’nin daha önceki lideri sıradan bir insan değildi, birikimiyle söylemiyle Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla yetenek sahibiydi. Ama değişmedi. İkisi de statükonun devamından yanaydı. Biz daha ileri demokrasi istiyoruz. Bunu hizmetle de perçinliyoruz. Bunu daha büyüterek özellikle İzmir’de geliştireceğiz. Sosyal adaleti de daha geniş bir boyutuyla tabana yayacağız.
 
İzmirli'nin desteğini şükranla karşılıyorum. Değişmeyen kişiler var. O da bir süreç meselesidir. Biz halkın tercihine her zaman saygı duyduk. Ben gerçek anlamda değişimi kavramış bir muhalefetin Türkiye’yi daha geniş bir demokrasiye götüreceğine inanıyorum. İnşallah buradan çıkan sonuçtan arkadaşlarımız değişimi anlarlar."



DOĞAN: SEÇİLİP SEÇİLEMEMİZ ÖNEMLİ DEĞİL
AK Parti İzmir 1. Bölge 7. Sıra Milletvekili Adayı Bilal Doğan, "Bizim seçilip seçilmememiz hiç önemli değil. İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezimiz çok iyi çalıştı. İstanbul'dan gelen arkadaşlarımızın da tecrübeleriyle biz önemli bir başarı yakaladık. Seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. Bundan sonraki hedefimiz yerel seçimlerdir" dedi.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
35 PROJE 13 Haziran 2011 Pazartesi 10:38

SAYIN BAKANLAR; TOP ARTIK SİZDE, 35 PROJE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARINIZI MERAK VE HEYECANLA BEKLİYORUZ.EN KISA ZAMANDA, PROJELER İLE İLGİLİ TAKVİMİNİZİ BEKLİYORUZ. HANGİ PROJENİN TEMELİ NE ZAMAN ATILACAK? NE ZAMAN BİTECEK? HER PROJE DE KAÇ KİŞİ ÇALIŞTIRILACAK? BU ÇALIŞTIRILACAK KİŞLER NE ŞEKİLDE SEÇİLECEK? BURALARDA ÇALIŞMAK İÇİN NEREYE NE ŞEKİLDE? NE ZAMASN MÜRACAAT EDİLECEK? CEVAPLARINIZI EN KISA ZAMANDA, KOLAYCA ANLAYACĞIMIZ ŞEKİLDE BEKLİYORUZ. TAAHÜTLERİNİZ AĞIR, İŞİNİZ ZOR. KOLAY GELSİN

Yorumu oyla      21      7  
umıt aydın 13 Haziran 2011 Pazartesi 10:23

izmirde bu macı akp kazanmıştır gultepede akp bırcnı partı olduysa yarın ızmırde de olur merak etmeyınnnn

Yorumu oyla      14      11  
halkçı 13 Haziran 2011 Pazartesi 02:34

EDİTÖR: Tabikide öyle bir durum söz konusu değildir. Ancak ayn ip'den aynı habere farklı görüşte yorumlar yaparak ortalığı kızıştıranlar ve suçlama yapara öven yorumlar alıyoruz. Bunun önüne geçmek için böyle bir karar almış durumdayız. Anca eleştiriniz için teşekkürler daha dikkatli olacağız...

Yorumu oyla      14      6  
halkçı 13 Haziran 2011 Pazartesi 02:21

EDİTÖR: AYNI IPDEN ISIM DEGISTIRILEREK GONDERILEN YORUMLAR ONAYLANMAZ.

Yorumu oyla      14      6  
hey izmirim hey 13 Haziran 2011 Pazartesi 02:05

chp laf üretme.izmir elden gidiyor.2014 te chp ye elveda olur bu gidişle.bu sonuçların alınmasında büyük katkısı olan sayın büyükşehir belediye başkanımızı kutlar, kavgacı küfürlü siyaset anlayışının devamını dilerim.yazık.iyi olursa benden kötü olursa allahtan.yok öyle yağma.izmirli gözünü açmaya başladı.

Yorumu oyla      18      12  
sinem 13 Haziran 2011 Pazartesi 01:10

istanbuldan gelen ekip ve bakanların azimli çalışması olmasaydı bu tabloyu rüyasında göremezdi bu akp il yönetimi.chp liler bile farkına varmış baksanıza.

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte ‘Seçim 2011’ sonuçları
Ülke genelinde yoğun katılımla gerçekleşen 12 Haziran 2011 genel seçimleri ...
Erdoğan: Hesaplaşma değil helalleşme günü
Seçimden üçüncü kez art arda zaferle çıkan AK Parti'nin Genel Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Bir sonraki seçimde iktidarız
Oyların sayımının bitmesine dakikalar kala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
AKP'den 2. bölgeye, CHP'den 1. bölgeye itiraz
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay Egedesonsöz’ e yaptığı özel açıklamada ...
İşte ilçe ilçe İzmir sonuçları
Oy sayım işlemi 1. bölgede biterken, 2. bölgede %99.19 oranında tamamlandı.
İşte yeni İzmir milletvekilleri
İzmir'de sandıkların sayımı tamamlandı. CHP 13 milletvekili çıkartırken, ...
 
Bağımsızlar Güneydoğu'da önde
Bağımsız adaylar sandıkların yüzde yetmişi açılmışken yüzde 6 oranında ...
CHP yüzde 25'i geçti
Seçimlere iddialı hazırlanan CHP, sandıkların yüzde 95.62'i açıldığında ...
İki kişiden biri 'Ak Parti' dedi
İlk sonuçlara göre AK Parti'nin oyları yüzde 50'nin üzerinde.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva