HABERLER>MAGAZİN
10 Şubat 2011 Perşembe - 00:00

Batum: Dalga mı geçiyorsunuz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, internette kendisinin istifa ettiği yönünde haberlerin dolaştığını belirterek, ''Neyin istifası? Dalga mı geçiyor bunlar, hep beraber mücadeleye devam edeceğiz'' dedi.’

Batum: Dalga mı geçiyorsunuz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, internette kendisinin istifa ettiği yönünde haberlerin dolaştığını belirterek, ''Neyin istifası? Dalga mı geçiyor bunlar, hep beraber mücadeleye devam edeceğiz'' dedi.’
   
İZMİR - Batum, Konak Belediyesi ve Hümanist Düşünce Derneği tarafından Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Türk Siyasetinde Yeni Gelişmeler'' konulu konferansa katıldı.
    
Batum, burada yaptığı konuşmada, bugün internette ''İzmir'de istifa ettiği'' yönünde haberlerin dolaştığını belirterek, ''Bir kere sizlerle böyle karşılaştıktan sonra, dün MYK'ya katıldıktan sonra, Genel Başkan ve diğer arkadaşların düşüncelerini öğrendikten sonra ben istifa eder miyim ? Neyin istifası? Dalga mı geçiyor bunlar. Hep beraber mücadeleye devam edeceğiz'' dedi.
    
Türkiye'nin işsizlik, yoksulluk, eşitsizlik ve hukuksuzluk sorunlarına saplandığını, nereye bakılsa bu sorunların kendisini gösterdiğini savunan Batum, Ak Partili olanlarla olmayanların durumu arasında büyük bir farkın ortaya çıktığını savundu.
   
 Ekonominin çok iyi yolda gittiği söylenmesine rağmen BM İnsani Kalkınma Raporu'na göre Türkiye'nin insani gelişmişlikte 83. sırada yer aldığını, Dünya Ekonomik Forumu verilerine göre ise kadınların sosyal yaşama katılmasında 132. sırada olduklarını kaydeden Batum, Türkiye'nin iş kazalarında da Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olduğunu söyledi.
    
Batum, parti olarak dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip Türkiye'yi insani gelişmişlik endeksinde ilk 25'e sokmayı hedeflediklerini kaydetti.
    
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ELEŞTİRİLERİ
    
Başbakan Erdoğan'ın kendisinin anayasa hukukçuluğuna kızdığını, ''bundan anayasa hukukçusu mu olur?'' dediğini belirten Batum, şöyle konuştu:   ''Benim okuduğum okullar, anayasa hukukunu nereden, kimlerden öğrendiğim, üniversitelerde ne yaptığım, kitaplarım, makalelerim ortada. Bavulum orada ona bakarsın. Ama beri tarafta bakıyorum. Bavulunda sadece bir resim olan bir kişiyi görüyorum. Hikmetyar'ın dizi dibinde çekilmiş resmi olan bir adam.
    
Bazen bana soruyorlar 'siyasetçi olmak sizin üzülmenize sebep oluyor mu?' diye. Üzülüyorum hakikaten diyorum. Neden, bunların diline düşüyoruz.''
    
Ak Parti Milletvekili Bekir Bozdağ'ın da kendisini mesleki açıdan eleştirdiğini belirten Batum, Bozdağ'ın 2007 yılında Sadullah Ergin ve Cemil Çiçek ile birlikte Anayasa değişikliği hazırladığını, iki maddenin değiştirildiğini, meclisin görev süresinin 4 yıla düşürüldüğünü ama meclis başkanının görev süresinin unutularak 5 yıl olarak bırakıldığını, 2010'da onu da değiştirdiklerini kaydeden Batum, ''İki etapta anayasa yapabilen üç hukukçu vardır. O hukukçulardan biri olan Bekir Bozdağ beni anlamamış. Çok üzüldüm'' dedi.
    
Türkiye'de hukuksuzluğun büyük bir sorun olduğunu, Ergenekon davasından yargılananların telefonlarına kanıtlar yüklendiğini savunan Batum, ''Biz askeri dönemlerde bile bunu görmedik. Sehven kanıt. Buna hukuk devleti denir mi? Sehven demokrasi bu. Hep beraber bu sehven demokrasiyi gerçek demokrasiye ulaştıracağız.''
    
Hakimlik sınavlarında mülakat sorularıyla belli adayların seçildiğini, Danıştay'ın bu sınavları iptal ettiğini, fişlemenin halen devam ettiğini savunan Batum, medyanın da sadece Başbakan Erdoğan'ın göstermek istediklerini gördüğünü ileri sürdü.
    
 ''ALLAH KURUŞU''
    
 Başbakan Erdoğan'ın Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında stadı ve yolu kendisinin yaptığını söylediğini belirten Batum, sözlerini şöyle sürdürdü:  ''Hiçbir başbakanın çıkıp 'hadi bakalım benim sayemde maça gidiyorsunuz' dediğini duymamıştım. Ama sayın başbakan diyor ve inandırıyor da. Bizim başkan bile inanmış. 'Başbakanımız yaptı, yoksa gelemeyecektik buralara' diyor.
    
'Bir Allah kuruşu', bu da yeni para birimi. Tayyip Erdoğan'a soracağız onu, bu nasıl para birimi, nasıl bir din anlayışı? Allah'ın merkez bankası mı var, tövbe yarabbim. Nereden çıkarttınız bunları. Bir Allah kuruş param yok. O tür şeyleri istismar etmeyi bizden çok daha iyi bilir. Ama benim de şaştığımı söyleyeyim. Hiçbir başbakandan duymamıştım. Bir Allah kuruş param yok, bir Allah kuruş vermediniz, ben 4 Allah kuruş verdim. Böyle bir para birimi çıkarttı. Bunların hepsini düzelteceğiz.''
    
Batum, bir grup katılımcının ''Halk TV istiyoruz'' diyerek seslenmesi üzerine, Halk TV'nin CHP'nin televizyonu olmadığını, televizyonun patronlarının söyledikleri bir çok şeye rağmen para bulmaya yanaşmadığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batum:Tartan İzmir Konak’’ta Halkevleri örneğini yaşama geçirmiş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Süheyl Batum, Konak Belediyesi ...
Batum: Üstünde durmaya gerek yok!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ...
Defne Joy Foster'in eşi polise geldi
Caddebostan’’da Taraf Gazetesi Yazıişleri Müdürü Kerem Altan’’ın evinde ...
 
Defne’’nin adı ölümsüzleşecek
Acun Ilıcalı, duyma engelli çocuklar için yapılan okula geçtiğimiz hafta ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Nişanlısı terk mi etti?
Defne Joy Foster’’ın hayatını kaybetmeden önceki son saatlerini birlikte ...
 
Di Caprio küçük kıza zorla sigara içirdi!
'J. Edgar' adlı filmin Los Angeles'taki setinde küçük bir ...
Çok güzel yakalandık!
’“Çok Güzel Hareketler Bunlar’” ekibinden Eser Yenenler, Farah Zeynep ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva