HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2011 Pazartesi - 11:07

Başkanlar imza nedenlerini açıkladı

Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu imza kararının gerekçelerini açıkladı.

Başkanlar imza nedenlerini açıkladı

İZMİR - CHP'de eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav ekiplerinin imza toplamaya başlamasıyla gündeme gelen olağanüstü kurultay tartışmaları devam ederken, bu konuda imza veren İzmirli belediye başkanları çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeni Asır'a konuşan Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Olağanüstü kurultay şart. Parti Meclisi (PM) mutlaka değişmeli" mesajı verdi.

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI ERGUN ÖZGÜN:

"Seçim çalışmalarında strateji hatası yaptık"

Kurultayın toplanmasından kimsenin korkmaması gerektiğini belirten Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, "Toplanması partimize zenginlik katacaktır. Bunu muhalefetin talebi olarak değerlendirmek doğru değil. Ben bugüne kadar 'onun ya da bunun' adamı olmadım. Genel başkanımız, kurultayı toplayarak yeni yol haritamızı önümüze koyup PM ve Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) belirlemelidir. Biz kurultaya güvenmezsek neye güveneceğiz. 'Kurultayı muhalifler istiyor' gibi küçük düşürücü cümleler kurulmamalı. Seçim sonuçlarını değerlendirdiğimizde CHP'yi ülke genelinde başarısız buluyorum. Çünkü 2009 seçimlerinde AK Parti'nin il genel meclisi oyları yüzde 38.5'dir. Bugün yüzde ise 50'dir. Tek rakibimiz oyunu bu kadar artırdıysa kendimizi gözden geçirmeliyiz. Çok şey vaat ettik. Vaadimizle samimiyetimiz arasında bir sorun yaşadık. Halkımız bu noktada bizi samimi görmedi. Bu kadar şey vaad edip, yarışı başa başa getiremediysek kendimizi gözden geçirmeliyiz" diye konuştu. Seçim çalışmalarında İzmir'de strateji hatası yaptıklarını öne süren Özgün, "Stratejik hatalar yapıldı. Belediyelerde iktidarız. Diri olduğumuz bir dönemde arzu ettiğimiz oy oranına ulaşamamak başarısızlıktır. Menderes merkezdeki oylarımız daha önce yüzde 27'ydi. şimdi yüzde 40. Ama yarış başa baş bittiği için kendimizi başarılı saymıyorum. Yaptığımız uygulamalar halk nezdinde şu an itibariyle kabul görmedi ve halkı yordu. Bununla yüzleşmeliyiz. Verimsiz olduğumuzu düşünüyorum. Özeleştiri yapmalıyız. Genel başkanlık sorunu tartışmaya açılacak bir dönem değil. Genel başkanımıza önümüzdeki süreçte şans vermeliyiz" diye konuştu.
 
MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI TAHİR ŞAHİN:

"Parti içinde genel başkan tartışması yok'

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, olağanüstü kurultay tartışmalarının partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdiğini belirterek, "Kurultay bir önce toplanmalı. Bir şey kaynamaya başlıyorsa bunu durdurmak zordur. Kurultaya gidilmeli ve PM değişmelidir. Genel Merkez 'Evet ben kurultaya gidiyorum' diyerek tartışmalara son vermelidir. PM kurultayda güven oyu almalıdır. Bu tartışmaları sonlandırıp yerel seçim çalışmalarına başlamalıyız" dedi. Menemen'de partilerinin oylarının her geçen gün arttığını belirten Şahin, "Menemen'deki seçmen profili genele ve yerele ayrı bakıyor. İzmir'deki sonuçları çıtanın yüksek olmasından dolayı çok başarılı bulmuyorum. Daha iyi olmalıydı. Büyükşehir Belediyesi ile daha koordineli çalışmalıyız. Aziz Kocaoğlu başkanın da dediği gibi AK Parti stratejisini yerel seçim üzerine kurdu. 'Büyükşehir yapmadı, biz yapacağız' dedi. Onun da önü kesilemedi. 2 yıl önceden hep birlikte koordineli bir çalışma ortaya koymalıydık" diye konuştu. Parti içinde genel başkan tartışması olmadığını söyleyen Şahin, "Genel başkan tartışması yok. Parti içi demokrasi tartışması var. Partililerimiz olaya çok geniş açıdan bakması lazım. Partililerimiz imza atanları karşı grupçu gibi değerlendiriyor. Bunu dar düşünce olarak görüyorum. Her imza atmayan genel merkezci anlamını taşımaz. Öncelikle parti arkadaşlarımızın olaya böyle bakmaları gerekiyor. Partide 'sencilik, bencilik' tartışmaları bitmeli" dedi.

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI FAİK TÜTÜNCÜOĞLU:

"MYK ve PM çok daha güçlü olmalı"

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Bu seçim bitti. Hemen çalışmaya başlamamız lazım. MYK daha güçlü olmalı, PM daha güçlü olmalı. Gerekirse partinin güçlenmesi için tüzükte olumlu değişiklikler yapılmalı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu seçim sürecinde çok iyi çalıştı. Ancak, MYK ve PM konusunda takviye yapılması gerekli. Bütün illerde milletvekilleri belirlenirken ön seçim yapılmalı. İl, ilçe örgütleri, yerel yönetimler bu konuda etkin kılınmalı. Şehri bilen seçildiği bölgeye hizmet verebilecek insanlar etkin kılınmalı ki, taban ona göre kuvvetlensin ve çalışabilsin. Tabi ki, Genel Başkan'ın kendine ait kontenjanı olacaktır. Ona saygımız var. Ancak, kontenjan dışında da bölgelere hakim, teşkilattan gelen insanların aday gösterilmesi CHP'yi daha da kuvvetlendirecektir. Örneğin, birinci bölge adayları arasında İzmir'i bilen kimse yok. Olsa daha iyi olmaz mıydı? Bizim bu hareketimiz genel başkana yönelik değil. CHP'nin daha da kuvvetlenerek hedefini koyarak, çok daha kuvvetli bir şekilde iktidara aday olması için bulunulan bir taleptir. Genel Başkan'la hiçbir sorunumuz yok" dedi.
 
KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI SITKI KÜRÜM:

"Belediye başkanları saf dışı kaldı"

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, olağanüstü kurultayın toplanması gerektiğini belirterek, "Parti Meclisi kesinlikle değişmeli. Partiyi ikiye böldüler. Genel başkanımızı sürekli yanlış yönlendiriyorlar. Yeni CHP adı altında farklı bir örgütlenmeye gittiler. Bütün ilçelerde belediye başkanlarını saf dışı bıraktılar. Bu anlayışın değişmesi gerekiyor. Yeni CHP değil yeniden CHP. İmza sayısı beklenenin de üzerinde olacak. Yeni CHP söyleminden rahatsızım. Partimi geri istiyorum" dedi.

BUCA BELEDİYE BAŞKANI ERCAN TATI, SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ:

"Şapkamızı önümüze koyup ders çıkaralım"

Kurultay için imza verenler arasında yer alıp almadığı konusunda net bir açıklama yapılmayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da, ilçesinde seçim süreciyle ilgili eleştirilerde bulundu. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, AK Parti'nin Buca'da beklentilerinden fazla oy aldığını belirterek, "AK Parti'yi tebrik edip, şapkamızı önümüze koyup ders çıkarmamız lazım" dedi. Tatı, "Başta kadın ve gençlik kolları olmak üzere muazzam bir özveri ile çalıştık. Fakat adaylarımız başlarına buyruk çalıştı. Verilen programlara bakıyorsunuz ilçe örgütünün haberi yok. Belediye önünde bir adayımız çalışıyor ve benim haberim olmuyor. Böyle bir kopukluk yaşandı. Adaylarımız maalesef örgütten uzak, kendi başlarına gruplar, ekipler oluşturmaya başladılar. Adayı örgüt tanıtır. Daha tanıtma fırsatı olmadan seçim oldu. Kendi içimizde büyük sorunlar yaşanmadı ama içimizde birliktelik olmadı" diye konuştu.
Tatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son Buca ziyaretinin perde arkasını da anlatarak, "Genel Başkanın bir ilçeye gelmesi ilçe örgütü için çok önemli bir olaydı. Kendisini Buca'mıza getirmek için çok mücadele verdik. Organize edenlerle ilk konuştuğumda Genel Başkanımız 10.00'da gelecekti. Biz de ona göre hazırlık yaptık. Saat 13:00'da ise gelmeyeceği söylendi. Sabah 15 bin kişi vardı. Gittiğimizde 7 bin kişi vardı. Bu bile Genel Başkanımızın hoşuna gitti. Genel Başkanımızı, 'Orada zaten kalabalık yok' diyerek direkt Kemalpaşa'ya yönlendirmeye çalıştılar. Genel Başkanımızın yanına giderek, Buca'nın sıkıntılı olduğunu, eğer birinci parti çıkacaksak başa baş bir oy oranı ile çıkacağımızı ve orada kendisine ihtiyacımız olduğunu söyledim. Gelerek bizleri onurlandırdı. Eğer zamanında gelebilseydi, bu 3-4 bin oy lehimize olurdu. Çünkü küsüp gidenler oldu" diye konuştu. Buca'da dedikodu ve yalanla bir yere varılamayacağının anlaşıldığını söyleyen Tatı, "CHP iktidarına baş koyduysak bunlara izin vermemeliyiz. Bu tür insanların düşüncesi Bizans oyunundan öteye geçmez. Bizim yaptıklarımız ortada. Oylarımız geçen genel seçimlere göre arttı. Ama bu bir teselli değildir. AK Parti'yi tebrik edip, şapkamızı önümüze koyup ders çıkarmamız lazım. Demek ki, biz ya da adaylarımız kendimizi anlatamadık" dedi.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sav: İmzalar 500’ü geçti
Önder Sav, kulislerde, genel merkezin 250'lerde kaldığını düşündüğü şeklinde ...
2. kabine için büyük yarış başladı
Milletvekili seçimlerinde beklentilerin üzerinde bir oy ve sandalye kazanan ...
CHP'de 508 imza iddiası
12 Haziran seçimleri öncesi genel merkez tarafından görevden alınan CHP ...
 
Anadol'dan çok sert 'rapor' yanıtı
Seçim sonuçlarının ardından parti içi muhalefetin, Genel Merkezi başarısız ...
'İyi niyetle salı gününü bekliyoruz'
Tutuklu vekillerle ilgili soruları yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Balkanların siyasi temsilcisi Şanlı oldu
Balkan ve Rumeli Platformu’nun başına Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı getirildi.
 
MHP yemin kararını verdi
MHP lideri Devlet Bahçeli, Engin Alan’ın tahliye edilmemesine rağmen Meclis’e ...
Sait'ten Ankara'da börekli kutlama
Mazbatasını mehter takımı eşliğinde alan AK Parti İzmir milletvekili Rifat ...
AKP'liler iddayı notere taşıyor
Bayraklı’da AK Parti ve CHP’li belediye meclis üyelerinin seçim sonuçları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva