HABERLER>POLİTİKA
26 Haziran 2011 Pazar - 15:36

Anadol'dan çok sert 'rapor' yanıtı

Seçim sonuçlarının ardından parti içi muhalefetin, Genel Merkezi başarısız bularak başlattığı kurutlay süreci devam ederken, seçim sorumluluğunu örgüt

Anadol dan çok sert  rapor  yanıtı

Egedesonsöz/Özel - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sunulmak üzere bir rapor hazırlayan ve bu raporda, eski milletvekillerini de sonuçtan sorumlu tutan, İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, eski vekilleri kızdırdı. Bayır’ın İzmir raporuna ,başta eski vekiller olmak üzere çok sayıda tepki oluşurken, eski grup başkanvekili Kemal Anadol, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada il başkanı Bayır’ı “Kendi hatasını başkalarına yüklemek ve topu taca atmak”la suçladı. Partinin İzmir ve Türkiye ölçeğindeki başarısızlığında en büyük faktörün, yeni CHP anlayışının ürettiği politikaların yattığını savunan Anadol, “İl başkanı Bayır’ın İzmir’de ki sonuçtan bizleri sorumlu tutmasını doğrusu şaşkınlıkla karşıladım. İzmir’in vekil aday listelerinin yanlışlığını, kendiside medyaya yaptığı açıklamada “Herhalde uykusuz kaldıkları için böyle yazmışlar” ifadeleriyle dışa vurmuştu. İzmir’den kopuk bir listeyle seçime giden CHP’nin başarılı olamayacağı zaten başından belliydi. Ancak buna rağmen İl Başkanı Bayır ütopik oy tahminleri ve 10+10 vekil çıkarırız gibi gerçeklikten uzak açıklamalarıyla şaşkınlık yaratmıştı. Bizleri, yani bu partide emeği olan eski milletvekillerini hiçbir toplantıya davet etmediği gibi, kendisi ya da herhangi bir CHP görevlisi tarafından bizlere herhangi bir görev verilmemiştir. Buna rağmen ben ve arkadaşlarım, listelerin oluşmasından sonra örgütleri ziyaret ederek moral vermeye çalıştık.
 
Anadol: Tek kelimeyle insafsızlıktır
Bugün bize yapılan bu suçlamanın, hiçbir temeli yoktur. Sanki olası başarıda pay sahibi olmamamız için CHP’yi temsil eden yetkililer bu süreçte özel bir gayret sarf etmişlerdir. Adeta çorbada tuzumuz olsun istemediler. Bu tavırları hem örgüt hem de kamuoyu tarafından bilinmektedir. O nedenle, sayın Bayır bu raporuna kimseyi inandıramaz, ancak ve ancak kendini kandırır” dedi. CHP’nin tecrübeli grup başkanvekili Anadol, çalışmadığı ve sürece katkı koymadığı yönündeki eleştiriye seçime günler kala yaptığı basın toplantısını hatırlatarak ta yanıt verdi Anadol” AKP’nin genel başkanı Tayip Erdoğan Gündoğdu Meydanı’nda bu partinin ve ülkenin kurucularından biri olan İsmet İnönü’ye dil uzatırken, bu konuda ne Tacettin Bayır’dan ne İzmir adaylarında ne de Genel Merkez yöneticilerinden hiç biri yanıt vermedi. Ben gazeteciler cemiyetin yaptığım basın toplantısında CHP adına o tarihte sürdürmekte olduğun grup başkanvekili sıfatımla Tayip Erdoğan’a yanıt verdim, arşivlere bakarlarsa görürüler. Bırakın görev vermeyi ya da bir toplantıya davet etmeyi, Genel Başkan’ın karşılanmasına bile çağrılmayan bizlerin çıkan sonuçtan sorumlu tutulması, manidardır. Seçime iki gün kala medya önünde kavga edenlerin, Gündoğdu’daki meydanı AKP’ye kaptıranların ve de seçim boyunca onlarca hatanın bedelini bize yıkmak, tek kelimeyle insafsızlıktır” dedi.
 
Arıtman: Başarısızlıkların böyle ucuz kılıflar aramasınlar
İzmir eski milletvekili Canan Arıtma sunulan raporda geçen iddiaların büyük bir haksızlık olduğunu belirterek “Bize yapılan büyük bir iftiradır; ben onları şikayet ediyorum, bizimle çalışmak istemediler, bizi görmek istemediler. Biz buna rağmen, bir oy bir oydur diyerek, örgütsüz bir şekilde çalıştık. Bizlere hiçbir görevlendirme yapmadılar, seçim çalışmaları için davette bulunmadılar. Bu güne kadarda böyle bir şey görülmemiştir. Bir il örgütünün çalışmalarda mevcut milletvekillerinin gücünden faydalanmak istememesi kabul edilebilir şey değildir. Başarısızlıklarına böyle ucuz kılıflar aramasınlar” dedi.
 
Baratalı: Bu seçim en çok çalıştığım seçim oldu
Bu seçimde aday olmadığım halde en fazla çalıştığım ve en çok para harcadığım seçim olduğunu belirten Bülent Baratalı “ 30 milyar üzerinde para harcadım, Urla için iki araba giydirdim, İl sekreterin bilgisi dahilinde çalışmalarımı Genel Merkeze gönderdim, İl bana bir görev vermedi ama ben İzmir’in muhtelif yerlerinden, Urla Seferihisar, Karaburun, Çeşme, Konak, Selçuk, Güzelbahçe’de ya taleple ya da kendiliğimden seçim çalışmalarında bulundum. Ayrıca ilde kurulan bir gönüllüler organizasyondan gelen bütün isteklerini yerine getirdim. 50 bine yakın oy kullanılan Urla’da ikna çalışmaları yaptım, Urla’da oyunu arttırmada Türkiye genelinde 9 uncu sırada, İzmir’de birinci sıradadır. Oy oranı çokluğuna bakıldığında ise Urla, Narlıdere, Güzelbahçe ve Karşıkaya’dan sonra 4. sıradadır. Bu söylediklerim her şeyi açıklar herhalde. Ayrıca Tacettin beyin Bülent Baratalı çalışmadı dediğine inanmıyorum” dedi.
 
Ayhan: Herkes suçu atacağı bir abalı arıyor
1992’den beri CHP’den bir çok yönetimde bulunduğunu belirten İzmir eski milletvekili Selçuk Ayhan “Seçim sonrası hep yüzeysel değerlendirmeler yapılır. Her dönem muhalefet yapanların çalışmadıkları söylenmiştir. Aynı alışkanlık devam ediyor. Herkes sorumluluğu üzerinden atacağı bir abalı aramakla meşgul.Geçen dönem milletvekillerinin performansı bir önceki seçim dönemiyle ilişkilidir, son seçimle değil. Seçim çalışmalarının aday gezdirme olarak gören bir zihniyet geçen dönem vekillerini çalışmamış olarak görebilir, bu çok normaldir. Ancak seçim çalışması aday gezdirmek değildir. Eğer il başkanlığı milletvekilleriyle oturup koordinasyon sağlasaydı, uygun bir çalışma programı oluştursaydı durum böyle olmazdı. Eski vekiller çalışmadı değerlendirmesi kişisel bir değerlendirmedir. Örgüt değerlendirmesi değildir. Sorumluluğu üstünden atmaktır. Bu mantıkla başarı mümkün değildir. Önce kendi performansını değerlendirecekler. Aday seçiminden, partinin genel politikalarından, seçmenlerle birebir ilişkilere kadar kendilerini değerlendirip, hatayı önce kendilerinde arayacaklar” dedi.

Kürüm: Başarısızlığı herkes önce kendinde aramalıdır
Kendilerinden seçim sonuçlarıyla ilgili bir rapor yaptıklarını söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm “ Biz de bir rapor yaptık başarısızlıkla ilgili, gerekirse çalışmaların tamamını genel merkeze gönderirim. Başarısızlık örgütün başından başlar. Bölgeyi bilmeyen milletvekili adaylarını yine bölgeyi bilmeyen gönüllüler adı altında 30 – 40 kişiyle örgütsüz çalıştıranların başarısızlığıdır bu başarısızlık, kimse üstünden suç atamaya kalkmaksın. Herkes başarısızlığı önce kendinde aramalıdır” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kazım emir 27 Haziran 2011 Pazartesi 12:42

Sayın eski vekiller ve eski partinin ileri ilenleri yukarıdaki beyanların size ait olduğuna inanmak istemiyorum şayet doğru ise el insaf

Yorumu oyla      16      8  
kayana 27 Haziran 2011 Pazartesi 11:54

Bulent baratalının malvarlıgını butun bu gorevlere baslamadan once ve sımdı bı bakın adam yıllardır kendı cebınden para harcayarak yasıyor aldıgı maas yaptıgı masrafın cok cok altında aday olmamasına ragmen 30mılyar harcamıs harcamakta da hıc bır zorunlulugu olmamasına ragmen.ayıptır kul hakkı yıyorsunuz.

Yorumu oyla      15      9  
CHP'li bir vatandaş 27 Haziran 2011 Pazartesi 11:12

İzmir listelerine itiraz edemeyen "bu liste ile kazanamayız. Bu liste ya izmir dışından ya da örgüte yıllardır uğramamış adamlardan oluşuyor bu liste olmaz" diyemeyen basiretsiz bir il başkanı hiç konuşmasın konuştukca batıyor....

Yorumu oyla      16      9  
Ahmet 27 Haziran 2011 Pazartesi 11:09

Aylardır istenen spor parkını 13 hazirandan sonra yapmaya başlayan sn kürüm ve yancıları(eski milletvekilleri) sizin niyetinizi artık herkes çok iyi biliyor yemezler. Senin seçimden haberin varmıydıki rapor hazırladın .

Yorumu oyla      18      6  
genç chpli 27 Haziran 2011 Pazartesi 10:47

arıtman "bizi çalıştırmak istemediler." diyor. hiç birimiz davetle çalışmadık seçim sürecinde, partililer olarak bir sorumluluk bir görev bilincini kendilerinde taşımayıp ateş püskürüyorlarsa bu örgüte saygısızlıktır. sayın anadol acaba genel seçimlerde ne kadar çalıştınız chp için ? biz sokaklarda, kahvelerde, meydanlardayken sizler neredeydiniz ? koltuklarınız varken her şey güzel, koltukları kaybedince anında muhalefet. örgüte zarar veren asıl sizlersiniz. kendi imparatorluklarınızı kurmak için partideki koltuklarınızı geri istiyorsunuz, mevki aşkını bırakın artık. gündoğdu meydanı'nı akp'ye kimse kaptırmadı. siz akp mensupları gibi izmir'in yıkıldığı görüşüne bile katılıyorsunuz sırf koltuk aşkı için. kimse bu bedelin tamamını size yıkmadı, siz yine bu durumu kullanmayı çok iyi bildiniz sadece. vekilliği sürecinde başarısız bir tablo çizen sayın arıtman nasıl böyle konuşabiliyor anlayamıyorum. sizin yüzünüzü izmir'de kaç kere gördük sayın arıtman ? nerelerde çalıştınız, biz neden görmedik ? hepsi bir ağızdan konuşuyor zaten maşallah ezberlemiş gibi.

Yorumu oyla      18      6  
beydağlı 27 Haziran 2011 Pazartesi 10:06

küçük menderes havzasına en son ne zaman geldiniz sayın anadol yapmayın göz var nizam var bir baydağına kiraza ödemişe tireye bayındıra torbalıya allah için çalışmalara veya gezi dediğiniz neyse nezaman geldiniz yapmayın bırakmıyosunuz bi iktidar olalım ne zaman ayaga kalksak hooop bir çelme gene yere ama busefer kalakacagız siz bile engel olamayacaksınız chp küçülsün akp iktidarı sürsün anlayışını kaldırıyoruz.

Yorumu oyla      19      6  
ERKAN 27 Haziran 2011 Pazartesi 08:06

SAYIN KEMAL ANADOLUNUN VERMİŞ OLDUĞU MORALLE HALA HAVALARDA UÇUYOZ.ÖYLE MORALLER VERDİKİ 10 YILDIR ALINAN SONUÇLARIN % 26 DAN BÜYÜK OLDUĞUNU BİLE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIK...:)

Yorumu oyla      21      8  
Güney 27 Haziran 2011 Pazartesi 03:21

Yerel seçimlerde sadece Karabağlar da değil İzmir'de biri hariç tüm ilçeleri CHP aldı konjoktür bunu getirdi Sn Kürüm'ün kendinden menkul başarısı gibi göstermeyin lütfen, o başarılarda İzmir'lilerin İzmir'e sahip çıkması bilinci büyük rol oynadı, 'Herkes için Gönüllüyüz' grubunun Karabağlarda da çalışma yaptığı ev ve pazar yerlerinde etkinliklere katıldığının bizzat şahidiyim birçok partilimiz günün belli saatlerinde etkinliklere ketılırken Gönüllü arkadaşlar 3 ay Sabah 09.00 akşam 20.00 lere kadar aralıksız çalıştıklarını iyi biliyorum çünkü gözlemledim üstelikde hepsi işsiz gençler olmasına ve hiçbir gelirleri olmamasına rağmen anne babalarından aldıkları yol paraları ile zaman zaman kendi cebinden karşıladıkları yemek paraları ile hiçbir karşılık beklemeden bu görevi onurları ile yaptılar..en azından teşekkür edilmesi nezaket gereği idi. acımasızca ve küçümseyerek eleştiri getirilmesi en azından nezaket kurallarına aykırı olmuştur. Birde aşağıdaki arkadaşın yazısında Görev yapanlar İzmir doğumludur diye bir ifade okumadım İzmir'de ikamet ediyorlar ve hayatlarını İzmir'de idame ettirenler ifadesi yer almışken bunun 'İzmir de doğmaları' şeklinde algılanması dahi sağlıklı eleştiri getiremediğimizi gösteriyor., Birde eleştiri getiren sn. eski milletvekilleri daha önce %10-16-19-21 lerde olan ve hatta baraj altında kalan partimizin yönetimine hiç eleştiri getirdiklerini görmedim, neden ? o zaman birçoğu milletvekili adayı gösterildiler ,seçildiler de ondan şimdi kendilerine biraz dinlenin birazda nöbeti diğer arkadaşlar tutsun denildi tabii bu hep bana, rab bana ya alışıldığı için zorlarına gitti... artık geleceğe bakalım ve partimizi tüm adayların önseçimle belirleneceği tüzük kurultayına ve yerel seçimlere hazırlayalım, kamuoyuna sürekli içe dönük kavga görüntüsü verilmesi doğru değil.

Yorumu oyla      20      7  
kayan 27 Haziran 2011 Pazartesi 01:18

Bulent baratalının yaptıgı gorevlerde aldıgı maaslara hıc bır zaman ıhtıyacı olmadı herkes sıyasette zengınlesırken o devamlı aılesınden kalan yerlerını satarak gecımını surdurdu turkıyede yıllarca maas almayarak maasını ıscı ve memura ıhtıyacı olana dagıttıgı ıcın yargılanan tek kısı bulent baratalıdır hıc bı seyı arastırmadan etmeden bılıncsızce yorum yapmayın baskaları gıbı malvarlıgını artırıp rusvet yemedı bogazından bır kurus haram hak etmedıgı lokma gecmemıstır

Yorumu oyla      17      11  
mesut 26 Haziran 2011 Pazar 22:09

önemli olan izmirde doğmaları değil partiye ne kadar emek verip ne kadar yoğurulduklarıdır. Kaldıki izmiride bilmeyen bölgeyide bilmeyen örgütüde tanımayan adaylara referans olan il başkanının hala o koltukta oturması ve kendi duygusallığıyla rapor hazırlayarak bu olaya siyasi bir hava katması. evet doğru bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Ve sayın kürümde bilgininde fikrinde yeterince olduğunu biliyoruz zaten kendisinide yerel seçimlerde ekibiyle beraber ispatlamış olması bunun en büyük göstergesidir. akp nin kesin gözüyle baktığı ilçelerden biriydi. il başkanıda karabağlar ilçesinde yanılmıyorsam yerel seçimlerde neredeydi kendisi, listede olmayınca sahaya indimi acaba...

Yorumu oyla      16      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İyi niyetle salı gününü bekliyoruz'
Tutuklu vekillerle ilgili soruları yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Balkanların siyasi temsilcisi Şanlı oldu
Balkan ve Rumeli Platformu’nun başına Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı getirildi.
MHP yemin kararını verdi
MHP lideri Devlet Bahçeli, Engin Alan’ın tahliye edilmemesine rağmen Meclis’e ...
 
Sait'ten Ankara'da börekli kutlama
Mazbatasını mehter takımı eşliğinde alan AK Parti İzmir milletvekili Rifat ...
AKP'liler iddayı notere taşıyor
Bayraklı’da AK Parti ve CHP’li belediye meclis üyelerinin seçim sonuçları ...
AK Parti’de tatil planları suya düştü
Henüz 12 Haziran seçimlerinin yorgunluğu üzerinden atamayan AK Parti İzmir ...
 
Bayır'dan Kılıçdaroğlu'na performans raporu
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, önceki gün Ankara’da Genel Başkan ...
İzmirlilerden Kılıçdaroğlu’na destek
CHP İl Başkanlığı’nın bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek ...
Haberal milletvekilliği kaydını yaptırdı
CHP'den Zonguldak Milletvekili seçilen ancak tahliye olamayan Mehmet Haberal'ın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva