HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:10

Başkan Ünsal vatandaşlarla bir araya geldi: Katılımcı yönetim vurgusu

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, her ay düzenli olarak gerçekleşen Vatandaş Buluşmaları kapsamında Şemikler, Fikri Altay ve Demirköprü mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ahmet Piriştina Balkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya yüzlerce vatandaş katıldı. Talep ve öneriler alındı, çözüm önerileri konuşuldu. Başkan Ünsal “5 yıl boyunca kentimizi birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Çok daha etkin belediyeciliğin olduğu bir dönem göreceksiniz” dedi.

Başkan Ünsal vatandaşlarla bir araya geldi: Katılımcı yönetim vurgusu

Karşıyaka Belediyesi, katılımcı yönetim anlayışıyla hayata geçirdiği aylık ‘Vatandaş Buluşması’nın ikincisini Şemikler Mahallesi’ndeki Ahmet Piriştina Balkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bürokratları ile birlikte katıldığı buluşmada Şemikler, Fikri Altay ve Demirköprü mahallelerinde yaşayan yurttaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. Tek tek söz alan mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Ünsal, ekibiyle birlikte tüm talepleri değerlendireceklerini, bu doğrultuda hizmet ve projelerine yön vereceklerini söyledi. Özellikle Şemikler Çarşısı konusunda çalışma yapmak istediklerini dile getiren Ünsal “Şemikler Çarşısı daha hareketli ve modern olmalı. Sizinle bu konuda ortak çalışalım. Birlikte bunu başarabiliriz” diye konuştu.

TEMİZLİK MÜCADELESİ
Temel hizmetlerinden biri olan temizlik konusuna büyük önem verdiklerini de ifade eden Başkan Ünsal, toplumsal farkındalığı güçlendirmek için başlattıkları ‘Hedef Tertemiz Karşıyaka’ kampanyasına destek istedi. Çöplerle ilgili büyük bir mücadele verdiklerini aktaran Ünsal, şöyle devam etti: “Gezdiğimiz yerlerdeki farklılığı görebiliyoruz ama bir tek çöp toplama ile bitmiyor bu iş. Genel anlamda bir duyarlılık olsa da ne yazık ki gerekli hassasiyeti göstermeyen vatandaşlarımız da var. Çöpler konteynerlere değil yerlere atılıyor. Sokak hayvanlarını beslemek için sokaklara yemek artıkları bırakılıyor. Başlattığımız kampanya ile bu ciddi sorunların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Şehirde yaşam kuralları ile ilgili sürekli duyurular yapacağız. Karşıyaka, kent bilinci yüksek insanların yaşadığı bir ilçe. Artık herkes çöpünü istediği saatte çıkaramayacak. Bir çalışma yapıyoruz. Mahallelerimize saatler bildirilecek. Çöpler bu belirli saatlerde çıkarılacak ve toplanacak.”

“SPOR ALANLARI VE PARKLAR ÖNEMLİ”
Parklarda bulunan spor alanlarının geç saatlerde kullanımı nedeniyle çevreye rahatsızlık verildiğinin söylenmesi üzerine Başkan Ünsal, “Bu alanlar gençlerimizin ve herkesin yararlanması için, sosyal belediyecilik anlamında iyi şeyler. O nedenle ben insanlarımızın buralarda spor yapmasını destekliyorum. Gençlerimiz AVM’lerde elinde telefonla vakit geçirmesin de oralarda spor yapsınlar. Ama düzeni bozan davranışlarla ilgili dikkatli olmak lazım. Parklar insanların medeni şekilde bir araya gelmesi için güzel bir alan” ifadelerini kullandı.

LİYAKAT ESASLI KADRO
Konuşmasında Karşıyaka Belediyesi’nin çok daha dinamik bir kadro yapılanmasına girdiğine de vurgu yapan Başkan Yıldız Ünsal “Belediye olarak hizmet ve projelerimizi en etkin şekilde sürdürmek için önemli bir kadro yapılanması içindeyiz. Liyakat esaslı ve mesleğe göre görevlendirme yapıldı. Çok daha etkin belediyeciliğin olduğu bir dönem göreceksiniz” dedi.

 
Deri ihracatçılarından hükümete uyarı: Batıyoruz!
 
26 farklı branşta eğitim... İzmir'de yaz okullarına kayıtlar başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şerafettin Zeyrek 29 Mayıs 2024 Çarşamba 12:01

İYİ BİR BAŞLANGIÇ. DİLERİM GERİSİNİ DE GETİRİR. ÜÇ AYDA BİR İLÇE SALONUNUA GELİP PARTİLİLERİ DE DİNLEMELİ. İLÇE YÖNETİMİ BUNA ORTAM HAZIRLAMALI.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mutfak Atölyesi’nde mantı eğitimi
Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, Geleneksel Türk Mutfağının yaygınlaşması ...
SODEM ve SODEMSEN'de seçim heyecanı... İzmir'den hangi başkanlar yer aldı?
Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'nın (SODEMSEN) yeni yönetim ...
Aydınlıların buluşma noktası: Turistik Park Kafe ve Restoran
Aydın Büyükşehir Belediyesi Turistik Park Kafe ve Restoran, uygun fiyatlı ...
 
Yıldız'dan Lider'e 'Özel' hediye!
CHP Lideri Özel'i ziyaret eden Çiğli Belediye Başkanı Yıldız, geride kalan ...
Buca’da Kiraz Festivali’ne geri sayım!
Buca Belediyesi’nin geleneksel Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz ...
Selçuk'ta temizlik seferberliği
Selçuk Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle kentte detaylı ...
 
Başkan Duman’dan 'Özel' ziyaret!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
Başkan Çiçek'ten hobi bahçesi uyarısı!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, vatandaşları hobi bahçeleri konusunda ...
Ata Caddesi Kavşağı düzenleniyor
Şehir içi ulaşımı rahatlatmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva