HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 14:41

Başkan Tugay, TİS krizi için konuştu: Genel merkezin müdahil olmasını sendika istedi!

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, açıklamalarda bulundu. Tugay, SDT sebebiyle tıkanan memur eylemlerine dair yaptığı açıklamalarda bulunan Tugay, “Onların talebi üzerine CHP Genel Merkezi müdahil oldu. Ben de, genel merkez de müdahil olmalarını istemedik ama sendika istedi. Bugün yine yasal sınırın üstüne çıkıyoruz ama meclis kararı istedik. Ben onlara ne il başkanlığına ne de genel merkeze gidin demedim” dedi.

Başkan Tugay, TİS krizi için konuştu: Genel merkezin müdahil olmasını sendika istedi!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir’de birtakım ziyaretlerde bulundu. Ziyaretleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Tugay, ziyaretin ardından Egemenlik Evi’nin içerisinde yeni açılan Çetin Emeç Basın Toplantı Odası’nda 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İKİ HAFTADA BİR BASININ KARŞISINA GEÇECEĞİM
Tugay, bu salonda iki haftada bir basın mensuplarının sorularını yanıtlayacağını belirterek şeffaf belediyeciliğin altını çizerek anlattı. Tugay, İzmir gündeminde olan memurlarla TİS görüşmeleri ve metrolardaki yürüyen merdivenler konusunda açıklamalarda bulundu.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN ZİYARETİ BİZLERİ ONURLANDIRDI’
Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini değerlendiren Tugay, “Önceki dönem genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bugün belediyemizi ziyaret etti, bizleri onurlandırdı. Kendisinin geçmiş dönemde yaptığı çalışmalar hepimizin takdirindedir. Özellikle topumun farklı kesimleriyle kurduğu bağlar sonucu oluşmuş siyasal zemin Özgür Özel’in Türkiye İttifakı adını verdiği uzlaşmanın zeminini oluşturmuştur. Önümüzdeki seçimde de partimiz için iktidar yolunu açan çalışmalardan olacaktır. Bugün de bizlerin yanında olması bize güç veriyor. İktidar için bize en çok gereken şey birlik ve beraberliktir. Hepimiz birlikte olmalı ve ortak ruhla hareket etmeliyiz. Bunun için ihtiyaç duyduğumuz her şey partimizde var. CHP, Türkiye’nin en demokrat partisidir. İçimizde çok farklılık olmasına rağmen onların bu farklıları birleştiriyor. Bizim çağrımız o ki herkes iktidara gelebilmemiz için elimizden geleni yapmalı. Tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

‘SOYER’İN YAPTIKLARINI YOK ETME GİBİ BİR DURUMUMUZ YOK’
Önceki dönem Belediye Başkanı Tunç Soyer ile fikir ayrılıklarına değinen Tugay, “Bazı konularda farklı düşünebiliriz ama sosyal demokrat bir belediyenin yapması gerekenleri Tunç başkan da yapmaya çalıştı ben de yapmaya çalışıyorum benden sonraki arkadaş da yapmaya çalışacak. Var olan sorunlar vardı, bu sorunları çözmek için hareket ederken yanlış anlaşılmalar olabilir. Ancak daha önceki belediye başkanlarının yaptıklarını yok etme gibi bir durumumuz yok. Biz geçmiş dönemde yapılanların üstüne koyuyoruz, bazı konularda fikir ayrılıkları olabilir bu da gayet doğaldır” ifadelerini kullandı.

‘MEMURLARIN KENDİSİ GENEL MERKEZİ DEVREYE SOKTU’
İzmir Büyükşehir Belediyesi memurları ile yaşanan TİS krizine değinen Tugay, “SDT konusunda benim endişem ve değişmesi gereken konu son Sayıştay incelemesine de yansımış. Yasal sınırın üstüne geçtiğimizdeki yapılacaklar belli. Arkadaşlar mevcut haklardan geri gitme olarak değerlendirdi ve teklifimizi kabul etmedi. Ben yasalara tabiyim. Teklif edebileceğimiz üst sınırdaki teklifi yaptık kabul etmediler sonra da bir eylemlilik süreci başladı. Bunların bazıları genel merkezde bazıları da il başkanlığında yapıldı. Onların talebi üzerine CHP Genel Merkezi müdahil oldu. Ben de, genel merkez de müdahil olmalarını istemedik ama sendika istedi. Bugün yine yasal sınırın üstüne çıkıyoruz ve meclis kararı istedik. Ben onlara ne il başkanlığına ne de genel merkeze gidin demedim” dedi.

‘YÜRÜYEN MERDİVENLERİN TAKİBİ KENDİ ARTIK KURDUĞUMUZ BİRİMLERDE’
Yürüyen merdivende yaşanan kazalar sonrası denetim için Büyükşehir’in özel bir birimle çalışacağını ifade eden Tugay son olarak şunları söyledi:

Ağustos’un başına kadar yürüyen merdivenlerin kontrolleri ve onarımları tamamlanacak. Daha sonra bir kaza olmaması için bu süreci yürütüyoruz. Daha önceden bir şirketten bakım ve onarım işi alınıyordu. Şimdi kendi içimizde kurduğumuz birim takibini yapacak.

 
Denizli'deki cezaevinde mahkumlar zehirlendi
 
Bodrum'da sahili ayıran demir kapı kaldırıldı
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tc Ali 27 Temmuz 2024 Cumartesi 10:53

Başkan memurunun istediği senden para değil aslında sen bunu anlıyamadın onları muatap alman izmir halkının önüne bir paçavra gibi memurunu attın herkese küfür ettiriyosun memurlar senden yoksulluk sınırının altında bir yaşam talep ediyo aileni derken belediye çalışanlarındamn bahsediyorum insan yerine koy muatap al küfür ettirme açıklamalarınla sayende bütün memurlar iş yapmaz paragöz oldular

Yorumu oyla      1      0  
Talas 25 Temmuz 2024 Perşembe 17:36

Halktan kopuyorsunuz bizi dinlemiyorsunuz yapmayın yazıktır

Yorumu oyla      3      0  
BİR BAKIŞ 25 Temmuz 2024 Perşembe 08:04

İşin özeti: Başta İBB olmak üzere, CHP Genel Merkezide bu sürece gereksiz bir biçimde dahil olarak, bu krizi yönetememişlerdir. Bu anlamda her ikisi de sınıfta kalmışlardır. NOKTA

Yorumu oyla      10      0  
Türkiye ye ışık mı tutacaktınız? 25 Temmuz 2024 Perşembe 05:57

Ya bak işte ne güzel ışık tutmaya başladın! Benim bile gözlerim kamaşmaya başladı.

Yorumu oyla      6      0  
Tis 24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:33

Başkan FISSSSSS

Yorumu oyla      8      5  
Recep Gokay 24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:24

elindeki yetkinin farkında değilsin heralde başkan. meclis dedin yetkiyi verdi meclis. şimdi genel merkez diye tutturdun gittin verme diyeceklerini sende biliyordun zaten. bu kadar zaman kazanma çabanı inanki anlamıyoruz. seçim öncesi yaptıgın ziyaretler ve o ziyaretlerde yaptıgın açıklamaları unutmussun. abuk subuk ihaleler yapacagına yürüyen merdivenleri otobüsleri mazgalları vs vs bir düşün halk hizmet bekler. bak yangın oluyor en onde biz itfaiyeciler koşuyoruz. ölüm ile burun burunayız. neyse daha fazla yazmayayım. insafa davet ediyorum sizi. burda abuk sabuk yazan trolleride Allah a havale ediyorum.

Yorumu oyla      18      2  
Ruhi 24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:20

Özgür isimli arkadaşa katılmamak elde değil. Sayın Cemil Beyden ve Sayın Genel Sekreterden randevu almak ölüm! Adamlar kendinj kaf dağında görüyor! Hadi Cemil Başkan çok yoğun anladik Sayın Genel Sekreter demi çok yoğun bilemedim. Ne zaman bir talebimiz ne zaman bir isteğimiz olsa kendilerinden bırakın randevu almayı yüzünü bile göremez olduk. Ya bu koltuk size de kalmayacak beyim!

Yorumu oyla      15      1  
Emekli 24 Temmuz 2024 Çarşamba 19:46

Bir avuç utanmaz adam eylem yapıyor, hakları olmayan bir şeyi belediyeden istiyorlar, altı bin memur var eylem yapan elli kişi, bunları sürecen İzmirin en uzak ilçelerine, yeter gari. Birde yok imza atıyoruz, yok Kpss safsatası,gönderin Beydağ’a olsun bitsin.

Yorumu oyla      4      20  
özgür 24 Temmuz 2024 Çarşamba 19:30

Sayın Cemil Tugay anlama kısmında bir sıkıntın var ya da sıkıntı yaratmak istiyorsun. Birincisi memurun derdi şu anda para değil. Memurun derdi senin adam akıllı bir kerecik bile olsa masaya oturmaman. Sen masaya oturup desen ki bizim şu anki bütçemiz sizin taleplerinizi karşılayamayacak durumda ben şu kadarını verebiliyorum sendikada bizde adam yerine koyulduğumuzu anlayıp orta bir yerde buluşabilirdik. Ama sen koca kurumun memurlarını kamuoyu üzerine şımarık çalışanlar bir güruh olarak toplumun önüne yem gibi atma telaşı içerisindesin. Lanet olsun . Verme bir kuruş dahi fazladan verme eğer amacın buysa. Bizler yine işimize gider gelir sorumluluklarımızı yerine getiririz. Sen kendini adamdan sayıp bizleri adam yerine koymuyorsun. Bizim derdimiz bu. Verme anladın mı zafer de senin olsun kamuoyu önünde bizi ezip geçen nöronların senin olsun. Egoların sende kalsın. Verme ve muhattap almamaya devam et. Biz alacağımız paradan vazgeçtik. Sen bu şehir için ne gibi hayallerin var. Koca göbeğini gezdirerek mi hizmet edeceksin. Bak bizi boşver. 1 aydan fazladır yürüyen merdiven sorununu çözemiyorsun. Ulaşıma dair şehirlinin yaşadığı sıkıntıları çözemiyorsun. Opera binası yarım yamalak kalmışken sorunu çözemeyip üstüne artislik yapıp meclisten kardiçalı hanı gibi bir meseleye olmadık yerden müdahil olup 1 milyarı vermeyi göze alıyorsun . Hayırdır. Depreme dayanıksız bir yapıya bu parayı ne gibi bir motivasyonla veriyorsun. İstifa edin. Siz bu makamın layığı kesinlikle değilsiniz. Bu şehrin zamanını çalmayın.

Yorumu oyla      24      1  
Genel merkez müdahil olsun 24 Temmuz 2024 Çarşamba 18:47

Hani 90 dakika ücretsiz aktarma geri gelecekti . İzmir çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkı YOK , YOK . Çevre ilçe otobüslerindeki 90 dakika iptal tarihi : 10.02.2016 - İzmir BB Meclisi karar no : 179 - İzmir çevre ilçe otobüslerinde 90 dakika geri gelmiş mi ! Gelmemiş . Bu adil ve eşit olmayan uygulamadan belki haberiniz yoktur . Belediyeden emekli olanların yerine , çocuklarının işe alınacağına dair sözleşmeden haberiniz olmadığı gibi . 90 dakika ücretsiz aktarmanın 22 Temmuz’da başlayacağını haber verdiğinizde ne söylemiştiniz . “ 90 dakika ücretsiz aktarma İzmir’imize hayırlı olsun . “. İzmir BB’ne göre toplu taşıma uygulamasında İzmir neresi ? 11 merkez ilçe mi ? 30 ilçe mi ? Bu ayrımcı zihniyet CHP’yi iktidar yapmaz . CHP GENEL MERKEZİ UYUYOR MU ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da 'Lozan' kutlaması!
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Lozan Barış Antlaşması'nın 101.yıldönümü ...
Dikili Kitap Günleri'nde yerel seçim değerlendirmesi
Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliği ile 20-28 ...
100 gün raporu: Konak'ta neler yapıldı?
Konak’ta ilk 100 günlük hizmet süresini dolduran Konak Belediye Başkanı ...
 
Karşıyaka öz kaynaklarıyla üretiyor... Sokaklar yenileniyor!
Daha yaşanabilir bir Karşıyaka için fiziki hizmetlerine hız veren Karşıyaka ...
Menemen Belediyesi’nden tarihi satış!
Menemen Belediyesi, büyük bölümünün birinci derece sit alanında olduğu ...
Başkan Önal'dan mahalle turu
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın mahalle ziyaretleri kapsamındaki ...
 
Memurlar iş bıraktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri ...
Gökhan Zeybek'ten Bornova'ya ziyaret... Projeleri yerinde inceledi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Bornova’daki projeleri yerinde ...
Onur Yiğit ve CHP Balçova Örgütü'nden Anıtkabir ziyareti
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, CHP Balçova İlçe Örgütü ile birlikte ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva