HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Temmuz 2024 Çarşamba - 08:55

Başkan Tugay'dan Foça mesaisinde mesaj: İlçe belediyelerini yalnız bırakmayacağız

Foça'da düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gelecek dönemin yol haritasını çizdi. İlçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalışmanın önemine dikkat çeken Tugay, “5 yıl boyunca siz bizden bir adım önde olacaksınız biz de sizin hemen arkanızda olacağız. Birbirimize güvenerek, ortak planlamalar yaparak İzmir’i çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız” dedi.

Başkan Tugay dan Foça mesaisinde mesaj: İlçe belediyelerini yalnız bırakmayacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarını yerinde belirlemek ve çözüm yolları geliştirmek için başlattığı koordinasyon toplantılarını sürdürüyor. İzmir'in turistik ilçelerinden Foça’da ilçe Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı'nın ev sahipliğinde düzenlenen koordinasyon toplantısına Başkan Cemil Tugay ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılarından Çağatay Güç, Zeki Yıldırım, ESHOT Genel Müdürü Turgay Bozoğlu, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, daire başkanları ile Foça Belediyesi yetkilileri katıldı.

TEMEL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİN TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMESİNİ İSTEDİ
Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalışmanın önemine değindi. Temel belediyecilik hizmetlerinin titizlikle sürdürülmesini isteyen Başkan Tugay, “Bunun yanı sıra sosyal hizmetler konusu da çok önemli.  İşsiz, yoksul çok sayıda yurttaş var. Bunların mutlaka farkında olmalıyız. Dezavantajlı topluluklardan olan yaş almış kişiler, kronik hastalar, engelliler, 0-3 yaş arası çocuklar, öğrencilerin yaşadığı zorluklar var. Şehrimizde hiçbir vatandaşımızın aç kalmamasını sağlamak için aşevi hizmeti vermeliyiz. Barınma sorunu yaşayanlar için düşkünler evi gibi bazı hizmetlerimizi geliştirmeliyiz” diye konuştu.

İLÇE BELEDİYELERİ İLE UYUMLU ÇALIŞMAK ÖNEMLİ
İlçe belediyeleri ile sağlıklı iletişim kurmak ve yapılan çalışmaları karşılıklı takip edebilmek adına ortak veri tabanlı bir sistem geliştirmenin gerekliliğine dikkat çeken Tugay, “Birbirimizi sürekli görmek, duymak ve haberdar olmak için böyle bir sistemi kurup, olgunlaştıralım. İhtiyaç sahibi yurttaşları doğru belirlemek ve elimizdeki kaynakları adaletli, düzgün şekilde dağıtabilmek için böyle bir sisteme ihtiyaç var. Evde sağlık ve destek hizmetleri çalışmalarını geliştirerek sürdüreceğiz” dedi.

5 YILIN ROTASINI BELİRLEDİ
Foça'nın turizm açısından İzmir'in çok önemli marka ilçelerinden biri olduğunun altını çizen Tugay, şunları söyledi: “Temel bazı çözülmemiş basit sorunlar var. Buralarda biz anlamsız şekilde kaybediyoruz. Büyük denizlerde büyük işler başarıyoruz ama küçük ırmaklarda boğuluyoruz. İlçe belediyelerimizi yalnız bırakmayacağız. Bu kadar özel bir turizm kentinde, sahil ile ilgili düzenleme yapmak için neyi beklediğimizi bilmiyorum. Yapmamız lazım. Yeni göreve başladık. Yeni yapılanma süreçleri var.En kısa zamanda çalışmaları yapalım. Başta altyapı, ulaşım, üst ölçekli planlama ile sorumluluklarımız var. Bunun dışında yapacaklarımız varsa sizlerin yönlendirmesi ile ne gerekiyorsa yapacağız. Önümüzdeki 5 yıl boyunca kenti bu anlayışla yöneteceğiz.”

BİZE GÜVENMENİZİ BEKLİYORUZ
Başkan Tugay, “5 yıl boyunca siz bizden bir adım önde ama biz de sizin hemen arkanızda olacağız. Bu 5 yıllık dönemin çok iyi bir dönem olması şart. İzmir'i çok daha iyi bir noktaya taşımamız lazım. İzmir bunu hak eden bir şehir. Bizim de bunu yapmamak için bir nedenimiz yok aslında. Ortak hedefler koymamız, ortak planlamalar yapmamız lazım. Bunları gerçekleştirmek için gerçekçi yol haritaları belirlememiz lazım. Biz size güveniyoruz. Sizin de bize güvenmenizi bekliyoruz.”

UMUDUMUZ TAM
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gücünü yanlarında hissettiklerini ifade ederek, “Seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçti ancak her zaman karşımızda Büyükşehir'den bir muhatap bulduk. Belediyeler arasındaki bu uyumun bozulmayacağını biliyoruz. Büyükşehir 30 ilçede her alanda var. Ama yaptığı çalışmalar yeteri kadar görünmüyor. Biz ilçemizi daha ileri taşımak için çalışıyoruz. Umudumuz tam. Ekip arkadaşlarımız büyük bir motivasyonla çalışıyor” dedi.

 
Büyükşehir'den genç perspektifiyle e-çalıştay
 
Üçyol Metrosu'nda hummalı çalışma
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4560 parsel 17 Temmuz 2024 Çarşamba 20:16

Başkanım İsmail geri getir lütfen bende bir taş ev bir de clio istiyorum ateş kırmızısı lütfen :(

Yorumu oyla      1      0  
Çılgın avukat 17 Temmuz 2024 Çarşamba 20:08

Şok kampanya ikametgahını Gerenköy alana 1 koltuk 1 de masa ayrıca evini Müthait desteği ile yapana ise başkan yardımcılığı veriyoruz patron çıldırdı Yasin By sahi ne oldu ekiz tavuk işi vurdun mu araba arkasında maniyi ?

Yorumu oyla      0      0  
Sir alex ferguson 17 Temmuz 2024 Çarşamba 14:47

iş yap toplantı değil.

Yorumu oyla      1      1  
Ali Sarı 17 Temmuz 2024 Çarşamba 14:17

Syn başkan yanınızdaki beyfendi ne iş yapar? Özgür Beyin torpillisi mi acaba kendileri? Tam çıkaramadım da! sürekli geziyor, kendilerini kaf dağında görüyor, bi uyarsanız, vatandaşla halkla iç içe olsa iletişim kursa? zero fayda

Yorumu oyla      1      1  
MEGAKÖY 17 Temmuz 2024 Çarşamba 13:08

MEGAKÖY

Yorumu oyla      1      1  
17 Temmuz 2024 Çarşamba 11:16

Toplantı toplantı ve hep gelecek zamanla konuşmaya alışmış. Acaba aynı şeyleri söylemekten bıkmadı mı?

Yorumu oyla      1      1  
Halil 17 Temmuz 2024 Çarşamba 10:28

Gerenköylü ata sözü derki Çalışmaya değil çalmaya geliyoruz

Yorumu oyla      1      2  
“ Kaynakları adaletli ve düzgün dağıtmak “ istiyor 17 Temmuz 2024 Çarşamba 10:22

İlçe belediyelerini yalnız bırakmayacağız ama İzmir çevre ilçe otobüslerini kullanmak zorunda olan vatandaşlara ; İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarla uygulanan 120 dakika ücretli ( UKOME’de alınan son karara göre 90 dakika ücretsiz uygulanacak ) aktarma hakkını vermeyeceğiz . Kamu hizmeti olan toplu taşımadaki bu adil ve eşit olmayan uygulama “Küçük ırmaklarda boğuluşunuzun “ bir örneği . “ Bunun dışında yapacaklarımız varsa sizlerin yönlendirmesi ile ne gerekiyorsa yapacağız . “ CHP’li İzmir çevre ilçe belediye başkanları , ilçemizdeki otobüslerede de ; merkezdeki gibi aktarma hakkı verilsin diyebilme cesaretini gösterebildiler mi ! “ İzmir BB Başkanı sayın Cemil Tugay ne diyor . “ sizlerin yönlendirmesi ile ne gerekiyorsa yapacağız .” Hazır toplantılara ESHOT genel müdürü de katılmışken . Hadi aktarma hakkını deyiverin gari .

Yorumu oyla      1      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den genç perspektifiyle e-çalıştay
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ...
Seferisihar'da can dostlar için protesto
Seferihisar Salı Pazarı’nda toplanan hayvan hakları savunucuları TBMM’ye ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden serinleten uygulama
Aydın Büyükşehir Belediyesi, sıcak havaların etkili olduğu bu günlerde ...
 
Seçim vaatleri arasındaydı... Konut projesinde ilk durak Menemen!
Seçim vaatlerinden biri olan konut yapımı hakkında konuşan İzmir Büyükşehir ...
Taşkınlar için düğmeye basıldı: Kordon'a gizli set!
Alsancak Kordon’da yaşanan deniz taşkınlarına ilişkin taslak proje çalışmalarının ...
Başkan Tugay nedenlerini anlattı: Emniyet'e 'Kültürpark' vetosu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı ...
 
Konak’ta yaralar birlikte sarılıyor... Evden eve dayanışma!
Konak Belediyesi’nin Konaklı komşular arasındaki dayanışmayı artıran İkinci ...
17 yaşındaki Enes can verdi... Parkta kanlı kavga!
Uşak'ta kavgada bıçaklanarak yaralanan 17 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Çiğli’de ev temizliği hizmeti
Çiğli Belediyesi, ilçede yaşayan yaşlı, kimsesiz, bakıma muhtaç ve engelli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Düğünde damada 'bilezik' takılır mı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sorumluluk...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Benim esnaflarım!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset bu ise…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kruvaziyer mi? 'Cruisezillas' mı?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Türkiye’de yaşarken anlam bulamamanın yarattığı psikolojik çöküntü
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yüksek fiyatlara galiba alıştık!
Kemal ARI
Kemal ARI
Türkler'in dirilişi!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (1)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Manzara
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva