HABERLER>GÜNCEL
27 Ağustos 2024 Salı - 10:42

İşte Körfez'de balık tutmanın bedeli!

Kirliliğiyle gündemden düşmeyen İzmir Körfezi’nde amatör balıkçıların hala olta ile balık tutması endişe yarattı. Körfezde balık tutmanın 2 bin 620 lira, tutulan balığı satmanın ise 26 bin 242 lira cezası bulunuyor.

İşte Körfez de balık tutmanın bedeli!

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleri sonrası gündeme gelen halk sağlığı sorununa ilişkin bilim insanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay uyarıda bulunarak, İzmirlilerin iç körfez balık tutmaması ve tüketmemesi gerektiğini belirtti. Öte yandan bölgede balık tutmanın yasak ve idari para cezasının olduğu da öğrenildi. Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular Vapur İskelesi arasındaki hatta balıkçılık yasak. 14.04.1982 tarihinde İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile belirtilen bölgede her türlü deniz ürünlerinin avcılığı yasak. Amatör balıkçılara kolluk kuvvetlerince mevzuata aykırı faaliyetlerine 2 bin 620 lira, ürünleri sattıları tespit edilirse, 26 bin 242 lira idari para cezası uygulandığı belirtildi.

'MİDYE TÜKETMEYİN'
Balık ölümleriyle ilgili yapılan ilk değerlendirmede, deniz suyu sıcaklığının yüksek seyretmesinin alg patlamalarına neden olduğu, deniz suyundaki oksijen seviyesinin düşmesi sonucu balık ölümlerinin gerçekleşmiş olabileceği belirtildi. Tarım il Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ölü balıkların otopsisinde kimyasal maddeye rastlanmadı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Esin Suzer, plankton patlamasının kirli denizlerde gerçekleştiğine dikkat çekerek, "İç körfezden toplanan balık, midye tüketilmemesini tavsiye ediyoruz" dedi. İç körfezde denize girilmemesi gerektiğini de aktaran Prof. Dr. Suzer, "Su örneği alınan bölgelerde bakteri türleri ürüyorsa burada denize girilmemesi ve balık avlanmaması gerekiyor" dedi.

CEMİL TUGAY UYARDI: İÇ KÖRFEZDEN TUTULAN BALIKLAR YENMEMELİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yaptığı açıklamada, "Özellikle insan sağlığıyla ilgili bir mikrop türü yok ama bu kirliliği gidermezsek tabii ki ileride bunları da yaşayabiliriz. Onun için bir an önce gerekeni yapmamız gerekiyor. Ama her türlü olasılığı dikkate alarak özellikle iç körfezden tutulan balıkların yenmesini ya da tutulmasını tavsiye etmiyorum" dedi. (Yeni Asır)

 
Sudan'daki sellerde can kaybı 132'ye çıktı
 
Bakanlıktan DEVA'lı Ösen'in eşine onay!
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir için 29 Ağustos 2024 Perşembe 13:23

Piriştina''dan beri İzmir öksüz kaldı gelen herkes ken di cebini doldurma peşinde hiçbir iş yapmadan yapılması gereken işin parasını alıp yandaşlarıyla beraber yeme derdinde. Dilerim yakında İzmir gerçekten İzmir''i umursayan bir başkana denk gelir.

Yorumu oyla      0      0  
Yilmaz 29 Ağustos 2024 Perşembe 11:30

Neden biliyor musunuz liman birleşik Arap emirlikleri ne satılıyor ondan

Yorumu oyla      0      0  
Peyami 29 Ağustos 2024 Perşembe 07:49

Işiniz ne körfezi temizleyin pislik lağım suları akıyor belediyecikle yakından uzaktan alakanız yok hepiniz rant peşindesiniz.

Yorumu oyla      1      0  
Adalı 28 Ağustos 2024 Çarşamba 21:20

Bu izmirliye kusura akmasın her müsibet müstehak

Yorumu oyla      1      0  
Yalçın 28 Ağustos 2024 Çarşamba 14:05

Neden hiç kimse İzmir''in nüfus artışının bu duruma etkisini konuşmuyor anlaşılır gibi değil. 1,5 milyonun yaşadığı İzmir plansız bir biçimde ce 4 senede cazibe merkezi haline getirildi; akabinde nüfus 5 milyona dayandı hatta belki de geçti. Her bir gökdelende bir kasaba nüfusu yaşıyor. Bu nüfusun yarısının hiç bir şey yapmasa da günde bir kez sifon çektiğini düşünsenize... Aynı durum barajlar için de geçerli. Tahtalı''da su kalmamış; kalmaması normal değil mi?

Yorumu oyla      0      0  
cafer 28 Ağustos 2024 Çarşamba 09:56

Rahmetli Piristina öldükten sonra bu denize bir civi bile cakilmadi her gelen seyretti boyle giderse bu korfezi temizligini cok arariz bu millet e hayret ediyorum her tarafi lagim kokan yerden balik avliyorlar belediye aritmayi calisgirmadan denize akitiyor tuzla aciklarina giden balikcilar goruyor sabah saat 4 civari les gibi kokuyor her tarafi pislik oluyor ilk once belefiye kendine gelsin isini yapsin

Yorumu oyla      1      0  
Ali Fuat 28 Ağustos 2024 Çarşamba 07:08

Şimdi arkadaşlar sizce deniz mi önemli yoksa milyonlar verip te konserler mi,konseri vermen için işlerini iyi yapman gerekiyor, kim hesap sorabil di ki daha öncekilerden yönetimlerden bunlarda böyle yapacaklar ve yerlerine aynı şekilde birileri gelecek o yüzden konuşmaya gerek yok bence

Yorumu oyla      1      0  
Bilgi 28 Ağustos 2024 Çarşamba 05:29

İzmir körfezinden çıkan balıklar durum düzelenene kadar kesinlikle yenmemeli. Bakteri olmasa dahi ölen balıklar bakteri üremesine neden olacak. Temizlik hareketi ve denizi kirletenlere büyük cezalar verilmesi yerinde olur. Gelip geçen çöpünü denize atıyor. Minimum 10 bin tl ceza bu işi çözer.

Yorumu oyla      1      0  
Süleyman kıran 28 Ağustos 2024 Çarşamba 00:10

Balık tutmayı yasaklamakla körfez temizlenecek mi,tedbir bu mu,niye kollektörlerle atıklar temizlenmiyor,bu devirde bu anlayış,yazıklar olsun pislik heryeri sarmış,Istabul da aynı ,zihniyetlerin elinde léş gibi,tertemiz aldıkları Haliç i,75 sene ustüne kollektörler sayesinde temizlenen marmara denizine havyar dokmeye gelen Mersin balığı,bu pis zihniyetlerin sayesinde kapatılan kollektörlerin calışmaması nedeni ile Marmaradan çıkamadan öldü,şimdi ise oksijen kalmadı izmir gibi foseptik çukuruna döndü malesef.Eserleriniz unutulmayacak foseptik yöneticiler.

Yorumu oyla      0      0  
Hakkı atuk 27 Ağustos 2024 Salı 21:53

Sayın belediye yetkilileri,,,rahmetli Ahmet piristina dönemınde denizin temizlenme aksamasına gecılmis oldukca bir yol alınmıstı,CHP li belıyeciligin ıcınde calısan bir başkandı,deniz gercekten tam olmasada berrak duruma gelmisti... ALLAH CC ondan razı olsun mekanı cennet olsun...sayın Aziz kocaoglu,sayın tunc soyer hic körfez ıcın calısmadılar,simdiki baskanda calısma yapmayacagını sanmıyorum.tedbir almayan calısma yapmayan İzmir büyükşehir belediyesi,evine ekmek götüren balıcısından,yem satıcısı ve olta satıcısına kadar herkesde bir cıkmazın icine girdi,bu ekonomık sartlarda nasıl evime emek götururum derken,simdide yasakla karsıladılması,İzmirliler ıcın üzüntü verici Sezarın hakkını sezera vermek gerekirse Ahmet piristina dan baska belediye baskanı olmadı CHP bin ıcınde,,,oyumu hic vermesemde CHP''ye,yinede takdir edilecek kişi rahmetli Ahmet başkandı,,,,benim fikrimi sorucak olunursa yine bürokrasi kendi kendine yürür,sacede etlket olur masada sahaya inip calısan olmaz,bur bes yıl daha heba ederler guzel İzmir ıcın....not..bir vatandas secimden evvel demisti lagımda aksa yollardan oyum c h p ye demisti...mustehakımı verdıler....neye hak edılıyorsak öyle yönetiriz...selam ve dua ile

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Define arayanlara suçüstü; 11 gözaltı
Mersin’de, kaçak kazı yaparak define arayan 11 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı.
Ödemiş ve Beydağ'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
İzmir'in Ödemiş ve Beydağ ilçelerinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu.
İzmir'de Narkoçelik baskını!
İzmir dahil 49 ilde zehir tacirlerinin yerel suç örgütlerine, uyuşturucu ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Düğünde damada 'bilezik' takılır mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Düğünde damada 'bilezik' takılır mı?
Polisten kaçan kamyonet kaza yaptı: 5 yaralı
İstanbul Küçükçekmece D-100 karayolu Edirne istikametinde 3 aracın karıştığı ...
Dışişleri'nden İsrail'e: Gerçekleri örtme çabaları!
Dışişleri Bakanlığı, "Gazze'de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, ...
 
Kahvehaneye silahlı saldırı: 3 kişi vuruldu
Bursa'nın Gemlik ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada rastgele ...
MHP ilçe başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
Rize’de MHP Derepazarı İlçe Başkanı Şaban Kap aynı fabrikada çalıştığı Bayram ...
Mobilyacılar Sitesi'nde yangın: 6 iş yeri küle döndü
Adana'da Mobilyacılar Sitesi'nde bir iş yerinde henüz bilinmeyen sebeple ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
5 yaşında kayboldu, 18 yıldır aranıyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva