HABERLER>GÜNCEL
27 Ağustos 2024 Salı - 12:02

Yine Harmandalı… İkinci Ocakçı Holding vakası!

Çiğli’nin Harmandalı mahallesinde yaşayan bir grup vatandaş, müteahhit F.M.K. ve ortakları tarafından dolandırıldığını iddia etti. Müteahhit F.M.K ve ortaklarının mağdurlardan ev yapma vaadiyle nakit para aldığı, bazı mağdurları ise araba satışı üzerinden dolandırdığı aktarıldı. Mağdurlar arasında 6 Şubat depreminde evi yıkılıp İzmir’e taşınan, oğlu engelli afetzede bir aile de var.

Yine Harmandalı… İkinci Ocakçı Holding vakası!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - (Özel Haber) İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı Harmandalı semti yeni bir dolandırıcılık iddiası ile gündeme geldi.

Aylar önce Harmandalı’da yaklaşık 5 bin kişinin Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı tarafından dolandırılırken bu defa ‘senet’ dolandırıcılığı iddiası yaşandı.

İŞİN İÇİNDE ASKERİ PERSONELLER, POLİSLER VE EMEKLİ POLİSLER DE VAR
Harmandalı’da bir grup vatandaş, kendisini polis memuru, askeri personel olarak tanıtan kişiler vasıtasıyla tanıştıkları bir inşaat firmasının sahibi olan F.M.K. ve ortakları tarafından dolandırıldıklarını iddia etti.

SENETE KARŞILIK MANİSA'DA DAİRE!
Müteahhit F.M.K ve ortaklarının mağdurlardan ev yapma vaadiyle nakit para aldığı, bazı mağdurları ise araba satışı üzerinden dolandırdığı iddia edildi. F.M.K. ve ortaklarının otomobilleri satın alırken yüksek fiyat çekerek senet verdiği, senete karşılık Manisa’da daire yapılması için sözleşme imzaladıkları, buna rağmen ne senetleri ödedikleri ne de daire yapılması için çalışma başlattıkları öne sürüldü. F.M.K.’nın ise otomobilleri de başkalarına sattıkları mağdurlar tarafından aktarıldı. F.M.K.’ya ayrıca polis ve askeri personellerin kefil olduğu da bildirildi.

Mağdur vatandaşlar, senetlerin karşılıksız çıkması sebebiyle sözleşme gereği 30.06.2023 tarihinde teslim edilmesi gereken dairelerin inşaatına başlanmadığını ve bu süreçte F.M.K. ve ortakları tarafından oyalanarak tehdit edildiklerini söyleyerek süreci mahkemeye taşıdı.

F.M.K.'YA ULAŞILAMIYOR
Egedesonsöz’e başlarından geçenleri anlatan mağdurlar, müteahhit F.M.K’ya ulaşamadıklarını, F.M.K.’nın ofise de 6-7 aydır hiç gelmediğini, icra davası açmalarına rağmen F.M.K.’nın üzerinde herhangi bir mal görünmemesi sebebiyle ortada kaldıklarını belirttiler.

OTOMOBİLLERİ YUTTULAR
6 Şubat depreminde evlerinin yıkılmasının ardından İzmir’e taşındıklarını belirten depremzede U.D., “6 Şubat depreminde evimiz yıkıldığında Malatya'dan İzmir’e gittik. Şartlar çok zordu, mecbur kaldık. Çiğli-Harmandalı’nda bir sitede site görevlisi olarak çalışmaya başladım. Çalıştığım sitenin yan tarafından ‘Uzman İnşaat’ adında inşaat ofisi vardı. Aracılar vasıtasıyla Uzman İnşaat’ın sahibiyle şahısla tanıştık. Bu şahıs bize yakınlık gösterip ‘sizi ev sahibi yapacağım’ diyerek mağduriyetimizden de faydalanıp iyi niyetimizi suistimal etti. İhtiyaçtan dolayı satmak istediğimiz aracımızı bizden yalanla alıp başkasına sattı. Karşılığında da devletimizin polisine güvenerek iki polis kefilin imzasıyla bize senet verdi ama bir yılı aşkın tek kuruş alamadık. Aynı zamanda engelli bir çocuğum var. Zor olan hayatımız depremden sonra daha da zorlaştı. Üstüne bir de bu dolandırıcılık eklenince ailecek dayanacak gücümüz kalmadı. Sonrasında bizim gibi veya çeşitli yollarla  dolandırılan başka ailelerin de olduğunu öğrendik. Anladım ki bu vicdansızlar bu işi meslek edinmişler. Yetkililerden, devletimizden yardım istiyoruz. Bir an önce bu suçluları yakalasınlar” şeklinde konuştu.

‘BU OLAY BENİ HASTANELİK ETTİ’
Verilen senetlerin gününün bir yılı geçmiş olmasına rağmen ödeme yapılmadığını aktaran mağdurlardan E.Y., “Bu olay yüzünden aylarca hastanede yatarak tedavi olmak zorunda kaldım. Ailemle bu yaşadığım maddi kayıp yüzünden hayat kalitem çok düştü. Neredeyse bu stres yüzünden sağlığımdan oluyordum” dedi.

‘DEVLETİMİZE OLAN GÜVENİMİZ SARSILDI’
Bir diğer mağdur E.Ö. ise “Verilen senetlere kefil olanların polis memuru ve askeri personelin olması sebebiyle devletimize fazlasıyla güvendik ama tüm hukuki işlemler devam etmesine rağmen halen görevlerine devam ediyorlar ve bu yaşadıklarımız devletimize olan güvenimizi çok sarstı” ifadelerini kullandı.

 
Manisa'da 4 ruhsatsız silah ele geçirildi!
 
Kurtuluşun Kadınları, Selçuk’ta sahnelendi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Songül Özdemir 31 Ağustos 2024 Cumartesi 01:19

Ben Songül Özdemir bende mağdur eşiyim. Müteahhit Fatih Mehmet Kara , Hüdaverdi Uysal,polis memuru İbrahim Abdullah Güven ,Hakan Türk ,Çetin Uslu ve uzman cavuş Ferhat Karagöz hepsi şirket ortağıyız dediler ve Fatih bey ben İZMİR Şehit aileleri derneği başkanıyım diyede bizi kandırdı ve bu sayede bizde bir güven oluştu hatta ofiste sehit aileleri adına bir kac plaketi de bize gösterdi. Bunların hepsi aynı yalancı haysiyetsiz insanlardır. Bizi 11.04.2022 tarihinden bugüne kadar oyaladılar. Utanmadan namusları şerefleri üzerine defalarca söz verip bizi ofise çağırdılar gelin paranızı vericez diye defalarca kandırdılar. Bu tür insanların emek hırsızlığı yapmalarına izin vermicez.Yargı sürecini başlattık. Sözde polis İbrahim Abdullah Güven bey ofise gittiğimizde bize gövde gösterisi yapıyordu. Belindeki silahı göstererek. Devletin polisinede mı güvenemicez soruyorum size ve yapılan senetlere de kefil olmuştur. Islak imzalı bir polis nasıl olurda bu tür dolandırıcılık işlerine karışabiliyor ?devletin polisine memuruna guvenemiceksek nerde bu yargı? Müteahhit Fatih bey bu tür işlerle uğraştığı için kağıt üzerinde eşinden boşanmış görünüyor ve tüm mal varlığı eşinin adınadır.bunuda araştırın lütfen tüm işlemler Müteahhit Fatih beyin adına yürütülüyor ama aslında 5 kişi ortaklar.Herkes buldukları müşterileri ofise yönlendirip orda baskı altında oldu bittiye getiriyorlar.hepsi dolandırıcı olduklarını bize karşı zaten kabul ettiler.Çetin Uslu bey araba üzerine senetle alim satım yapıyor ofisin yan tarafı tamirhane olarak çalışıyor, özellikle ofisin yan tarafı tutulmuş, müşterileri hemen ofise yönlendirmek için. Ofiste çalışan Özlem hanım hem ofiste sekreterlik yapıyor ,hemde yan dukkanda kuaföre gelen bayanları ofise yönlendirmek için görevlendirilmiş, hepsi çok güzel işleyen bir tezgah kurmuşlar, biz hakkımızı istiyoruz.ve bu şahısların cezalandırılmasını istiyoruz. Yıllarca biriktirdiğimiz emeklerimizi calmalarına müsade etmeyeceğiz. Dolandırıcı şeref yoksunu insanlara hakkımızı yedirmicez...

Yorumu oyla      0      0  
Anonim 29 Ağustos 2024 Perşembe 21:23

Namussuz Fatih Mehmet kara Mutahit Kendini yanında ortağı olarak eski polis emeklisi olarak tanıtan Hüdaverdi uysal Şuan görev yapıyo olarak Abdullah diye bir sivil polis daha var isimleri verilmemiş böyle namussuzların isimleri saklanmasın herkes bilinsin uzman inşaat firmanın adı daha bir çok yanında ASB UZM olarak tanıtan bir sürü insan var milleti yiyip bitirmişler

Yorumu oyla      0      0  
emel 28 Ağustos 2024 Çarşamba 23:03

bu dolandırıcıların bir an önce yakalanirlar inşallah kaç kişinin hakkını yediler çaldılar Allah''tan korkmaz kuldan utanmazlar kim bilir daha kaç kişi var mağdur olanlardan ne istediniz bu insanlardan onlardan çalıp nasıl geçti kursağınızdan hiçmi Allah korkusu yok sizden birde yorum yapiyolar hiç arastirilmadan yapılmışmiş bu haber baksen insanlar paralarını almış olsalar ne işleri var orda tez zamanda adalet yerini bulur inşallah keser döner sap döner gün gelir hesap döner en kısa zamanda yakalanmaniz dileği ile bukadr ocağı söndürdunuz utanın be gerçi utanmaniz olsa bunları yapmazmazdiniz Allah öyle büyük ki yarına kalır ama yanına kalmaz

Yorumu oyla      0      0  
Ümit 28 Ağustos 2024 Çarşamba 23:01

Belki yarına kalır ama hiç bir zaman yapanın yanına kalmaz allah büyük

Yorumu oyla      0      0  
Sedef 28 Ağustos 2024 Çarşamba 19:40

Devlete güvenmek konusu bence bilinçli olarak saptiriliyor.Anladigim kadarıyla magduriyet yasatanlarin içerisinde devletin emniyet güçlerinden personelin olması direk muhatabı devlet yapıyor ki onlara güvenmek devlete güvenmek denilmek isteniyor ama yetkili merciler bu işi elbet çözer.

Yorumu oyla      0      0  
Gürol 28 Ağustos 2024 Çarşamba 13:10

Evini veya paranı alsaydın devleti ağzına almayacaktın E.Ö yüksek kazanç uğruna itelenince devlete güven kalmıyor Ayıp be

Yorumu oyla      0      0  
M E 28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:07

Allah kimsenin Hakkını kimseye yedirmez Er yada geç Allah korkusu yok Maledef

Yorumu oyla      0      0  
Serkan 28 Ağustos 2024 Çarşamba 10:49

O zaman Neden Ofisiniz kapalı çıkın Ortaya insanlarla Yüzleşin utanmadan ArlanmadanBirde Yorum Yapıyorsun

Yorumu oyla      0      0  
Adınız:coşkun han 28 Ağustos 2024 Çarşamba 10:02

Bu neki daha duyulmadık neler var bunların yüzunden nece ocaklar söndu

Yorumu oyla      0      0  
27 Ağustos 2024 Salı 19:22

Malum kafa işte. Kafasına saksı düşse hemen bir yerlere sardıracak.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de aile boyu katliam!
İzmir'in Bornova ilçesinde Vesih Şimşek (45), tabancayla 4 çocuğunu vurup ...
İşte Körfez'de balık tutmanın bedeli!
Kirliliğiyle gündemden düşmeyen İzmir Körfezi’nde amatör balıkçıların ...
Define arayanlara suçüstü; 11 gözaltı
Mersin’de, kaçak kazı yaparak define arayan 11 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı.
 
Ödemiş ve Beydağ'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
İzmir'in Ödemiş ve Beydağ ilçelerinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu.
İzmir'de Narkoçelik baskını!
İzmir dahil 49 ilde zehir tacirlerinin yerel suç örgütlerine, uyuşturucu ...
Mehmet KARABEL yazdı... Düğünde damada 'bilezik' takılır mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Düğünde damada 'bilezik' takılır mı?
 
Polisten kaçan kamyonet kaza yaptı: 5 yaralı
İstanbul Küçükçekmece D-100 karayolu Edirne istikametinde 3 aracın karıştığı ...
Dışişleri'nden İsrail'e: Gerçekleri örtme çabaları!
Dışişleri Bakanlığı, "Gazze'de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, ...
Kahvehaneye silahlı saldırı: 3 kişi vuruldu
Bursa'nın Gemlik ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada rastgele ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
5 yaşında kayboldu, 18 yıldır aranıyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva