HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2023 Cuma - 19:09

Başkan Özgener’in talebine Bakan Uraloğlu’ndan Temel fıkralı yanıt: Ben yeni duydum!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı’na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katıldı. İş insanlarının taleplerini dinleyen Uraloğlu, İzmir için yapılacak projelere de değindi. İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in İZTO’ya bağlı İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne giden yol ile ilgili taleplerini dinleyen Uraloğlu, Temel fıkrası ile yanıt verdi. Bu bağlantıyı yeni duyduğunu belirten Uraloğlu, ilgileneceklerini belirtti.

Başkan Özgener’in talebine Bakan Uraloğlu’ndan Temel fıkralı yanıt: Ben yeni duydum!

Diren ÇELİK / OZAN EKİZ – EGEDESONSÖZ - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İzmir ziyaretleri sırasında İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na konuşmacı olarak katıldı. İş ve ticaret dünyasının taleplerini dinleyen Uraloğlu, İzmir için yapılacak olan projelerden bahsetti.

‘İZMİR’DE CUMA GÜNÜ ÖĞLEDEN SONRA ETKİNLİK YAPMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR’
2012 yılında Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü yapan Uraloğlu, kentin siyasi yapısını bildiğini belirterek, “İzmir’de olmaktan ve meclis toplantısına davet edilmiş olmaktan çok memnunum. Cuma günü öğleden sonra İzmir’de bir etkinlik yapmak her babayiğidin harcı değil. İzmir’in alışkanlıklarını biliyorum” dedi.

‘UMARIM BÖLGEMİZDE KALICI BARIŞ İMZALANIR’
PTT A.Ş. tarafından 2002 yılında Cumhuriyet’in 100. Yılı için mektup kampanyasında yazılanlara değinen Uraloğlu, o gün yazılan mektuplar ile bugüne ışık tutarak, “Bir mektup kampanyamız vardı, o mektupta bazı başlıklar vardı. Ekonomiyle ilgili bazı sorunlardan bahsediliyordu. Amerika’nın Irak’a müdahalesinden bahsediliyordu. Bugün bakınca çok fazla değişen bir şey. Dünyadaki gerginlikler noktasında, hemen kuzeyimizde Ukrayna – Rusya Savaşı var, Filistin’de yaşanan olaylar var. Cumhurbaşkanımızın bu anlamda yoğun bir politika yürüttüğünü biliyorum. Umarım orada ateşkes ilan edilir ve kalıcı barış imzalanır” ifadelerini kullandı.

BAKAN URALOĞLU’NDAN KALKINMA PLANI MESAJI
Meclis toplantısında konuşma yapan İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in bakanlığın projelerini yakından takip ettiğine dair atıfta bulunan Uraloğlu, ayrıca 12. Kalkınma Planı’na değinerek, “Bizim ulaştırma projelerini başkanımız gözden geçirmiş, yakından takip etmiş. Eylül adı ihracatında 22 milyar dolar ile rekor kırdık. Ocak ayı arasındaki 187 milyar seviyesine yükseldi. 253 milyar dolara yükseldi son 12 ayımız. Son 9 ayda yüzde 14’lük artışımız var. 12. Kalkınma Planı’nda gerekli hedefleri ortaya koyduk. 2028’de kişi başı 17 bin 500 dolar hedefimiz var. İşsizliğin dönem sonunda yüzde 7,5 seviyelerine indirmeyi hedefliyoruz. Turizm gelirlerinde 100 milyar dolar seviyelerine çıkmak istiyoruz. Ülkemizin ekonomik kalkınması için ulaştırmanın ve altyapının önemini biliyoruz” dedi.

‘TÜRK MÜTEAHHİTLERİN YURT DIŞI PROJELERİMİZDE OLMASINI İSTİYORUZ’
Türkiye’nin hem Kuzey-Güney hem de Doğu-Batı arasındaki konumunun stratejik olduğuna değinen Bakan Uraloğlu, her iki hat için de projelerin olduğuna değinerek, “Dünya haritasını bilmeyen birine açın Türkiye’nin konumu çok stratejik bir yerde olduğunu söyler. Bunun farkındayız. Bunun geleceğini planlıyoruz. Günü değil yılları konuşuyoruz. Gerekli planlamaları yapıyoruz. 4 saatlik uçuşla 67 ülkeye gidiyoruz, burada 1,5 milyar insan var. Ülkenin gelişimine katkı sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Orta koridorun vazgeçilmez ülkesiyiz, yatırımları yaptık ve yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Pekin’den Londra’ya kesintisiz bir hat yaptık. Artık gelişen zamanda doğu batı koridorları değil kuzey güney koridorları da ciddi bir noktaya geldi. Her ikisi için de 1200 kilometrelik projelerimiz var. Kalkınma yolu olarak adlandırıyoruz. Bunun projesi bitti. Bu konuda hızlıca çalışmaları yürüyoruz. Irak ziyaretimiz oldu, bakanlar ve devlet başkanları zirvemiz olacak. Türk müteahhitlerin olmasını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

İSTANBUL BOĞAZI’NA YENİ DEMİR YOLU HATTI
İstanbul Boğazı’nı tren yolu ile bağlayan Marmaray Hattı’nın yolcu ağırlıklı olması sebebiyle yük ağırlıklı olan yeni bir tren yolu hattı projesinin yakın zamanda hayata geçeceğini belirten Bakan Uraloğlu, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek bir demiryolu hattı ile kesintisiz bir hat sağlayacağız. Marmaray’da yoğun bir yolcu taşıması var. Doğu Batı istikametinde olan orta koridorunda Zengezur Koridoru’nu hayata geçirmeye devam ediyoruz. Alternatifleri takip ediyoruz. Orada kapasitemiz artmış olacak” ifadeleriyle ticaretle uğraşan iş insanlarına alternatif rotalar sunacaklarını belirtti.

‘AVRUPA BİRLİĞİ HEDEFLERİMİZDEN VAZGEÇMEDİK’
Ayrıca Avrupa Birliği hedeflerinden vazgeçmediklerini belirten Uraloğlu, “Bütün bölgelerde takipçisiyiz. Brüksel’de temaslarda bulunduk. Avrupa Birliği hedeflerimizden vazgeçmedik. Orada Türkiye’nin önemini bir kez daha vurguladık” dedi.

‘ANTALYA İLE İZMİR BAĞLANACAK, KENTİN TURİZMİ HAREKETLENECEK’
İzmir’in sanayi ve ticarette lokomotif kentlerden biri olduğuna vurgu yapan Uraloğlu, yapılan projelere yenilerinin ekleneceğini belirterek, “İzmir’de petrol, tekstil, rüzgar gülleri, gıda, yem var. Lokomotif kentlerimizden bir tanesi. Son 21 yılda birçok proje kazandık. Sıcak asfaltlarımız 985 km’ye yükselttik. Çevre yolunu peyderpey bitirdik. Menemen – Aliağa- Çandarlı Projesi’ni bitirdik. Savaştepe üzerinden İstanbul’a bağlamayı düşünüyoruz. Aydın’a kadar otoyolu götürmüştük. Denizli tarafında yolları açmaya başlıyoruz. Antalya’ya kadar devam edecek. Turizm hareketliliğini İzmir’in faydasına gerçekleştireceğiz” dedi.

’10-15 KASIM’DA İZMİR – İSTANBUL OTOYOLU’NU KAPATIYORUZ DESEK…’
İzmir – İstanbul Otoyolu’nun kent için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “10-15 Kasım arasında İzmir – İstanbul otoyolu arasını 5 gün kapatıyoruz diyelim, bütün ezberlerimiz bozulurdu. O otoyol ile İzmir’in çehresi değişti. Güzergahta sanayi bölgeleri kuruldu. Sabuncubeli Tüneli’ni açtık. Zaman zaman kardan kapandığını biliyoruz. Ankara – İzmir YHT Projesi’ni 2027 yılında bitireceğiz. 3,5 saatte Ankara’ya seyahat edeceğiz. Günde 8 trene göre hesapladığımızda yılda 1,1 milyar liralık tasarruf sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘KEMALPAŞA ORGANİZE’DE ATALET DURUMU VARDI’
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bilinmezliğin farkında olduğunu belirten Uraloğlu, “Kemalpaşa Organize’de atalet durumu vardı. Onunla ilgili gerekli çalışmaları başlattık. Valiliğimiz takip ediyor” dedi.

İzmir’in hava taşımacılık merkezi olan Adnan Menderes Havalimanı’nda yurt dışı yolcu taşımacılığının yurt içini geçtiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Adnan Menderes Havalima’nında iç ve dış hatlar hayata geçti. Yurtdışı seferlerinin ilavelerine bakacağız. Onları destekleyeceğiz. Haftada 230’dan fazla uçuş var. Onları biz planlayacağız. Yurt dışı seferlerimiz daha fazla onu gördük” diyerek yeni hatlar üzerine çalışmaların müjdesini verdi.

İzmir’in ulaşımda yeni can damarı olacak 2. Çevreyolu Projesi için konuşan Uraloğlu, “2. Çevreyolu Otoyol Projemiz bitme aşamasında. ÇED süreci devam ediyor. Önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz” dedi.

ÖZGENER’İN TALEBİNE TEMEL FIKRALI CEVAP
Özgener’in meclis konuşmasında İZTO’ya bağlı İzmir Ekonomi Üniversitesi yolu için talepte bulunması üzerine Temel fıkrasıyla cevap veren Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

Temel bir gün Hıristiyanlarla sohbet ediyormuş. Siz Hz. İsa’yı çarmıha gerdiniz demiş. O olay 2 bin sene önceydi demişler, Temel de ben yeni duydum demiş. Sizin üniversitenin bağlantısını ben yeni duydum. Orada neler yapılabileceğinin sözünü ben vereyim. Karayolları Genel Müdürüm de burada. Ben orayı inceleyeceğim. İzmir için daha iyisini yapma konusunda hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Daha güzel hizmetler yapmak için elimizden gelen desteği vereceğiz.

 
Özgener’den İEÜ’ye çift yönlü otoyol talebi
 
İzmir'de Cumhuriyet'e özel dijital dev ekran!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 28 Ekim 2023 Cumartesi 10:13

izmir de chp olduğu sürece körfez geçiş hayal. istemezükçü zihniyet hortlar ve karşı çıkar... chp ile bir 5 yıl daha kayıp olur

Yorumu oyla      2      3  
27 Ekim 2023 Cuma 23:51

keyifler yerinde

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Uraloğlu'ndan 'İzmir'e pozitif ayrımcılık' mesajı!
İzmir’de görev yaptığı süreç ile şimdiyi kıyaslayan Ulaştırma ve Altyapı ...
Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti ve MHP'ye ziyaret!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan ...
CHP’li Bakan’dan kurultaya 8 kala mesaj seli ve İzmir delegelerine çağrı: Değişime kayıtsız kalmayacaklardır!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, seçim yenilgisinin ardından kurultay ...
 
İYİ Parti'den Filistin Büyükelçiliği'ne destek ziyareti
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa'yı ziyaret etti.
Bakan Uraloğlu’ndan MHP İzmir’e ziyaret
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, MHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.
Bakan Tunç'tan Anayasa açıklaması!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Darbeci ruhu ortadan kaldıracak çok sayıda ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Zeren' öfkesi: Hesap verecek!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zeren kızımızın ölümünden kim sorumluysa; ...
İmamoğlu'ndan Divan Başkanlığı açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu , "Divan Başkanlığı ...
İYİ Partili Kırkpınar’dan çarpıcı iddia: İzmir’de sağlam okullar yıkılıyor!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İzmir’de yıkım kararı alınan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva