HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2024 Perşembe - 12:44

Başkan Önal sözünü tuttu... Bayraklı'da kentsel dönüşüm ofisleri açıldı

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. İlçenin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandıran Başkan Önal, vaatlerinden biri olan kentsel dönüşüm ofislerini hizmete açtı. İsteyen herkesin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularına yanıt bulacağı ofislerde haftanın üç günü teknik personel görev yapacak akşamları ise halk toplantıları gerçekleştirilecek.

Başkan Önal sözünü tuttu... Bayraklı da kentsel dönüşüm ofisleri açıldı

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yerinde ve kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Cengizhan, Nafiz Gürman ve Postacılar Mahallelerinde yer alan kentsel dönüşüm ofislerinin açılışını yaptı. Bu kapsamda Cengizhan Mahallesi Ekrem Akurgal Parkı içindeki kafeteryada gerçekleştirilen törene Başkan Önal'ın yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar ve farklı mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte kentsel dönüşüm ofislerinin amacı, çalışma şekli ve sonraki süreçlerle ilgili bilgiler verildi, ilçe sakinlerinin talep ve önerileri alındı.

OFİSLER HER MAHALLEYE HİZMET VERECEK
Yerinde ve kentsel dönüşüm süreçlerini yönetmek ve vatandaşlarla doğrudan iletişimi sağlamak amacıyla Cengizhan Mahallesi’ndeki Ekrem Akurgal Parkı içinde bulunan kafeteryada, Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki Taziyeevi ve Kültür Merkezi’nde ile Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde açılan kentsel dönüşüm ofisleri hafta içi her gün 12.30-17.30 saatleri arasında 24 mahallenin tamamına hizmet verecek. Ofise gelen vatandaşlar, yerinde dönüşüm, kentsel dönüşüm, imar uygulaması ve inşaat hakları gibi konularda bilgi alıp talep ve önerilerini iletebilecek. Çalışmaların ilerleyen zamanlarında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla teknik personeller ve başkan yardımcıları ile halk buluşmaları gerçekleştirilecek.

VATANDAŞIN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR PLANI YAPMAYACAĞIZ
Yerinde ve kentsel dönüşümde vatandaşların sağlıklı yapılara kavuşması için süreci tüm paydaşlarla birlikte yürüteceklerini belirterek şeffaf şekilde yasanın elverdiği ölçüde kat artışlarıyla vatandaşın yanında olacaklarını ifade eden Başkan Önal, “Kimse ailesiyle depreme dayanıksız evlerde yaşamak istemez, fakat maddi imkanlarımız olmadığı için bu evlerde yaşamak zorunda kaldık. Yerel yöneticiler olarak bu evleri dönüştürecek maddi imkanlara sahip değiliz. Elimizde sadece kentin planlarını yeniden düzenleyerek, inşaat artışları getirip kendi yerinde dönüşümü sağlamak var. Eğer bu mümkün değilse, minimum parsel büyüklükleri ile yeni adalar oluşturarak dönüşümü sağlamakla yükümlüyüz” dedi.

UYGUN KREDİ İMKANI VE YARISI SİZDEN, YARISI BİZDEN KAMPANYASI
Önal, “Mahkemenin iptal ettiği planları, mahkemenin görüşleri doğrultusunda tekrar düzenleyip, hızlı bir şekilde meclislerimizden geçireceğiz. İlçe sakinlerimizin istemediği hiçbir planı yapmayacağız. Söz verdiğim üzere, planlama ve uygulama kısmını belediye resen yapacak. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda en iyi ve en doğruyu yapmaya çalışacağız. Bütün süreçlerimiz halkımıza açık ve şeffaf bir şekilde ilerleyecek. Kentsel dönüşümde pilot şehirlerden olan İzmir’de, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dünya Bankası'ndan 0.69 faizle kredi kullandırılabilecek. Bayraklımızda bu kredi için şartları uygun olan tüm vatandaşlarımızın talep etmesini özellikle rica ediyorum. Toplanan deprem vergileri bu süreçte kullanılabilir. İstanbul'da başlatılan "Yarısı sizden yarısı bizden" kampanyası İzmir'de ve Bayraklı'da da uygulanabilir. Evini dönüştürmek isteyen vatandaşlarımızın düşük faizli kredi alabilmelerinin de takipçisi olacağız" diye konuştu.

 
Aydın'da zehir operasyonu: 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı!
 
İstanbul'da iş arayana ücretsiz ulaşım
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Temmuz 2024 Perşembe 15:39

bu filmi daha once görmüştük...

Yorumu oyla      0      0  
11 Temmuz 2024 Perşembe 12:51

Kentsel dönüşüm yerine ofis

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Ünsal da katıldı... Karşıyaka'da ‘Sokak Senin’ coşkusu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Şemikler Mahallesi’nde düzenlenen ...
Selçuk'a yeni otopark yolda
Halkın taleplerini dikkate alan Selçuk Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda ...
Çiğli'den kişisel bakım hizmeti!
Çiğli Belediyesi, ilçede ikamet eden hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara ...
 
Bornova’da Srebrenica katliamı unutulmadı!
Bundan 29 yıl önce Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 8 bin 372 Bosnalı ...
Selçuk'tan kronik hastalara destek!
Selçuk Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü sağlık alanında da aralıksız ...
Krize neden olmuştu... Şirinyer Pazaryeri yeni yerinde!
Buca Metrosu çalışmaları nedeniyle eski Şirinyer Sahası’na taşınan Şirinyer ...
 
Balçova’da kaçak moloza geçit yok
Balçova Belediyesi kaçak molozla mücadele başlattı.
Güzelbahçe'de dijital dönem
Güzelbahçe Belediyesi, birçok noktada projelerini hızlı bir şekilde gerçekleştirirken, ...
Çevreci kampanyada kazananlar belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 27’nci Atık Pil Toplama kampanyasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Eriklerin Efendisi'ni Bornova sevindirdi!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Evrenden intikam almak
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Bazı konularda nokta (!) zamanı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İktidarın gerilim hattında, CHP ve siyaset
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Her açılış töreninin bir meşrebi var
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Zurnanın ‘zırt’ dediği yer!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Attends-nous PARIS
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva