HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2024 Salı - 10:23

Sendika ‘bunun adı tehdit’ dedi, Tugay’a yanıt verdi: 31 Temmuz’un bağlayıcılığı yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın TİS’in 31 Temmuz’a kadar imzalanmaması halinde sosyal denge tazminatının yasal sınırdan yatacağı yazısına cevap veren Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Yöneticisi Coşkun Elbir, 31 Temmuz’un bir bağlayıcılığının olmadığını ileri sürdü. Sendika yazıyı ayrıca bir ‘tehdit’ olarak da yorumladı.

Sendika ‘bunun adı tehdit’ dedi, Tugay’a yanıt verdi: 31 Temmuz’un bağlayıcılığı yok!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplu iş sözleşmesi krizi devam ederken Başkan Cemil Tugay büyükşehirde kamu emekçilerine bir yazı gönderdi ve yazıda sözleşmenin imzalanması için son tarihin 31 Temmuz 2024 olduğu belirtildi. Sözleşmenin bu tarihe kadar imzalanmaması halinde 16 bin 750 TL’lik teklifin değil yasal sınıra çekileceği vurgulandı.

Yazıda “Bu süreçte, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İZSU Genel Müdürlüğünde çalışanlarımızı temsile yetkili olan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştirilmiş tarafımızca en son 31.07.2024 tarihine kadar Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması ve Sosyal Denge Tazminatının net 16.750,00 TL olarak ödenmesi hususu yetkili sendikaya iletilmiştir. Ancak, yetkili sendika tarafından henüz olumlu bir dönüş olmamıştır. Bu teklif mali ve sosyal haklarda herhangi bir gerilemeye neden olmamakla beraber, sözleşmenin imzalanması halinde diğer Büyükşehir Belediyeleri içinde verilen en yüksek Sosyal Denge Tazminatı olacaktır. Yetkili sendika tarafından söz konusu teklifin kabulü halinde ödemeler ivedilikle yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

‘31 TEMMUZ’UN BAĞLAYICILIĞI YOK’
Başkan Tugay’ın yazısına Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube’de yanıt geldi. Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Şube Yöneticisi Coşkun Elbir 31 Temmuz tarihinin bir bağlayıcılığının olmadığının altını çizerek “31 Temmuz’un bir bağlayıcılığı yok. Yerel yönetimlerde imzaladığımız toplu sözleşmelerde bir süre yok, hakeme götürme gibi bir şey yok. Genel sözleşme süreçlerine dayandırılıyor ama onun bizim için bir geçerliliği yok. Ayrıca bizim sözleşmelerde yenisi imzalanana kadar eski sözleşmenin geçerli olacağına dair bir madde var ama bu maddeye uygulanmıyor. Bu maddeyi de yok sayıyor idare.” dedi.

‘BİZE BİR YENİ BİR TEKLİF SUNULMUYOR’
Verilen teklif de bir zam olmadığını da kaydeden Elbir “Verilen 16 bin 750 TL bir teklif de değil, bizim 6 tane ikramiye ve 6 tane halkın bakkalı kartımızın 12’ye bölünüp sosyal denge tazminatına giydirilmiş halidir. Bize yeni bir teklif sunulmuyor. Bizim kazanımlarımızı toplayıp bu rakama imza atın diyorlar. Biz de “enflasyon farkı da bizim kazanımımız” diyoruz. Enflasyon farkı eklensin biz de sandığı kuralım ve büyükşehir emekçilerine bu soralım” ifadelerini kullandı.

AYNI ZAMANDA BİR TEHDİT
Yazının bir ilk olduğunu da belirten Elbir “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ilkler yaşanmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nde böyle bir yazı yok. Büyükşehir Belediyesi bu hamle ile sendika ile kamu emekçilerini karşı karşıya getirmeyi amaçlıyor. Sendikaya emekçiler üzerinden baskı yapıp zor durumda bırakmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda bir tehdit. Sendika bunu imzalamazsa Ağustos 15’te yasal sınır yatacak. Ama emekçilerin buna tepkisi buna çok fazla. Bu nedenle haklarından geri adım atmama noktasında bir direngenlikleri oluşmuş durumda. “ diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Büyükşehir’de görevli kamu emekçileri arasında örgütlü KESK Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube ile belediye bürokratları arasında aylardır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamadı.

Son olarak Başkan Cemil Tugay, sosyal denge tazminatı için yasal sınırın üzerinde ödeme yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden yetki almıştı. Ancak memurlar için önümüzdeki iki yıl için sıfır zam önerisinde bulundu. Bu teklif masanın yeniden dağılmasına neden olmuştu.

Başkan Tugay'ın teklifi, ikramiyeler dahil toplam aylık 16 bin 750 TL sosyal denge tazminatı ödenmesini içeriyordu. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşmede yer alan 8 Mart kadınlar günü izni, regl izni, babalık izni ve mobbing masasının da kaldırmak istediği öğrenildi.

 
Karşıyaka'da söz halkta!
 
Irak'ın kuzeyinde 13 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CUMHUR 31 Temmuz 2024 Çarşamba 07:51

CEMİL SANA İZMİR AZ GELİR SEN EBN İYİSİ CUMHURBAŞKANI ADAYI OL

Yorumu oyla      3      0  
Sendikalı 30 Temmuz 2024 Salı 17:50

Cemil Tugay sendikalı örgütlenmeye karşı tavrı ile tepki çekmeye devam ediyor. Sendikayı devre dışı bırakmak için personele tebliğ edilmek üzere yazı gönderiyor. Gönderdiği yazı ise tehdit edici bir yazı. Sonrada sendikal özgürlükçü toplu sözleşmeden bahsediyor. İlk önce seni masada görsek sayın Tugay.

Yorumu oyla      11      1  
Vatandaş 30 Temmuz 2024 Salı 17:42

Bu ülkede enflasyon diye bir gerçek var Tugay. Bugun aldığını yarın alamıyorsun. Bunu senin genel başkanın söylerken sen enflasyon yokmuş herşeyin fiyatı sabit gibi teklif sunuyorsun. Sonrada çıkıp akılalmaz demeçler veriyor, çalışanları tehdit ediyorsun. Sen CHP ye AKP den daha çok zarar veriyorsun farkındamısın.

Yorumu oyla      8      1  
30 Temmuz 2024 Salı 16:38

Memur maaşını zaten devlet ödüyor, sivri aklı olmayan arkadaşım. Belediyeye ödenek gelmese nereden ödeyecek?

Yorumu oyla      3      6  
Erkan 30 Temmuz 2024 Salı 16:37

Cemil tugayın amacını anlayamadık izmirli olarak. Ya Tunc baskanın actigi yerleri kapatmaya çalışıyor ya da personeliyle düşman olmaya calisiyor. Hizmetten cok kendini boş işlere adamış durumda.Sadece karşıyakaya yatırım derdinde bunu da görmüyor değiliz. Ama önümüzdeki seçimde partinin seni bir daha aday göstermeyeceğine adım gibi de eminim. Egedesonsöz ekibi olarak Cemil Tugayın geldiği günden bu yana nereleri sildi bunu araştırın ve habet yapın.Amacı partiye zarar vermek sanırım. Aklını başına topla artık lütfen.Kim akıl alıyorsan da dinleme.

Yorumu oyla      8      0  
30 Temmuz 2024 Salı 14:23

Yahu bu İzmir de bayağı sivri akıllı tipler var beld. ödemeyeceği için devlet üzerine almalıymış. Oldu birader başka sgk borçlarını iptal etsin. Daha başka istersen bir de işetmeye de götürsün. Ondan sonra sen yine havlamaya devam et. Şunun aklına bakar mısın diyor ki biz İzmir in içine edelim siz bizi destekleyin her türlü diyor meal olarak. Gerçekten çok süper zekalı bu karakter.

Yorumu oyla      8      2  
30 Temmuz 2024 Salı 14:18

Haydar o kafa çoktan demoıde oldu. Sesini çıkarınca ya da cayırtı koparınca hak etmediğini alabileceğini sanıyorsan sana akıl verenler çok fena gaza getirmiş demektir. Üstelik son derece cahil olduğun da görülüyor.

Yorumu oyla      7      7  
Toplumsal eşitlik ve adalet - Yeni nesil belediyecilik miş . 30 Temmuz 2024 Salı 13:40

İzmir çevre ilçe otobüslerinde 90 dakika aktarma hakkı niye olsun , otobüsler su mu yakıyor diyenlerle , İZMİR BB memurları haklarını aradıkları için eleştirenler aynı zihniyet . İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı VAR . İzmir çevre ilçe otobüslerinde bir kaç hat hariç , diğerlerinde aktarma hakkı YOK . Çevre ilçe otobüslerindeki 90 dakika ücretsiz aktarma hakkının iptal tarihi : 10. 02.2016 - İzmir BB Meclisi karar no : 179 - Dün bize , bugün size Örnek İzmir BB memur SDT , hafta sonu metro. tramvay baykuş seferlerinin İptali gibi . Mesela sonra ne gelebilir , 90 dakika geri geldi halk taşıt gidebilir . Tıpkı 2016 Şubat ayında Torbalı’ya İZBAN geldi , çevre ilçelerin 90 dakika aktarması gitti gibi . Çevre ilçe otobüslerinde ; 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmeleri ( BEDAVA DEĞİL - PARAMIZLA GİTĞİMİZİ ÖDERİZ ) uygulayın sorun çözülsün .

Yorumu oyla      1      3  
30 Temmuz 2024 Salı 12:07

enflasyon oranını da ekleyin halaylar çekilsin.

Yorumu oyla      25      5  
Haydar 30 Temmuz 2024 Salı 12:02

ben neden eziliyorum, ben neden köle yerine koyuluyorum , açlık sınırının altında maaş alıyorum diyerek sesini yükseltmek yerine , hakkını arayan insanlara “ bu ücrete çalışmıyorlarsa bırakıp gitsinler” deniliyor. Biz memleket olarak birbirimizin kafasına bastığımız sürece sırtımıza eşşek misali binen çok olur.

Yorumu oyla      32      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da söz halkta!
Yönetim politikalarına halkla birlikte yön veren Karşıyaka Belediyesi, ...
Konak parklarında önce spor sonra tarama
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Selçuk'ta moloz seferberliği
Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde biriken ...
 
Yıkılacakları gündeme gelmişti… İki hastanenin kaderi belli oluyor!
İzmir’de Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapılması sonrası tartışmalara neden ...
Logistech Fuarı, 11 Eylül’de açılıyor
İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech – Lojistik, ...
Buca'da orman yangınlarına önlem
Ülke genelinde aşırı sıcak havanın etkisi ve dikkatsizlikler nedeniyle ...
 
Kemalpaşa'da iki yeni rekreasyon alanı yolda
Kemalpaşa Belediyesi, Armutlu ve Aşağıkızılca Mahallelerinde yapımı planlanan ...
Başkan Eşki'den Ayakkabıcılar Sitesi’ne ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yurtdışı ihracat rakamlarıyla ayakkabı ...
Çocuklara 'Kağıt Bebeklerle Moda ve Müzik Atölyesi'
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müzik Kütüphanesi, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Vasiyetini ne zaman yazmaya karar verdi?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva