HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2024 Salı - 22:55

CHP'li belediye başkanlarından 'yasa' isyanı!

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de onaylanırken tepkilere sebep oldu. İzmir'deki CHP'li belediye başkanları kanuna karşı tepkilerini kamera karşısına geçerek dile getirdi.

CHP li belediye başkanlarından  yasa  isyanı!

EGEDESONSÖZ - Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek sabah saatlerinde yasalaştı. Kanunun maddeleri tepki çekti ve sivil toplum kuruluşları konu hakkında eylemler düzenleyip basın açıklamalarında bulundu.

Son olarak İzmir’deki CHP’li belediye başkanları kamera karşısına geçerek kanuna karşı tepkilerini diler getirdi. Başkanlar, görüntülerde tepkilerini dile getirirken bir sonraki başkana pası attı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Biz yaşatmayı tercih eden CHP’liler olarak can dostlarımızı korumaya devam edeceğiz. Sesi olmayanların sesi olacağız, kendini koruyamayan tüm canlıları korumaya, onlar için mücadele etmeye devam edeceğiz çünkü biz CHP’liler yaşatmayı seçiyoruz. CHP’li belediye başkanlarımız bu mücadeleye devam edecekler. Şimdi söz Çeşme Belediye Başkanımız Lal Başkanım’da.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Hayvan haklarıyla hiçbir alakası olmayan bu yasanın çıkış şeklini kınıyorum. Hiçbir ortak akla yer vermeyen, asla hayvanseverlerin ve hayvan hakları savunucularının görüşlerini dinlemeyen, onların hiçbir görüşüne yer vermeyen tek taraflı yapılmış bu yasayı kabul etmemiz mümkün değil. Bizler CHP’li belediyeler olarak bu suça ortak olmayacağız. Sevgili Onur Başkanım, değerli Balçova halkı, siz ne diyorsunuz?

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit: Bu kanlı yasaya, katliam yasasına hayır diyoruz. İnsani çözümler üretmek yerine ötanaziye evet demek kabul edilemez. Bizler her zaman can dostlarımızın yanında olacağız ve onlar için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Şimdi sözü Buca Belediye Başkanı Görkem Duman kardeşime bırakıyorum.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman: Katliam yasasını kabul etmiyoruz. Biz Buca’da yaşatmayı seçiyoruz. Onur Emrah Başkanım, ya sen yasayla ilgili ne düşünüyorsun?

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız: Sabaha doğru meclisten geçen katliam yasasını vicdanım kabul etmiyor. Aynı gökyüzü altında yaşadığımız bütün canlıların yaşam hakkını korumak hepimizin görevi. Hayvanlara yönelik her türlü kötü muamele ve katliamı reddediyoruz. Çiğli olarak katliam değil yaşatmayı tercih ediyoruz.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu: Sosyal demokrat belediye başkanları olarak ölüm yasasını uygulamayacağız. Katliam yasasına hayır diyoruz. Can dostlarımızı yaşatacağız. Sevgili İlkay Başkanım söz sizde.

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek: İlk günden itibaren söylediğimiz tek şey, Allah’ın verdiği canı Allah alır. Menderes, katliamı değil yaşatmayı tercih ediyor.

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun: Bu dünya bütün canlılarındır ve canlıların yaşam hakkının elinden alınmasını doğru bulmuyoruz. Şimdi sözü Ödemiş Belediye Başkanımız Mustafa Turan’a bırakıyorum.

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan: Katliam yasasını reddediyoruz. Ne idüğü belli olmayan, kabullenemeyeceğimiz bir yasa ile elimizi asla kana bulamayacağız. Hayvanlarımızın sayısını kontrol altında tutmanın en önemli ve ideal yolu kısırlaştırma ve sahiplenmedir. Efeler Diyarı Ödemiş, yaşatmayı tercih ediyor.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin: Bu katliam yasasını onaylamıyoruz. Bu akla ve vicdana sığmayan yasayı da kesinlikle reddediyoruz. Bizim yaşam hakkımız kadar sokak hayvanlarımızın da yaşam hakkı var. Buradan sözü Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Başkana bırakıyorum.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: CHP’li belediyeler olarak can dostlarımızla yaşamaya devam edeceğiz. Gereği ve sorumluluğumuz neyse hep beraber tüm kamu ve kuruluşlarıyla birlikte onları yapacağız. Bir arada yaşamaya mecburuz. Katliam yasasını asla kabul etmiyoruz. Efes Selçuk Belediyesi olarak can dostlarımızın yanındayız. Hayati Başkanım, Tire, siz ne diyorsunuz?

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu: Mecliste onaylanan katliam yasasını kabul etmiyorum. Elimizi kana bulamayacağız. Tire Belediyesi olarak yaşatmayı tercih edeceğiz. Şimdi sözü Karaburun Belediye Başkanımız İlkay Hanım’a bırakıyorum.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan: Bizler CHP’li belediye başkanları olarak öldürmeyi değil yaşatmayı tercih ediyoruz. Elimizi kana bulamayacağız. Kara keçiler diyarı Karaburun’dan Karşıyaka Belediye Başkanımız Yıldız Hanım’a sözü bırakıyorum.

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir: Biz Torbalımızda bir karıncamızın bile incinmesine izin vermeyiz. Torbalı Belediyesi olarak biz de yaşatmayı tercih ediyoruz. Şimdi sözü Dikili Belediye Başkanımız Adil Kırgöz'e bırakıyorum.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz: Sokak hayvanları ile ilgili çıkan yasayı kabul etmemiz mümkün değil. Bizim görevimiz yeryüzünde bulunan bütün canlıları yaşatmak. Ben sözümü Kınık Belediye Başkanımız Sema Bodur’a bırakıyorum.

Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur: Akıl ve vicdan dışı olan bu yasayı kabul etmiyor, her canlının yaşam hakkı için mücadele etmeye devam ediyoruz. Katliam yasasının karşısında, yaşamın yanındayız. Kınık yaşatmayı tercih ediyor. Şimdi söz Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun’da.

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık: Gaziemir Belediyesi olarak öldürmeyi değil aşılamayı, bakmayı, kısırlaştırmayı ve yaşatmayı seçiyoruz. Mustafa Başkanım siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay: Güzelbahçe Belediyesi olarak biz bu yasanın karşısındayız. Bu yasayı hiçbir zaman uygulamayacağız. Söz Karabağlar Belediye Başkanım Helil Başkan’da.

 
İsrail'den Lübnan'ın başkentine saldırı
 
Galibiyet geldi... Fenerbahçe Avrupa'da turladı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Temmuz 2024 Çarşamba 12:43

Aynı hassasiyeti sokak ta yaşayan çocuklar.tacize uğrayan cocuklar .öldürülen kadın ve çocuklar. belediyelerinizdeki işten çıkarılan eylemleri halen süren işçiler, en pahalı suyu kullanan emekliler içinde söyleşi zinciri yaparak gösterir misiniz Genç diye seçtikten başkanlar 100 günleriniz boşa geçti...Sayılı günler çabuk geçer.En güzel zamanlarda depremsiz .pandemisiz günleri Agustos böceği gibi geçiriyorsunuz.. Sayın Ozel kufesinde sizleri taşıyor...

Yorumu oyla      1      1  
Selçuklu 31 Temmuz 2024 Çarşamba 11:07

Bir zamanlar Avrupa birliği fonundan Alman bir bayanın girişimi ile Selçuk ta hayvan barınağı yapıldı SELÇUK belediyesi ve o bayan sayesinde hayvancılıklar rahat etti bayan vefat ettikten sonra şu anda çok iyi bir ortamda olmadıklarını biliyoruz ayrıca Ege bölgesinde sokak hayvanlarına en iyi ilgi gösteren emekli savcı Cengiz TAŞDEMİR tek başına tüm varlığı ile bu hayvanlara uzun zamandır sahip çıkıyor ve bakıyor kendilerini her zaman takdir ediyoruz ve kutluyoruz ama hiçbir belediyeden yardım görmediği gibi görmezden geliyorlar onun gerçi böyle ilgiye ihtiyaç duymadan çalışmalarına devam ediyor o bir can dostlar kahramanıdır,bunlar cene suyu çorbaya devam ediyor...

Yorumu oyla      3      0  
TLG 31 Temmuz 2024 Çarşamba 09:48

Herkes görmeye başladı artık iki yüzlülüğünüzü . Anlayın artık halk sokakta başıboş köpek görmek istemiyor. Görevinizi yapın, laf kalabalığı yapmayın

Yorumu oyla      3      1  
halk 31 Temmuz 2024 Çarşamba 09:29

yasayı uygulamayacağız diyorlar. eee iktidarda yasaya uymayınca ağlamayın o zaman. sen uyma o uymasın vatandaş uymasın. o zaman kime çıkıyor bu yasalar

Yorumu oyla      2      0  
31 Temmuz 2024 Çarşamba 09:21

bir sabah konak meydanda tek başınıza dolaşın..gözünüz yiyorsa :)))

Yorumu oyla      2      1  
31 Temmuz 2024 Çarşamba 05:39

Sana öldür diyen yok. Tıpış tıpış toplayıp bakacaksın. Zoruna giden bu.

Yorumu oyla      6      1  
kadir 31 Temmuz 2024 Çarşamba 00:22

sayın başkanlar bu kadar çok sevdiğiniz hayvanlar için neler yaptınız onuda açıklayında halk bilsin. bu dönem değil son 20 yılda izmirde yerelde iktidar sizlerdiniz. neler yaptınız lütfen bizleri bilgilendirin

Yorumu oyla      4      0  
vatandaş 31 Temmuz 2024 Çarşamba 00:19

NEDEN KARŞILAR.Bİ BARINAK BİLE YAPMAYI BİLMİYORLAR.KALDIRIM YAPIP KONSERLER VERECEKLERİNE HER BELEDİYE BİR BARINAK YAPSA SORUN ÇÖZÜLÜR.YASADAN ÖNCE GÖREVİNİZİ YAPSAYDINIZ BU YASAYA GEREK KALMAZDI.

Yorumu oyla      2      1  
Köylü Kadir 30 Temmuz 2024 Salı 23:06

Sayın belediye başkanları her hafta genel merkeze kalabalık heyetler halinde ziyaretler ediyorsunuz ıvır zıvır etkinliklere davetlere para harcıyorsunuz onun için can dostlara barınaklar yapınız yaşasınlar sokak onlar içinde insanlar için tehlikeli oldu artık....

Yorumu oyla      9      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Altgeçidi'nde çalışma... O yollar kapalı olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüksek araçların çarpması sonucu Konak Altgeçidi’nin ...
Büyükşehir yangınlarla mücadele ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ...
Hizbullah'dan İsrail savaş uçaklarına ateş!
İsrail ve Lübnan Hizbullahı arasında çatışmaların topyekun savaşa dönüşme ...
 
Aydın Büyükşehir'den 2024 yılında 124 adet yeni içme suyu sondaj kuyusu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Haydere yolunu yeniliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kente yeni yollar kazandırmak ve mevcut yolları ...
Güçlü kadınlar sertifikalarını aldı
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP),  Sabancı Vakfı ve Anne Çocuk ...
 
Yenilenen Karafatma Parkı Sosyal Tesisleri kapılarını açtı
Karabağlar Belediyesi, Yeşilyurt Karafatma Parkı içinde bulunan sosyal ...
Aydın-Muğla arası deniz otobüsü seferlerine yoğun ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ...
Büyükşehir'de çoluk çocuk eylemde!
Sosyal denge tazminatları için kesildiği için çocuklarını yaz okuluna ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Vasiyetini ne zaman yazmaya karar verdi?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva