HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2012 Perşembe - 14:13

Başkan Durak’tan parti içi siyasete isyan!

Yine bir açılışta patlayan Durak, delege seçimleri nedeniyle yükselen eleştirilere ateş püskürdü. “Hizmetlerimi gözlerine sokar, ‘şuncu buncu’ diyenin alnını karışlarım” dedi. Kocaoğlu’na sahip çıkan Durak, hükümete de dokundurdu.

Başkan Durak’tan parti içi siyasete isyan!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ateş püskürdü. Bostanlı’da tamamı belediye tarafından yapılan ve amatör spor kulüplerine tahsis edilen sahalardan biri olan Denizspor Sahası ve Tesisleri Açılış Töreni’nde konuşan Başkan Durak, haftasonu Karşıyaka’da yapılacak delege seçimleri öncesinde parti içi muhalefete ve kendisini eleştirenlere sert sözlerle yüklendi.
 
Başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları ve hizmetleri anlatan kitapçığı eline alarak “Benim hizmette ölçü kriterim bu” diye havaya kaldıran Başkan Durak, “Biz, başka işlerle uğraşmıyoruz. Amacımız hizmet etmek. Ayşe’nin oğlu işe girmiş ya da girmemiş beni ilgilendirmez. İlçede yapılan delege seçimleri umurumda bile değil. Bir kişi sadece kendi kapısının önünü temizliyor ve orayı düşünüyorsa bir çocuğunu belediyeye yerleştirmiş, ikincisini de nasıl yerleştiririmin hesabını yapıyorsa ve bunun adı da siyasetse ben bu siyasetin içinde yokum. Tabi ki kendi partimizi iktidar yapmak gibi bir hedefimiz var. Biz burada iktidara ulaşmak için bir oyun bile hesabını yapıyoruz. Bir oy daha kazandırır mıyız diye bakarken belediye başkanını eleştirenlere, belediye başkanına vurmaya çalışanlara ve hizmet yapmamakla suçlayanlara sözlerini aynen iade ediyorum” dedi.
 
PARTİSİNE OY VERMEDİ
Karşıyaka’da delege seçimleri için ikinci liste çıkartan ve toplantılarda belediye hizmetleri ve kendisini eleştiren isimlere de seslenen Başkan Durak, isim vermeden üstü kapalı olarak Bahçelievler Mahallesi’nde karşısında yer alan Belediye Meclis Üyesi İsmail Horoz’u eleştirdi. Durak, “Daha düne kadar partinin arkasından konuşan, partiye hizmet etmeyen insanlar çıkıp belediye başkanı ve belediye hizmetlerine vuruyor. Belediye meclis üyesi olurken bile kendi mensubu olduğu partiye oy vermeyen bir kişi bu sözleri sarf ediyor. Ben bu delege seçimlerinin hiçbir yerinde yokum. Benim işim hizmet üretmek ve en iyi çalışmaları yapmaktır. Partinin ilçe ve il başkanlığı da bu süreçle ve yapılan eleştirilerle ilgili üzerine düşen mutlak görevleri de yapar” dedi.
ALNINI KARIŞLARIM
Meclis üyesi Horoz, başta olmak üzere muhalefet yapanlar için disiplin sürecinin başlatılmasını isteyen sözlerini sarf ettikten sonra konuyu CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile dostluğuna getiren Durak, “Benim için ‘şuncu buncu’ diyorlar. Deniz Bey benim dostumdur. Onunla olan dostluğum bir vefa dostluğudur. Ama benim genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kim ne derse desin vefamdan da dostluğumdan da kesinlikle ödün vermem. Bu durumu farklı yerlere çekenin de alnını karışlarım. Beni bu saatten sonra kimse beni değiştiremez. Sırtımda yumurta küfesi yok. Kimseye bir borcum da yok. Ama şunu herkes bilmelidir ki bu belediyede şaibe olmamıştır, yarın da olmayacaktır” diye konuştu.
 
GEREKİRSE CANIMIZI VERİRİZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon ve tutuklamaların kendilerini çok üzdüğünü ve yıprattığını ifade eden Başkan Durak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun arkasında olduklarını söyledi. Kocaoğlu’ndan ‘abimiz’ diye söz eden Başkan Durak, “Sırası gelince tüm ilçeler ve belediye başkanları olarak tüm dünyaya haykırır ve zincirlerimizi kırarız. Kendi içimizde eleştirilerimiz ve önerilerimiz olabilir. Biz bu yolda Aziz Başkan ile yolumuza devam ediyoruz. İktidar olmak için gereken siyasi çalışmaları benim ilçem ve il başkanlığım zaten yapar. Ben ise hizmet üretmek zorundayım. Bizler bu uğurda gerekirse sağlımızı hatta canımızı feda edebiliriz. Ama bunu da kimseden korkmadan yaparız” dedi.

 
GÖZLERİNE SOKACAĞIZ
Karşıyaka’nın artık beklediği yatırımları almasının zamanı geldiğini söyleyen Başkan Durak, “Ben stadımı istiyorum. Beni kimin yaptığı ilgilendirmez ama bu stat yapılsın. Biz orada yoktan bir alan yarattık. İmar planlarında üniversite alanı ayırırken ‘ne gerek var’ diyenler bile oldu. Bahçeşehir Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Üniversitesi sıra bekliyor. Karşıyaka’ya yapılan özel hastane için ‘birilerinin adamı’ dediler. Kimin adamı olursa olsun. Hastane de üniversite de kurulsa bu bölgenin halkı yararlanacaktır. Benim mantığımda ilçeme eser kazandırmak var. 25 yıldır bitirilemeyen huzur evini, engelli merkezi ve iş okulunu bitirdiğim için mi ayıp ettim? Toplam 13 farklı binada hizmet veren belediyeyi tek binada merkezi sistem kurup çalıştırdığım için mi eleştiriliyorum? Belediye işlerinde 10 liraya yapılacak bir işi 1 liraya mal ettiğim ve yaptığım için mi kötü bir belediye başkanıyım? Karşıyaka’ya yatırım sözü verenler sözlerini tutsunlar. Bizim projelere ihtiyacımız yok. Bizde yeterince proje var. Bundan önce bu ilçede hizmet verenler oturup işçilerle uğraşacaklarına hizmet etselerdi biz şimdi 40-50 yıl önce yapılması gereken işleri yapmazdık. Bazıları işlere başka taraftan ve farklı gözlüklerle bakmayı tercih ediyorlar. Ama ne olursa olsun yapılanları ve hizmetleri biz onlara göstereceğiz, gözlerinin içine de sokacağız” ifadelerini kullandı.
 
ESKİ YANLIŞLARA İZİN VERMEYECEĞİM
Bayraklı’nın ayrılmasından sonra kendilerine başka gözle bakıldığını anlatan Başkan Durak, turizme yönelik çalışmalar yapmaya başladıklarında bazılarının kendisine ‘Bayraklı ayrıldı. Smyrna da gitti. Sen artık turizmle uğraşma’ dediğini söyledi. Durak, “Bunu diyenlere inat çalışmalara devam ettik ve Sancaklı Köyü’nde Normandiya Kalesi’ni bulduk. Şimdi orada kazı yapılmasını istiyoruz. Bizde turizm ve kültür bitmez. Birçok butik müze çalışmalarımız var. Ayrıca ilçenin en işlek yerine turizm bürosu kurduk. Şimdi bunları ortaya çıkartarak ayıp mı yaptık? Turist ilçeye geliyorsa ben de ilçedeki esnafa ‘artık bir düzene girin’ dedim. Onlar da bana ‘biz yıllardır peyniri dışarıda satıyoruz. Böyle devam edelim’ duyorlar. Bu tür davranışa izin vermeyiz. Zabıta da gerekeni yapacaktır. Eski yanlışlara kesinlikle izin vermeyeceğim. Birileri çıkıp ‘belediye başkanı bize randevu vermiyor’ diye konuşuyor. Başkan makamında oturup lak lak yapar, gün boyu çay içerse dışarıda vatandaşın nabzını tutup hizmet edemez. Böyle bir yöntemle zaten belediye başkanlığı yapılmaz” dedi.
 
KİMSE İZMİR’İ KÜÇÜK GÖRMESİN
Belediyedeki çalışma arkadaşlarının başını dik, Karşıyaka’da yaşayanların yüzünün güldüğü sürece kendisinin iyi bir belediye başkanı olarak kalacağı söyleyen Başkan Durak, “İzmir her geçen gün daha da gelişiyor. Amerika’da bir şirketin yaptığı araştırmaya göre İzmir gelişmişlik sıralamasında Ankara ve İstanbul’u geride bırakarak dördüncü sıraya yükseldi. İzmir için ‘buralar köy oldu’ diyenler kendilerine baksınlar. Kendisine ‘gavur’ diyenlere inat İzmir aydınlık istiyor. Karanlığa gömülmek istemiyoruz. İzmir’e kimse bir takım yakıştırmalar yapmasın. İzmir nasıl düşünüyorsa tüm Ege de aynısını düşünüyor. Böyle düşünenler sindirilmiş olabilir ama sayıları azalmadı. Kimse bu kenti küçük görmesin. İzmir bir birine sarılır ve kenetlenirse EXPO’yu da, istediği yatırımları da alır” diye konuştu. Düzenlenen törenin ardından amatör spor kulüpleri temsilcileri katkılarından dolayı Başkan Durak’a plaket takdim ederken saha içinde kısa bir Amerikan Futbol Maçı gösterisi de yapıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tahir 27 Ocak 2012 Cuma 21:21

Cevat yine olmadı sen ayıp ettin yine bu soğukta 150 işçi çıktı Altaş tan bu firmanın ortaklarının dolaylı hesaplardan akdardığı paralar araştırılır koççum cevat artık sıkıştın yine bence onları geri aldır bu iş büyüyecek pazatesi işe başlat ayıp yaptıklarınız tamam yandaşların yiyecek garibanlarda nasiplensin

Yorumu oyla      18      6  
27 Ocak 2012 Cuma 10:58

Sevgili İsmail Horoz sizin ne kadar temiz , dürüst ve ilkeli siyaset yaptığınızı , sağlam bir chp li duruşu sergilediğinizi kişileri ve kurumları hedef almadan partimizi iktidara taşımak isteyen bir anlayışla sayın genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU NUN ARKASINDA SAĞLAM BİR DURUŞ GÖSTEREN ERDEMLİ BİR SİYASETÇİ OLDUĞUNUZU TÜM KARŞIYAKA VE bahçelievler BİLİYOR ,lütfen yolunuza devam ediniz , son çırpınışları dikkate almayınız ,en iyi cevabı 2 gün sonra değerli üyelerimiz verecektir.

Yorumu oyla      23      9  
27 Ocak 2012 Cuma 10:51

Sayın başkan kendi işine baksın onun görevi yerel de hizmet üretmek , delege pazarlığı , avcılığı yapmak hizipçilik etmek değildir,ilk sözlü saldırıyı kendisi yapmıştır.Belediye açılışlarında delege üzerinden siyaset yapmak ilkeli bir siyasetçiye yakışmaz zaten kendisinin ne kadar ilkeli olduğu da tartışılr.Eleştirilere de açık olmalıdır, o hizmet üretsin , proje üretsin bu işlere hiç bulaşmasın ama olmaz ,tek umudu kaldı o da delege seçimleri..Karşıyaka uyandı artık sayın başkan geç kaldınız...

Yorumu oyla      20      8  
yalı ve zübeyde hanım örgütü 27 Ocak 2012 Cuma 10:26

Partilileri Baykal ve Kılıçdaroğlu diye ayrımcılığa iten kişiler şunu iyi bilmelidir. Deniz BAYKAL ESKİ GENEL BAŞKANIMIZDI SAYGI DUYUYORUZ. kılıçdaroğluda herkes iyi bilsin bizim genel başkanımızdır. Birlik ve Beraberliğin olması gereken şu günlerde ayrımcılığı yapan zihniyet ilerde nasıl izmir'de chp'yi sandığa taşıyacak . Kişiler üzerinden siyaset yapmayın.

Yorumu oyla      19      7  
zübeyde hanım ve yalı mah. örgütü 27 Ocak 2012 Cuma 10:19

başkana yapılanlar çok haksızlık bizler chp'liyiz chp'den kimler gelmişse yönetimlere kabul etmeliyiz. Bununla birlikte Başkanın yapılan çalışmaları gözardı edilmemeli. birlik olunması gerekirken ve siyaseti akp'ye yapmamız gerekirken bugün bir meclis üyesi başkanımıza yapıyor bu adalet değildir adalet sandıklardadır. meydanlarda meclis üyesi siyaset yapacaksa akp'ye karşı yapmalıdır. Eğer emekten bahsediliyorsa bizim emekleride unutmasın sayın meclis üyesi.

Yorumu oyla      13      13  
Zübeyde Hanım ve Yalı Mahallesi Örgütü 27 Ocak 2012 Cuma 10:13

CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi iSMAİL HOROZ Partisinin Belediye Başkanı hakkında fütursuzca konuşmayı kendine nasıl hak görür. Kol kırılır yen içinde kalır halkın vatandaşın gözünün önünde belediye başkanına ağza alınmayacak lafları nasıl dile getirir mahallesindeki delege çalışmaları esnasında ilçe başkanı ve belediye başkanına yapılan eleştirilere nasıl cevap vermeden arkasını döner unutmasınkı o da bu belediye başkanının meclisinde üye olarak yer almaktadır.

Yorumu oyla      13      14  
dilşat göletli 27 Ocak 2012 Cuma 01:10

SAYIN DURAK KENDİSİNE ÇOK GÜVENİYORSA GİRSİN BAKALIM BAĞIMSIZ ADAY YÜZDE KAÇ OY ALACAK?BEN BİR CHPLİ OLARAK BU ÜÇLÜDEN BİŞEY OLMAZ DİYORUM DELEGE AĞALARINI İSTEMİYORUM ARTIK SİYASETİ SİYASETÇİLER YAPSIN TÜCCARLAR DEĞİL..

Yorumu oyla      21      7  
İSMAİL HOROZ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ 27 Ocak 2012 Cuma 01:01

“Biz genel seçimlerde çalışırken onlar kılını bile kıpırdatmadı. CHP’nin seçim döneminde genel başkan yardımcısı olan İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in fotoğrafları arabamızda olduğu için bizi belediyenin şantiyesine almadılar. Seçim döneminde şantiyeye bile giremedik. Cevat Durak, bunları anlatsın. Kendi partilisinin araçlarını belediye şantiyesine neden almadığını açıklasın.ben yıllardır chpliyim.ben cevat durak gibi başka partiye gitmedim cevat durak daha önce istifa edip anapa geçmişti.

Yorumu oyla      21      10  
bunlar boş lakırdı.. 26 Ocak 2012 Perşembe 20:24

Her seçim öncesi böyle olur.Ağzı olan konusur olmayan uydurur:)Ama sonunda seçimi KSKde Cevat Bey'in desteklediği kişi kazanır.Gene öyle olacak.E.Özen-Alabay ve Durak kongreyi kazanacak...Geride kalanlar bir 2 yıl daha bekleyecekler...%70e yaklaşan oyu olan bir ilçe yönetiminin de kusura bakmayın ama kazanmak hakkıdır..

Yorumu oyla      21      23  
örnekköy 26 Ocak 2012 Perşembe 19:44

Senin güvendiğin gurublar yok artık Kılıçdaroğlu seni Karşıyakadan aday yapmaz sen mhp ye geçen mhp seni almaz akp ye geçen orada almaz atuk bağımsız giren Taylanıda yanında gezdir sana çok oy kazandırıyo onun yüzünden oy gaybediyon gerçi ihtiyacınız kalmadıda ileride imardan geçen araziler araştırılırsa ne olur görürüz sonun

Yorumu oyla      28      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de memurun yüzü güldü
Gaziemir Belediyesi’nde süresi dolmak üzere olan toplu sözleşme 3 yıllık ...
Bornova’da birlikte yönetim dönemi
İki yıl önce kurulan Bornova Kent Konseyi 30 Ocak Pazartesi günü üçüncü ...
Aliağa’da sağlık ve öğretmen evi onarılıyor
Aliağa Belediyesi, Güzelhisar Köyü’ndeki Sağlık evi ile Yukarı Şehit Kemal ...
 
31. ilçeye İl Özel İdare'den onay çıktı
Vali Kıraç başkanlığındaki İzmir İl İdare Kurulu, Menderes'e bağlı Gümüldür, ...
Güzelbehçe'deki yabancı uyrukluların zumba aşkı
Güzelbahçe'de yaşayan yabancı uyruklu kadınlar zumba dansı yaparak hem ...
Minik izcilerin kar sevinci
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, belediye semt merkezlerinde kurs ...
 
İzmir’in yeni metrosunda test zamanı
Bornova Hastane-Evka 3 metro hattında 2 bin 250 metrelik tünel ile iki ...
60 yaş kartına 21 ilçeden imzalı destek
İzmir’de 12 yıldır süren ve yaklaşık 45 bin kişiyi ilgilendiren 60 yaş ...
Vanlılar’dan Batur’a teşekkür ziyareti
Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ertuğrul ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva