HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2012 Perşembe - 09:47

Bornova’da birlikte yönetim dönemi

İki yıl önce kurulan Bornova Kent Konseyi 30 Ocak Pazartesi günü üçüncü Genel Kurulu’nu yapacak. ‘Kentin sakini değil sahibi olun’ sloganıyla yola çıkan Kent Konseyi, geçen iki yıl boyunca kurduğu kadın, çocuk ve gençlik meclislerinde de görev yapan 750 üyesiyle önemli işlere imza attı.

Bornova’da birlikte yönetim dönemi

İZMİR - Göreve gelmeden önce ‘kenti birlikte yönetme’ sözü veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova’nın geleceğiyle ilgili kararları Kent Konseyi, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla birlikte alarak bu sözünü tuttu. ‘Kentin sakini değil sahibi olun’ anlayışıyla vatandaşların ilçenin yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayan Başkan Sındır, Kent Konseyi’nin etkin bir şekilde çalışması için gereken tüm desteği verdi.
Kurulduğu günden bu yana ilçenin geleceğine yön veren kararlarda etkili olan Ferdan Çiftçi’nin başkanlığındaki Bornova Kent Konseyi, yeni dönemde daha güçlü bir şekilde varolmak için 30 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’de genel kurul düzenliyor. Bornova Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşecek üçüncü Bornova Kent Konseyi Genel Kurulu’na 750 üye katılacak. Geçen iki yılın çalışmalarının değerlendirileceği Genel Kurul’da yeni başkan ve yürütme kurulu üyeleri seçilecek. Gelecek iki yılın yol haritası belirlenecek.
 
Kentin birlikte yönetilmesini sağlayan Bornova Kent Konseyi bünyesinde, kadın meclisi, gençlik meclisi ve çocuk meclisini kurdu. İlçe yönetiminde erkeklerin yanı sıra kadınlar, gençler ve çocuklar da söz sahibi oldu. Üç yılda önemli işlere imza atan Bornova Kent Konseyi mahallelerde muhtarlar öncülüğünde toplantılar yaparak kente ‘Toplum Afet Gönüllüleri’ kazandırdı. Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın siyaset okulu kurdu. AKUT’la işbirliği yapılarak deprem paneli düzenlendi. Vatandaşların bilinçlenmesine yönelik pek çok toplantı ve etkinlik düzenlendi.
 
Geçen iki yıl içinde önemli işlere imza attıklarını belirten Bornova Kent Konseyi Başkanı Ferdan Çiftçi, “Kent Konseyimizin kurulmasını sağlayan ve her çalışmamızda bizden desteğini esirgemeyen Bornova Belediye Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür ediyoruz. 2 yıllık çalışma dönemi içinde katkı koyan yürütme kurulu, meclislerimiz, çalışma gruplarımız, üyelerimiz ve Bornovalı hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. 3’üncü yılımıza girerken genel kurulumuza tüm Bornovalıları davet ediyor, birlikte çalışarak ilçe yönetimine katılmalarını diliyorum” diye konuştu.
 
Birlikte yönetim ilkesini hayata geçirdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, “Bornova Kent Konseyi bugüne kadar gerçekten önemli proje ve fikirler üretti. Biz de bunlardan yararlandık. Üretilen fikirleri hayata geçirdik. Ayrıca, Kent Konseyi bünyesinde kurulan Kadın, Gençlik ve Çocuk Meclisleri de önemli işlevler görüyor. Bundan sonra da Bornova Kent Konseyi ile olan yakın işbirliğimiz devam edecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’da sağlık ve öğretmen evi onarılıyor
Aliağa Belediyesi, Güzelhisar Köyü’ndeki Sağlık evi ile Yukarı Şehit Kemal ...
31. ilçeye İl Özel İdare'den onay çıktı
Vali Kıraç başkanlığındaki İzmir İl İdare Kurulu, Menderes'e bağlı Gümüldür, ...
Güzelbehçe'deki yabancı uyrukluların zumba aşkı
Güzelbahçe'de yaşayan yabancı uyruklu kadınlar zumba dansı yaparak hem ...
 
Minik izcilerin kar sevinci
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, belediye semt merkezlerinde kurs ...
İzmir’in yeni metrosunda test zamanı
Bornova Hastane-Evka 3 metro hattında 2 bin 250 metrelik tünel ile iki ...
60 yaş kartına 21 ilçeden imzalı destek
İzmir’de 12 yıldır süren ve yaklaşık 45 bin kişiyi ilgilendiren 60 yaş ...
 
Vanlılar’dan Batur’a teşekkür ziyareti
Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ertuğrul ...
Büyükşehir'de 9 kişiye tahliye sevinci
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine ...
Karabağ’dan Boztepe’ye tazminat davası
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, AK Partili Belediye Meclis Üyesi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva