HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2012 Çarşamba - 17:41

60 yaş kartına 21 ilçeden imzalı destek

İzmir’de 12 yıldır süren ve yaklaşık 45 bin kişiyi ilgilendiren 60 yaş kartı uygulamasının sona erdirilmesi ile ilgili sorunun çözümüne, İzmir Kent Konseyleri Birliği’nden destek geldi. Konsey üyesi 21 ilçede, imza kampanyası başlatılacak.

60 yaş kartına 21 ilçeden imzalı destek

İZMİR - İzmir’de uygulanan 60 yaş kartına, Sayıştay’ın yasal dayanağı olmadığına ilişkin gönderdiği yazı üzerine son verme kararı alan Büyükşehir Belediyesi’ne, İzmir Kent Konseyleri Birliği’nden destek geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz haftalarda, Sayıştay’ın görüşleri doğrultusunda Kişiselleştirilmiş Toplu Ulaşım Kartları Yönetmeliği’nden 60 yaş kartlarının verilmesine olanak tanıyan 11. maddeyi çıkarmak zorunda kalmıştı. Meclis, son toplantısında da Bakanlar Kurulu'na iletilmek üzere; 60 yaş ve üzeri kişilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli yararlanması amacıyla temenni kararı aldı.
 
Konu, İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin Gaziemir’de düzenlenen 15. Genel Kurul toplantısında gündeme geldi. Karabağlar Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan, 60 Yaş Kartı üzerine bilgilendirme yaptı. Bakan, Sayıştay kararı üzerine durdurulan uygulama ile ilgili Bakanlar Kurulu’nun yetkili olduğunu belirterek, “Umuyoruz ki, temenni kararımız üzerine Bakanlar Kurulu da gerekli değerlendirme ve düzenlemeyi yapar. İzmir'de 1999 yılında başlayıp 12 senedir devam eden bu uygulamanın sürdürülmesi konusunda bir yol açılır ve diğer büyükşehir belediyelerimize de örnek olur” diye konuştu.
 
Karabağlar Kadın Meclisi’nin konuyla ilgili imza kampanyası başlatma kararı aldığını ifade eden Bakan, “Bunu tüm İzmir geneline yayarsak, Bakanlar Kurulu’ndan çıkması süreci hızlanır. Kent Konseyleri bu konuya sahip çıkmalı. Bu çalışma ulusal çözüme de katkı sunar” dedi. Dönem Sözcüsü Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Murat Bakan’ın imza kampanyası önerisini oylamaya açtı ve 15 Şubat’ta son bulacak şekilde imza kampanyalarına başlanması kararı alındı. İmzalar, 15 Şubat’tan sonra Bakanlar Kurulu’na gönderilecek.
 
Başkan Şenol: Kent Konseyleri kararları çok önemli
İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin 15. genel Kurulu’na ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise toplantının açılışında yaptığı konuşmada Gaziemir’i ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Gaziemir’in İzmir’in en hızlı gelişen ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Şenol, “Göreve başladığımız 3 yıl içinde Gaziemir’in çehresini değiştiren çalışmalar yaptık. Yönetim anlayışımızda katılımcılık büyük yer tutuyor. Halkın yönetime katılımında kent konseyleri ve onların proje ve önerilerini çok önemsiyorum. Kapımız kent konseylerine ve onların fikirlerine sonuna adar açık” dedi. Toplantıda, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Yusuf Vangöl de konsey çalışmalarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.   

İzmir Kent Konseyleri Birliği’ne üye ilçeler ise şöyle; Aliağa, Balçova, Bayraklı, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kiraz, Konak, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar ve Urla.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osman şahin 26 Ocak 2012 Perşembe 00:35

kent konseyi iyibir karar almış ancak almışbeş yaş için bir sorun yok sanıyorum bu kartları benim kanaatim aziz bey vermek istemiyor bunlar bahane

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vanlılar’dan Batur’a teşekkür ziyareti
Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ertuğrul ...
Büyükşehir'de 9 kişiye tahliye sevinci
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine ...
Karabağ’dan Boztepe’ye tazminat davası
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, AK Partili Belediye Meclis Üyesi ...
 
Büyükşehir’in ‘Okul Sütü’ne inceleme şoku!
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin 211 bin 674 ...
Çeşme Ilıca Plajı'na yeni bir proje daha
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, gönüllü olarak hazırladıkları ...
Şenol: Mumcu’yu şimdi daha iyi anlıyoruz
Gaziemir Belediyesi’nin Uğur Mumcu’yu tiyatro oyunuyla andığı programda, ...
 
Uğur Mumcu 19 yıl sonra da ağlattı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Uğur Mumcu’nun ölümünü ...
Vali Cahit Kıraç, annesi Serfinaz Hanım'ı kaybetti
İzmir Valisi M.Cahit Kıraç’ın Annesi Serfinaz Kıraç, hayatını kaybetti.
Körfez yeniden doğdu...
2000’li yıllara kadar her türlü atığın boşaltıldığı bir yer olarak kullanılan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva