HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2012 Perşembe - 09:15

İzmir’in yeni metrosunda test zamanı

Bornova Hastane-Evka 3 metro hattında 2 bin 250 metrelik tünel ile iki istasyonu tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, test sürüşlerine başladı.

İzmir’in yeni metrosunda test zamanı

İZMİR - 20.00 ile 06.00 saatleri arasında gerçekleşen testlerde tren setleriyle rayların uyumu, enerji alımıyla ilgili sorun olup olmadığı, ses seviyesinin ölçülmesi, makas geçiş emniyeti, aracın elektronik aksamının kontrolü, sinyalizasyon ve haberleşme gibi bir çok teknik detay inceleniyor.   
 
Bornova-Evka 3 metro hattında mutlu sona az kaldı. Aç-kapa olarak toplam 2 bin 250 metrelik tünel ile iki istasyonu tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metrosu’nun Bornova yönündeki iki durakları olan Ege Üniversitesi ve Evka 3’ün hem tren hatları, hem de yapı olarak imalat çalışmalarını bitirdi. Yolculu işletim öncesi en önemli çalışma olan test seferlerini başlatan İzmir Metro A.Ş de, üçüncü ray enerjisini kullanarak yeni metro hattına test amaçlı tren sokmaya başladı. Tüm teknik ekip, yeni hattı işletime hazır hale getirmek ve bir an önce yolculu işletime açabilmek amacıyla gece-gündüz çalışıyor.
 
Test seferleri kapsamında akşam saat 20.00 ile sabah 06.00 arasında gerçekleşen sürüşlerde, tren setleri 2,2 kilometre uzunluğundaki yeni hatta gidip gelerek, istasyonlarda duruş ve kalkış yaparak seyir emniyeti kontrolleri yapıyor. Söz konusu testlerde yapılan ölçüm ve kontroller; tren setleriyle rayların uyumu, üçüncü raydan enerji alımıyla ilgili sorun olup olmadığı, seyir halindeyken çıkan sesin seviyesinin ölçülmesi, makas geçiş emniyeti, aracın elektronik aksamının kontrolü, sinyalizasyon ve haberleşme gibi birçok teknik çalışmayı içeriyor.
 
Yolcu yerine kum torbaları kullanılacak
Trenlerin raylar üzerinde boş ve dolu seyretmesinin, çeşitli teknik ölçümleri farklı etkilemesi nedeniyle, araçları önce boş olarak test eden İzmir Metro A.Ş, tren setlerini önümüzdeki günlerde ‘dolu’ olarak test seferlerine çıkaracak. Metrekarede 6 yolcu olduğu varsayımıyla gerçekleşecek olan test çalışması için, tamamı 80 ton olan 3 bin 200 adet kum torbası hazırlandı. Kum torbaları araçların içlerine konularak maksimum yüklü hale getirilecek ve dolu halde test sürüşüne çıkartılan setlerin ‘yolculu işletim’ benzeşim çalışmaları ve ölçümleri yapılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tolga 26 Ocak 2012 Perşembe 16:36

Danıştay ankaradaki ve diğer yerlerdeki 60 yaş kartlarına dokunmaz iken İzmirdeki 60 yaş kartına müdahale edip iptal ediliyor. Korkarım yakında türkiyenin hiçbiryerinde olmayan 90 dk içinde ücretsiz ulaşım olayınıda iptal edecekler.

Yorumu oyla      26      7  
Mert 26 Ocak 2012 Perşembe 16:11

Her ne kadar Sayın Kocaoğlu'nun başkanlığını beğenmesemde Ege Üniversitesi öğrencileri için çok iyi bir haber.Senelerce 525 no'lu otobüs ile insan yerine konmadan taşınan öğrenciler artık okullarına rahat bir şekilde gidecekler.

Yorumu oyla      20      10  
Özgür. 26 Ocak 2012 Perşembe 16:09

Helal olsun valla arkadaşlara. Bilmeden ne güzel atıyorlar, aslında onların gözlerini kör edene akıllarına korkuyla durgunluğu verenlere helal olsun. İstikrar dediler, esnafın aklını aldılar; adamlar korkudan oy atamadılar Atamalar, kps vs dediler yeni gençlerin aklını aldılar, korkularından kimse ses çıkaramadı. Sesini demokratik olarak çıkaran (hani güya yumurta silah ya) arkadaşlara 44 yıl ceza verdiler.O yüzden benim aklı başında arkadaşlarım, bırakın konuşsunlar. Anca onu yaparlar İzmir'de

Yorumu oyla      22      7  
ahmet 26 Ocak 2012 Perşembe 14:55

Cemil Kavaklı, Aziz Kocaoğlu: 80 km İzban+Bornova ayrıca Torbalı ya uzanma .1,5 saat 2, biniş.Melih Gökçek: 0 ( sıfır )km metro,yağmurda su dolu alt geçit.45 dakika 2,biniş.Sadece ulaşım bu fark.60 YAŞ İzmir de her saat, Ankara da 09 - 16,00 arası.Diğer konuları boşver.Alt tarafı kaldırımın üst tarafıda kaldırım .İyi yürüyüşler.

Yorumu oyla      26      7  
Cemil Kavaklı 26 Ocak 2012 Perşembe 14:18

Demek neymiş İzmir ve Ankara’nın metro bitiremeyen belediye başkanları varmış. Melih Gökçek ve Aziz Kocaoğlu aynı ayarda beceriye sahip belediye başkanlarıymış. Eyvallah. Ankaralı ne yapar eder bilmem ama ben İzmir'de Melih Gökçek'ten daha iyi bir belediye başkanı istiyorum. İzmir de Melih Gökçek ayarında belediye başkanına razı gelen olabilir onların yolu açık olsun. Ben daha beceriklisini istiyorum. Metroda kik var da İnönü caddesinde kaldırımda da mı KİK var. Alt tarafı kaldırım be.

Yorumu oyla      14      23  
Tolga 26 Ocak 2012 Perşembe 14:03

Metro yapımı ihalelerin sürekli kik tarafından iptali ile engellenmiştir. Hatta belediye belli bir süre kendi öz kaynağı ile yapımına devam etmiştir. İşte tüm bu engellemelere rağmen aziz kocaoğlu metroyu bitirmek üzere. Test edilen istasyonların sorun çıkmaz ise şubat ayında hizmete gireceği söylenmekte.

Yorumu oyla      28      9  
engin 26 Ocak 2012 Perşembe 13:41

en azından 5 yıllık okulu 8 yıldada olsa bitirmiş.20 yıldır bitircem deyip sonra benim yerime siz bitirin denmesinden iyidir.

Yorumu oyla      31      7  
Ahmet 26 Ocak 2012 Perşembe 13:38

Ankara da yerel seçim öncesi metro seçimden sonra devreye girecek dedi Melih Gökçek Ankara lılara göstermek için belediye bedava otobüsler kaldırdı .Şimdi ulaştırma bakanı Ankarada 17 senedir devam eden metro çalışması sonrası kaç metre devreye girdi? bu sürede kaç lira harcandı?kamu zararı varmı ? İzmir halkına İzmir milletvekili olarak anlatsın bizde mukayese edelim .Edelim ki kim BECEREKLİ kim BECERİKSİZ ortaya çıksın hodri meydan.

Yorumu oyla      27      7  
sak 26 Ocak 2012 Perşembe 13:08

Binali Yıldırım geçen gün gülerek soruyordu Bornova metrosu çalışıyormu diye kontrollerden sonra bilet alıp biner artık .

Yorumu oyla      26      7  
Osman Şahin ve Cemil Kavaklıya 26 Ocak 2012 Perşembe 12:06

Bir yorumcu arkadaşımızın belirttiği gibi KİK le birlikte hazine ve kredi kurulu hükümetin istediği her türlü takozu vakti zamanında koymuştur.Otopark ihalesinde gördük mafyayı kapı dışarı eden başkan şu anda sanık sandalyesinde.Başka söze hacet varmı?

Yorumu oyla      34      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
60 yaş kartına 21 ilçeden imzalı destek
İzmir’de 12 yıldır süren ve yaklaşık 45 bin kişiyi ilgilendiren 60 yaş ...
Vanlılar’dan Batur’a teşekkür ziyareti
Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ertuğrul ...
Büyükşehir'de 9 kişiye tahliye sevinci
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine ...
 
Karabağ’dan Boztepe’ye tazminat davası
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, AK Partili Belediye Meclis Üyesi ...
Büyükşehir’in ‘Okul Sütü’ne inceleme şoku!
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin 211 bin 674 ...
Çeşme Ilıca Plajı'na yeni bir proje daha
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, gönüllü olarak hazırladıkları ...
 
Şenol: Mumcu’yu şimdi daha iyi anlıyoruz
Gaziemir Belediyesi’nin Uğur Mumcu’yu tiyatro oyunuyla andığı programda, ...
Uğur Mumcu 19 yıl sonra da ağlattı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Uğur Mumcu’nun ölümünü ...
Vali Cahit Kıraç, annesi Serfinaz Hanım'ı kaybetti
İzmir Valisi M.Cahit Kıraç’ın Annesi Serfinaz Kıraç, hayatını kaybetti.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva