HABERLER>GÜNCEL
23 Ağustos 2024 Cuma - 16:21

İNGEDER Başkanı’ndan TMMOB’a jet yanıt: Kanuna uygunsa halk memnunsa size ne oluyor?

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun, İnciraltı’nda yapılan SİT değişikliği ve devam eden planlama süreciyle ilgili açıklamalarını şaşkınlıkla izlediklerini belirten İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, TMMOB yetkililerine, “İnciraltı’nda tarımın bittiğini herkes biliyor. İnciraltı sahipsiz değildir, diyerek mülkiyet hakkımıza giriyorlar. İzmir’in menfaatleri doğrultusunda yapılan planlar kanuna uygunsa, halk memnunsa, size ne oluyor?” diye çıkıştı.

İNGEDER Başkanı’ndan TMMOB’a jet yanıt: Kanuna uygunsa halk memnunsa size ne oluyor?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun, İnciraltı’nda yapılan SİT derecesi düşüklüğünü eleştiren açıklamaları, İnciraltı Gelişim Derneği’nde (İNGEDER) yankı buldu. İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun yaptığı açıklamaların yanı sıra Kurul Sözcüsü Aykut Aydemir’in, “Tarım arazilerinin kiralanmasıyla ilgili genelge, İnciraltı için de uygulansın. Orada tarım yapacak birileri varsa, itirazımız olmaz” sözlerine cevap verdi.

KAPALI KAPILAR ARDINDAN İZMİR’E HİTAP ETME ÇABASI İÇİNDELER
Yapılan açıklamanın, hadlerini aşan bir açıklama olduğunu öne süren Başkan Tayfun Karabulut, “Cumhurbaşkanlığının çıkardığı genelgeyi hem tasvip etmeyip hem de İnciraltı için uygulanırsa uygun bulacaklarını söyleyebilecek kadar yine maalesef şaşırmışlar. Bugüne kadar İnciraltı toprak sahiplerinin randevu taleplerine yanıt vermeyen, onlarla konuşacak bilgi ve cesaretleri olmayanlar, yine kapalı kapılar ardında İzmir’e hitap etme çabası içine girmişler. Bu hareketleri artık bizi şaşırtmıyor” dedi. Karabulut, şu değerlendirmelerde bulundu:

MESLEK ODALARININ AÇTIKLARI YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVALARI KABUL GÖRMEDİ
“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan İnciraltı planları, halkçı bir anlayışla, İzmir ve İzmirlilerin menfaatleri gözetilerek yapıldı. 5 milyon metrekare olan ve 2200 kişinin hak sahibi olduğu İnciraltı’nın planlarına yapılan itiraz sayısının sadece 72 olması ve bugün sadece yürütme durdurma olarak açılan davada 6 dosyanın bulunması bunun ispatıdır. Meslek odalarının ve belediyelerin açtıkları yürütmeyi durdurma talepli davaları kabul görmedi, hepsi reddedildi. Türk adaletinin uygun bulduğu kanun, nizama uygun olarak hareket eden İnciraltı planlarının sermayeyi çılgına çevirdiğini biliyoruz. Kanuna uygunsa, halk memnunsa, İzmir memnunsa, meslek odalarına soruyorum; size ne oluyor? Sizin derdiniz nedir?”

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, İNCİRALTI’NDA TARIMIN BİTTİĞİNİ PEKALA BİLİYOR
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin, İnciraltı’nda tarımın bitmesini sadece izlediğini öne süren Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar öneri getirmeyen, sadece şikayet eden bilim insanlarının bir arada bulunduğu meslek odası bugün çok kötü yönetiliyor, bunun bedeli de yine halk olarak bize ödetilmeye çalışılıyor. Kendileri çok iyi biliyor o bölgede tarımın neden bittiğini ama kamuoyuna duyurmaktan çekiniyorlar. İnciraltı sahipsiz değil, gibi açıklamalarla, mülkiyet hakkımıza girmeye çalışıyorlar. Ata topraklarımızdan ne istiyorsunuz, açık açık söyleyin. Topraklarımızı kime vermemizi istiyorlar, açık açık söyleyin. Topraklarımıza kimsenin el sürmesine izin vermeyeceğiz.”

ORTADA BİR RANT VARSA, İZMİR’İN OLMALIDIR
İnciraltı’nda tarımın mümkün olmadığının altını çizen Tayfun Karabulut, “Maalesef bölgemize bir kere ziyaret edip bizlerle konuşmadıkları için bilmiyor olabilirler ama İnciraltı’nda tarım bitti. Borlanma sorunu nedeniyle bölgemiz kurudu. Okaliptüs ağaçlarının kurumuş olması, bunun kanıtıdır. SİT derecesinin düşürülmesi ise sadece önümüzdeki süreçte çocuklarımız için spor yapacakları bazı altyapı tesislerine yapılmasına imkan sağlayacaktır. Ranttan bahsediyorlar. Yine İzmir’de korkular yaratarak kamuoyunu yanıltma girişimlerinde bulunuyorlar. Ortada bir rant varsa o rant İzmirlilerin ve İzmir’in olmalıdır. Bunu söylemekten korkmasınlar. Bugün tarımın bile planlanmasının yapılması zaruri diye herkes konuşurken planlamanın karşısında durmak İnciraltı’na  kötülük etmektir. Buna aklımız almıyor. İnciraltı planlanırken tüm kurulların onayları ve bakanlık onayları alınarak işlem yürütülmüştür. Ziraat Mühendisleri’nin açtığı davada da yürütme durdurma talepleri de reddedilmişti zaten.”

 
Kavşakta otomobiller çarpıştı: 6 kişi yaralandı!
 
Nepal'de otobüs nehre devrildi: 14 kişi öldü!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 24 Ağustos 2024 Cumartesi 13:46

İzmir''in göbeğindeki İnciraltında tarım mı olurmuş. Tarım yapacak yer mi yok?

Yorumu oyla      0      0  
Ercan 23 Ağustos 2024 Cuma 22:38

Hani bana hani bana Tarım neymiş beton varken Karinlar betonla dq doyar nasıl olsa.

Yorumu oyla      2      1  
Hüsniye A. 23 Ağustos 2024 Cuma 22:17

Tapulu mallarımıza bu kadar müdahale nedendir bilmiyoruz .Bazi işletmelere itiraz yok.Bircok düğün salonlari mangalcılar kafeler almış başını gidiyor. .Esas mallarına bu kadar zamana kadar sahip çıkmış inciraltı halkının sesine kulak verin.Hakkıniz yok bu kadar olumsuz düşüncelere.

Yorumu oyla      2      1  
Red Kit 23 Ağustos 2024 Cuma 20:57

10/20 imar verilsin. 1000 metrekare yere zeminde 100 metrekare toplam 200 metrekare.

Yorumu oyla      1      1  
Etki ve tesir 23 Ağustos 2024 Cuma 19:09

Ta Rahmetli Nuri Demirağ ın projesi idi 1. Boğaz köprüsü. Atatürk çok beğenmişti o projeyi. Ancak hasta zamanına denk gelmiş. Malum 2. adam ve avanesi Gazinin etrafını sarmış Türkiye de işler yürümez olmaya başlamıştı. Tabi ki iptal oldu. Silah fabrikalar birer birer kapatıldı işlemez hale getirildi. Bu Türkiye nin önüne takoz olan chp de çok fazla miktarda kılıç artığı devşirme olduğu için her işe takoz olmaları bundandır. 2 -3 nesil öncesine bakın ya Ermeni ya Rumdur.

Yorumu oyla      3      1  
Ülker 23 Ağustos 2024 Cuma 18:39

Yeter artık!!! Bizle uğraşcağınıza gidin başka yerlere bakın ,nasıl göktelenler oluyor.BiZlerin tapulu malından ve bu kadar güzel olan plandan ne istiyosunuz.

Yorumu oyla      1      3  
Erol 23 Ağustos 2024 Cuma 17:08

640 mandalin ağacımız kurudu o ziraat odası başkani olacak beye yalvardik gel bize burada neyi nasıl ekip karnımızı doyuracagiz dedik ama o süslü masasindan sadece orada tarım yapılır demeyi seçti.bizlerin ne durumda olduğumuz onu hiç ilgilendirmedi.neden cunki oda diğer STK. LAR gibi müteahhitlerin tetikcileri niye zira bizler yüksek kata jayir diyenleriz onlar ise .õzdilek. Ancora otel.istinye ve gokdelencilerin yanında olan kişiler bizler İzmir''in göbeginde hala iki tahta üzerinden tuvaletler yaparken içme sularını arazoozlerden temin ederken onlar planlara karşi cikip sözde vatandaşin yanındayız laflarını utanmadan soyliyen kişiler.

Yorumu oyla      1      2  
Uğur 23 Ağustos 2024 Cuma 17:06

Başkanımız anlatıyorda anlamak istemedikleri için anlamıyorlar. Bu meslek odaları siyasi malzeme olmaktan vazgeçip gerçekten işlerini yapsınlar artık. İnciraltı mezbelelik halde biran önce plan tamamlanmalıdır.

Yorumu oyla      0      2  
23 Ağustos 2024 Cuma 16:50

tüp geçit yada köprü yapılmayacak. nokta!

Yorumu oyla      0      1  
Balçovalı 23 Ağustos 2024 Cuma 16:43

Orası kamu malı değil TMMOB nin malı hiç değil. Yüzde 99 u kamu arazisi olan biyere hiç bişey olmasın tarım yapılsın demek akıl tutulmasıdır. Yarısndan fazlası mangalcı düğün salonu bilmem ne olmuş tarım yapanlarda bikaç seneye bırakacak olanlara tarım yapacaksın diyemezsin.bu açıklamalarla oranın halkını simsarların kucağına siz atmaktasınız.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir açıklarınca can pazarı!
İzmir'in Seferihisar, Karaburun ve Dikili ilçeleri açıklarında 133 düzensiz ...
İzmir polisinden asayiş denetimleri: 63 tutuklama
İzmir'de, polisin 12 - 18 Ağustos tarihleri arasında yaptığı denetimlerde ...
Günlük içtiği su 12 litreye düştü... Sebebi zamlar!
Katıldığı bir gündüz kuşağı programında günde 25 litre su içtiğini söyleyen ...
 
Türkiye'de gelecek yıl 356 fuar düzenlenecek
Türkiye genelinde gelecek yıl 111'i uluslararası olmak üzere 356 fuar organize edilecek.
Eski sevgilisi şikayet etti... İşkence ortaya çıktı!
Bursa'da bir kadının evindeki 4 köpeğe yaptığı işkencenin güvenlik kamerası ...
TMMOB’tan ‘İnciraltı SİT değişikliği’ için tepki: Körfez Geçiş Projesi’ne ön hazırlık!
İnciraltı’ndaki SİT statüsü değişikliği ile ilgili açıklama yapan TMMOB ...
 
İzmir'deki yangınlar endemik bitkileri de tahrip etti
İzmir'de endemik bitki yönünden zengin olan Karşıyaka ve Menderes'te çıkan ...
Afrika uçuşlarına maymun çiçeği takibi
Maymun çiçeği virüsünün sık görüldüğü 11 Afrika ülkesinden İstanbul'a ...
İzmir'de orman yangını!
İzmir'in Bergama ilçesindeki ormanda yangın çıktı. Havadan ve karadan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (4) Sanatla başkaldıranlar
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu canlı yayını hatırladınız mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva