HABERLER>GÜNCEL
26 Ekim 2011 Çarşamba - 14:20

Nusret öğretmen, değer verdiği topraklarda öldü

Aslen Karslı olan, ailesi İzmir'de oturan Beden Eğitimi öğretmeni Nusret Sarman'ın da, 6 yıldan bu yana görev yaptığı Van'ın Erçiş İlçesi'nde, Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki deprem sırasında yıkılan kafeteryada yaşamını yitirdi.

Nusret öğretmen, değer verdiği topraklarda öldü

İZMİR - İlk görev yeri Erçiş'teki okuluna, çeşitli branşlarda birçok madalya kazandıran Sarman'ın, öğrencileri için, "Çocuklarım yetim kalır" düşüncesiyle başka bir yere tayin olmayı istemediği belirtildi.
 
Van'daki depremde birçok meslektaşı ölen, 35 yaşındaki, bekar Nusret Sarman'ın da enkaz altında kalıp yaşamını yitirmesi, İzmir'deki ailesini yasa boğdu. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra görevlendirildiği Erçiş'teki Osmangazi İlköğretim Okulu'nda, 6 yıldan bu yana çalışan Nusret Sarman'ın depreme, meslek içi semineri ardından meslektaşlarıyla gittiği kafeteryada yakalandığı belirtildi.
 
Enkaz altından sağ çıkamayan Beden Eğitim öğretmeni Nusret Sarman'ın cenazesi, ekipler tarafından çıkarıldıktan sonra, dün, akşam saatlerinde ailesinin oturduğu İzmir'e getirildi. Kuzeni Bülent Cengiz de 2000 yılında Şırnak'ta vatani görevini yaparken şehit düştüğü belirtilen Sarman'ın, depremden 20 dakika önce yakınlarıyla telefonda konuşup, iyi olduğunu, annesi Kezban Sarman'ın kendisini merak etmemesini istediği belirtildi.
 
Sarman'ın en son bir ay önce İzmir'de bulunduğunu belirten ve cenazesini teslim alıp kente getiren ağabeyi Şentürk Sarman, şunları söyledi:
 
"O topraklara çok değer veriyordu. İlk görev yaptığı okulu için elinden geleni yaptı. Öğrencilerini spor da başarıdan başarıya koşturdu. Çeşitli branşlarda birçok madalya kazandırdı. İzmir'e tayin olmasını istiyorduk. Ama öğrencileri için 'Çocuklarım yetim kalır' diyerek dönmeyi, başka bir kente tayin olmayı istemiyordu."
 
Cenazeyi teslim almaya gittiğinde insanların perişan olduğunu, devletin yeterince organize olmadığını söyleyen Şentürk Sarman, "Bölgeye yardımlar gitmiş ama dağıtımında büyük sorun var. Cenazemizi çok zor şartlar altında teslim aldık. Ne tabut, ne de taşımak için bir araç var. İzmir'e getirirken de hava yolu şirketi ödeme yapmamızı istedi. 250 TL para verdik. Para önemli değil ama yanımızda olmasa ne yapardık? Oradaki insanların durumu çok kötü. Birilerinin yaşanan bu eziyetleri, güçlükleri görüp insanlara daha fazla yardım etmeli" diye konuştu.
Nusret Sarman, Buca İlçesi'ndeki Hacı Bayram Veli Camii'nde öğleleyin kılınan cenaze namazı sonrası Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

TÜRK BAYRAĞIYLA UĞURLANDI
Van'ın Erçiş İlçesi’ndeki depremde yaşamını yitiren Beden Eğitimi öğretmeni Nusret Sarman, İzmir’de, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Sarman için kılınan cenaze namazına annesi Kezban, yakınları ve meslektaşları katıldı. Anne Kezban Sarman, elinde bir buket çiçekle ayakta güçlükle dururken, Sarman’ın meslektaşları da uzun süre gözyaşı döktü. Tabutunun üzerine Türk bayrağı konan Sarman, namazın ardından Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ekibi, Van'da kurtarma çalışmalarını sürdürüyor
Van depreminden 54 saat sonra 11 yaşındaki Serhat’ı canlı olarak enkazdan ...
Japonlar'dan anlamlı mesaj: Başar Türkiye
Van’da meydana gelen şiddetli depremin ardından Japonlar Tokyo’daki Türkiye ...
İsrail yardımında Mavi Marmara ayarı
Mavi Marmara baskını sonrası Türkiye, İsrail askeri uçaklarına hava sahasını ...
 
Yine gündemin röntgenini çektiler…
Ege TV’nin alışkanlık yaratan programı Söz Meclis’ten İçeri’nin dün akşam ...
Van'da yağma başladı
Sabahtan beri 12 Tır yağmalandı. Kimsenin görmek istemediği görüntüler ...
Meclis'i artık polis koruyacak
Meclis taburunun kaldırılmasıyla ilgili yasa teklifinin görüşüldüğü alt ...
 
Karşıyaka da Van için seferber oldu
Van’da 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından Karşıyaka ...
Van’da yıkık cezaevi isyanı bitti
Dün akşam Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde isyan çıkaran hükümlü ve tutuklular, ...
Üç gün sonra gelen üç mucize
Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından aralıksız çalışan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva