HABERLER>POLİTİKA
17 Eylül 2011 Cumartesi - 14:39

Balbay için 1 milyon imzaya başlandı

CHP İzmir İl Örgütü, tutuklu vekil Mustafa Balbay’ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı. İl Başkanı Bayır “İzmirlilerin oyunu almış Balbay’ın, millet tarafından kendisine verilmiş vekillik görevini özgürce yerine getirmesini istiyoruz” dedi.

Balbay için 1 milyon imzaya başlandı

Can Özlü/Egedesonsoz - CHP İzmir İl Başkanlığı, Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı iken CHP İzmir Milletvekili seçilen gazeteci Mustafa Balbay için imza kampanyası başlattı. Balbay’ın serbest bırakılması için bir milyon imza toplamak için harekete geçen parti il yönetimi Kemeraltı Çarşısı’nın Konak Meydanı’na bakan giriş kısmında stant açarak kampanyanın startını verdi. Yaklaşık on gün sürmesi beklenen kampanyanın, CHP ilçe yönetimlerince de eşzamanlı sürdürüleceği ve proje sonunda toplanacak imzaların meclis başkanlığına sunulacağı belirtildi. Konak Meydanı Kemeraltı Çarşısı girişinde yapılan kampanyanın başlangıç toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Musa Çam ve Aytun Çıray’ın yanı sıra, il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları mensupları ile çok sayıda partili katıldı.
 


“ADALETE GÜVENİMİZ SARSILIYOR”
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yaptığı konuşmada “Mustafa Balbay 926 gündür tutuklu. Suçu tam olarak bilinmiyor ve ispatlanamıyor. Halk tarafından milletvekili seçilen ve suçsuzluğu halk tarafından bir kez daha ispatlanan Balbay’ın hala tutuklu olması adaletin geldiği noktanın bir göstergesidir. CHP olarak, milletvekili seçilen hiçbir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık istemedik. Yargılanmasınlar demedik. Biz, milletvekili seçilmesine engel bulunmamış, mazbatası verilmiş, İzmirlilerin oyunu almış Balbay’ın, millet tarafından kendisine verilmiş vekillik görevini özgürce yerine getirmesini istiyoruz. Benzer durumda olan tüm vekil ve vatandaşlarımız için aynı düşünceleri taşımaktayız. Halkın iradesine kelepçe vurmak ve dünyaca tanınan, saygı gören bir gazeteciyi yeterli gerekçe olmadan 3 yıla yakın süre cezaevinde tutmak vicdana sığmaz. Herkesin, masumiyet karinesi içinde düşünülmesi ve adil yargılama hakkını kullanabilmesi için çabalıyoruz” dedi.
 
“SÖZLERİNDE DURMADILAR”
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise Ak Parti’nin, tutuklu vekiller ile ilgili olarak, üzerinde uzlaşılan metne sadık kalmadığını söyledi. Yüksel “Sorunun parlamentoda çözülmesi için ortak bir uzlaşma metni belirledik ancak sözlerinde durmadılar. Biz, özgürlüklerin, yasal çerçevede genişletilmesini ve milletin verdiği vekillik görevinin, mecliste yapılması gerektiğini savunuyoruz. İçlerinde, biraz da olsa demokrasi varsa, gelsinler bu sorunu çözelim” diye konuştu. Öte yandan imza kampanyası öncesi ufak çapta bir stant şaşkınlığı yaşandı. Konak ilçe yönetimi tarafından alana getirileceği planlanan stant unutulunca yardıma esnaf yetişti. Konak İlçe Başkan Aytekin Tunus’un ricasıyla müşteri masaları bir süreliğine stant olarak kullanıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 18 Eylül 2011 Pazar 13:21

daha ne özgür olsun devletin altını oymaya çalışan bir insana ne özgürlüğü.zamanında menderesler asılırken alkış tutan demokratları imha ederken,ses yok ,şimdi hertürlü beelagatı yapacaksın bir de utanmadan özgürlüğk diyeceksin yazıklar olsun.

Yorumu oyla      12      7  
eşrefpaşalı 18 Eylül 2011 Pazar 12:46

başkanın yapacak işi yok, buca da meclis üyelerinin yolsuzlukları diğer ilçelerde yolsuzluklar başkan hala "balbay" diyor başka bir şey demiyor bu aklı ona kim verdi ise,kimdir bu adam, necidir, izmirle alakası nedir, kimin adamıdır, kim tarafından milletvekili yapılmıştır sen bunları "izmir"e izmirliye anlat sen asıl işin olan meclis üyeleriinizin her ilçede yaptığı yolsuzlukların üzerine git disipline ver partiden uzaklaştır ben "izmirli" olarak "BECERİKSİZ"ler tarafından yönetilmek istemiyoru

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Görüşme için niye yalan söyledin?’
MİT ile PKK görüşmesine ilişkin ses kaydıyla ilgili konuşan CHP lideri ...
MHP il başkanları Denizli'de toplanacak
MHP ilk kez Ankara dışında İl Başkanları toplantısı gerçekleştirecek. ...
Erdoğan, Libya'da Esad'a yüklendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Arap Baharı" ülkeleri turunun son durağı ...
 
Tekin'den Başbakan'a demokrasi mesajı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ...
Tanrıkulu'ndan Bakan Akdağ'a soru önergesi
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; vatandaşlarımızdan Ekim ...
“İki yol yapıldı diye İzmir kalkınmaz!”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, “İzmir yapılan ...
 
Rifat Sait’ten Ankara mesaisi
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, ...
‘Bizler alışığız, onlar çok yeniydi’
Diyarbakır'dan Ankara'ya gelecek olan uçak, savaş uçaklarının uçuşları ...
Eski başkanlar kongreleri yorumladı
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda önceki dönelerde il başkanlığı görevinde ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva