HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2011 Perşembe - 15:58

Eski başkanlar kongreleri yorumladı

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda önceki dönelerde il başkanlığı görevinde bulunan, yeni dönemde ise parlamentoda yer alan milletvekilleri, hızlı başlayan kongre sürecine müdahil olmayacaklarını açıkladı.

Eski başkanlar kongreleri yorumladı

Can Özlü/Egedesonsöz - Kongre sürecine hızlı bir giriş yapan Ak Parti İzmir İl Teşkilatı’nda mahalle delege seçimleri ile başlayan süreçte, gözler ilçe kongrelerine çevrildi. Kritik ilçelerde birden fazla adayın rekabeti ile geçmesi beklenen kongreler öncesi genel merkezin de bazı milletvekillerine “sürece müdahil olmayın” uyarısı yaptığı öne sürüldü. Üstü kapalı ilk uyarı ise geçtiğimiz dönemlerde İl Başkanlığı ve Kadın Kolları Başkanlığı yapan, bu dönem ise milletvekili olarak mecliste İzmir’i temsil eden vekillere yapıldı. Partinin İzmir İl Teşkilatında, çeşitli kademelerde uzun yıllar görev alan Aydın Şengül, Ali Aşlık, Nesrin Ulema ve Hamza Dağ’a, kongreler boyunca adaylık süreçlerine müdahil olmamaları yönünde talimat verildiği öğrenildi. Kongreler öncesi potansiyel adaylar tarafından sık sık ziyaret edilen milletvekilleri, seçimler sürecinde etkin rol almayacaklarını söyledi.

TEŞKİLAT KONULARI GENEL MERKEZİ İLGİLENDİRİR

2007-2009 yılları arasında İl Başkanlığı yapan Aydın Şengül, uzun yıllar teşkilatta yer almaları nedeniyle kongre sürecinde kendilerinden destek ve fikir almak isteyenlerin çok olduğunu doğruladı. Şengül, “Çalışma prensiplerimiz ve görev sorumluluklarımız ayrı. Eski il başkanı, yeni milletvekili olması fark etmez. İl başkanlığı görevini yaptığımız için bizimle görüşmek isteyen arkadaşlarımız çıkıyor. Ama artık biz İzmir milletvekiliyiz. Teşkilatla ilgili konuları Genel Merkezimiz ve İzmir İl Başkanlığımızı ilgilendirir. Diğer milletvekili arkadaşlarımızla bu konuda ortak karar aldık. Kongrelere müdahil olmayacağız. Destek talebiyle bizi arayan soranlara da aynı şeyleri söylüyoruz. Bizim derdimiz daha güçlü teşkilat yapısını oluşturmaktır” diye konuştu. İl kongresiyle ilgili de değerlendirme yapan Şengül, kendine güvenen ve adaylık vasfı taşıyan herkesin çıkıp aday olabileceğini dile getirdi.

“KUCAKLAYICI VE BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ”

Eski İl Başkanlarından, Milletvekili Ali Aşlık ise etkin rol almayacaklarını ancak kongreleri yakından takip ederek gözlem yapacaklarını söyledi. Teşkilat üst yönetimi tarafından, sürece dahil olmamak konusunda uyarı aldıklarının altını çizen Aşlık “Teşkilat Başkanımız bizleri toplayıp kongrelere müdahil olmamızı istedi. Ama bu müdahil olmayın sözü, mevcut yapının dışına çıkan, demokratik sınırların dışında bir girişimde bulunanlara izin verilecek anlamına gelmesin. Müdahil değiliz ama gözlemciyiz. Herkes görevini adam gibi yapacak. Kongrelerin kucaklayıcı ve birleştirici olmasını bekliyoruz. Biz uzlaşmacı ve ortak aday üzerinden seçimlere gidilmesini diliyoruz. Bunun dışında ahlaki olmayan yöntemlerle, bazı ayak oyunlarıyla, partiye yakışmayan girişimlerle 400 delegenin 400’ün de oyunu alsa bizim için ilçe başkanı olamaz” dedi.

DESTEK İSTEYENLERE DE ANLATIYORUZ

İl Gençlik Kolları eski Başkanı Hamza Dağ da, kongre sürecinde kararı delegelerin vereceğini kendilerinin herhangi bir yönlendirme veya destek olma gibi bir durumunun olmayacağını söyledi. Dağ, “Kongre sürecinde karar verecek merci delegedir. Ona göre de herkes buna saygı duyar. Yönlendirme yapacak, görüş verecek birileri de varsa bu biz değiliz. Genel Merkez, İl Başkanlığı ve Genel Merkez tarafından görevlendirilen bölge ve kent koordinatörleridir. Bize teşkilatta görev almış milletvekilleri olarak gelenler oldu. Onlara bu durumu anlattık, duruşumuzu ortaya koyduk. Şimdi bu gelişler azaldı” dedi.

TEK ADAY KALIBINA SOKULMAMALI

İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan sonra milletvekili seçilen Nesrin Ulema ise, kongrelerin parti teşkilatlara yerel seçimler öncesi dinamizm getireceğini söyledi. Ulema, “Biz İzmir Milletvekilleri olarak müdahil olmama kararı aldık. Bunu bilen teşkilat üyelerimiz artık bize gelmiyor. Ama bilmeyenler de var. Onlara da müdahil olmayacağımızı söylüyoruz. Kongrelerde en iyi kararı teşkilatlarımız verecektir” dedi. Ulema her ilçede tek aday ile kongre yapılmasının doğru olmayacağını da belirterek, “Kongreleri tek bir kalıba sokmak yanlış olur. Bazı yerlerde çok adaylı, bazı yerlerde ise tek aday üzerinden kongreler yapılmalıdır. Önemli olan bu süreçten teşkilatların güçlenerek çıkması, birlik ve bütünlük içerisinde çalışmaya devam etmesidir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
onur 21 Eylül 2011 Çarşamba 02:10

Ali Aşlık net ve öz konuşmuş..Anlayana!!

Yorumu oyla      12      6  
Halil İbrahim 17 Eylül 2011 Cumartesi 12:59

Ak Partiliyim ama Sizin laflarınız ve görüntünüz midemi bulandırıyor. Riyakarsınız....

Yorumu oyla      12      6  
ak partimm 17 Eylül 2011 Cumartesi 03:55

bende vekillerimizin aldıkları kararı onaylamıyorum madem gözlemliyorlar o zamn şunu dikkate almalılar kadın ve gençlik kollarının birlikte yürümek istedikleri adayların arkasında durmalılar ki güçlü bir teşkilat olsun ve buna örnek çiğliden sıddık soysaldır çğli üzerinde iyice düşünmelerini tavsiye ederim bunu istemeye hakkımolduğunu düşünüyorum çünki onlar vekilse biz seçtiğimiz için vekiller ama iyiki vekiller selam ve dua ile

Yorumu oyla      15      7  
EN BÜYÜK BAŞKAN BİZİM BAŞKAN :)) 16 Eylül 2011 Cuma 22:46

İKİ TANE GÜZİDE İL BAŞKANI VEKİL OLDU. HANGİSİ DAHA BAŞARILI SİZ KARAR VERİN. BİRİSİ 28 İLÇEDEN 8 İLÇE BELEDİYESİNİ ALDI VE 24 VEKİLDEN 9 TANE ALDI. DİĞERİ İSE 30 İLÇEDEN 29 UNU KAYBETTİ. ŞU ANKİ VEKİL SAYISINA GELİNCE DE ÖMÜR KABAK A DUA ETSİN. HEM KENDİSİ HEMDE MEVCUT İL BAŞKANI.

Yorumu oyla      12      6  
AH ESKİLER AH ? 16 Eylül 2011 Cuma 18:56

ESKİ BAŞKANLAR, ONLAR ARTIK VEKİL. ÖYLE HERKESLE OTURUP KONUŞAMAZLAR, ADETTENDİR HERKESİN VEKİLİ OLACAĞIZ SÖYLEMİ. AMA ONLAR SADECE KENDİLERİNİN VEKİLİ. KİMSE KUSURA BAKMASIN, ONLAR ARTIK KENDİ DÜZENLERİNİN HATTA BİR SONRAKİ İL YÖNETİMİ BELEDİYE MECLİS İL GENEL SEÇİMLERİNDE HANGİ ADAMLARINI ! YERLEŞTİRECEKLER ONLARIN HESABINDALAR. HATTA BİR SONRAKİ SEÇİMDE DE YİNE MECLİS İÇİNDE OLABİLMENİN HESABI İÇİNDELER. ONUN İÇİN CEPLERİ MAVİ BONCUK DOLU OLDUĞUNU UNUTMAYALIM.HER ÖNÜNE GELENE BONCUK DAĞITACAR

Yorumu oyla      14      6  
öz bucalı 16 Eylül 2011 Cuma 04:38

buca ak parti için yeni yüz, yeni dinamik bir ilçe başkanı çok önemli.. inş gerçekleşecek.. ölü toprağı derler ya onuda buca teşkilatı böylelikle atmış olacak inş..

Yorumu oyla      14      7  
eski dos 16 Eylül 2011 Cuma 01:49

sevgili başkanlar sevgili vekillerim seçimler demokrasinin temeli bu temeli atarken bu görevi layıkıyle yapacak arkadaşlara desdek vermemiz lazım bu işi kan davasına dönüştürmemek gerekiyor hedef hizmet hedef gelecek yönetimin birleştirici izmirde akpartiyi iktidar yapacak kadroların kurulması.şu an delege seçimleri yarıştan öte bir savaş gibi algılanırsa bu işin sonu nereye varır düşünmek istemiyorum.11 senedir her birimde görev yaptım amacımız kavgasız yarışarak seçim kazanmak .

Yorumu oyla      12      6  
mahalle başkanı 15 Eylül 2011 Perşembe 19:58

gölge etmeyin başka ihsan istemez ama 2015 da göz açıp kapayıncaya kadar gelir.

Yorumu oyla      14      7  
AHMET TETİK 15 Eylül 2011 Perşembe 17:37

BAYRAKLI İLÇE BAŞKANI İSMAİL SARI'NIN YERİNE BAŞKASINI İSTEMİYORUZ.İL BAŞKANI BAŞKASINI ARADIĞINA PİŞMAN OLUCAKTIR.

Yorumu oyla      13      11  
AK ADAM 15 Eylül 2011 Perşembe 16:35

İLÇE BAŞKANLARI SİZİN İÇİN MUDAHİL OLDUĞUNDA İYİYDİ DİMİ :)))) ANKARAA GİTTİKLERİNDE İYİYDİ DİMİ :)) TEMAYÜLDE DESTEK OLUNCA İYİYDİ DİMİİİ :) AH ŞU SİYASET AHHH ŞİMDİ BU YORUMU OKUYAN AYDIN ŞENGÜL ALİ AŞLIK BIYIK ALTI GÜLÜYOR ADAM GÜZEL SÖYLEMİŞ DİYORDUR.:p

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hepsi pılını pırtısını toplayıp gitsin'
Bodrum CHP İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Denizli Milletvekili İlhan ...
'İsrail istediği gibi at oynatamayacak'
Başbakan Erdoğan, İsrail'e Arap Baharı gezisinden sert mesajlar göndermeye ...
Müslüman Kardeşler'den Erdoğan'a laiklik tepkisi
Orta Doğu'nun en etkili dini ve siyasi gruplarından Müslüman Kardeşler, ...
 
Balbay için 1 milyon imza
CHP örgütü, Ergenekon Davası tutuklusu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın ...
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir'e “tüzük” teşekkürü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlanan tüzük taslağına yaptıkları ...
Demirtaş: Demek ki kıyamet kopmuyor
CHP ve MHP'nin ardından BDP de MİT-PKK görüşmelerine ait olduğu öne sürülen kayıtları değerlendirdi
 
CHP'de imzacılar harekete geçti!
Görevden alınıp alınmayacağı yılan hikayesine dönen CHP İzmir İl Başkanı ...
'Şimdi merak ediyorum kim şerefsiz?'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, internet ortamında yer alan ve MİT ile ...
Tekin: Kim daha temiz google'a sorun
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva