HABERLER>POLİTİKA
16 Eylül 2011 Cuma - 11:05

“İki yol yapıldı diye İzmir kalkınmaz!”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, “İzmir yapılan köprülerle, yollarla kalkınmaz. İzmir’i küçümsemeden, potansiyelini bilerek kente yaklaşılmalı, sorunlara geniş açıdan bakılmalı” dedi.

“İki yol yapıldı diye İzmir kalkınmaz!”

Erkan İYİGÜNGÖR/Egedesonsöz - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, yeni yasama yılı öncesinde ekonomi muhabirleriyle bir araya geldi. AK Parti’nin yaptığı yatırımların yeni olmadığını, İzmir kamuoyuna yıllardır mal olan ve kentin ihtiyaçları olan projelerin başlamasının memnuniyetle karşıladıklarını, yine de bu projelerin takipçisi olacaklarını söyledi. Ayrıca, İzmir bilgi, yenilenebilir enerji, turizm kenti olursa EXPO’yu da alır, Akdeniz’in yıldızı olur” ifadesini kullandı.
 
Susam 'adam mısın' davasını açtı haberi için tıklayın

Susam ayrıca, Kemeraltı gibi tarihi çarşıların yenilenmesi için yasa teklifi vereceklerini, Hipermarketler Yasası önerisinde de yenilikler yapacaklarını söyledi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali susam, seçim öncesinde ortaya çıkan projelerin takipçiliğini yapıcı bir tutum içinde sürdüreceklerini belirterek, “Seçimde oy almak için İzmir’e ilgi göstermelerini olumlu buluyorum. Hizmet karşılığı oy istemek kentin yararına olur” diye konuştu.
 
“İZMİR YALNIZ BIRAKILDI”
Sadece ulaştırma problemleriyle kentin sorunlarının çözülmeyeceğine işaret eden Susam, şunları söyledi: “1980 sonrası hiçbir hükümet İzmir için bir vizyon belirlemedi. İzmir buna rağmen kendi insan gücü ve kaynaklarıyla gücünü korudu. İzmir’in ihracatta Kocaeli ve Bursa’nın arkasına düşmesinin nedeni, kararı hükümetler tarafından verilen otomotiv ve petrokimya yatırımlarının bir sonucudur. Turizmde ve tarımda geriye düşmesinin nedeni de aynı. Artık hükümetin İzmir’e bir vizyon belirlemesi, rol biçmesi gerekiyor. Kent geride kaldı yorumları yapılıyorsa bunda hükümetlerin İzmir’i yalnız bırakmalarının büyük etkisi vardır.”
 
“YATIRIMLARI KARŞILAŞTIRMAK YANLIŞ”
Hükümet ve yerel yönetimlerin yaptığı yatırımların karşılaştırılmasına tepki gösteren Susam, dünyadaki ekonomik krizin AK Parti yatırımlarının yapılmasını zorlaştırdığının altını çizerek, “Hükümet ve yerel yönetimlerin yatırımları ayrı bütçe ve ayrı imkanlarla yapılır. Hükümet yatırımlarını hükümetlerle, belediye yatırımlarını diğer belediyelerle kıyaslayabilirsiniz. Belediyeler hükümet bütçelerine bağımlıdır. Öte yandan dünyadaki ekonomik kriz nedeniyle borç bulmak, kaynak bulmak zorlaştı. O yüzden yapılan yatırımların geleceği tehlikede. Ulaştırma Bakanı bunun altını çizdi.
 
TASARI SADECE KEMERALTI İÇİN DEĞİL
İzmir turizminin gelişmesi için de öneriler sunan Susam, potansiyelin harekete geçirilmesi için Kemeraltı ve çevresindeki tarihi dokunun ayağa kaldırılması ve buradaki yatırımların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Susam, Kapalı Çarşı, Antalya Kaleiçi, Kozahan ve Kemeraltı gibi tarihi çarşılara yönelik restorasyon ve yatırımı içeren bir yasa teklifi hazırlayacaklarını kaydetti. İzmir’de de Kemeraltı, Kadifekale ve Agora aksında bir yenilenmeye ihtiyaç olduğunu anlatan Susam, “Türkiye, sahibi olduğu tarihi çarşıları turizm için daha iyi değerlendirebilmelidir. Yerel yönetimlerin yaptığı tarihi doku yenileme çalışmaları bütçe imkanları nedeniyle bir yere kadar gidebiliyor. Hazırlayacağımız yasa ile devlet imkanlarının buralarda değerlendirilmesinin önünü açmak istiyoruz. Ayrıca bu çarşılara yatırım yapanlar için teşvik edici unsurların da getirilmesi gerekiyor. Örneğin sıfır faizli yatırım ve yenileme kredileri sunulmalı. Bu yasa kabul edilir ve uygulamaya geçerse dünya çapında tarihi ticaret alanları yaratabiliriz” dedi.
 
HİPERMARKETLER YASA ÖNERİSİ YENİLENİYOR
Yeni yasama döneminde Hipermarketler Yasası ile ilgili de yeni bir öneri getireceklerini belirten Susam, “Yasaya karşı olan lobinin çok güçlü olduğunu biliyoruz ancak yasa, ancak iktidarın bu konuyu sahiplenmesi ile çıkabilir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
umit aydın 17 Eylül 2011 Cumartesi 10:27

YAHU KEDI UZANAMADIĞI ETE MINDAR DER BAKINIZ BU ADAM SOZDE MILLETVEKILI DEGILIMI HALBUKI TUM YATIRIMLARIN BASININ YOLDAN GECTIĞINI BILE BILMIYOR.BIR SEHRIN YATRIM SEHRI OLABILLMESI IÇIN ONCE DIĞER SEHIRLERE OLAN ANA YOLLARIN SONRA ARA ALTERLERIN ACILMASI GEREKLI ULASIM SOZ KONUSU OLMASIN YATIRMCI ISTANBULLA TERCIH ETTIĞINDE IZMIRI TERCIH ETSIN LIMAN IŞİLESIN FABRIKALR KURULSUN AMA ONDA BU ZEKA NE ARAR BAK YOLSUZLUK OLSA NASIL BILIR. ONCE KENDISI BASKAN IKEN NE YAPMIŞ HANGI PROJEYE SUNMUŞ

Yorumu oyla      16      7  
Erdi 17 Eylül 2011 Cumartesi 06:27

Besaşı kim batırdı acaba kim kim kim onun hesabı versin beyzade...

Yorumu oyla      17      6  
KARAHAN 17 Eylül 2011 Cumartesi 01:16

YARIM KALAN YAYA ÜST GEÇİTLERİ NEREDE BEN GÖREMEDİM AZİZ BAŞKAN GELMEDEN ÖNCE İZMİRDE ÜST GEÇİT DENEN BİR ŞEY YOKTU KISACA GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ

Yorumu oyla      15      6  
KARAHAN 17 Eylül 2011 Cumartesi 01:15

SENDE ORMAN KÖYLERİNDE YAŞASAYDIN ANLARDIN ÇOK AMAÇLI SALONLAR KİLİTLİ BOŞ DİYEN ARKADAŞTA GEZSİN BAKSIN BAĞYURDU ÖREN YUKARIKIZILCA ÜCRETSİZ SPOR YAPAN ÇOCUKLARI HATTA ÖZELLİKLE BAĞYURDUNA GİTSİN MİLLİ TAKIMA GİDEN GENÇ KIZIMIZLA KONUŞSUN

Yorumu oyla      16      6  
hüseyin ahmetoğlu 16 Eylül 2011 Cuma 23:51

chp zihniyeti kendileri 9 yılda 3 km.metroyu yapamadıklarını gibi yatırımı küçümseyen tavırlara bak.allah aşkına sizin mantaliteniz doğru ve güzel bir şeye çalışmazmı?yazıklar olsun.artık izmiri terkedin yetti bukadar alay ve yalanla belediyeyi yönettiniz.

Yorumu oyla      14      9  
Orhan Tungaç 16 Eylül 2011 Cuma 22:38

Habere konu vekilin, vekil olmadan önce Mevlana'dan alıntı yaparak sıklıkla sarf ettiğine şahit olduğum şu sözleri anımsadım yukarıdaki haberi okuyunca. ' Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. ' Vekil İzmir ile ilgili görüşlerini açıklamış. Ancak kamuoyu kendisinden öncelikle şahsı hakkında çıkan haberlerle ilgili bilgi bekliyor. Örneğin, orman içindeki 40 dönümlük arazi ve bu arazi içindeki yapı hakkında, Örneğin batan esnaf şirketleri hakkında, Örneğin esnaf şirketleri batarken şahsının zenginleşmesi hakkında, Örneğin, hala esnaf örgütünden binlerce lira maaş almaya devam etmesi hakkında, Örneğin, kaçak olduğu gerekçesi ile mühürlenen yurtlar hakkında, Örneğin, ruhsat sorunu olduğu iddia edilen tüp bebek hastanesi hakkında, Örneğin, kamunun gözbebeği kamu iktisadi teşebbüsü olup özelleştirilen ve de peşkeş çekildiği bizzat CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından defalarca dile getirilen TEKEL İÇKİ'NİN sırtından kaç milyon dolar nemalandığınız hakkında kamuoyu zatı alinizden büyük bir merakla yanıt bekliyor.

Yorumu oyla      18      6  
erdoğan şen 16 Eylül 2011 Cuma 22:34

chp son demleri oynuyorr 2014..ancak..5 m.vekili.sadecede 3 ilçede bld..bşk..88 yıllık partiyiz desinler hepsi HİKAYE..akp emeklerine sonsuz teşekkürler..

Yorumu oyla      14      8  
zorbey 16 Eylül 2011 Cuma 21:48

hikaye anlatmış....izmirlı artık bunlar dinlemez..c.h.p.oyumu.kullandım..ama artık..akp...adamlar..ÇALIŞIYOR...masadan konuşmuyor..izmir ve izmirlilerin için çalışacaklarına inanıyorummm.yazık chp..sine.tşk.

Yorumu oyla      31      9  
Ahmet Çidem 16 Eylül 2011 Cuma 15:08

Yerel yönetimler ve merkezi hükümet kamu kaynaklarını kamu çıkarı için harcarlar. İzmir'e yatırımı ister belediyeler yapsın ister hükümet. Büyükşehir tramvay yaparsa eline sağlık deriz. AKP hükümeti otoyol ya da hızlı tren yaparsa gene eline sağlık deriz. Bizim eleştirimiz AKP’ söylüyor yapıyor, CHP’li belediyeler söylüyor yapmıyor. Sürekli bahaneler sıralıyor. Sabuncu tüneli 8 yılda bitmezse İzmir metrosu için söylediklerimizi onlara da söyleriz. Meydan hizmet meydanı hizmet yapan kazansın.

Yorumu oyla      32      10  
DEMOKRAT 16 Eylül 2011 Cuma 14:50

Bence İzmir in sorunları ile ilgili Görüş Belirtecek Son İnsan SUSAM dır.Tamamen gündeme gelmek için Anderson dan Masallar Anlatmaya Başlamış.Sen geçen 5 yılda İzmir İçin ne yaptın?Bak İzmir için diyorum,Esnaflar için değil.

Yorumu oyla      34      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rifat Sait’ten Ankara mesaisi
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, ...
‘Bizler alışığız, onlar çok yeniydi’
Diyarbakır'dan Ankara'ya gelecek olan uçak, savaş uçaklarının uçuşları ...
Eski başkanlar kongreleri yorumladı
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda önceki dönelerde il başkanlığı görevinde ...
 
'Hepsi pılını pırtısını toplayıp gitsin'
Bodrum CHP İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Denizli Milletvekili İlhan ...
'İsrail istediği gibi at oynatamayacak'
Başbakan Erdoğan, İsrail'e Arap Baharı gezisinden sert mesajlar göndermeye ...
Müslüman Kardeşler'den Erdoğan'a laiklik tepkisi
Orta Doğu'nun en etkili dini ve siyasi gruplarından Müslüman Kardeşler, ...
 
Balbay için 1 milyon imza
CHP örgütü, Ergenekon Davası tutuklusu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın ...
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir'e “tüzük” teşekkürü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlanan tüzük taslağına yaptıkları ...
Demirtaş: Demek ki kıyamet kopmuyor
CHP ve MHP'nin ardından BDP de MİT-PKK görüşmelerine ait olduğu öne sürülen kayıtları değerlendirdi
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva