HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2011 Pazartesi - 14:58

Balbay'dan İzmir'e adaylık mektubu!

İzmir’den aday gösterilen tutuklu gazeteci Mustafa Balbay seçim çalışmalarına katkı koymak istediğini belirten Bayır, “Sayın Balbay, İzmir’de gitmiş olduğu, ayak bastığı ilçelere özgü ayrıca mektuplar yazacak. Bu ilçelerde bu mektuplar okunacak” dedi.

Balbay dan İzmir e adaylık mektubu!

Fırat Soylu/Egedesonsöz-CHP Genel Merkezi’nin İzmir’den milletvekili adayı gösterdiği tutuklu gazeteci Mustafa Balbay, aday gösterilmesinin ardından ilk açıklamasını Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupla yaptı. Avukatı aracılığıyla CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a ulaştırılan beş sayfalık mektupta 13 Haziran’da yeni bir mücadele süreci başlayacağını belirten Balbay, siyaseti bir sığınma, hapisten çıkma aracı olarak görmediğini belirtti. İzmir’in gazetecilik mesleğine başladığı yer olduğunu dile getiren Balbay’ın mektubunda, “Bana yönelik bu siyasal saldırıya hukuk ve demokrasi zemininde karşılık verme yöntemi olarak görüyorum. İzmir benim meslek heyecanımın doğu yeri. Hiç sönmeyen o heyecanım, İzmir’i mecliste temsil etme süreciyle birlikte daha da katlandı, hiç sönmeyeceğine inandığım bir ateşe dönüştü. Ankara’da ne kadarsa yerim, ben o kadar İzmir’im. Haziran’da buluşmak umuduyla, Silivri’den ‘taze haber’ tadında selam, sevgi, hasret ve muhabbet” sözleri yer aldı.
 CEZAEVİNDEN YAZDIĞI MEKTUPLAR İLÇELERDE OKUNACAK
Silivri’de tutuklu bulunan Balbay’ın beş sayfalık mektubunun dışında il örgütü ardına kendisine yazılmış sekiz sayfalık ayrı bir mektubun da olduğunu söyleyen Bayır, bu mektupta tutukluluğu nedeniyle seçim çalışmalarına katılamayan Balbay’ın bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini söyledi. Balbay’ın seçim çalışmalarına katkı koymak için İzmirlilere cezaevinden yazacağı mektuplarla ulaşacağını belirten Bayır, “Sayın Balbay aramızda olamadığından ötürü seçim çalışmalarına katılamamaktadır.bu nedenle önümüzdeki süreçte Sayın Balbay İzmir’de gitmiş olduğu, ayak bastığı ilçelere özgü ayrıca mektuplar yazacak. Bu ilçelerde bu mektuplar okunacak. Kendisi öncelikle bize teşekkürlerini ifade ederken, CHP İl Örgütü’nün doğru bulduğu, onayladığı yöntemlerde partiye katkı koymak istediğini ve bu anlamda yapılması gerekenlerin avukat aracılığıyla kendisine ulaştırılmasını istedi. Sayın Balbay’ın Türkiye genelinde gönüllüleri, hayranları, okuyucuları oldukça fazla. Bu insanlar CHP’nin çalışmalarına katkı koymak istiyorlar. Türkiye’nin muhtelif kentlerinde Balbay’ın okuyucuları, gönüllüleri Sayın Balbay için bir şeyler yapmak istiyorlar. Çok sayıda mektuplar alıyoruz, bugünde ciddi sayıda telefonlar aldık. Bu arkadaşlarda İzmir’deki çalışmalarda kendilerine yer vereceğiz. Onlar da Sayın Balbay için çalışacaklar” dedi.










ARINÇ’A JET CEVAP

Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın Bursa’daki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada ‘Bir İzmir’i kazansalar 80 ili kaybetseler umurlarında değil” şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine ise Bayır, “Neden Manisa’dan aday gösterilmediğinin cevabını versin. Yıllardır Manisa’dan aday olup, seçiliyor. Şimdi neden Bursa’yı tercih etti. Türkiye İzmir, İzmir Türkiye. Biz Türkiye’yi İzmir yapmak istiyoruz. Onların zihniyeti gavur İzmir’di. Oysa 12 Haziran akşamı itibariyle bütün Türkiye ‘gavur’ İzmir olmayı istiyor gibi görünmekte. Kamuoyu anketleri de bunu gösteriyor” dedi.
TÜRMEN: TUTUKLU KALMALARINA GEREKÇE YOK
Toplantıya katılan CHP’nin İzmir adayı eski AHİM Yargıcı Rıza Türmen ise, Ergenekon davasından ötürü tutuklu bulunanların milletvekili seçilseler bile tutukluluklarının devam edeceği yönündeki iddialara yanıt verdi. Türmen, tutuklu olarak yargılanan adaylar hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı olmadığını bu yüzden aday gösterildiklerini söyledi. Türmen, tutuklu adayların seçilmeleri halinde tutuklu kalmalarına bir gerekçe kalmadığını ancak asıl kararı yine de mahkeme hakiminin vereceğini söyledi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
türkiye cumhuriyeti vatandaşları 25 Nisan 2011 Pazartesi 23:29

biz ne gevur ne nede başka devletin insanıyız biz türk oğlu türküz bizi denize dökeceklermiş kimin hattine

Yorumu oyla      12      7  
kemal k. 25 Nisan 2011 Pazartesi 19:03

dayan mustafa seni oradan çıkaracağız...

Yorumu oyla      20      9  
H.A. 25 Nisan 2011 Pazartesi 18:38

sosyal damaokratların gücü bu işte çok demokrasi.fakat gelin görün ki örgütün esamesi okunmuyor ona yalnız mektup okuyorlar ve avutuyorlar .hani örgüt hani teşkilat yazıklar olsun .tam bir tiyatro yahu bu senaristi oyuncu kim seçimlerde alacakları kötü haber ile ancak kendilerina gelecekler.

Yorumu oyla      18      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gayrimüslim vekiller nerede?
Çok-partili dönemin başlangıcından 1960’ların ortalarına kadar TBMM’de ...
Günay’dan ‘Tayland’ göndermesi!
CHP'nin seçim beyannamesinde İzmire sadece sağlık turizmi konusuna yer ...
Çetin: Ucubik projeler yapılıyor
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı belediyenin çalışmalarını değerlendirerek ...
 
Arınç: Sadece İzmir'i alsınlar onlara yeter
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin merkez Yıldırım ...
Yüzde 24'ü ikna eden iktidar olur!
Seçimler için yapılan son kamuoyu araştırmasına göre kararsız, protestocu ...
Yıldırım: İzmirli istesin bir yol bulunur
Maliye Bakanlığı'nın başlattığı işlemle ilgili konuşan Ulaştırma eski ...
 
Susam: 12 Haziran'dan sonra muhalefet olacaksınız
CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, ...
'Bunların kitabında sadaka diye bir anlayış yok'
Çekmeköy mitinginde muhalefe yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti ...
Bahçeli İzmir’de ağır konuştu
Milletvekili aday tanıtımı İzmir İzmir’e gelen MHP Lideri Bahçeli’nin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva