HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2011 Pazartesi - 12:46

Günay’dan ‘Tayland’ göndermesi!

CHP'nin seçim beyannamesinde İzmire sadece sağlık turizmi konusuna yer vermesi ve Tayland örneğini eleştiren AK Parti’nin İzmir adayı Günay, İzmir’in Avrupa kenti olduğunu belirterek, “CHP’nin uzak doğu merakını anlamış değilim “ dedi.

Günay’dan ‘Tayland’ göndermesi!

Fırat Soylu/Egedesonsöz-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) için geçici hizmet verecek Çankaya’daki eski Amerikan Okulu’nu inceledi. İzmir İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, Vali Yardımcısı Ardahan Totuk’un eşlik ettiği gezi sonunda açıklama yapan Bakan Günay, tahsis edilen binanın geçici bir çözüm olduğunu, asıl bina için Sümerbank’a ait binanın yanı sıra başka kamu binalarını da değerlendirmeye aldıklarını söyledi. Aylık 24 bin lira bedelle kiralanan yerin tadilatının da İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacağını belirten Günay, “İzmir’de kültür ve sanat kurumlarımızın kirada olan bütün birimlerini boşaltarak, binaların hepsini bir mekânda toplanmalarını doğru buluyorum. Bu bizim aramızda da eşgüdüm, işbirliğini kuvvetlenebilecek. İnşallah bu yıl içinde bütün düşündüklerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Bu konu uzun zamandır benim masamda olan bir konuydu. İzmir’e daha sık gelme fırsatı olunca yerinde görmek istedim. Yerinde görmek işi hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor” dedi.  Bakan Günay, Sümerbank’ın Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği ancak kullanılmayan binaların kendilerine tahsis edilmesi için uğraştıklarını bu süre içerisinde bina içerisindeki hangarların atölyeye dönüştürüleceğini söyledi.

“İZMİR ADINA ÜZÜLDÜM”

Bir basın mensubunun “CHP’nin seçim beyannamesinde İzmir için sadece sağlık turizminin öne çıkarması ve Tayland modelini örnek vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusuna yanıt veren Günay, “İzmir’e biraz çantada keklik muamelesi yapılmış bundan üzüntü duydum. İzmir önemli bir şehir. İzmir’i sadece İzmir’den aday olduğum için önemsemiyorum. Bakan olur olmaz ilk turizm yılının açılışını İzmir’de, Çeşme’de yapmıştım. İzmir’in süre gelen projeleriyle yakından ilgileniyorum. Ana muhalefet partisinin İzmir gibi önemli destek aldığı bir şehre seçim beyannamesinde bir paragraf ayırması ve bunu farklı bir spekülasyonlara neden olacak bir benzetmeyle ifade etmesi doğrusu beni hem şaşırttı, hem de İzmir adına üzdü. Biz İzmir’i daha yukarda bir yerde görmeye, daha yukarıda tutmaya, bugün bulunduğu yerden daha ileriye taşımaya çalışıyoruz. İzmir bir Avrupa kentidir. Uzak doğu kavramıyla bağlantı kurulmasını anlamadım. Zaten CHP’nin bildirgesinde sadece İzmir değil, bazı başka yerlerle ilgili de uzak doğu benzetmeleri var. Bu uzak doğu merakını da anlamış değilim. Biz Türkiye’yi AB’ye taşımaya çalışıyoruz. AB standartlarını yakalamaya çalışıyoruz. Bu Uzakdoğu çağrışımları merakı nerden kaynaklandı anlamış değilim” dedi.

‘UCUBE’Yİ DAHA ÖNCE UYARMIŞ
Kars’ta bulunan ve üç aydır gündemde yer alan, Başbakan Erdoğan’ın “Ucube” diye tanımladığı İnsanlık Anıtı’nın yıkımı ile ilgili de konuşan Günay, Bakan olmadan önce de konuyla ilgili uyarılarda bulunduğunu ancak o dönem bu uyarının kurullar ve belediye tarafından dikkate alınmadığını söyledi. Günay, “2006 yılında yanlış bir proje başlatılmış. Ben 2008’de görünce şaşırmıştım, çünkü altında eski tarihli askeri tabyalar var. Ne yazık ki hem kurullar, hem de belediye gereken duyarlılıkları göstermemiş. Kars’taki tartışmadan önceki süreçte ben ona işaret etmeye çalışmıştım ama ne yazık ki arkadaşlar üzüm yemek yerine bağcıyı dövmeyi tercih etmişlerdi. Şimdi bu anda geldiğimiz yer ortada. Ben bu tartışmanın daha eskiden kaynaklandığını kurullar ile belediye arasında bir ihtilaf oluşa geldiğini ve kurulların yeni bir proje istediğini söylemiştim. Taraflarca yeteri kadar gerekler yerine getirilmedi. Şimdi böyle bir eşiğe geldik. Ben Türkiye’de bir heykel yıkma tartışmasını doğrusu çok sevimsiz buluyorum. Ne yazık ki yer seçimi sırasında bir tarihi eserin üzerinde olduğu gözetilmeden özensizlikler gösterilmiş belediye tarafından ve kurullarda bu yanlışı, bu özensizliği paylaşmış. Şimdi biz böyle bir tartışmayla bunun bedelini ödüyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN TUFAN 26 Nisan 2011 Salı 10:32

SİYASETÇİ AHLAKLI/ERDEMLİ OLMASI GEREKİR DİYEN KİŞİ DE ACABA BUNLAR MEVCUTMU?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çetin: Ucubik projeler yapılıyor
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı belediyenin çalışmalarını değerlendirerek ...
Arınç: Sadece İzmir'i alsınlar onlara yeter
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin merkez Yıldırım ...
Yüzde 24'ü ikna eden iktidar olur!
Seçimler için yapılan son kamuoyu araştırmasına göre kararsız, protestocu ...
 
Yıldırım: İzmirli istesin bir yol bulunur
Maliye Bakanlığı'nın başlattığı işlemle ilgili konuşan Ulaştırma eski ...
Susam: 12 Haziran'dan sonra muhalefet olacaksınız
CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, ...
'Bunların kitabında sadaka diye bir anlayış yok'
Çekmeköy mitinginde muhalefe yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti ...
 
Bahçeli İzmir’de ağır konuştu
Milletvekili aday tanıtımı İzmir İzmir’e gelen MHP Lideri Bahçeli’nin ...
MHP ile dalga geçti
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bahçeli'nin matematik hesaplarını ...
Kılıçdaroğlu: Ecevit’i anmadan abdest al
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, “Ecevit adını ağzına almak için abdest alman lazım” dedi.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva