HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2011 Pazartesi - 12:29

Bahçeli İzmir’de ağır konuştu

Milletvekili aday tanıtımı İzmir İzmir’e gelen MHP Lideri Bahçeli’nin hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı. Bahçeli, İzmir’den Erdoğan ve partililerine ağır sözlerle yüklendi.

Bahçeli İzmir’de ağır konuştu

Fırat SOYLU/EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli ile Başbakan Erdoğan arasında devam eden sözlü tartışma İzmir’de de devam etti. Başbakan Erdoğan’ın ‘Sayın Bahçeli, sen bozkurtlarında dolaşıyorsan ben eşrefi mahlukat olan insanla dolaşıyorum’ sözlerine sert karşılık veren Bahçeli, “Evet Recep Tayyip Erdoğan ben bir bozkurt olarak elbette bozkurtlarla dolaşıyorum. Ama senin etrafında eşrefi mahluk olarak gördüklerin aslında esfeli safilindir. Sen onları iyi bilirsin emir aldıkların ve taşeronluğunu yaptıkların da eşrefi safilindir” dedi. (Esfel-i Safilin: En aşağı yer)
 
HALKIPINAR ‘SES VERDİ’
İzmir İl Teşkilatı tarafından kırmızı beyaz balonlar ve üç hilalli bayraklarla süslenen Halkapınar salonunda partililerin sevgi selleri eşliğinde kürsüye gelen MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Sayın Bahçeli, sen bozkurtlarında dolaşıyorsan ben eşrefi mahlukat olan insanla dolaşıyorum’ sözlerine yanıt verdi. Bahçeli, “İhanet mensupları ne derse desin sesini çıkarmayan Başbakan, MHP’yi karşı her fırsatta düşmanlık yapmaktadır, zehirli dilini sürekli çıkarmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Yükseköğretime Giriş Sınavı’nda kopya rezaletini gösteri yapanların karşılarına 5-10 bin genci çıkarmaktan söz eden Erdoğan’a demiştim ki ‘10 bin milisinle Taksim’e gel ben de bin Bozkurt’umla oraya geleyim. İnanıyorum ki Kasımpaşa’ya kadar ardına bakmadan kaçacaksın’. Şimdi tekrar söylüyorum. Buradan bir kez daha meydan okuyorum Başbakan’a ve yanaşmalarına bir defa daha sesleniyorum. Madem gençlerin karşılarına çıkacak kadar 10 bin kişilik milis gücün ve kara gömleklilerin vardır o zaman ben de seni Taksim’de bin Bozkurt’umla karşılamaya hazırım. Titreye titreye Kasımpaşa’ya kadar arkana bakmadan kaçacağından eminim. Cesaretin varsa yüreğin yetiyorsa önce İstanbul’u yaşanmaz hale getiren çetelerden temizle. Milislerine güveniyorsan o halde bu zamana kadar İstanbul’u yakıp yıkanlarla mücadele etmelerine neden rıza göstermedin” dedi.
 
ESFELİ SAFİL YANITI
MHP olarak Türk gençliğinin hakkını savunmak var olduklarını dile getiren Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın palavralarla korku yaymasına aldırmayacaklarını belirterek, “Bozkurt’un sesini duyan bu zihniyet asıl yüzünü de ele vermiş ve aziz dava arkadaşlarıma hayvan iddiasında bulunarak alçak ve rezil bir ifade kullanmıştır. Bozkurtlarla mı dolaştığımı sormuş, kendisinin ‘eşrefi mahlukat’la dolaştığını söylemiştir. Bizi küçümsemiş ve hakaret dolu ifadelerle saldırmıştır. Evet, Recep Tayyip Erdoğan ben bir Bozkurt olarak elbette Bozkurtlarla dolaşıyorum. Ama senin etrafında eşrefi mahluk olarak gördüklerin aslında esfeli safilindir. Sen onları iyi bilirsin emir aldıkların ve taşeronluğunu yaptıkların da esfeli safilindir. Müslümanları katleden eşrefi mahlukata kıyan da, yanında hizaya girdiklerindir. Sen asil Bozkurtları yanındaki çakallarla mı karıştırıyorsun? Etrafta bulunan insan suretindeki ahlaksızlarla, aziz dava arkadaşlarımı bir tutmaya nasıl cüret edersin? Bozkurt’u bilmeyen, dava arkadaşlarıma küfür eden Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük dersi büyük Türk milleti verecektir. Varsın ihanetle el birliği etsin varsın okyanus ötesinden güç ve destek alsın. Tüm oyunları bozarız, her iftirayı yararız. Ben bir Bozkurt olarak Bozkurtlarımla birlikte yürüyorum. Şartlar ne olursa olsun yürümeye de devam edeceğim. Kendisi de aile fotoğrafında arkasında okyanus ötesini alsın, önüne peşmergeyi koysun, sağına Kandil ve İmralı’yı, soluna Ermeni ve Rumları oturtsun. Biz milletimizin desteği Bozkurt’un cesareti ve dava arkadaşlarımın fedakarlığı ile yolumuza devam edeceğiz ve inandıklarımızdan dönmeyeceğiz” diye konuştu.
 
TEHDİT VE ŞANTAJLARA BOYUN EĞİLDİ
YSK’nın bağımsız adaylarla ilgili aldığı veto kararının ardından yaşanlara da değinen Bahçeli, ortaya çıkan olayların vahim ve kaygı verici olduğunu söyledi. Bahçeli, “Bazı terör yandaşı bağımsızların adaylıkları PKK uzantılarının aday olamayacağının YSK tarafından açıklanması üzerine Türkiye dehşet sarmalına sokuldu. Bankalar yakılmış hukuki bir içeriği olan konu, ülke güvenliğini ve vatandaşların emniyetini tehdit eden bir hüviyete bürünmüştür. YSK neden riayet edilmeli. Gerekli ikazlar neden yapılmadı. Üç günlük süre içinde kimler hangi vasıtalarla YSK’yı etkilemeye zorladı. Bundan sonra şiddet yoluyla her kararın değişeceğini gören hainlerin nerede duracağını gören var mıdır? Caddeler alev alev yanarken millet onuru tahrip edilirken neden konuşmadığı açıklığa kavuşturulmalı. AKP hükümeti üç gün içinde teröre bir kez daha teslim olmuştur. Tehdit ve şantajlara bir kez daha boyun eğmiştir. Hukuk yandaşların elinde tel tel dökülmektedir. Bu tablo şüphesiz 12 Eylül referandumda çıkan ‘evet’ kararının sonucudur” dedi.
 
AK PARTİ’YE 7 K’LI ELEŞTİRİ
2002 yılında iktidara gelen AK Parti’nin 12 Haziran’da iktidarının sona ereceğini savunan MHP Lideri Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye AKP’nin dokuzuncu yılına yıkım ve tahribatın her alanda yaygınlaşmasıyla girmiştir. Kriz, kargaşa, kaos, korku, kutulaşma, kavga ve karanlıktan oluşan 7 K’lı karanlıklar zinciri her tarafı sarmış, siyasi ahlakta ölçü tanımayan AKP ile kritik ve sancılı ilkesiz iradesiz ve dermansız iktidar kadroları Türkiye’yi köşeye sıkıştırdı. Milletimiz aç işsiz ve yarından endişelidir. Yoksulluktan kaynaklı çaresizlik her eve ateş topu gibi düşmüştür. Tek kelimeyle tam bir enkaz vardır. Harap olmuş devlet bitap düşmüş millet peşkeş çekilen milli varlıklar gerçeği Türkiye’yi geri götürmüştür. Milyonlarca insanımız kapanan dükkanlar kapısına kilit vurulan işyerleri, ödenemeyen senetler, karşılıksız çıkan çekler, para etmeyen ürünler, banka hacizlerine teslim olan mahsun yüzler, intiharlar cinnet haberleri sönen ocaklar ağlayan gözler evine ekmek götüremeyen babalar, mutfakta tenceresi kaynamayan analar bir AKP eseridir ve AKP politikalarının sonucudur.”
 
İZMİR DENİZE DÖKECEK
Konuşması partililerin ‘Devletin başına Devlet gelecek” ve “İzmir sesine ses veriyor” sloganlarıyla zaman zaman kesilen MHP Lideri Bahçeli, MHP’nin tek başına iktidar yürüyüşüne İzmir’den ses vermek için buraya geldiklerini belirterek, “AKP zaman kaybıdır, israftır, ziyandır ve tükeniştir. Küstahça kara çalmaya cüret ederek ‘gavur’ sıfatını hayasızca reva gördüğü İzmir, 12 Haziran’da kimin gavur kimin Türk olduğunu açıkça gösterecektir. İzmir ses verecek AKP’yi denize dökecektir. İzmir ses verecek AKP’yi silecektir. İzmir ses verecek ve AKP’yi felç edecektir” diye konuştu.
 
HER GÖNÜLE GİRECEĞİZ
Konuşmasının sonunda AK Parti karanlığını aydınlatmak için İzmir’den ses verdiklerini dile getiren Bahçeli, “24. dönem TBMM’de İzmirli kardeşlerimizin hakkını savunacak milli yürekleri desteklemek için kucaklaştık. Karanlığı aydınlatmak için İzmir’den ses veriyoruz. MHP’yi tek başına iktidar yapmak için uzanacak el bekliyoruz. Cumhuriyeti korumak için sesimize kulak verilmesini talep ediyoruz ses ver İzmir. Sesime kulak ver İzmirli kardeşim. Kavgayı sonlandırmamız ve İzmir’in kurtuluşu sahiplenmemiz için ses bekliyoruz. İzmir’in sevdalısı siz değerli arkadaşlarımla her zorluğun üstesinden geleceğiz. Her kapıyı çalacağız. Vatan bayrak millet cumhuriyet diyen her gönlü kazanacağız. Bölünmeye karşı duran Türkiye’nin geleceğiyle ilgili kaygısı olan ekonomik sorunların bitmesini isteyen iş ve aş konusuna odaklanan her vatandaşın desteğini isteyeceğiz. İzmir zamanında düşmanı Ege’nin derinliklerine nasıl gönderdiyse biz de AKP zihniyetini 12 Haziran’da sandıkta aynı şekilde göndereceğiz. Burada her bir dava arkadaşımın artan bir sorumluluk duygusu içinde çalışacağını biliyorum size inanıyorum size güveniyorum” diye konuştu.MHP Lideri Bahçeli’nin konuşmasının ardından MHP’nin İzmir milletvekili adaylarının tanıtımı da yapıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Nisan 2011 Salı 03:21

Devlet Bahçeli gereken cevanı vermiş. Sadece laf olsun diye konuşmuyor. AKP'nin nasıl yalancı bir hükümet olduğunu senelerdir herkes gördü. Referandum döneminde Ülkücülerin aklını çelmeye çalışan RTE şimdi hakaret ediyor. Kendiler ne demekse Bağımsız vs. Ülkücü diye isim takanlar AKP'den aday olmak isteyince hepsini kapı dışarı etti. PKK ile görüşmüyorum görüşen şerefsizdir dedi ama kendisi itiraf etti görüştüğünü. RTE Devlet Bahçeli ile aşık atamaz. Anca boş konuşur.

Yorumu oyla      12      6  
cCc 25 Nisan 2011 Pazartesi 18:38

bu ülkenin milliyetçilerine kimse hakaret edemez. başbakan bile olsa......... cCc

Yorumu oyla      13      6  
turan 25 Nisan 2011 Pazartesi 09:27

Hak hukuk adalet milliyetçi hareket ....cCc.....

Yorumu oyla      12      6  
ümit aydın 25 Nisan 2011 Pazartesi 09:14

sayın bahceli sen bu mılletın ruhundakı bozkurtculuğu senı ıktıdara getırdığımızde mhp olarak uzerıne dusenı yapmamakla sana teslım ettığımız o meclısı 5 seneyı doldurmadan erkens ecıme gıtmekle oldurdun sen rafarandumda hayır demekle oldurdun umarım baraja takılmazsın

Yorumu oyla      12      8  
ali kemal 25 Nisan 2011 Pazartesi 08:50

sayın Bahçeli çok hoş ve gerçekci konuşmuş. Zaten siyasi gündemi hem iyi takip ediyor hemde çok duyarlı olduğu kanularda tavrını net koyuyor. Onun sesine elbette kulak vereceğiz.

Yorumu oyla      17      7  
murat 24 Nisan 2011 Pazar 22:16

Bayraklı adaylarımızla gurur duydu. Hem tertemiz, hemde ilkeli arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Özellikle akşamları bile kahve kahve dolaşan adaylarımızın yolu açık olsun.

Yorumu oyla      17      6  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 24 Nisan 2011 Pazar 20:51

ALLAH SİZLERİ İSLAH EYLESİN.BOZKURT BEYİ HAKKIN RAHMETİNA KAVUŞMUŞTUR.RUHLARI ŞAD OLSUN. LAKİN SN BAHÇELİ BOZKURTLARI VAHŞI HALE GETİRDİ ŞİMDİ HER GÜN MEYDANLARDA SALDIRIP DURUYOR PLAN YOK PROGRAM YOK KURAL YOK NEZAKET YOK .VARSA YOKSA İFTİRA VE SALDIRI MESNETSİZ İDDİALAR YAZIKTIR .AKILLI USLU MİLLİYETÇİ KARDEŞLERİMİZ DE BU DURUMA ŞAŞAMAKTADIRLAR .VE BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU DA BU ÜZDEN SN BAŞBAKANA SICAK BAKMAKTADIRLAR VE OYLARINI AK PARTİYE VERECEKLERDİR.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP ile dalga geçti
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bahçeli'nin matematik hesaplarını ...
Kılıçdaroğlu: Ecevit’i anmadan abdest al
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, “Ecevit adını ağzına almak için abdest alman lazım” dedi.
Aydın Özcan göçmenleri ziyaret etti
Batı Trakya göçmeni İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Aydın Özcan, TBMM’de ...
 
CHP'li Turgay Bozoğlu Gaziemir'i ziyaret etti
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Dr.Turgay Bozoğlu, Gaziemir ilçesini ...
'Obama'nın açıklaması yetersiz ve yanlı'
Davutoğlu, ABD Başkanı Obama'nın 24 Nisan açıklamasına tepki gösterdi: ...
Erdoğan 4 koldan muhalefete yüklendi
Türkiye'de sadece bir ilde, Tunceli'den vekil çıkartamadıklarını söyleyen ...
 
Günay: EXPO kararı doğru
Günay, EXPO 2020 adaylığının İzmir'in hakkı olduğunu yönünde karar kılmalarının ...
Bülent Arınç çok iddialı konuştu
Demokrasinin bir yarış olduğunu belirten Arınç, AK Parti iktarında yapılan ...
İşte CHP'nin çocuk raporu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beklenen çocuk raporunu açıklayarak ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva