HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2011 Pazartesi - 12:17

Çetin: Ucubik projeler yapılıyor

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı belediyenin çalışmalarını değerlendirerek ‘Ucubik’ projeler yorumunu yaptı.

Çetin: Ucubik projeler yapılıyor

Soner Çağlar / Egedesonsöz - AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, Güzelbahçe İlçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin projelerini, ‘ucubik projeler’ olarak nitelendirdi. Çetin Güzelbahçe Eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran’ın belediyeyi borçsuz devrettiğini açıkladığını hatırlatarak, belediyenin şu anda 18 milyon lira borcu bulunduğunu dikkat çekti.  AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, dün partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Güzelbahçe Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendirerek, sert eleştiriler yaptı. Güzelbahçe İlçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin geçtiğimiz günlerde 2 yıllık faaliyet raporunu açıkladığını hatırlatan Kerim Çetin, “Ben ve arkadaşlarım duyduklarımız karşısında şok geçirdik, hayretler içerisinde kaldık” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars’taki insanlık anıtı ile ilgili olarak ‘ucube’ benzetmesine benzer şekilde bir ifade kullanan Çetin, Belediye’nin ‘ucubik projeler’ yaptığını savundu.

Başkana sorular

Bir kısım yollar yapmak, park yapmak, çöpleri toplamak, kanalizasyon yapmak, sosyal etkinlik düzenlemek gibi çalışmaların proje değil belediyenin asli görevi olduğunu dile getiren Çetin, bu hizmetlerin proje gibi anlatılmasının Güzelbahçe halkına yapılan en büyük saygısızlık olduğunu söyledi.

Güzelbahçe’yi 12 yıldır CHP’li belediyenin yönettiğini kaydeden Çetin, Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye seslenerek, “Şahsınız geçen dönem meclis üyesi idi. Bu dönemde belediye başkanısınız. 2004 ve 2009 seçim vaatlerinizdeki jeotermal nerede? Modern katlı Pazar yeri nerede? Kadın sığınma evleri nerede? Balıkçılara söz verdiğiniz sıhhi banyo nerede? Yeni imar planları nerede? Halkı kan ağlatan 18 uygulamasının çözümü nerede?” diye konuştu.
 
Mezarlık problemi
İlçede mezarlık konusunda sıkıntı yaşandığını vurgulayan Çetin, bir vefat halinde cenaze masraflarının 3 bin 600 liraya kadar çıkabildiğini belirterek, şöyle devam etti:“Güzelbahçe’de ölen vatandaşlarımız üst üste gömülmeye başladı. İzmir’in en pahalı mezar yeri Güzelbahçe’de. Ücretlerde Büyükşehir ile birlikte iyileştirme düşünmüyor musunuz? Parası olmayan halkı Yekli Mezarlığı’na göndermek çözüm değil. Bayramlarda ziyaret için insanlar o kadar yolu katetmek zorunda mı? Güzelbahçe halkı bir yakınını kaybettiğinde neden işlemler için Narlıdere’ye gidiyor? İlçemizde gasilhane yapmak bu kadar zor mu? Ayrıca, yeni mezarlık için bulduğun yer uygun değil. Bunu da bil.”



Barış Sitesi havuzu

30 yıllık Barış Sitesi’nin havuzunun mühürlenmesinin de yanlış bir uygulama olduğunu savunan Çetin, 12 yıldır belediyeyi yöneten diğer CHP’li belediye başkanlarının bunu neden yapmadığını ve kendisinin bunu yaptığını sordu. Belediyede çalışan personelin maaş, maaş zammı, sendikal hakları konusunda kesinlikle itirazlarının bulunmadığını hatta daha iyi şartlara kavuşmalarını istediklerini dile getiren Çetin, ancak Belediye Başkanı’nın personel alımı konusunda partili ayrımı yapmadan Güzelbahçe halkına öncelik vermesini istedi.
 AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Güzelbahçe Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yaptığı basın toplantısında Kerim Çetin, “Biz AK Parti ilçe teşkilatı olarak sayın belediye başkanımızla el ele verip, ilçemizin daha da güzelleşmesi ve gelişmesi için çalışmaya hazırız” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
xpapatyammm 25 Nisan 2011 Pazartesi 21:00

başkanım 12 haziran akşamı bunlar kendi oklarıyla intihar etsinler.

Yorumu oyla      16      7  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 25 Nisan 2011 Pazartesi 18:47

TABRİKLER SN BAŞKAN;İŞTE GÜZEL BAHÇENİN HAKKINI HUKUKUNU EN GÜZEL BİR ŞEKİLDE SESLERİNİZİ YÜKSELTEREK SAVUNMANIZDAN SİZLERİ KUTLUYORUM.CHP Lİ BELEDİYELERİN VATANDAŞI NASIL KANDIRDIKLARINI VATANDAŞIN NASIL ALDATILDIĞINI PARASI NASIL CARCUR EDİLİDİĞİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DİLE GETİRDİĞİNİZ İÇİN SİZİ TEKRAR TEKRAR KUTLUYORUM

Yorumu oyla      16      7  
mustafa 25 Nisan 2011 Pazartesi 18:45

bıktık artık mustafa incenin yalan dolan vaatlerini dinlemekten icraat yapın kardeşim atıp tutmakla olmaz kerim çetin ve ekibini kutluyorum o koltuk aslında sizin hakkınız artık güzelbahçeli gözünü açtı

Yorumu oyla      16      7  
osman 25 Nisan 2011 Pazartesi 17:21

ekibinizi ve sizi kutluyorum sayın başkan güzelbahçe izmirin kangıreni oldu artık ne olur bu ince yönetiminden kurtarın bu güzelbahçeyi saygılarımla

Yorumu oyla      18      7  
güzelbahçeli 25 Nisan 2011 Pazartesi 16:47

kerim başkan ekibinizle başarılar diliyorum....belediye başkanı görsün artık bunlarıı.!!!!!!durmak yok yola devam...........

Yorumu oyla      19      7  
sema 25 Nisan 2011 Pazartesi 16:38

sn başkan sizi tebrik ediyorum.o kadar yapıcısınız kii,keşke her başkan sizin kadar düşünceli olsa da izmirimizin eksiklerini görse.

Yorumu oyla      21      7  
siteler mh sakini 25 Nisan 2011 Pazartesi 14:40

İşte başkan işte muhalefet Kerim Çetin'i ve ekibini kutluyorum.Güzelbahçe halkının büyük sorunlarını dile getirmişler umarım belediye başkanı dikkate alır.

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç: Sadece İzmir'i alsınlar onlara yeter
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin merkez Yıldırım ...
Yüzde 24'ü ikna eden iktidar olur!
Seçimler için yapılan son kamuoyu araştırmasına göre kararsız, protestocu ...
Yıldırım: İzmirli istesin bir yol bulunur
Maliye Bakanlığı'nın başlattığı işlemle ilgili konuşan Ulaştırma eski ...
 
Susam: 12 Haziran'dan sonra muhalefet olacaksınız
CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, ...
'Bunların kitabında sadaka diye bir anlayış yok'
Çekmeköy mitinginde muhalefe yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti ...
Bahçeli İzmir’de ağır konuştu
Milletvekili aday tanıtımı İzmir İzmir’e gelen MHP Lideri Bahçeli’nin ...
 
MHP ile dalga geçti
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bahçeli'nin matematik hesaplarını ...
Kılıçdaroğlu: Ecevit’i anmadan abdest al
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, “Ecevit adını ağzına almak için abdest alman lazım” dedi.
Aydın Özcan göçmenleri ziyaret etti
Batı Trakya göçmeni İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Aydın Özcan, TBMM’de ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva