HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2023 Çarşamba - 21:17

Bakan Çavuşoğlu Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'yi ziyaret eden Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Çavuşoğlu ve Es-Safedi, Ankara'daki Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutunda gerçekleştirdikleri görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, sözlerinin başında Es-Safedi'ye gerçekleştirdiği ziyaret ve Türkiye'ye verdiği destek ve dayanışma için teşekkür ederek, Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın depremlerin ardından hemen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak destek ve taziyelerini ilettiğini aktardı.

DEPREMDEN ETKİLENEN 2 ÜRDÜNLÜ'YE HALA ULAŞILAMADI
Depremlerin ardından Ürdün'den hemen yardımların gelmeye başladığına işaret eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"75 kişilik arama kurtarma ekibini ülkemize gönderdiler. Çok katkıları oldu. Çok teşekkür ediyoruz bunun için. Ayrıca 30 kişilik bir sağlık ekibini de bu arama kurtarma ekibiyle gönderdiler. Kardeşim Eymen es-Safedi buraya Hatay’dan geliyor. Hatay’da 2 Ürdünlü kardeşimize de maalesef halen ulaşamadık, depremden etkilendiler ve henüz daha ulaşamadık kendilerine. Tıpkı Büyükelçimiz Devrim Beye (Öztürk) ulaşamadığımız gibi.

Diğer taraftan Kahramanmaraş’ta da bir sahra hastanesi kurdular. 108 personeli de buraya gönderdiler. Yarın sabah da kardeşim Eymen, Kahramanmaraş’a giderek sahra hastanesinde çalışan Ürdünlü kardeşlerimizi ziyaret edecek."

Çavuşoğlu, Ürdün'ün Türkiye'ye 10 tondan fazla insani yardım gönderdiğini, 12 ton yardımın da nakledildiğini belirterek, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin, Ürdün'de bulunan çadır stoğunun sevkiyatı için de Ürdün'ün kargo uçağı tahsis ettiğini belirtti.

Ürdün halkının dayanışması için de teşekkür eden Çavuşoğlu, depremlerden bu yana Safedi'nin kendisini Kral 2. Abdullah'ın talimatıyla defalarca arayarak "bir isteğiniz var mı?" diye sorduğunu belirterek, "Kardeşim Eymen'e bu duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Yine Ürdün Haşimi Krallığı'na ve Ürdün halkına bu zor dönemde bizimle gösterdikleri dayanışma için ve bizlere verdikleri güçlü destek için çok çok teşekkür ediyorum. Kardeşimin buraya gelip ziyaret etmesi ayrıca güç vermiştir." ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye'de tüm kanallarda "Türkiye Tek Yürek" isimli ortak yayın olacağına işaret eden Çavuşoğlu, "Vatandaşlarımızdan özellikle de buraya katılmalarını rica ediyoruz. Bu vesile ile depremin başından bu yana devletin tüm çabalarına yurt içindeki yurt dışındaki vatandaşlarımıza da şükranlarımızı arz ediyoruz. İnşallah bu zorlu süreci aşacağız, deprem bölgelerini tekrar ayağa kaldıracağız. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte saracağız." dedi.

"BİZ DE BU FELAKETİN İÇİNDE OLDUĞUMUZU HİSSEDİYORUZ"
Safedi ise konuşmasında, depremler nedeniyle yaşamını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Depremin başlangıcından bu yana kral hazretleri bütün direktiflerini vererek şunu vurgulamak istedi, 'Biz her zaman Ürdün olarak Türkiye'nin yanındayız, elimizde ne varsa hepsini zor günlerde olduğumuz için Türkiye'deki kardeşlerimize yardımlarımızı devam ettireceğiz.'" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her zaman yanında olduklarının altını çizen Safedi, "Biz zor günlerde birbirimize her zaman muhtacız ve birbirimizi mutlaka kalkındırmalıyız. Biz büyük felaketin sonuçlarını çok iyi bilmekteyiz. Dolayısıyla sizlerle hep birlikte olacağız ve tüm imkanlarımızı sizin emrinize vermiş olacağız. " görüşünü paylaştı.

Safedi, Türkiye'ye yardımları koordinasyonlu bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizerek, "Elimizden ne geliyorsa biz Ürdün olarak bunu vermeye hazırız. İki ülkenin ilişkileri tarihi ilişkilerdir." dedi.

Türkiye ile dayanışmalarını tüm dünyaya bildirmek istediklerini kaydeden Safedi, "Ürdün'ün yanınızda olduğunu bir kez daha bildirmek istiyorum. Evet bu büyük bir felakettir. Biz de bu felaketin içinde olduğumuzu hissediyoruz. İlişkilerimiz köklüdür. Büyük bir uygarlığın parçasıyız. Türkiye Cumhuriyeti bir kez daha ayağa kalkacaktır, bu zor günlerin de üstesinden gelecektir." diye konuştu.

 
CHP İzmir’de deprem zirvesi!
 
Depremde yıkılan binanın müteahhidi Bodrum'da yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de deprem zirvesi!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe başkanları ile deprem gündemiyle toplandı
Çelik: Elazığ da afet bölgesi ilan edildi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda ...
Zafer Parti'si İzmir'de görev dağılımı tamam: İşte yeni A Takımı!
Zafer Parti'si İzmir'de A takımını belirledi. İl Başkanı Kamil Ergenekon, ...
 
Bakan Ersoy: Vatandaşlarımız sağlam raporu verilen binalara geçebilir
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, özel mülkiyetteki binalara ...
CHP’li Sındır’dan AFAD Başkanı’na ‘komisyon’ tepkisi: Raporu okuduğunu düşünmüyorum!
İzmir depremi sonrası TBMM’de kurulan komisyonun ardından hazırlanan rapor ...
Kılıçdaroğlu: Seçimler ertelenemez!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem gündemine ilişkin yaptığı ...
 
'Yabancı ekiplerle ilgili iddialar doğru değil'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "12 ülke, arama- kurtarma çalışmalarını ...
Bakan Soylu: Antakya’da her 2 konuttan 1'i yıkık
Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen ...
Başkan Sandal’dan odalara ‘dava’ tepkisi: Hükümetten farkınız kalmaz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yürüttükleri kentsel dönüşüm ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva