HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2014 Pazartesi - 12:23

İzmir’in süper terminali Erdoğan’ın ‘hizmet’ mesajlarıyla yola çıktı

Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali Açılış Töreni'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Güzel İzmir demekle güzel İzmir olmaz. Bal bal demekle bal olmaz, onu yemek lazım" dedi.

İzmir’in süper terminali Erdoğan’ın ‘hizmet’ mesajlarıyla yola çıktı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yapımı 260 milyon euro yatırımla 21 ayda tamamlanan Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin açılışı gerçekleştirildi.

- ERDOĞAN'IN BÜYÜK İZMİR MİTİNGİNİN TÜM DETAYLARI...

- FOTO GALERİ: İŞTE İZMİR’İN YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ…

Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,   AK Parti Genel Başkan Yardıcısı Nükhet Hotar,  Vali Mustafa Toprak, İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Mehmet Tekelioğlu, Ali Aşlık, Rıfat Sait, Hamza Dağ, İlknur Denizli, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’in yanı sıra çok bürokrat ve siyasetçi katıldı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada İzmir'e yapılan yatırımdan yola çıkarak hizmet anlayışının yerele inmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Dış hatlar ve iç hatlar binasına bakın. Şu iki tesis yapılmadan önce İzmir havalimanının binasını düşünün. Acaba bu güzel İzmir'e öyle bir havalimanı yakışıyor muydu? Nereden geliyor, nereden çıkıyordu. Adeta gecekondu gibiydi. Biz buna tahammül edemedik. Hemen adım atarak yeni kaynak meydana getirdik. Yap-işlet-devret modeli ile önce dış hatları yaptık. Yetmedi, gecekonduyu yıktık. Şu anda açılışını yaptığımız iç hatlar terminalini bitirdik. Şuradaki huzuru, refahı görüyorsunuz. Bizim iktidarımız huzur ve mutluluk iktidarıdır. Bunu eserlerle ortaya koyuyoruz. Güzel İzmir'e bu yakışırdı. Laf üretmedik, icraat ürettik. Yol arkadaşım Binali Yıldırım'ı İzmir'e gönderirken yerelde de modern İzmir olsun. Çıkıp 'Güzel İzmir' demekle güzel İzmir olmuyor. Bal bal demekle ağız tatlanmıyor. Balı yerseniz ağız tatlanır. Güzel eserler yaparsanız şehir güzel olur. İzmir'e yapılan birçok hizmette olduğu gibi bu eserde de Binali Bey'in katkısını unutmamız mümkün değil. İnşallah 30 Mart'tan sonra 1414 projenin kente kazandırılması için şimdiden hayırlı olsun. Laf değil hizmet üretme şiarımızın en somut örneği olan çalışmalarda Binali Bey'e başarılar diliyorum. Havalimanını kullanacaklara keyifli yolculuklar diliyorum" dedi.



BİZİM HİZMETİMİZ ONLARINKİ GİBİ DEĞİL
Erdoğan, yapılan havalimanları ve ulaştırma alanındaki yatırımları da anlattı. Erdoğan, "Artık uzak diye bir kavram yok. Yollar, trenler ile her yer birbirine bağlandı. Türkiye'nin üçüncü büyük havalimanını yapacağız. Engellemek isteyen küresel güçler var. Orada yeni sistem de devreye girecek. Süratle şehir merkezine inilecek. Yurtiçi ve yurt dışında engeller var. Yurtiçinde paralel yapı engel çıkartıyor. Firmalara faturalar çıkartılıyor. Fatura ödenmeyince paralel yargı harekete geçiyor. Bunların ülke sevdası, kalkınma ve ilerleme ile ilgili gayretleri yok. Bütün bunlara rağmen engelleri aşa aşa yapıp bitireceğiz. Bizim siyasetimiz hizmet ve eser siyaseti. Sakın paralel yapının hizmeti ile karşılaştırmayın. Onlarda her türlü numara var. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik. Engellere, kurular tuzaklara rağmen ilerliyoruz. Gittiğimiz her yerde bunu görüyoruz. Siyaseti dizayn etmek isteyenlere fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Gerek İzmir, gerek İstanbul'daki projeleri engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek. Türkiye'nin yükselen yıldız olduğundan rahatsız olanların bulunduğunu biliyorum. Bunlar rahatsız oluyorlarsa biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu mücadelede İzmir ve Ege destek veriyor. Önümüzdeki dönemde buradan daha çok destek bekliyoruz" diye konuştu.



İZMİR SÜPER LİGE ÇIKACAK!
Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan havacılık sektörünün hızlı büyüme gösterdiğini ifade etti. Elvan, "Adnan Menderes Havalimanı'nın sayısı dört katı yolcu sağladı. 140 milyon euro yatırımla dış hatlar terminalini yenilemiştik. Şimdi iç hatlar terminali yapıldı. Tam 12 yıl ulaştırma sektörünün kaptanlığını yapan, ülkemizin önemli işlerine imza atan Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Yıldırım projeleri ile İzmir'i dünya kenti yapacak, kenti süper lige çıkartarak kaybedilen yılları Yıldırım hızıyla geri verecektir" dedi.

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, projenin öneminden bahsetti. Yıldırım, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 11 yılda havalimanları halkın yolu haline geldi. Deniz yolları ağ oldu. Bölünmüş yolları Türkiye'nin her tarafında yaparak yolları bölerek hayatları birleştirdik. Havacılık alanında yaptığımız hamlelerden rahatsız olanlar oldu.  Batı'dan Uzakdoğu'ya giden uçaklar Türkiye üzerinden gidince rahatsızlık oldu. Bu sektörün 2 milyarlık cirosu 20 milyara çıkarken çalışan sayı 170 bine çıktı. İnsanlar uçaklarla seyahat ediyor. Toplamda 150 milyon kişi taşıyoruz. Türk Hava Yolları şu anda İngiliz ve Fransız havayollarını geride bıraktı.  Türkiye'yi uçuran bir havayolunu altyapısını oluşturmak için verilen destek nedeniyle teşekkür ediyorum. 11 yıl boyunca Türkiye'nin ulaşan, erişen ve konuşan hale gelmesi için 100 bin kişilik ekiple çalıştık. Eskiden havalimanı inşaatlarını, çalışmaları yabancılar yapardı. Biz de bakardık. TAV da bu fırsatı değerlendiren önemli bir kuruluştur" dedi.



Adaylık ve İzmir hakkında da konuşan Yıldırım, "İnşallah 30 Mart seçimlerinde İzmirliler bize gereken desteği verdiğinde İzmir çok iyi yerlere gelecek. Kentti 1414 proje ve 35 proje ile marka şehir yapmak, Akdeniz'in incisi haline getirmek için çalışacağız. Bunun her türlü hazırlıklarını yaptık. Sözümüzü de veriyoruz" diye konuştu.

EN YÜKSEK VERİMLİLİK VE BAŞARI
Törende konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener havalimanının önemine değindi. Şener, "Bu terminal Türkiye’nin ilk LEED Sertifikalı terminal binası ve LEED Sertifikalı en büyük binası olacaktır. Yine bu terminalde bilgi sistemlerinin pratik uygulamalarını da yolcu konforunu arttıracak şekilde geliştirdik. Toplumsal kullanım mekanları olarak havalimanları bir ülkenin kalkınmışlığının göstergesidir. LEED sertifikalı, çevre dostu ve bilgi sistemlerinin yoğun kullanıldığı bir havalimanının ülkemizin kalkınmışlığına çok iyi bir örnek olacağına inanıyorum. Bir şirket olarak ülke çıkarlarının göz önünde tutulmadığı, sosyal faydaların dikkate alınmadığı finansal karlar peşinde hiç bir zaman olmadık. Yurt içinde ve yurt dışında,  yaptığımız ve işlettiğimiz havalimanlarında, ülkemizi temsil ettiğimizi hiç unutmadık. TAV İnşaat’ın mühendisleri, TAV Havalimanları’nın mühendislerine, yapımın başladığı ilk günden bu güne kadar olan “Yapı Bilgi Modülündeki” tüm teknik bilgileri ve spesifikasyonları ‘Bulut Sistemi’ne yükleyerek teslim ettiler. Yapım Dönemi ile İşletme Dönemi arasında hiçbir bilgi kaçağı olmayacağı için, işletmeci firma TAV Havalimanları burayı en yüksek verimlilikle, başarıyla işletecektir. Terminalin Türkiye’ye ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



2032 SONUNA KADAR İŞLETECEK
DHMİ tarafından 17 Kasım 2011’de yapılan ihalede en uygun teklifi veren TAV Havalimanları iştiraki TAV Ege, iç hatlar terminalinin 2032 sonuna kadar işletme hakkını 610 milyon avro artı KDV karşılığında kazandı. Yeni terminalin temeli 15 Haziran 2012’de atıldı. Geçiş sürecinde iç hat uçuşları da yine TAV tarafından işletilen dış hatlar terminalinden gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 bin metrekare alana sahip projede 2 bin 537 araçlık kapalı otopark ve 3 bin araçlık açık otopark da yer alıyor. Yeni terminalde kullanılacak ısı pompaları, yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, güneş kolektörleri, ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su harcaması en aza indirilirken atık yönetimi de verimli bir şekilde gerçekleştirilecek. Terminal, doğalgazdan elektrik üretirken ısıtma ve soğutma enerjisini de ortaya çıkaran bir trijenerasyon tesisine sahip.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Mart 2014 Pazartesi 22:14

Kıskanmayın muhalefet partileri yorumcuları. Milletimiz hizmete bakıyor lafa değil. siz daha çoook milletten tokat yiyeceksiniz.SEN YÜRÜ BAŞBAKANIM,kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar

Yorumu oyla      13      7  
nurizade 17 Mart 2014 Pazartesi 21:16

Adnan Menderes Hava alanı İç hatlardan hiç bir yere gidemezsiniz. Tayıp açtı ama hava alanı açılmadı.Ne zaman açılacağı da belli değil. İnanmıyorsanız http://www.adnanmenderesairport.com/tr-TR/Pages/Main.aspx

Yorumu oyla      14      8  
Sinan ÖZTAN 17 Mart 2014 Pazartesi 18:23

Eski Ulaştırma Bakanı ve AKP B.Şehir Belediye Başkan adayı Binali bey hangi sıfatla Havaalanı terminal binası açılışında konuşuyor.

Yorumu oyla      24      23  
nurizade 17 Mart 2014 Pazartesi 17:51

Haydi şu açılan yeni iç hatlardan herhangi bir uçağa binelim.

Yorumu oyla      22      9  
Yorumcular 17 Mart 2014 Pazartesi 17:21

Yarın o hava alanından biner tatile gidersiniz, 10 yıl evvel otobüslerde sürünüyordu herkes nankör olmayın, yiğidi öldür hakkını ver.

Yorumu oyla      34      19  
SADECE VATANDAŞ 17 Mart 2014 Pazartesi 17:11

bal tutan parmağını yalar

Yorumu oyla      16      20  
KARYALI 17 Mart 2014 Pazartesi 16:29

Havaalanı yaptım,yol yaptım,konut yaptım,liman yaptım,tabii ki yapılacaktır,yaptıklarıyle insan böbürlenirmi hiç,İzmir den alınan vergigin kaç"ta kaçı geldi ki yatırım olarak İzmir"e,yapacaksın tabi,onun için ordasınız,İzmir den aldığın %25 ver bize yeter,yeter ki,Emniyet Müdürüne azarlar gibi milletin onurunu kırmayın,herşey olabilirsiniz ama önce insan olunmalı,onurlu ve omurgalı

Yorumu oyla      37      18  
17 Mart 2014 Pazartesi 15:57

"megaköylü" senin,benim verdiğim vergilerle yapılsaydı keşke burası.izmir vergi versin,ist ve ank ya metro yapılsın.izmir de 4,5 km metro yapacaklar seçimleri bekliyorlar resmen.

Yorumu oyla      30      13  
ahmet k 17 Mart 2014 Pazartesi 15:37

keşke akp de biraz yatırım yapsa. öyle özel şirket projelerini açarak bizi kandıramazlar.

Yorumu oyla      25      23  
HAM YAPTIRMAK YOK 17 Mart 2014 Pazartesi 15:30

YEDİRMEYİİİİİZZZ !!

Yorumu oyla      25      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozdağ’dan kritik davalar için gerekçe açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ergenekon gibi davalarda kararın gerekçesinin ...
Erdoğan 'Yasin El Kadı' manşetlerine çok kızdı!
Başbakan Erdoğan, Yasin El Kadı ile ilgili atılan manşetler için sinirlendi, ...
Mansur Yavaş'dan Gökçek hakkında bomba iddia!
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Gökçek'in ...
 
Fenerbahçe Kongresi'ne müdahale etti iddiası!
Başbakan Erdoğan'ın Fenerbahçek kongresine müdahale ederek Aziz Yıldırım'a ...
Sosyal medyada patlama: Türkiye İzmir mitingini konuştu
Başbakan Erdoğan’ın İzmir mitingi sosyal medyada günün konusu oldu. Twitter’da ...
Erdoğan’ın dev mitingine CHP İzmir’den ilk tepki
İl Başkanı Ali Engin, ‘taşıma kalabalık’ vurgusu yaparken “Bu kalabalık ...
 
Erdoğan'a Manisa'da MHP bayrağı sürprizi!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim otobüsüyle Manisa'da mitingin yapılacağı ...
‘Genç bir adam, dört bakanı parmağında oynatıyor’
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti ...
Bakan Müezzinoğlu'ndan 'saksı' açıklaması!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva