HABERLER>EKONOMİ
5 Eylül 2024 Perşembe - 09:01

Araştırmacı Yaldız ziyareti yorumladı: İmamoğlu, İzmir’e gelmeden kenti çözmüş!

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) tartışmalı açılış süreci hakkında konuşan İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Gazeteci Yazar Ümit Yaldız, açılış için kente gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İZTO Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret etmesine dikkat çekti. Yaldız, “İmamoğlu, İzmir'e gelmeden kenti çözmüş.  Aldığım bilgiler beni yanıltmıyorsa birebir görüşme talebiymiş kurumsal ziyarete dönüştürmüş Özgener. Aynı günde Binali Yıldırım da İzmir'deydi ve ona eşlik etti. Diğer fotoğrafı vermeseydi Özgener için denge sorunu olabilirdi” dedi.

Araştırmacı Yaldız ziyareti yorumladı: İmamoğlu, İzmir’e gelmeden kenti çözmüş!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Gazeteci Yazar Ümit Yaldız Sonsöz TV’nın konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, tartışmalara yol açan iki ayrı İEF açılışı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

AÇILIŞ CHP KONGRESİ GİBİ OLDU
Özgür Özel’in talebi doğrultusunda İEF açılışının tarihinin 30 Ağustos olarak değiştirilmesinin hata olduğunu belirten Yaldız, “Özgür Özel'in işi var diye açılış programı değiştirilemezdi. Değiştirilince ne oldu? CHP'nin kendi parti içindeki toplantısı haline döndü. CHP kongresi gibi oldu. Ben 25 senedir İzmir'deyim ve fuar açılışı çok önemlidir. Bir kere açılır fuar. Devlet ciddiyeti denilen bir şey var. 3 ay önceden ilan edildi, parti başkanları ona göre davet edildi. Özgür Özel ikna edilebilirdi. İYİ Parti Genel Başkanı ‘ben ona göre program yapmıştım’ diyor. CHP'nin körler sağırlar birbirini ağırlar modundaki toplantısına döndü koskoca 93 yıllık İEF.  İçeriğini doğru doldurmak tanımlamak ve fuara yeni kimlik kazandırmak lazım… Bunu yaparken fuarı sadece CHP'lilerin katıldığı bir kimlik olarak küçültürseniz zor tanımlanır bu kimlik” diye konuştu.

AYNI GÜN BİNALİ YILDIRIM İLE DE POZ VERDİ
İEF’in onur konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun fuar ziyaretini değerlendiren Yaldız, “Ekrem İmamoğlu, Türk siyasetinin önemli yapı taşlarından biri. CHP genel başkanıyla gelmeliydi, belki İmamoğlu'na 31’inde açılacak dendi, o da programını öyle yaptı. ‘Özel ve İmamoğlu arasında soğuk savaş var, aynı güne denk gelmek istemediler’ diyenler de var. Bunun doğruluk payı da olabilir. İzmir'e geldi, kentte kendi gövde gösterisini yaptı, ardından Mahmut Özgener'i ziyaret etti. İmamoğlu, İzmir'e gelmeden kenti çözmüş. Ona göre ziyaret programını yapmış. Özgener İZTO Başkanı ama uluslararası kalibrasyonu yüksek bir isim. Aldığım bilgiler beni yanıltmıyorsa birebir görüşme talebi gelmiş ancak Ender Yorgancılar'ın yönetim kurulu üyelerinin de içinde olduğu kurumsal ziyarete dönüştürmüş Özgener. Aynı günde Binali Yıldırım da İzmir'deydi ve ona eşlik ederek Özgener dengeyi oldukça sağlamış görünüyor. İmamoğlu ile görüşüp diğer fotoğrafı vermeseydi Özgener açısından denge sorunu olabilirdi” dedi.

YASAK İMAMOĞLU’NU BÜYÜTÜR
İmamoğlu’na siyasi yasak talebini değerlendiren Yaldız, “Yasaklayarak İmamoğlu ile mücadele edemezsiniz. İmamoğlu gibi İstanbul'u 2 kez üst üste kazanmış, Anadolu’da karşılığı olan biriyle mücadele etmenin yolu yasaktan geçmiyor. Yasak onu büyütür. Nasıl Recep Tayyip Erdoğan'ı geçmişteki yasaklamalar büyütmüşse İmamoğlu'na karşı yasaklamalar da onu büyütür. Türk siyasetinde iktidar ve muhalefetin yetersizliği, adam yokluğu noktasındayız. Uzun süredir aktör yokluğu var. Mevcut aktörler hem fiziksel hem söylemsel olarak çok yaşlandılar. Mevcut aktörlerin söylemleri 35 yaş altına ulaşmıyor. Z kuşağı ilgilenmiyor, dinlemiyor. Gençliğimiz var diyerek yola çıkan  İmamoğlu'nun adam yokluğunun, aktör boşluğunun olduğu bu dönemde ülkenin önünde çok fazla seçenek yok. İmamoğlu’na açılan davanın toplumda karşılığı olmaz. İmamoğlu olası bir siyasi yasaklama girişiminden 3-5 kat büyüyerek çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Yankee evine dönüyor!
 
Araç sahipleri dikkat: Yüzde 65 indirim var
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
medya takipçisi 5 Eylül 2024 Perşembe 15:22

izmir Mahmut Özgener ile çözmüş se bir tespit yapalım o zaman "İzmir bitmiş".... Aslan ortak akıl AKP nin desteği ile İZTO ya geldi.Liyakat ! Hukuk ! Vizyon ! körfez kokuyor ... daha da kokacak

Yorumu oyla      1      1  
5 Eylül 2024 Perşembe 14:01

Biz de onu çözdük sen merak etme. Türkiye nin içine sokulan kripto tipleri çözmekte üstümüze yoktur. Eleman gelir gelmez mazbata bile almadan İstanbul nüfus ve arşivini kopyalamaya kalkması ile zaten niyetini belli etti.

Yorumu oyla      3      1  
Sakın aldanma 5 Eylül 2024 Perşembe 11:32

Kurma bebekleri arkasındaki anahtarı çevirip kurarsınız ne için kuruldu ise elini ayağını oynatır belki de ağlar. Ömrü kısa olur. Ancak çağımızda dijital ve uzaktan kumandalı olanlara dikkat etmek gerek; onların da ömrü çok uzun olmaz ancak bomba yüklü olabilirse verdiği hasar ağır olur. Örneğin Ukrayna da ki kurma bebek kendi ülkesini mahvetti. Ukrayna nın en zenginlerinden olur kendisi. Yazık ki Ukrayna halkı hala yaptığı hatanın farkında değil. (belki de farkında) Durduk yerde Rus ayısı ile Amerika ya yaranmak için ülkesini savaşa sokan bu zatın kendine ait bir iradesi falan yoktur. Sadece Amerika nın talimatı ile hareket eder.

Yorumu oyla      3      2  
Sakın aldanma 5 Eylül 2024 Perşembe 10:32

Birileri yüzünde Rabbi Yesir görmüştü ya (şov gereği) Daha öncesinde de bitmeyen oto şovları sonra da kendisinin kiraladığı aylığı 23 milyona kotra. İstanbul da liyakatsız şöförler bozulan otobüsler Malum tatil sever zevat. Deprem bölgesinden kayağa. Bir bakarsın Bodrum da bir bakarsın Paris te ya da Roma da. Sahi siz ne gördünüz bu zevatta? Aslına bakarsan bu kurgunun ardında ne var? O na bakmak lazım.

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 5 Eylül 2024 Perşembe 10:03

imamoğlu izmiri çözse ne olur çözmese ne.. konjonktür hasbel kader onu bir yere getirdi.. istanbulu ankarayı değil izmiri lider ve örnek seçmek zorunda chp ve türkiye.. çünki imamoğlu ve yavaş 40 yıldır yokken izmirde chp vardı..

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir sigara grubuna daha dev zam!
Philip Morris (PM) sigara grubuna zam geldi. Gruptaki en ucuz sigara 72 ...
OVP ile ekonominin yeni rotası belli olacak
2025-2027 dönemini kapsayan yeni "Orta Vadeli Program" bugün açıklanıyor. ...
İzmir’in içme suyunda zehir tehlikesi!
İzmir’e içme suyu sağlayan Gördes Barajı havzası sınırları içerisinde ...
 
TCMB: Gıda fiyatları aylık bazda geriledi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yıllık enflasyonun ana gruplar genelinde ...
Suudi Arabistan Merkez Bankası ve TCMB arasında anlaşma
Suudi Arabistan Merkez Bankası (SAMA) ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ...
Balıkçılar hamsi için 6 Eylül'ü bekliyor
Hamsi avcılığına getirilen kota kapsamında, gemi sahibi veya yetkilisi ...
 
Merkez Bankası'ndan 'enflasyon' açıklaması
Merkez Bankası, aylık fiyat artışının gıda grubu öncülüğünde zayıfladığını ...
Yeni Orta Vadeli Program yarın açıklanacak
2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) yarın kamuoyu ile ...
Sigaraya bir zam daha geliyor
Türkiye Tekel Bayileri Derneği Başkanı Erol Dündar, "Tarih belli ama aksama ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ağlayan fotosu hiç yok! Ama…
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva