HABERLER>POLİTİKA
11 Eylül 2023 Pazartesi - 14:21

Araştırmacı Yaldız’dan 'tavşan aday' çıkışı: İzmirlinin kafası karışık!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçim öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak açıkladığı İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin durumuna ilişkin tartışmalar sürerken İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Ümit Yaldız, “Yaptığımız araştırmalarda insanlar Ümit Özlale ile Ümit Özdağ’ı birbirine karıştırıyor. İYİ Parti daha iyi bir aday bulabilirdi. Bu isim CHP’nin kalesinde laf olsun diye çıkarılmış bir adaydır” dedi.

Araştırmacı Yaldız’dan  tavşan aday  çıkışı: İzmirlinin kafası karışık!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak açıkladığı Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ümit Özlale’nin açıklamaları sürüyor.  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetim anlayışını eleştirerek çalışmalarına başlayan Özlale, “Soyer’den daha iyi yapabileceğime inanıyorum” çıkışında bulunmuştu. Ardından Büyükşehir’in personel politikasını eleştiren Özlale, “Bankamatik memurlarını ve işe gelmeden maaş alanları işten atacağım” ifadelerini kullanmıştı.

İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, BİR TV ekranlarında İYİ Parti’nin adayı ve Özlale’nin durumunu değerlendirdi. Gazeteciler Fatih Yapar, Hanzade Ünuz ve Mustafa Yılmaz’ın da katıldığı programda son anket ve araştırmalara vurgu yapan Yaldız, “tavşan aday” çıkışında bulundu.

Yaldız, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hamle yapıyor, bunun dışında çok da bir seçeneği yok. Bunu yaparak her şeyden önce konuyu  tartışmamızı sağlıyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı üzerinden bakıldığında yanlış bir durum yok. Gündemi siz bekliyorsunuz. Kamuoyu da ona göre değerlendirme yapıyor. İzmir adayı  (Ümit Özlale) üzerinden düşünmek gerekirse siyasette  ‘tavşan aday’ diye bir deyim vardır. Biraz öyle bir hamle olarak okudum. Ümit Özlale İzmir milletvekili. Süreci ısındırmak için ismi ortaya atıldı. Tavşan aday bir hakaretten çok yapılan hamlelere uygun düşmesi bakımından söylenir. Süreci ısındırmak için ortaya atılmış bir kişi. Kendisine adaydan daha öteye bir anlam yüklemiyorum. Tabi ki Akşener ve ekibi el yükseltme fikrinin olduğunu reddetti, kabul edecek hali yok. Özlale seçimi kaybederse hiçbir şey kaybetmez. Milletvekilliği devam edecek. Özlale, İzmir’de ne kadar tanınıyor? 1. Bölgeden 2 milletvekili çıkarmış olabilirler. Özlale’nin başarısı mı yoksa üçüncü sıradaki adayın başarısı mı? Orada çok ciddi bir kampanya yürüten bir aday vardı. Büyükşehir belediye başkanlığı İzmir gibi bir kentte İzmir’e sirayet etmiş, bu kentin sokaklarında izi olan siyasetinde sözü olan biri olmalı. 14 Mayıs öncesine kadar Özlale’yi hiç İzmir ile ilişkilendirmemiştim. Doğru aday; kitlelerin tanıdığı biri olabilir. Yerel ölçekte hayalleri olan, bunları anlatmış olan, bir karşılığı olan biri olmalıdır” dedi.

Kamuoyu araştırmaları ve vatandaşların değerlendirmeleri de anlatan Yaldız, “Ben araştırmalarımda ‘Ümit Özlale’ye oy verir misiniz’ diyorum vatandaş da ‘Ümit Özdağ mı’ diye soruyor.  İnsanların ismini karıştırdığı, Ümit Özdağ ile Özlale’yi bile ayırmadığını görüyoruz. O kadar az tanınıyor ve bilinmiyor ki Zafer Partisi’yle karıştırılıyor. İzmirliler Özlale’yi tanımıyor, bilmiyor.  İYİ Parti daha isabetli adaylar bulabilirdi. CHP’nin kalesine aday çıkarmış olmak için çıkarılmış bir adaydır. Kendisi 6 ay öncesinden çıkarılmış bir aday. Müsavat Dervişoğlu olsa başka bir anlam yüklerdim, bu kentte il başkanlığı yapmış biri. En azından ‘Ümit Özdağ mı’ diye sormazlar. Kurucu il başkanlarından olan Yıldırım Ulupınar gösterilmiş olsa ona da razı olunur” diye konuştu.

DAĞ FARE DOĞURDU!
Yaldız, ithal aday ve dışarıdan belediye başkanı konusuna seçmenin dikkat ettiğini anlatırken partilerin bu hassasiyetle sürece yaklaşması gerektiğini söyledi. Yaldız, “İzmir’de büyükşehir belediye başkanı olacak kişinin geçmiş yıllarda siyasetlerine bakarsak… Recep Tayyip Erdoğan bir hata yaptı bir önceki seçimde Denizli’den (Nihat Zeybekçi) transfer aday getirdi. Özlale ithal adaydır demiyorum ama İzmir’in siyaset damarlarında pek fazla bilinen biri değil. Bornova Anadolu Lisesi mezunuymuş, Tunç Bey’in bir alt sınıfından sınıf arkadaşıymış, çok iyiymiş araları. Ben süreci sürükleyecek, İzmir’i arkasından getirecek, Bergama’dan Ödemiş’e kadar heyecan yaratacak bir aday olarak görmüyorum. Bana göre dağ fare doğurdu. İzmir’de 25 yıldır politika yazarlığı yapıyorum, aynı zamanda araştırıyorum ama henüz kendisiyle tanışmadım. Bu benim başarısızlığım olamaz. Aday bile olmayabilir diyorum, çekilir. Tavşan aday, atletizmden gelen bir ifade biçimidir. Gerçek atletleri ısındırmak için sahaya daha önceden sürülen, zamanı geldiğinde yarışın dışına çıkan bir isimdir. Özlale, mart sonunda yapılacak olan seçimde aday olmayabilir. Özlale ciddi bir adaysa vekillik istifasını koyacak masanın üzerine, gemileri yakacak. Şu an biz onun PR’ını yapıyoruz. Her konuşmada Özlale’yi politik bir figür haline getiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
Muğla'daki uyuşturucu operasyonlarında 13 tutuklama!
 
Büyükşehir'den servislere hayati denetim!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
lale 8 Ekim 2023 Pazar 18:03

değişim şart

Yorumu oyla      2      3  
11 Eylül 2023 Pazartesi 23:26

Gerçekler ne zamandan beri tetikçilik oldu ki?

Yorumu oyla      3      3  
Asım ŞAİR 11 Eylül 2023 Pazartesi 23:01

Genel Seçimler Meral hanımın kaprisinden- hesapsızlığından - gidişiyle - gelişiyle güvensizliğinden kaybedildi. Seçimden önce anketlerde oy aranları % 16-17 gösteriliyordu sonrası %9 oy aldı. İzmir'e kimi aday gösterirse göstersin nal toplar. Bence tüm kararlarını düşünüp - tartıp söylemesi gerekir düşüncesindeyim..

Yorumu oyla      6      3  
Mehmet Burhanettin 11 Eylül 2023 Pazartesi 19:43

Ne kadar ayıp bir Soyer tetikçiliği. Hiç yakışmadı. İzmirlinin aklıyla alay.

Yorumu oyla      4      6  
demek vekilmiş 11 Eylül 2023 Pazartesi 18:46

bu beyefendiyi geçen haberlerde Başkan Soyer'in yaptığı yatırımları gezerken arkasında gezerken görmüştüm. Demek vekilmiş; şimdi de aday olduğunu öğrendim.

Yorumu oyla      4      4  
gazo 11 Eylül 2023 Pazartesi 17:29

İthal siyasetçi özlale yi izmirli yağmurlu havada su vermez.

Yorumu oyla      7      6  
İbrahim Yüncü 11 Eylül 2023 Pazartesi 14:59

Özlale'yi tanımıyoruz, etrafta tanıyan kimseye de rastlamadım. İyi Parti adayı deniyor ama İyi Partide Meral Hanımın istifasından sonra iyi değil, istikrarlı bir politika yürütemedi bu güne dek. Maalesef ne parti ne de adayı güven vermiyor.

Yorumu oyla      10      6  
Selvi Karabulut 11 Eylül 2023 Pazartesi 14:54

Tavşan aday ise ayrıca el yükseltmek için bu manevraları yapıyor ise İyi Parti çok zararlı çıkar, 2028 i göremeyebilir.

Yorumu oyla      8      6  
MURTAZA 11 Eylül 2023 Pazartesi 14:36

Hiç kimse İzmir'linin kafası konusunda yorum yapmasın. Kafalar çok net ve özgür...

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan CHP'ye foto-tepki: Yerli ve millîlikten uzaklar!
CHP'nin kuruluş yıl dönümü videosunda Rum silahlı örgütü EOKA'ya ait bir ...
CHP’li Bayır, sandığa 5 kala konuştu: İki adaylı bir seçim olacak!
CHP İzmir İl Kongresi’ne sayılı günler kala sessizliğini bozan geçmiş ...
CHP’li Kılıç’tan eğitim raporu ve hükümete ‘yüzde 1 KDV’ sitemi: Cevap bile vermediler!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 2020 ve 2021 yıllarında kırtasiye ...
 
Bakan Tekin'den yeni eğitim yılı mesajı
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, “Hepimiz heyecanlıyız, ama sanırım ...
Mehmet KARABEL yazdı... Artık CHP Lideri gibi konuşuyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Artık CHP Lideri gibi konuşuyor!
İmamoğlu'ndan Akşener'e: İttifak şart!
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi ...
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu Ankara'nın adayını açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin Ankara Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan İYİ Partili Özlale'ye gönderme: İzmirli bu kurnazlıklara aldanmaz!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İYİ Parti Büyükşehir Belediye ...
Erdoğan: Rusya tahıl meselesinde dışlanamaz
Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi sona ermesinin ardından açıklamalarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva