HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mayıs 2011 Pazar - 10:45

Ankara’ya 3 milyar lira metro desteği

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ilave metro hatlarının inşaatlarını kendi kaynaklarıyla yapmaya çalışırken, Hükümet, yeni çıkardığı kanun ile Ankara’nın yarım kalan üç ayrı metro hattını tamamlama görevini Ulaştırma Bakanlığı’nın üstlenmesini sağladı.

Ankara’ya 3 milyar lira metro desteği

İZMİR - Dün yapılan törenle devir protokolü imzalanırken, toplam 44 kilometrelik üç ayrı hatta eksik kalan işler için yapılacak harcamanın 3 milyar 40 milyon lira olacağı bildirildi.
 
Törende konuşan Devlet Bakanı Cemil Çiçek, siyaset açısından zaten marka olan Ankara’yı bölgede de marka yapmak istediklerini söyledi ve “Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2011’de ya da 2010’da yaptığı yatırımın yedide birini sadece Ankara metrosu için hükümet harcayacak ve işi inşallah iki sene içerisinde işletilir hale gelebilecektir” dedi.
 
Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk da, metro inşaatlarının Ulaştırma Bakanlığına devredilmesine yönelik düzenleme yapılmasının ardından Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin bakanlığına başvuruda bulunduğunu anlattı. Bu dört belediyenin tamamlanmasını istediği metro hatlarının yaklaşık uzunluğunun 165 kilometre olduğunu, bunun 44 kilometresinin Başkentte yer aldığını bildiren Soluk, DPT’nin hızlı hareket etmesiyle Ankara metrolarının devir tesliminin kısa sürede tamamlandığını söyledi.

Başladıkları 44 kilometre uzunluğundaki metronun tamamlanması için bakanlığa devrettiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Metro işi aslında hükümetlerin işidir, bitirir, belediyelere teslim eder. Biz kendi imkanlarımızla ancak 828 trilyon lira metrolarımıza para sarf edebildik. Benden önceki belediye başkanı arkadaşımızdan kalan, günlük kura göre değişiyor, 4,5-5 milyar dolar civarında borç ve faizleri var. Bunun için paralarımız bir taraftan kesilirken öz kaynaklarımızdan 828 trilyon ayırabildik” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nadir 9 Mayıs 2011 Pazartesi 11:49

izmire bir tek allah kuruşu yardım yapmayan zihniyete destek veren erzakcılar devam etsinler.seçim üstü gavur dedikleri izmir üzerinden nemalanmaya çalışıyor.bunları 12 haziran akşamından sonra verdikleri tüm sözleri unutacaklar.

Yorumu oyla      12      6  
İzmir'e Yazık.. 9 Mayıs 2011 Pazartesi 09:35

Yasa gereği başvuru gerektiği neden yazılmamış ki haberde? Ankara başvurmuştur, işi kapmıştır. Biz niye başvurmuyoruz madem? Ulaştırma Bakanlığı "Biz bitirelim" dediği zaman herkes ayağa kalkmıştı. Bitirin madem o zaman. Hala metronun ne zaman bitirileceği belli değil. Hatay caddesindeki esnaf, her gün oradan otobüslerle geçen vatandaş perişan. İşin en garip tarafı da şu: Şimdi diyelim ki böyle bir işe kalkıştın, elbetteki ana yol(lar) kapatılmak zorundaysa kapatırsın ve trafiği tali yollara kaydırırsın. Kimse bir şey demez buna, başka çare yoktur çünkü. İyi de, en azından tali yolların önceden bir revizyondan geçirilmesi ve onarılması gerekmez mi? ama bakıyoruz trafiğin kaydırıldığı güzergahlarda yollar köstebek yuvası.. Tam asfalt yapmıyorsun, bari yama yap! Onu bile düşünen yok! Arabaların alt takımları, amortisörleri mahvoldu!

Yorumu oyla      12      8  
okan 9 Mayıs 2011 Pazartesi 08:55

haberde eksiklik var. bu iş başvuru esasına dayalı. aziz başkan başvuru yaptı basına bilgi mi vermedi?

Yorumu oyla      14      8  
BU VATAN BİZM SATANLARIN DEYİL 9 Mayıs 2011 Pazartesi 00:20

Evet aziz başkan hiç bir zaman ayrım yapmadan gayet ilkeli ve namuslu cebini doldurmadan hizmeti hak bilen allah korkusu olan biri ama ne yazakki bu ükenin başındakiler özde allahdan korkmak yerien sözde korkanlardan başkana söz söyleyen hüseyin bey bir baksın bu ülke neler oluyor vatan yerine satanların sattıgı satılmış bir vatan var yağlama yapmadan bu ülkeyi savunmakda halka kalmış.ama halk varsa tabi

Yorumu oyla      16      8  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 8 Mayıs 2011 Pazar 22:28

TBMM MECLİSTEN YASA ÇIKTI.DENDİ Kİ YEREL YÖNETİMİN BAŞLATIP BİTİREMEDİĞİ PROJELER İÇİN BÜTÇE DEN ÖNCE MÜRACAATI GEREKLİ İDİ .FAKAT SN AZİZ ABİ KENDİNİ KAF DAĞINDA GÖRDÜĞÜ VE SİZLERİN GİBİ HERŞEYE MANA BULAN DESTEKÇİLERİ OLDUĞUNDAN MÜRACAATI YAPMADI.ŞİMDİ BUNA DA BİR KILIF BULUYORSUNUZ YAZIKLAR OLSUN.AMMA BU DEFA PAPUÇ PAHALI İNADINA GÜNAY İNADINA AK PARTİ YETTİ BU KADAR MİLLETİ KANDIRDINIZ

Yorumu oyla      14      18  
Cevahir Bardakçı 8 Mayıs 2011 Pazar 22:05

Aziz başkan'a laf söyleyenler nerede acaba? Tüm engellemelere rağmen ve hükümetten beş kuruş yardım almadan metroyu hizmete sokan Aziz başkan'a ne kadar teşekkür etsek azdır.12 Haziran'da İzmr'li kimden yana olduğunu sandıkta gösterecektir.

Yorumu oyla      20      9  
ngd 8 Mayıs 2011 Pazar 14:54

Vay be..İstanbul'a,Ankara'ya katrilyonları yağdır.İzmir'e gelince iki bakan'ı aday yap,oy iste...İzmir'li bu oyunlara geçit vermeyecektir.

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: Bugün bardak taştı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı ...
Sındır: Amatör kulüplere desteğimiz sürecek
Yeni Bornova Spor Kulübü'nün Genel Kurulu yapıldı. Murat Keser tekrar başkanlığa seçildi.
Türkegül Hanım'dan en güzel kutlama
Büyükşehir Belediyesi’nin Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nde düzenlediği ...
 
Veterinerlerden Sındır'a plaket
Dünya Veteriner Hekimler Günü İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı'nın ...
İzmir 'üç fidanı' unutmadı
İzmirli belediyeler, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ...
Konak'tan annelere özel sergi
Halk Üniversitesi kapsamında Anneler Günü’ne özel olarak hazırlanan “Konaklı ...
 
Ödemeler artık daha kolay
Konak Belediyesi Konak’ta yaşayanların torba yasası nedeniyle vergi ödemelerini ...
Kocaoğlu yeniden Ege Belediyeler Birliği Başkanı
Ege Belediyeler Birliği’nin 2011 yılı olağan meclis toplantısında yapılan ...
Körfez’e “istasyon” kuruluyor
Deniz Bilimleri Enstitüsü ile yeni bir protokol daha imzalayan İzmir Büyükşehir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva