HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2011 Cumartesi - 16:50

Kocaoğlu: Bugün bardak taştı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yaptığı ‘İzmir-Ilgaz aynı oyun’ şekilnde basında yer alan açıklamalarını “talihsizlik” olarak nitelendirdi.

Kocaoğlu: Bugün bardak taştı!

İZMİR - Başkan Kocaoğlu, “Sayın Günay’ın söylemleri, İzmir’e seçim kampanyası için mi yoksa bilemediğimiz başka bir nedenle mi geldiği konusunda kafalarda soru işaretleri oluşturmaktadır” diye konuştu.

Günay: İzmir-Ilgaz aynı oyun...haberi için tıklayın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi:
“Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kentimizden milletvekili adayı gösterilip adaylık sonrasında İzmir’e ilk gelişinde, kendisini havaalanında karşıladık, tebrik ettik. Bakanlığıyla ilgili etkinliklere katılmayı özen gösterdik. Daha önce basın mensuplarının Ege Medeniyetleri Müzesi konusundaki sorularına karşı yaptığı ‘Belediye yer göstersin, yapalım’ açıklamasına uzun süre cevap vermemiştik. Müze yapımına karar verme, kurma ve işletme konusunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın asli görevlerinden bir tanesi olduğunu herkesten önce Sayın Bakan’ın bildiğini düşünerek... Buna rağmen, İzmir’in kalkınması ve turizmde büyümesi için, birlikte belirlediğimiz ve Sayın Bakan’ın karar verdiği müze alanını kamulaştırmak üzere yola çıktık. Bu süreç devam ediyor. Sonra Sayın Bakan, Kemeraltı’nda siyasi çalışma yaparken, Karaosmanoğlu Hanı’nda İzmir’i bazı illerle kıyaslayarak tarihi yapıların İzmir’de korunmadığı konusunda eleştirel bir açıklama daha yaptı. Tarihi eserlerin korunması görevi de yine Bakanlığı’na ait olduğu halde… Buna cevap vermedik. Ama bugün bardak taştı. Sayın Bakan, bazı gazetelerde yayınlanan beyanatında ‘Ben Türkiye’de yerel yönetimler ya da genel yönetimlerde siyasetin adının yolsuzlukla anılmasını, siyaset yapan adına bir talihsizlik sayarım’ şeklinde, talihsiz bir beyanatı yayınlandı. Biz daha bu cümlenin şifrelerini çözmeye çalışırken, bir başka gazetedeki “İzmir-Ilgaz aynı oyun” başlıklı manşetle büyük bir şok yaşadık. Sayın Başbakan’ın seçim konvoyuna saldırı gerçekleştirenlerle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma ve tutuklama kararı verenler arasında bir bağ kuran Sayın Bakan, bu sözlerinin anlamını mutlaka açıklamalıdır. Tüm bu söylemler, Sayın Günay’ın İzmir’e seçim kampanyası için mi yoksa bilemediğimiz başka bir nedenle mi geldiği konusunda kafalarda soru işaretleri oluşturmaktadır. Anlaşılan Sayın Günay ne İzmir’i ne de İzmirlileri henüz tanıyamamıştır. Yaptığı açıklamalarla kentimizde infial uyandırmakta ve dolayısıyla hem İzmir’e hem de İzmirlilere kötülük yapmaktadır. Umarız gerginliği tırmandıran bu tür söylemler seçime kadar devam etmez, burada biter.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
samimi bir dost 7 Mayıs 2011 Cumartesi 20:04

en az hasarla çıkacak yöntemi ve söylemi bulmak. chp li sözde dostlarınızın gazına gelmeyin. onların derdi sizin bu süreci hasarsız atlamanız değil. onların derdi chp nin oyunu arttırmak. kendinizi chp nin profesyonel siyasetçilerinden ayırmanız gerekiyor. belediye merdivenlerinde siz konuşurken resim karesine girenlerin amacı sizin bu süreçten sağ salim çıkmanız değil, kendilerine ileriye dönük siyasi alan yaratma arzusu. sizi tuzağa düşürüyorlar. priştina nın ölümünün ardında başkanlık için yapılan kulislerin aynısı şimdi sizin için yapılıyor. çünkü siz şu an chp siyaseti için bir mevtasınız. yerel seçim öncesi sizi tavsiye etmek isteyen chp li kadrolar şimdi aynı plana devam ediyorlar. sizi ön cepheye sürüp sizin ne kadar hırpalandığınıza aldırmadan chp nin hanesine puan kazandırma derdindeler. önümüzdeki dönem chp den büyükşehir belediye başkanı olmayı isteyenler size ne tavsiye ediyorsa tersini yapın.

Yorumu oyla      25      8  
Kenan 7 Mayıs 2011 Cumartesi 19:47

Ak Partili bakanların arkasından ayrılmayan, kendi partililerini Genel Başkanlarının önünde azarlayan, personel alımında bu bakanlara bağlı il müdürlerinin eşrafını tercih eden kimdi? Eee... Daha yeni başlıyor. Kocaoğlu, en koyu CHPLİ'yi bile AKPLİ yapar... O kadar!

Yorumu oyla      21      17  
asil CHP liler 7 Mayıs 2011 Cumartesi 19:08

ben onu bunu bilmem bu lafı tuttum inadına GÜNAY inadına AK PARTİ

Yorumu oyla      22      33  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır: Amatör kulüplere desteğimiz sürecek
Yeni Bornova Spor Kulübü'nün Genel Kurulu yapıldı. Murat Keser tekrar başkanlığa seçildi.
Türkegül Hanım'dan en güzel kutlama
Büyükşehir Belediyesi’nin Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nde düzenlediği ...
Veterinerlerden Sındır'a plaket
Dünya Veteriner Hekimler Günü İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı'nın ...
 
İzmir 'üç fidanı' unutmadı
İzmirli belediyeler, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ...
Konak'tan annelere özel sergi
Halk Üniversitesi kapsamında Anneler Günü’ne özel olarak hazırlanan “Konaklı ...
Ödemeler artık daha kolay
Konak Belediyesi Konak’ta yaşayanların torba yasası nedeniyle vergi ödemelerini ...
 
Kocaoğlu yeniden Ege Belediyeler Birliği Başkanı
Ege Belediyeler Birliği’nin 2011 yılı olağan meclis toplantısında yapılan ...
Körfez’e “istasyon” kuruluyor
Deniz Bilimleri Enstitüsü ile yeni bir protokol daha imzalayan İzmir Büyükşehir ...
Bu tatlara doyum olmadı
Karşıyaka Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Ege Zeytinyağlı Yemekler ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva