HABERLER>GÜNCEL
19 Temmuz 2022 Salı - 19:16

Ankara çıkarmasında ikinci gün... Özkan: İlk kez bu kadar umutlu dönüyoruz

Kendi çözümlerini kendileri arayan İzmirli Depremzedeler, bu kez de İZDEDA Başkanı Haydar Özkan Başkanlığı'nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile bir araya geldi. 'İlk kez bu kadar umutlu dönüyoruz' diyen Özkan, AK Parti Genel Başkanvekili ve son Başbakan Binali Yıldırım ile de 'kredi' konusu için randevu aldıklarını belirtti.

Ankara çıkarmasında ikinci gün... Özkan: İlk kez bu kadar umutlu dönüyoruz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında Seferihisar açıklarında yer alan Samos Fay Hattı’nda yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verilerine göre 79 bin bağımsız birimin hasar aldığı kaydedilmişti.

Ağır, orta ve az hasarlı olarak çeşitli hasar kayıtları oluşan yapıların dönüşümü için vatandaşlar çözüm ararken, depremin 2’nci yılına yaklaşılan süreçte çözümsüzlük devam ediyor.

Gerek yerel yönetim gerekse merkezi hükümet tarafından depremzedelere geçici çözümler sunulurken, kalıcı müdahalenin yapılamaması mağdur vatandaşlar tarafından büyük üzüntü ile karşılanmış ve depremzedeler süreç içinde ‘hiçbir partiden değiliz’ sloganı ile tüm partilerin kapısını çalmıştı. Mağdur vatandaşlar çözüm için İzmir Depremzedeleri Derneği’ni kurarken, Dernek Başkanı Haydar Özkan öncülüğünde çalışmalarını sürdüren dernek yönetimi çözüm için bir kez daha Ankara'ya gitti.

İki günlük ziyaret kapsamında ilk gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını ziyaret eden İZDEDA, sonrasında ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’u ziyaret etti. Haydar Özkan başkanlığındaki heyet bugün ise AK Parti’yi ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile bir araya gelen heyetin gündeminde ise birbirinden önemli konular yer aldı.

'İLK KEZ BU KADAR UMUTLUYUZ'
Hamza Dağ ziyaretini değerlendiren İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, “Bizler depremzedelerimizin sesini duyurmak için Ankara’ya geldik ve bir takım ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bugün de Sayın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile bugün bir araya geldik. Kendileri bizi son derece sıcak ve güzel ağırladı. Tabii ki bizim gündemimiz belli. İkinci yılına yaklaştığımız büyük afet sonrasında ‘kırmızı çizgimiz’ dediğimiz kredi konusunu konuştuk. Sayın Dağ bizi en ince ayrıntısına kadar dinledi.  Tüm taleplerimizi not aldı, gereken yerler ile anında iletişim kurarak çözüm için çabaladı. Biz samimiyetini bizzat gördük. Kredi konusunda da talebimizi aldı. Bizler kredi için topladığımız talep formlarımızı kendilerine de söyledik. Ortalama olarak 5 bin orta hasarlı hanenin kredi talebinin olduğunu belirttik. Kendisi de bizlere sayıyı daha yüksek bildiklerini ancak bu rakamlardaki talebin çözümü noktasında hızlı bir süreç işleyebileceğini söyledi. Bizler gerçekten çok umutluyuz. Belki de ilk defa Ankara’dan bu kadar umutlu dönüyoruz. Tabii ki bu konuda Sayın Dağ’ın sıcak yaklaşımını göz ardı edemeyiz. Bunun için kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

RANDEVU TAMAM
AK Parti Genel Başkanvekili ve son Başbakan Binali Yıldırım ile görüşme talepleri hakkında da Hamza Dağ’ın destek olduğunu ve sonunda net bir tarih alabildiklerini belirten Özkan, “ Sayın Hamza Dağ kredi konusunda topladığımız formaları Sayın Binali Yıldırım’a verebilmemiz içinde bize büyük destekleri oldu. Sayın Yıldırım bize ‘formları toplayın getirin’ demişti ancak bir türlü randevu alamamıştık. Sağ olsun Sayın Dağ son başbakanımız ile iletişime geçti ve bize randevuyu verdi. Önümüzdeki Salı günü için randevu verildi bizlere. Kredi talebimizi Sayın Binali Yıldırım’a ileteceğiz” diye konuştu

‘YIL SONU’ TALEBİ MASADA
Depremzedelerin konteyner kent ve Uzundere konutlarından çıkarılma mevzusunun da gündeme geldiğini belirten Özkan, “Gerçekten bizi üzen konulardan biri de buydu. Henüz rezerv alandaki konutlar bitmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi Sayıştay baskısı yüzünden Uzundere konutlarında oturan depremzedelerimizi çıkarmak zorunda kaldığını söylemişti. İzmir Valiliği ise konteyner kentteki depremzedelerin çıkarılacağını duyurmuştu. Biz Sayın Dağ’a en azından yıl sona kadar beklenmesi talebinde bulunduk. Kendisi bu konu ile ilgileneceğini belirtti. Bizler sürecin uzatılması konusunda bizimle aynı fikirde olduğunu gördük” dedi.

 
Rezidansta saatler süren işkencede flaş karar!
 
Erdoğan ile Putin bir araya geldi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramadan Birinci 23 Temmuz 2022 Cumartesi 01:07

İnşallah kredi sorunu halledilir biz de konutlarımızı yapma imkanı buluruz. Yoksa bu şartlarda konut yapmak mümkün değil.

Yorumu oyla      2      3  
Ylmaz 21 Temmuz 2022 Perşembe 16:01

Az hasarlı tesbiti olan binalar ne olacak? Onlar çevre şehircilik hasar tesbit kurbanı oldular

Yorumu oyla      2      3  
Kiracı depremzede 19 Temmuz 2022 Salı 23:12

Depremde kiracı olan depremzedler yine hiçe sayıldı sanırım 2011 yılında Van''daki depremde kiracilarada tokiden ev vermişlerdi biz kiracılarında elinden tutulmasını talep ediyoruz Bizlerde bu ülkenin vatandaşıyiZ

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rezidansta saatler süren işkencede flaş karar!
Konya'da stüdyo dairede bir kadını darbettikleri iddiasıyla tutuklanan ...
'Çeşme Projesi' değerlendirmesi: Yargıya müdahale mi var?
İzmir’in ‘Kanal İstanbul’u olarak tanımlanan Çeşme Projesi ile ilgili ...
İnşaattan düştü... Hayatını kaybetti!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde çalıştığı inşaatın 3. katından düşüp ağır yaralanan ...
 
Soylu'nun kuzeninin katil zanlısı tutuklandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez'in katil zanlısı ...
Hırsızlıkla suçlanmışlardı... 'Sesleri çok çıkıyordu'
Başakşehir'de göletteki ördekleri çantasına koyarak çaldığı yönünde sosyal ...
EYT için özel ekip oluşturuldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde, emeklilikte yaşa takılanların ...
 
Vakalar arttı... Kene 2 can daha aldı!
Sıcaklığın kendini göstermesiyle kene vakaları da artışa geçti. Sivas ...
Danıştay'dan 'İstanbul Sözleşmesi' kararı
Danıştay İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden Cumhurbaşkanlığı kararının iptal istemini reddetti.
İzmir’in 6 aylık trafik raporu: En çok nerede kaza oldu?
Mürselpaşa Bulvarı ile Altınyol’u bağlayan Halkapınar Kavşağı üzerindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva