HABERLER>POLİTİKA
26 Haziran 2011 Pazar - 09:56

Bayır'dan Kılıçdaroğlu'na performans raporu

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, önceki gün Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile 45 dakika süren görüştüğünü belirterek, görüşmede Kılıçdaroğlu’nun kendisinden İzmir’deki önde gelen partili isimler konusunda detaylı rapor istediğini söyledi.

Bayır dan Kılıçdaroğlu na performans raporu

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerin ardından il örgütlerinden seçim çalışmaları hakkında detaylı istemesi üzerine çalışmalara başlayan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, raporunu tamamlayarak önceki gün Ankara’ya giderek Genel Merkeze sundu. İzmir’deki seçim sonuçlarının detaylı analizi, ilçe örgütlerinin seçim çalışmaları, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının performanslarının da yer aldığı raporu Kılıçdaroğlu’na sunan Bayır, görüşmenin detayları hakkında bilgi verdi.

İSİM İSİM RAPOR İSTEDİ

CHP Genel Merkezinde yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Kılıçdaroğlu’nun ‘müfettiş’ edasıyla raporu incelediğini belirten Bayır, CHP Lideri’nin kendisine özellikle İzmir’deki bazı partili isimlerin seçim çalışmalarına katkıları konusunda sorular sorduğunu söyledi. “Kim ne kadar çalıştı? Kim örgüte deste oldu?” türünden kişisel soru cevap şeklinde geçen görüşmede Kılıçdaroğlu’nun sık sık notlar aldığını ifade eden Bayır, “Hazırladığımız yazılı rapor oldukça kalın bir rapordu. Buna ek olarak genel bir bilgilendirme de yaptım. İlçeler bazında değerlendirmelerim Sayın Genel Başkanımızın hoşuna gitti. Raporların dışında benim son dönem İzmir’de olan bitenlerle ilgili özel birtakım düşüncelerimi aktardım kendisine. 81 ilde yoğun tempoda çalışan Sayın Genel Başkanımızın örgütlerden kimin ne kadar nasıl çalıştığını ya da kimin çalışmadığını öğrenmek çok doğal hakkı. Bunla ilgili detaylı raporu kendisine verdim. Bölge bölge ve isim isim” diye konuştu.

ÇALIŞMAYANLARI SORDU

Görüşme hakkında çok fazla açıklama yapmasının doğru olmayacağını ifade eden Bayır, Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelttiği sorular konusunda ise bir örnek verdi. Bayır, “Örneğin A ilçesinde yeterince çalışılmadığı, son 10 günde sahaya inildiği ya da hiç sahaya inilmediği söyleniyor. “Ne diyorsun” diye sordu. İsim isim sordu. Müfettiş kökenli olmasından kaynaklanıyor herhalde. En ince detaya kadar giriyor, notlarını alıyor. Bir anlamda benim götürdüğüm raporlar da bundan sonraki sürecin alt taslağını oluşturuyor. Bu seçimlerden İzmir anlamında röntgenini çektim. Burada gördüğümüz hastalıkların tespit edilmesi. Bir sonraki seçimde bu hastalıklar göz önüne alınarak tedavi uygulanması denebilir” şeklinde konuştu.

SEÇİM GERİDE KALDI

Seçimlerin artık geride kaldığını belirten Bayır, “İzmir’de ciddi bir değişim yaşandı. 10 milletvekilinden 7’si değişti. Seçilen 13 milletvekilinden 10 tanesi yeni milletvekilimiz, ilk kez milletvekili oldu. Bu da çok önemli bence. Bir futbol takımının komple kadrosunu değiştiriyorsunuz. Seyircinin takıma alışkanlığı göz alışkanlığı var. Bu değişimin getirdiği ilçelere göre olumlu olan olayları da tespit ettik. Olumsuzluklar konusunda çok fazla bir şey bulduğumuzu söyleyemem. Artık seçimin bittiğini düğmeye basarak yerel seçimlere yönelik başlamamız gerektiği konusunda hemfikir olduk. Gerek Türkiye gerek İzmir genelinde alınan oyların beklentilerimize ulaşmasa bile bir başarı olduğunu ifade ettik. Hedefimiz bundan sonra çıtayı daha da yükseltmek. Yolumuza devam ediyoruz. Çalışacağız. Artık o bunu yapmış, bu şunu yapmış meseleleriyle kaybedecek zaman yok. Yeni toplantılar yapıp yerel seçimlerden başarı ile çıkmanın yolunu arayacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
filiz 27 Haziran 2011 Pazartesi 10:14

Raporlar ilçe başkanlarına kaldıysa yandık. İstedikleri çalıştı istemedikleri çalışmadı olarak gitti.Bence yöneticilere raporlar gösterilmeliydi bakalım ilçe başkanları çalıştımı. Birde kimin çalışıp çalışmadığını üyelere soralım.

Yorumu oyla      14      7  
kamile tanrıöver 27 Haziran 2011 Pazartesi 02:01

Tacettin başkanın ve eşinin ne kadar özveriyle çalıştığına bizler yani seçim çalışmaları yapanlar şahit oldu.Siz ne derseniz deyin gerisi boş laf sayın Anadol.Daha önceki seçimlerde sanki sizi çalışmalarda görebiliyorduk!!!

Yorumu oyla      18      7  
27 Haziran 2011 Pazartesi 00:52

hiçbirzaman partisine ihanet etmemiş gerçek kişi TACETTİN BAŞKANIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ, NURSEN HANIM DEDİKLERİNİ İSPATLAMAYA ÇAGIRIYORUM SENİ,SAKIN OLA değirmenciyle TACETTİN BAYIRI KIYASLAMAYA KALKA,BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ,enver öktemler,a.rezzaklar aday gösterildiğinde sen nerelerdeydin?ancak sizin gibi insanlar büzüktaşlarına minnet eder

Yorumu oyla      17      7  
nursen 26 Haziran 2011 Pazar 21:56

gerçekten komedi, chp'nin izmir il başkanı sunduğu raporu hazırlamış ve sevmediği isimleri sunmuştur genel başkanın önüne, acaba sayın bayır geçmiş siyasi döneminde seçimlere ne kadar katkısı olmuştur, kendi ailesi değilmiydi diğer partilere çalışan, değirmenciyi milletvekili yapsaydı ya has partilidir ya oda. Bu anlatılanlara çocuk olsa güler.

Yorumu oyla      16      19  
helal sana taco 26 Haziran 2011 Pazar 20:48

Sayın Başkan siz çalışmalarda canınızı dişinize takıp çalıştınız. adayların yanlışlığı, örgütlerin çalışmaması birde baltalayanlara kulak asmadan işinizi layıkıyla yaptınız. siz 13 hazirancılara verilmesi gereken dersi verdiniz. eğer adaylar da doğru olsaydı zaten en azından 9-9 çıkarırdı bu parti. güldal mumcunun tekrar gelmesine ne gerek var, aytun çıray'a ne gerek var. daha çok isim var ama siz ve eşiniz bunca olumsuzluğa rağmen parti için ter döktünüz. hiç merak etmeyin örgüt onları da gördü. sizi de gördü. aslanı kediye kimse boğdurmaz...allah yolunuzu açık etsin.

Yorumu oyla      22      10  
erkan tek 26 Haziran 2011 Pazar 15:18

imzalar bi toplansın o raporları suncaz sana

Yorumu oyla      19      24  
rapor kamuoyuyla paylaşılmalı 26 Haziran 2011 Pazar 15:00

Raporun objektif olup olmadığının değerlendirilebilmesi için kamuoyuyla paylaşılması gerekir.

Yorumu oyla      28      9  
fahri 35 26 Haziran 2011 Pazar 14:16

Bir de ilçe örgütlerinden ve çalışmayan partililerden milletvekilleri hakkındaki dosyaları alsınlar!!

Yorumu oyla      26      8  
taco 26 Haziran 2011 Pazar 13:48

chp seninle çıtayı yükseltecekse vay partinin haline partiyi karpuz gibi ikiye ayırdın bayır adım gibi eminim raporunda hoşuna gitmeyenleri çalışmadı diye şikayet ettin acaba sen şimdiye kadarki herhangi bir seçimde çalışırken tek bir kare fotoğraf gösterebilirmisin gösteremezsin çünkü sende ses var görüntü yok sahte çapacı

Yorumu oyla      23      17  
deniz 26 Haziran 2011 Pazar 12:51

HOŞ GELDİN KORKU İMPARATORLUĞU.

Yorumu oyla      23      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirlilerden Kılıçdaroğlu’na destek
CHP İl Başkanlığı’nın bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek ...
Haberal milletvekilliği kaydını yaptırdı
CHP'den Zonguldak Milletvekili seçilen ancak tahliye olamayan Mehmet Haberal'ın ...
CHP’de “saflar” belli oldu
CHP’de seçimin ardından başlayan olağanüstü kurultay girişimlerine karşı ...
 
Erdoğan'dan boykota ilk açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tutuklu vekillerin durumuyla ilgili açıklama ...
Kılıçdaroğlu Erdoğan'a çok kızdı
18. Olağan Genel Kurulu gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM), ...
Köşkten önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tüm sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu ...
 
CHP varoşa çıktı, AK Parti sahile indi
Varoşlardaki gücünü kaybettiği gerekçesiyle önceki seçimlerde İzmir'de ...
Bahçeli sert konuştu
MHP Lideri Bahçeli, seçilmiş milletvekillerinin tahliye edilmemesiyle ...
Gaziemir CHP tek ses tek yürek
Gaziemir CHP örgütü, seçim sonuçlarını başarısızlık olarak değerlendirip ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva