HABERLER>GÜNCEL
1 Kasım 2011 Salı - 11:42

Almanya'dan üç ödülle döndü

İzmir'de oturan emekli akademisyen Prof.Dr. Işık Tarakçıoğlu, Uluslararası Mucitler Dernekleri Federasyonu (IFIA) tarafından 27-30 Ekim 2011 tarihleri arasında Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen 'Fikirler-Buluşlar-Yeni Ürünler (IENA) 2011 Fuarı'nda 3 ödül birden kazandı.

Almanya dan üç ödülle döndü

İZMİR - Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE) davetlisi olarak Fuar'a katılan 3 Türk mucitten biri olan tekstil profesörü Tarakçıoğlu, "Tekstil Esaslı Hava Isıtıcı Güneş Kollektörü" buluşuyla altın madalya kazandı. Fuar kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen "Yeşil Buluşlar Dünya Yarışması"na da altın madalya kazandığı buluşuyla katılan Prof. Dr. Tarakçıoğlu, bu yarışmada da "Ekoloji Madalyası"ile ödüllendirildi. Bu madalya ile Tarakçıoğlu, IFIA'nın 2011 ve 2012'de düzenleyeceği tüm fuarlara ücretsiz, davetli katılımcı olarak katılma hakkı kazandı.
 


Prof.Dr. Tarakçıoğlu, 'Romanya Eğitim, Araştırma, Gençlik ve Spor Bakanlığı' tarafından sadece bir kişiye verilen "IENA 2011" özel ödülüne de layık görüldü. Almanya'daki fuardan üç ödülle dönen Tarakçıoğlu, büyük onur duyduğunu söyledi. 20'nin üzerinde patent ve faydalı model belgesi ya da başvurusu bulunduğunu vurgulayan Prof.Dr. Işık Tarakçıoğlu, şöyle dedi: "Fuar ve yarışmalara bunlardan sadece birisiyle katıldım. Mümkün olduğunu önceden bilsem daha fazla buluşumla katılırdım. Götürebileceğim diğer bir buluşum dünyanın en basit ve en ucuz su ısıcı kolektörü olan 'Tekstil Esaslı Esnek Su Isıtıcı Güneş Kolektörü' olurdu. Bunu götürmedim ancak dizüstü bilgisayarda anlatıp gösterdim, katılımcılardan büyük ilgi gördü."
 
Prof.Dr. Tarakçıoğlu, fuarda kendisine altın madalya kazandıran buluşuyla kuruttuğu elma, kavun, mandalin, portakal, şeftali, kavun gibi meyveleri katılımcılara ikram ettiğini ve çok beğenildiğini söyledi. Türk Patent Enstitüsü'nün davetlisi olarak Fuar'a katıldıklarını, bu davet sayesinde Türkiye'nin fuarda yer aldığını belirten Tarakçıoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
 
"TPE yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Eğer TPE bizi davet etmemiş olsaydı, Türkiye'den hiç katılım olmayacaktı. Halbuki başta Çin, İran, Malezya, Rusya, Romanya olmak üzere birçok ülkeden en az 50'şer kişilik katılım vardı. Dilerim bundan sonraki fuarlara daha fazla mucidimizin katılması sağlanır. Türkiye'de ne yazık ki araştırma geliştirmenin, buluşların, inovasyonun önemi hala tam anlaşılmış değil. Taklitçilikle veya dışarıdan ithal edilen bilgiyle, teknolojiyle bir ülkenin hiçbir zaman birinci sınıf bir bilgi toplumu olması mümkün değil. Ancak bu gerçek hala küçümseniyor. Fuarda en dikkat çekici nokta başta Almanlar olmak üzere ülkelerin gençleri hatta çocukları Ar-Ge'ye teşvik etmeye verdikleri önemdi. Onlar için ayrı yarışmalar, ödüllendirmeler yapılıyor. Fuar süresince 20 kadar konuşmacı da fikri mülkiyet haklarının korunmasından Ar-Ge'nin önemine ve çeşitli örnek vakalara kadar birçok konuda sunumlar yaparak özellikle gençlerin bilinçlenmesine katkıda bulundu."(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Daha çocuğum benden gelin olur mu anne!
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin 54 ildeki ‘Çocuk ...
Zorla bacak ellemeye 8,5 yıl hapis!
Yolda takip ettiği ve tanımadığı genç kızın apartman girişinde merdiven ...
Van için Kızılay ile el ele
Van’daki depremzedelere düzenledikleri kermes ve topladıkları giysiler ...
 
Evlerine dönemediler: 1 ölü 1 yaralı
Torbalı’da, iş dönüşü evlerine giden iki arkadaşın üzerinde bulunduğu ...
Karabağlar'da acı ölüm!
Karabağlar’da prostat kanseri olan ve son dönemde dayanılmaz ağrılar çektiği ...
Sınır karakolalarında yeni dönem başlıyor
Terör saldırılarında en fazla şehidin verildiği İleri Üs Bölgeleri ile ...
 
Deprem dönüşümünde vatandaşa üç teklif
Hükümet, deprem dönüşümü için TOKİ konutlarıyla takas, aynı yerden konut ...
CHP, Ecevit'in evini satın alıyor
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in konutunun ...
Karşıyaka'daki altın madenine 'dur' kararı
İzmir Üçüncü İdare Mahkemesi, Karşıyaka'daki Arapdağı Altın Madeni ruhsatının ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva