HABERLER>SPOR
14 Ağustos 2011 Pazar - 11:23

Alaçatı'daki sörf rüzgarı dindi

Pegasus Airlines ana sponsorluğunda, Alaçatı Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen, Sportworks tarafından organize edilen Dünya Windsurf Kupası (World Cup), Çağla Kubat Windsurf Academy’de sona erdi.

Alaçatı daki sörf rüzgarı dindi

İZMİR - Türkiye Yelken Federasyonu 2011 faaliyet programında yer alan ve bir hafta boyunca devam eden, bugün ödül töreni ile renkli görüntülere sahne olan Pegasus Airlines Surf & Sound Spor ve Müzik Festivali, izleyenlerden de tam not aldı. Altı gün boyunca gerçekleştirilen 11 yarış sonunda, erkeklerde İsviçreli Björn Dunkerbeck, kadınlarda yine İsviçreli Karin Jaggi, Alaçatı birinciliğini elde etti. İsviçreli Björn Dunkerbeck, bu sonuçla, Almanya’daki PWA 2011 Dünya Şampiyonası’nın 7’inci ayak yarışı öncesi şampiyonluğunu ilan etti.
 
PWA 2011 Dünya Şampiyonası’nda kadınlarda şampiyonluğa ise Aruba’lı Sarah Quita Offringa ulaştı. İsviçreli Karin Jaggi ise ikinciliği elde etti. Erkeklerde Hollandalı Ben Van Der Steen ikinci, Fransız Antoine Albeau üçüncü olurken, kadınlarda Arubalı Sarah-Quita Offringa ikinci sırada, Fransız Valerie Arrighetti ise üçüncü sırada yer aldı. Türk windsurfçülerden Lena Aylin Erdil, en başarılı sporcu olarak, kadınlarda dördüncü sırada yer alırken, Çağla Kubat 10’uncu sırada, Fulya Ünlü 14’üncü, Burce Vardarlı 15’inci, Deniz Şekercioğlu 16’ıncı, Melek Toraman 17’inci, Dilara Uralp 18’inci ve Ceren Yaman 19’uncu oldu. Erkeklerde ise en iyi dereceyi Enes Yılmazer elde etti. 21’inci sırada yer alan Yılmazer’i, 25’inci sırada Ertuğrul İçingir, 33’üncü sırada Remzi Kocakıran, 34’üncü sırada Emirhan Kolburan, 39’uncu sırada Bora Kozanoğlu takip etti.
 
BU YIL RÜZGAR HİÇ DİNMEDİ
Çağla Kubat Windsurf Academy’de gerçekleştirilen yarışlara ev sahipliği yapan Çağla Kubat, yarışma öncesi organizasyonla çok uğraşmak zorunda kaldığını, dizi çekimleri nedeniyle de şampiyonaya yeteri kadar iyi hazırlanamadığını belirtti. Kubat, “Önemli olan böylesine dev organizasyona ev sahipliği yapmaktı. Yarışlar çok başarılı geçti. Altı yıl boyunca ilk kez rüzgar bu kadar kuvvetliydi ve planlanan 11 yarışın 11’i de yapılabildi. Daha önceki yıllarda 5 yarışla şampiyonanın tamamlandığını düşürsek, bu yıl süper bir şampiyona yaşadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.
 
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Baylav ise windsurfde bir dünya kupası ayağının Alaçatı’da gerçekleştirilmesinin beldeleri açısından en önemli etkinlik olduğunu ifade ederek, turizm adına Alaçatı’nın adının dünyada duyurulmasına yardımcı olan bu tür organizasyonları yürekten desteklediklerini söyledi.
 
YARIŞMADAN DETAYLAR
8 Ağustos’ta, 25 ülkeden 63 erkek, 19 kadın sporcunun katılımıyla başlayan şampiyonada, 7 ayaklı PWA Dünya Şampiyonasının en fazla yarışı gerçekleştirildi. Erkekler ve kadınlar kategorisinde yapılan 11 yarış sonucunda hem Alaçatı ayak şampiyonları, hem de PWA Dünya Şampiyonları belirlenmiş oldu. Yedi ayaklı PWA Windsurf Dünya Kupası’nda, erkeklerde son ayak, 23 Eylül- 2 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Sylt şehrinde gerçekleşecek. Finaller sırasında izliyeciler de unutulmadı. İzleyicilere yönelik eğlenceli yarışmalar düzenlendi. Düzenlenen dans yarışmasında dereceye girenlere Pegasus Havayolları tarafından ücretsiz uşuş biletleri hediye edildi.



ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
Törende önce bayanlar kategorisinde dereceye girenlere ödülleri Alaçatı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç tarafından verildi. Ardından erkeklerde ilk üçe girenler kupalarını Pegasus Airlines Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk’ün elinden aldı. Alaçatı yarışları ödüllerinin ardından altıncı ayakta sona eren Dünya Windsurf Kupası kadınlar kategorisi ödüllerine geçildi. Genel klasman üçüncüsü Fransız Valerie Arrighetti, ikinci İsviçreli Karin Jaggi ve birinci olan Arubalı Sarah- Quita Offringa kupalarını Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’dan aldılar.
 
Erkekler kategorisi Almanya’da Eylül ayında yapılacak yedinci ayak yarışlarıyla sona erecek. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ödül töreninde yaptığı kısa konuşmada, bu yıl rüzgarın son beş yıldaki yarışlardan daha iyi olduğunu vurgulayarak, sörfle dolu dolu geçen bir hafta yaşandığını, başta ana sponsor Pegasus Airlines olmak üzere tüm diğer sponsorlara teşekkür etti. Ali Sabancı ise bir soru üzerine beş yıldır sürdürdükleri ana sponsorluğu bundan sonraki beş yılda da devam ettireceklerinin sözünü verince tüm yarışçılardan ve yarışseverlerden büyük alkış aldı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Guti yine olay çıkardı
Gece kulübünün tuvaletinde başlayan kavgaya, locada bulunan Guti, Fernandes, ...
Etik Kurul'un şike raporunda neler var?
Etik Kurul’un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek ...
Manisaspor'dan beyaz sayfa
Geçen sezon başarılı bir sezon geçiren, Avusturya kampında da takımın ...
 
'Mustafa'ya sahip çıkacağız'
Yeni sezon hazırlıklarını Isparta Davraz'da sürdüren Karşıyaka'nın kulüp ...
Türkiye 2020 olimpiyatlarına resmen aday
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na ...
Arda'dan misilleme
Atletico Madrid'e 12 milyon bonservis bedeliyle transfer olan Arda Turan, ...
 
Statlarda 0.5 promil sınırı
Spor alanlarına girişte şimdilik trafik suçlarında kullanılan 0.50 ve ...
12 Dev Adam Almanya'ya teslim: 79-72
Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen Spor Toto World Cup 10'ndaki ikinci ...
'Çin'de oynamazsa burada oynayacak'
Beşiktaş'ın amatör şubelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şeref Yalçın, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva