HABERLER>SPOR
14 Ağustos 2011 Pazar - 10:23

Etik Kurul'un şike raporunda neler var?

Etik Kurul’un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Gerekçe olarak da “Gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor.

Etik Kurul un şike raporunda neler var?

İSTANBUL - Toplam 14 bin belgeyi 21 günde inceleyen Etik Kurul, çalışmasını bitirdi. Yazımına başlanan 150 sayfalık mütalaa yarın TFF yönetimine teslim edilecek.
 
Etik Kurul’un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Gerekçe olarak da “Gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor.
 
Ayrıca mütalaanın, aralarında İbrahim Akın ve Ü.Karan’ın da olduğu bazı kişilerle ilgili savcılıktan ek bilgi talebinin karşılık görmemesi nedeniyle bu bilgiler olmaksızın yazıldığı belirtiliyor.
 
TFF yönetimine şike ve teşvik primi iddiaları konusunda “yol haritası“ hazırlayan Etik Kurul, 26 klasör içinde yer alan 14 bin belgeyle ilgili çalışmalarını dün tamamladı. Kurul, yazımına başlanan ve yaklaşık 150 sayfayı bulması beklenen mütalaasını yarın TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a elden teslim edecek. Etik Kurul’un kendisine ulaştırılan tüm iddialarla ilgili tek tek değerlendirme yapıp tavsiyelerde bulunduğu raporunda, iki tane can alıcı yorumu yer alıyor. Bu yorumlar mealen şöyle:
 
“Öncelikle gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır. Ayrıca 25 klasör incelendiğinde çok sayıda ifadenin eksik olduğu ortaya çıkmış, savcılıktan istenen bu ek bilgiler ise gönderilmemiştir. Bu nedenle şike ve teşvik primi iddialarını çok net biçimde destekleyecek somut kanıtlar yeterli değildir.”
 
“Ancak delillerin yeterli olmaması şike ve teşvik ihlali olmadığı anlamına gelmemelidir. Bu nedenle gizlilik kararı kalkıp iddianame yazıldıktan sonra Etik Kurul olarak bu dosyayı yeniden açacağız“
 
Kozmik Oda’daki resmi çalışmalarına 25 Temmuz tarihinde başlayan ve 21 gün aralıksız çalışan Etik Kurul, 14 bin belgeyi sağlıklı bir biçimde inceleyip değerlendirebilmek için şöyle bir yöntem belirledi. Kurul savcılıktan gönderilen belgeleri, kulüp adı, şahıslar, oynanan müsabakalar gibi kategorilere ayırdı. Daha sonra her kurul üyesi kendisindeki dosyalarla igili değerlendirmeleri diğer üyelerle paylaştı. Bu paylaşımın ardından da üyeler kendilerindeki dosyalarla ilgili rapor hazırladı.
 
RAPORUN ANA HATLARI
PROF. Dr. Oğuz Atalay’ın başkanlığını yaptığı ve Prof. İlyas Doğan, Doç. Dr. Burak Oder ve avukatlar Kemal Işkın ile Mertay Kugay’dan oluşan 5 kişilik Etik Kurul’un merakla beklenen tarihi raporunun ana hatları ise şöyle:
 
- Gizlilik kararı nedeniyle ifade alamayan kurul, iddianamenin açıklanıp gizlilik kararının kaldırılmasıyla birlikte bu dosyayı yeniden açacak. İkinci çalışmasında çok sayıda futbolcu, teknik adam, gazeteci, hakem ve temsilcinin ifadesine başvuracak olan Etik Kurul, kesin kanaatini ek bir raporla TFF yönetimine iletecek. Kurul bu dönemde ismi şu ana kadar hiç ortaya çıkmamış, gözaltına alınmamış çok sayıda kişiyi ifadeye çağıracak
 
Kozmik odada Hukuk Kurulu üyeleriyle birlikte çalışan Etik Kurul’un yarın TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’a elden telim edilecek raporunda, şike ve teşvik primi iddialarını çok net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Buna gerekçe olarak da “gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor. Ama “Şike ve teşvik primi” yoktur da denilmiyor.
 
Raporda ayrıca, “Belgelerde adı geçen ama ifadeleri savcılıktan gelen klasörlerde yer almayan bazı kişiler ile ifadesini reddeden İbrahim Akın ve ifade yenileyen Ümit Karan için savcılıktan ek bilgi talebimiz karşılık görmemiş ve mütalaamız bu bilgiler gelmeden yazılmıştır” değerlendirmesi de yer alıyor.
 
Aynı dosyayla ilgili olarak Hukuk Kurulu da çalışmalarını tamamladı. Prof. İlhan Helvacı ve Avukat Ömer Bedük başta olmak üzere çok sayıda kurul üyesi, ‘Kozmik Oda’daki belgeleri inceleyip disiplin yönünden raporlarını hazırladılar. Hukuk Kurulu’nun da birçok kişiyi PFDK’ya sevk etmesi bekleniyor.( ntvmsnbc ve Ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NEYMİŞ EFENDİM 14 Ağustos 2011 Pazar 21:03

YANİ SONUÇ: HAM-HUM ŞALALOM

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisaspor'dan beyaz sayfa
Geçen sezon başarılı bir sezon geçiren, Avusturya kampında da takımın ...
'Mustafa'ya sahip çıkacağız'
Yeni sezon hazırlıklarını Isparta Davraz'da sürdüren Karşıyaka'nın kulüp ...
Türkiye 2020 olimpiyatlarına resmen aday
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na ...
 
Arda'dan misilleme
Atletico Madrid'e 12 milyon bonservis bedeliyle transfer olan Arda Turan, ...
Statlarda 0.5 promil sınırı
Spor alanlarına girişte şimdilik trafik suçlarında kullanılan 0.50 ve ...
12 Dev Adam Almanya'ya teslim: 79-72
Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen Spor Toto World Cup 10'ndaki ikinci ...
 
'Çin'de oynamazsa burada oynayacak'
Beşiktaş'ın amatör şubelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şeref Yalçın, ...
Barış ve Mustafa'nın cezası ne zaman başlıyor?
Tahkim Kurulu, Karşıyakalı futbolcular Barış Memiş ve Mustafa Sevgi'ye ...
Beko Basketbol Ligi fikstürü belli oldu
Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu fikstür kura çekimi İzmir’de ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva