HABERLER>POLİTİKA
6 Temmuz 2012 Cuma - 10:50

Aksünger: Hükümet sadece dinlemede uzman

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger yaptığı açıklama da bilişim teknolojileri konusunda Türkiye'nin durumunu analiz etti.

 Aksünger: Hükümet sadece dinlemede uzman

İZMİR - Aksünger acilen Bilişim ve Teknoloji Bakanlığı'nın kurulması gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü. “Teknoloji ile bilginin birlikte kullanıldığı,bilgi sistemlerinin tümünün ortak adı bilişimdir.Tarım ve sanayi süreçlerinden sonra dünya artık bilişim toplumuna dönüştü.1990'ların ikinci yarısında Türkiye bu konuda ciddi hamleler yaptı.Sonra bu hamleler durdu.OECD sıralamasında Türkiye'nin durumu vahim, dünyanın 16. 17.ekonomisi olan Türkiye bilişimde 90.sırada, E devlet sıralamasında ise 82.sıradayız AKP hükümeti bu kafayla bırakın 2023 'te dünya devi olmayı ,2050'lerde bile Türkiye'yi bir yere getiremez.Bu gidiş böyle devam ederse ,gelişmiş ülkeler bize birkaç tur daha bindirirler. dedi.
 
 “BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KURULMALI”
Aksünger, acilen Bilişim ve Teknoloji Bakanlığı'nın kurulması gerektiğini belirterek sözlerini sürdürdü.“Üyesi olduğum TBMM 'deki Bilişim komisyonunda bunları gündeme getirdik.Dünyada gelişmekte olan 44 ülkede böyle bir bakanlık var. Böyle bir bakanlığın yapacağı ilk iş ise yazılım tabanları ve güvenlik duvarları sorununu çözmektir. Çünkü biz şu anda başkasının kodlarıyla iş yapıyoruz, yani anahtar sende değil, onlarda.Öncelikle bakanlık ve arkasından acil bir eylem planı yapılmalı.Bunun içinde teşvik ve 10 -15 yıllık planda olmalıdır.Yazılım tabanları,donanım teşvikleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ...bütün kurumların adaptasyonuna ihtiyaç var.Bilgiler bir yerden kontrol edilmeli,şu anda bir sürü mükerrer iş var,bilgi paylaşılmıyor,hepsinin ayrı ayrı dataları var.Oysa datalar ortak olmalı.Çok net ifade edeyim herhangi bir veri transferi, faks, telefon, mesaj, mail, dijital olduğu sürece dünyanın her yerinden zapt edilme,kontrol edilme imkanına sahiptir.Bu bilgiler bir kripto ile gidiyor.Yani kilitli gidiyor.Türk Telekom artık bizim değil,yabancıların dinlemede bir başkası telefonu açıp sizi dinlemiyor.Bitti bu işler .Bu işte bir yazılım aracılığı ile yapılıyor.Örneğin belli kelimeler bir yazılım içine gömülüyor.Program bunu kelimeye göre tasnif ediyor ve raporluyor.” dedi.


“HER ŞEY YAZILIMLA OLUYOR”
Aksünger, günümüzde herşeyin yazılımla olduğunu söyleyerek yazılımın önemine de değindi ve ekledi. “Günümüzde yazılım, elektronikteki gelişimle birleşince her şey bir tık'a kaldı.Yani ortada ne üretim ,ne de istihdam var. Sanal bir ortamda dolaşan bilgiler var. Kağıt bile yok. Bütün bunlar yazılımla ,program yazılımıyla oluyor.Google'nin değeri bugün General Motordan daha büyük Türkiye'de ki bütün şirketlerin toplamı bugün bir Google yapmıyor. Değeri 275 milyon dolar, bu değerin karşılığında fiziki yatırım ve istihdam devede kulak, kısaca parayı kazandıran asıl iş yazılım, Bu tablo Türkiye'nin bilişim ve yazılımda değil ama “dinlemede” nasıl uzmanlaştığını ortaya koyuyor.”dedi.

GÜVENLİK YABANCILARIN ELİNDE
Türkiye'nin güvenliğinin yabancıların elinde olduğunu söyleyen Aksünger açıklamaları ile dünyayı sarsan Wikileaks'ın elinde Türkiye ile ilgili belgelerin olduğunu iddia etti.”Wikileaks'in nefesi henüz bize gelmedi.Ama bize ait belgeler onlarda var.Başbakanlık sitesine siber saldırı oldu,Başbakan püskürttük dedi ama ben buna inanmıyorum.Bu belgeler saldırı da ele geçirildi,sırası gelince açıklanır,kimse merak etmesin.”dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülkücü milletvekili ülkücüleri kurtardı!
12 Eylül’de ülkücü olan ve idamla yargılanan AKP Manisa milletvekili Selçuk ...
CHP: Yarın tahliye bekliyoruz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “3. Yargı Paketi”nin onaylanmasının ...
Pilotlar için tatilini yarıda kesecek
Suriye'nin düşürdüğü uçakta şehit olan iki pilot için yarın Malatya Erhaç ...
 
‘3. yargı paketi’ umudu: CHP'li vekillerden tahliye talebi
Kritik davalarda tutuklu yargılanan sanıklar üçüncü yargı paketinin TBMM’den ...
Çiçek: Yargının mazereti kalmadı
TBMM Başkanı Çiçek, tutuklu vekillerin durumunu değerlendirdi, ''Artık ...
'Suçlu varsa ben dahil cezasını çekmeli'
Samsun'da 10 kurban verilen sel felaketi bölgesine giden bakanlar durum ...
 
Sel felaketi yorumu: TOKİ ölüm davetiyesi vermiş
Selin vurduğu Samsun’da incelemelerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Karayılan yorumu: Tek siyasetçi Kürt sorununu çözemez
Başbakan Erdoğan ile Leyla Zana görüşmesi tartışmalarına Murat Karayılan ...
Kılıçdaroğlu Samsun yolunda kamyocularla buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karayolu ile ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva