HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2011 Perşembe - 16:17

Akay: Irkçı değilim

Yerel bir gazetede yer alan sözleri ile doğu ve güneydoğu kökenli vatandaşların tepkisini çeken AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, sözlerinin yanlış aktarıldığını belirterek, "Ben ülkemin tüm insanlarını seviyorum. Irkçı bir insan değilim" dedi.

Akay: Irkçı değilim

Fırat Soylu/Egedesonsöz - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın geçtiğimiz hafta yerel bir gazetede yer alan ve doğu ve güneydoğu kökenli vatandaşların tepkisini çeken sözleri ile ilgili açıklama yatı. Akay, söz konusu röportajda İzmir'deki 'bazı' doğu ve güneydoğu kökenli seçmenin BDP'nin desteklediği bağımsız adaya oy verdiğini söylediğini ancak 'bazı' ifadesinin röportajda yer almaması nedeniyle sözlerinin sanki tüm doğu ve güneydoğu seçmenini kapsamış gibi göründüğünü söyledi.

YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU
Yapılan yanlışlığın düzeltildiğini belirten ve bugün sabah katıldığı bir radyo programında da yanlış anlaşılmadan ötürü özür de dileyen Akay, "Söz konusu yazının yayınlanmasının hemen ardından gereken düzeltmeyi gönderdim. Ben orada bir kısım doğu ve güneydoğu kökenli seçmen ifadesinde kullandım. Bize geçmişte de oy vermemiş seçmenleri kastettim. Ama bir kelime yazılmadığı için sıkıntı oldu. Bu da yanlış anlaşılmaya eden oldu. Asla benim böyle bir kastım olamaz. Zaten doğu ve güneydoğu kökenli vatandaşlara karşı bir kastım olsa yönetimimde görev vermem. Benim gibi bir insan hakkında böyle düşünülmesi son derece üzücüdür" dedi.

"ADAYLIKLARINI DESTEKLEDİM"
Seçimlerden önce sıkça aday listelerinde doğu ve güneydoğu kökenli adayların da bulunması gerektiğini söylediğini hatırlatan Akay, "Ben her fırsatta listelerde seçilebilir sıralarda güneydoğu kökenli bir adayın olmasının bizim için avantaj sağlayacağını söylemiştim. Hatta bunun yanında Küçük Menderes bölgesinden de bir adayın seçilebilir yerden olması gerektiğini dile getirmiştim. Listelerde Küçük Menderes'ten bir adayın olmaması bizim için eksikliktir demiştim. Birinci bölgeden de güneydoğu kökenli bir adayın seçilebilir yerden aday olmasını isterdik. Bilal Doğan vardı ama o da 7'inci sıradaydı. Ben güneydoğu kökenli bir adayın olmaması bizim için eksiklik olmuştur derken, buna üzülürken böyle bir şeyi söyleyebilir miyim?" diye konuştu.

"YÖNETİMİME ALDIM"
Kendisini asıl üzenin bazı kişiler tarafından "art niyetli biri gibi gösterilmeye çalışılması" olduğunu söyleyen İl Başkanı Akay, kendisinin ırkçı biri olmadığını dile getirdi. Akay, "Ben İl Başkanı olarak ilk adımı atarken yanımda olan arkadaşım güneydoğu kökenliydi. İl yönetimimde dört tane Mardinli, iki tane Diyarbakırlı yönetici arkadaşım var. Böyle bir düşüncede olsam bu arkadaşlarıma görev verir miyim? Bu ifadelerin bana mal edilmesi zulüm olur.Bu şekilde suçlanmak beni üzer. Ülkenin herhangi bir yerindeki, herhangi bir bölgesindeki insanıma karşı benim aksi bir düşüncem, ifadem olamaz. Ben ülkemin tüm insanlarını seviyorum. Irkçı bir insan değilim" diye konuştu. 

İŞTE TEPKİLERE NEDEN OLAN SÖZLER:
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın geçtiğimiz hafta Yeniasır Gazetesi'nden Selamettin Bayındır'a verdiği röportajda, "KİM MAĞDUR" ara başlığı ile yazılan yazıda bağımsız adayların CHP'nin oylarını böldüğü iddialarına karşı asıl mağdurun AK Parti olduğunu belirtmişti. Akay'ın söz konusu röportajda şu ifadelerine yer verilmişti: "Aksine, asıl mağdur biziz. İzmir'de yaşayan Doğu ve Güneydoğu kökenli seçmenler BDP kökenli bağımsız adaylara çalıştı. Bu oylar bizden giden oylardır." Bu sözler üzerine başta güneydoğu kökenli vatandaşlar AK Parti'li yöneticilere duydukları rahatsızlıkları iletmişti.

PARTİDE HUZURSUZLUK İDDİASI
Öte yandan İl Başkanı Akay'ın söz konusu yanlışlığı düzeltmesine ve özür dilemesine karşılık bazı doğu ve güneydoğu kökenli parti yöneticilerinin olaydan duydukları rahatsızlığı Genel Merkeze iletme girişimlerinde bulunacakları iddia edildi. Ayrıca bazı ilçelerde özellikle güneydoğu kökenli vatandaşların ağırlıklı yaşadığı mahallelerde seçim sonuçlarının sandık sandık yazılarak genel merkeze sunulacağı dile getiriliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Haziran 2011 Cuma 13:20

imkansız diye bişey yoktur hayatta.başbakan halkı kucaklıyorda bütün akp liler aynı düşüncedemi sanki.il başkanınızdan belli ayrımcılık işte bu.bilinçaltı birgün dile gelir

Yorumu oyla      13      7  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 24 Haziran 2011 Cuma 08:44

ülkeye daha çok demokrasi gelsin diye AK PARTİNİN ve sn. BAŞBAKANIN çalışmaları ortada iken sn. il başkanımın böyle bir şey söylemesi imkansızdır.AK PARTİNİN yürüttüğü siyaset insan odaklı olduğundan bizim için insan önemli. insanı yaşat ki devlet yaşasın.bü üzden dir ki % 50 ye varan oy lamıştır.saptırmalara kulak asmamak lazım.DURMAK YOK YOLA DEVAM.

Yorumu oyla      14      7  
sinem 23 Haziran 2011 Perşembe 23:57

aysbergin görünen yüzü.akşam söyle sabah demedim de.yapmadığı şey değilki bu başkanın.Tanju çolak,Almina can,vs vs arşivlere bakıpta konuşmak lazım.

Yorumu oyla      16      8  
mardinli 23 Haziran 2011 Perşembe 18:19

başkan doğru söylemiş oy verme açısından çünkü çok arkadaşımız akparti chp bağımsıza oy verdi bu doğal ve demukratik bir davranış önce biz birbirimizi anlayalım kırmadan kırılmadan saygı göstererek tahammül edelim

Yorumu oyla      17      11  
Yuksel erden 23 Haziran 2011 Perşembe 16:33

Gazate haberinde olumsuz bir durum sozkonusu degildir bdpli adaylara oy cikmadimi izmirde bu oylar bizden gidiyor demistir baskan bu soyleminin butun guneydogululari kapsamadigini biz zaten biliyoruz bnde urfa siverekliyim baskanin simdiye kadar irkci bir tavrini gormedik sahit olmadik hatta daha da fazla fikkatli davraniyor bu konuda

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Baykal elini CHP’den çek’
CHP Genel Merkezi önünde toplanan partililer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
Meclis'e girmeyecekler
BDP destekli milletvekilleri YSK'nın Hatip Dicle'yi veto kararını protesto için Meclis'e girmeyecek.
Arınç'tan 'yatıştırıcı' açıklama
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da "demode olduğuna ...
 
İşte kesin seçim sonuçları
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24. dönem milletvekili seçimleri kesin sonuçlarını açıkladı.
Dicle’ye karşı 3’lü mutabakat
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile siyaset arasında Hatip Dicle'nin milletvekilliğin ...
Kılıçdaroğlu’ndan MYK’ya çok sert uyarı
Kemal Kılıçdaroğlu dün gerçekleşen MYK toplantısında Kurultay sürecine ...
 
‘Dicle kararını doğru bulmuyoruz’
CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Hatip Dicle'nin ...
Prof. Sındır'dan genç danışman hamlesi!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, uzun yıllar Profesör unvanı ...
Hatip Dicle krizi büyüyor
Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Demokratik ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva