HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2024 Salı - 12:27

AK Partili Kaya’dan ‘Ballıkuyu’ salvosu: Sorunu 12 yılda çözmemek cinayet!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Ballıkuyu Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda yeni bir açıklama yaptı. Büyükşehir’in açıklamasını yorumlayan Kaya, “Bu meseleyi 12 yılda çözmemek, neredeyse cinayete davet niteliğinde bir ihmalkarlık… Tane tane yazmışlar. Bu kadar vakıfsanız konuya, yapacağın bir planlama çalışmasıyla meseleyi kökten çözersin. Biliyorsunuz kimlere nereler verildi, kimlere ne emsal artışı verildi. Oradaki vatandaşa da ver ve meseleyi çöz” dedi.

AK Partili Kaya’dan ‘Ballıkuyu’ salvosu: Sorunu 12 yılda çözmemek cinayet!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde İzmir genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları vardı. AK Partili Kaya, İzmir Büyükşehir Beleidyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında aksaklıklar yaşandığı belirterek CHP’li belediyeleri hedef aldı.

-BÜYÜKŞEHİR'İN AÇIKLAMASINDAN DETAYLAR

YAP PLANLAMAYI MESELE ÇÖZÜLSÜN
Ballıkuyu’daki dönüşüm çalışmalarında açıklama yapan Kaya, “2012'den bu yana kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalar sıfır. Bu, İzmir'in bir özeti. CHP belediyeciliğinin özeti bir durumla karşı karşıyayız. Bu mahallelere gittiğimizde otobüs geçiyordu, geçerken binalar sallanıyordu. Bunu orada yaşayan hemşerilerimiz her 10 dakikada bir hissediyorlar. İzmir depremi ve Maraş depremini yaşadık. Bu meseleyi 12 yılda çözmemek, neredeyse cinayete davet niteliğinde bir ihmalkarlık… Bu kadar zamandır çözülmez mi? Tane tane yazmışlar. Bu kadar vakıfsNIZ konuya, yapacağın bir planlama çalışmasıyla meseleyi kökten çözersin. Biliyorsunuz kimlere nereler verildi, kimlere ne emsal artışı verildi. Oradaki vatandaşa da ver ve meseleyi çöz. İnsan hayatından daha önemli bir şey yok. Bunu oradaki vatandaşlara reva görüyorsa belediye başkanına yazıklar olsun” dedi.

GENEL BİR YAKLAŞIM YOK VE HAYALİN PEŞİNDEN GİTTİLER
25 yıllık yerek iktidar sürecinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda istenen adımları atamadığını söyleyen AK Partili kaya, “CHP belediyeciliği iflas noktasına gelmiş durumda. Balçova’daki 5 mahallemizdeki durum, CHP belediyeciliğinin çöküşünün temel noktalarından biridir. Çözüm de ortada. Aktepe-Emrez'deki dönüşüm yüzde 1 seviyesinde. Büyükşehir Belediyesi'nin bu noktada yaptığı, 25 yıldır kentsel dönüşüm adına hiçbir şey yok. Aziz Bey döneminde bir çalışma var; o da bizim TOKİ ile birlikte Uzundere'deki konutları aldığı projeydi. Uzundere’de onların yaptığı birkaç blokluk bir dönüşüm var. Ancak genel bir yaklaşım yok ve hayalin peşinden gittiler” şeklinde konuştu.

İŞ BATIRIP ÇÖZÜM SUNMUYORLAR
Tunç Soyer döneminde başlatılan “kooperatif model”nin çöktüğünü söyleyen Kaya, “Görüldü ki halk konut beklerken rant ortaya çıktı. Bundan da geri adım attılar. Baştan garipti, sonu da garip gidiyor. Olmayacak bir süreçti. Konutlar, popülist CHP'nin özellikle Soyer döneminde zirveye çıkan anlayışının en büyük eserlerinden biri oldu. Gördük ki boş; ‘içi boş olmaz’ dedik o dönem. Sonra içinde kimler kimler çıktı. Şimdi herkes kaçıyor. Soyer de sahadan çekilince diğerleri "Benim haberim yoktu, ben olmaz dedim" diyerek bahane arıyor. Kimse enkazı kaldırma niyetinde değil. İzBB'nin mağdur insanlar için bir çözüm ortaya koyması lazım. Bunlar işleri batırıyorlar, batırma noktasına gelince de çözüm sunmuyorlar. Sonra da geliyorlar ve "çözümü biz yapıyoruz" diyorlar. Biz bunun olmayacağını söyledik ama bir kamu kurumu vardı karşımızda ve bizim sözümüze karşı kamu kurumunun sözünü dikkate aldılar" ifadelerini kullandı.

KİMSE BİZE İNANMADI, HERKES CHP'YE İNANDI
Balçova Arsa Mağdurları'nın durumu hakkında konuşan Kaya şunları söyledi:

"Çözemiyorsunuz, biz çözüm için şu şu metotları ortaya çıkarabiliriz diyoruz, sonra çıkıyor belediye başkanı seçime 3 gün kala "Biz çözdük, hayırlı olsun" diyor. İnsanlar alkışladı, şimdi hemşerimiz geliyor ve "çözüm yok ortada" diyor. Bir belediye başkanı insanların gözüne baka baka umutlarıyla oynamamalı. Siz 45 yıldır ailenizden kalma mülkü değerlendiremiyorsunuz. Geliyor yetkili birisi size, muhtemelen kendisine oy verdiğiniz belediye başkanı, "Planlar tamam" diyor. Biz o zaman dedik, buraya kaç daire sığar diye ancak kimse bize inanmadı, herkes CHP'ye inandı. Şimdi hemşerimiz geliyor ve ‘çözüm çıkmadı" diyor. Bize geliyorlar, bakanlıktan "Şunu onaylatın" diyorlar, ancak bu çözüm değil.

BALÇOVA ARSA MAĞDURU KARDEŞLERİMİZE VERECEK TAPU KALMAMIŞ
Yeni seçilen CHP'li belediye başkanına baktığımızda da aynılar zaten. Vatandaşa eziyet etme noktasında CHP'nin bir stratejisi var. Bundan sonuç da alıyorlar. Eziyete ilişkin, insanlara baskı ve korku taktikleri var diye düşünüyorum. Bu kadar eziyet edilmez bir insana. Çıkıp bir açıklama yapması lazım. Yeni Büyükşehir belediye başkanının çıkıp "Konuya ilişkin düşüncemiz şudur" demesi lazım. CHP'nin beceriksizliklerinde öyle bir noktaya geldik ki konu kanun gereksinimi bile doğurdu. Vatandaşların yerlerini Olimpiyat Köyü olarak satmışlar. Sonra gidip başka vatandaşlara satmışlar. Şu anki Balçova Arsa Mağduru kardeşlerimize verecek tapu kalmamış. Küçük bir parça, herkes oraya yerleşsin deniliyor. Çok net bir şekilde bu kadar süre oldu, konuya ilişkin beyan yok. Çıkıp denmeli ki "çözüm için şu yöntemi belirliyoruz" Çözmüyorsan da bırakın biz çözüm alternatiflerini ortaya koyalım. Çözüm konusunda desteğimiz olacaksa ifade edin, biz o desteği verelim. Ancak yarım yamalak, 300-500 kişiyi memnun edecek planlarla vatandaşın karşısına çıkmayın.

 
Temmuz ayında ihracatın yarısını işte bu sektörler sırtladı
 
Bozkurt heykeline Tugay'dan veto!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Ağustos 2024 Çarşamba 09:43

Ce Ha Pe İzmir in bugünkü karşı karşıya kaldığı sorunların neredeyse tamamının müsebbibidir. İşine gelmeyen bütün projeleri mahkemeye verip Türkiye yi ağır aksak çalışmasına sebep olan Ce Ha pe zihniyetidir. Çoğu semt ve ilçelerde doğal gaz bile yok. Angus hala car car ötüyor. Burada susturamayınca bir daha uyarmazmış ta bilmeme ne de önce bir adam olup keşke karşıma çıksan.

Yorumu oyla      0      0  
Gürkan 13 Ağustos 2024 Salı 18:42

Anlama sorunu olan arkadaşım, Karabağlar Dönüşüm Projesi farklı bir proje, Ballıkuyu Dönüşüm Projesi farklı bir proje. Birini belediye yapamamış, diğerini bakanlık. Yapamamış, diğer yapamamışı eleştiriyor. Bize verin diye. Verileni niye yapmadın? https://www.egedesonsoz.com/haber/Kentsel-donusum-Izmir-de-iki-yilda-hiz-kazandi/1063713 Siz burada trollük peşinde koşarken bak bakalım ben 3 yıl önce ne yazmışım. Yazdığın kelimelere de dikkat et, bir daha uyarmam, haberin olsun.

Yorumu oyla      1      3  
gazo 13 Ağustos 2024 Salı 18:35

Pravakotörlükten başak işi olmayan sadece ortalıkkarıştıran kaya sen önce depremzedelere verdiğiniz sözleri yerine getirin sonra kentsel dönüşümle uğraşın .Milyonlarca insan evsiz ve işsiz aç.

Yorumu oyla      1      1  
Sir alex ferguson 13 Ağustos 2024 Salı 14:40

arsa mı ne arsası ;) bakın işinize

Yorumu oyla      1      1  
Gürkan 13 Ağustos 2024 Salı 14:10

Bakanlığın 2013 yılında ilan ettiği Karabağlar Dönüşüm Projesi aradan geçen onca yıla rağmen yapılamadı. Bakanlar değişti, yıllar geçti, projeye çivi çakılmadı. Sorsan CHP engelledi diyorlar. Hızlı treni, otogar metroyu, Çandarlı Limanı'ni, Bergama İZBAN'ı ... da mi CHP engelledi? Belediye eleştirenlerin de farkı yok ama farkında değiller. Türkiye nin 3.buyuk şehrinde bakanlıkların 1 tane yaptığı dönüşüm, 1 metre metro tüneli yok. Bu şehir yılda 400 milyar üzeri vergi veriyor; bu iş böyle devam etmez.

Yorumu oyla      5      1  
İSTİFAAAA 13 Ağustos 2024 Salı 13:47

CEMİL YETER ARTIK İSTİFAAAAAAA

Yorumu oyla      0      8  
Laf çok, icraat sıfır 13 Ağustos 2024 Salı 13:42

Benzer durum 540 hektarlık Karabağlar Kentsel Projesinde de var. Akıl verenler orada neden "bakanlık eliyle 10 yıldır" dönüşüm yapamadı?

Yorumu oyla      4      0  
BALLIKUYULU 13 Ağustos 2024 Salı 13:17

TEK KELİME İLE VEKİLİMİZ ANLATMIŞ EMSAL ARTIŞ BALLIKUYU DA YAŞANAN MAĞDURİYETİ ÇÖZER. BİRDE YAPMAK İSTEMELERİ GEREKİYOR. BALLIKUYU HALKI YILLARDAN BERİ İZMİR'İN GÖBEĞİNDE OLMASINA RAĞMEN BİRÇOK BELEDİYE HİZMETLERİNDEN YARARLANAMIYOR. GERÇEK BALLIKUYULU KOMŞULARIMIZ HİZMET YETERSİZLİĞİNDEN EVLERİ BOŞ BIRAKIP BAŞKA SEMTLERE TAŞINDI BİRTEK BELEDİYE HİZMETLERİNİ ALMASI GEREKTİĞİ GİBİ ALABİLSİNLER DİYE. SEÇİM ZAMANI KONAK BELEDİYE BAŞKANIMIZ VERDİĞİ SÖZLER KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMASADA DOĞAL GAZI BİR ŞEKİLDE AKARCALI VE KOCAKAPI MAHALLESİNE GETİRECEĞİM İLK İŞİM BU OLACAK MAHALLENİZ İÇİN DEDİ BUNUDA UNUTMADIK. C.S.

Yorumu oyla      1      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener, Kılıçdaroğlu'na dava açıyor!
İyi Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in, eski CHP Genel Başkanı ...
Saygılı'dan Büyükşehir Meclisi'ne 'Tel-Aviv' teşekkürü!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Cumhur İttifakı’nın önerisiyle ...
Ömer Çelik: İsrail ateşkesi sabote ediyor
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'i ...
 
Tarih netleşti: TBMM, Can Atalay için toplanacak
TBMM Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararının ardından siyasi ...
Mahmud Abbas 14 Ağustos'ta Türkiye'de olacak
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14 Ağustos'ta Türkiye'ye gelecek. ...
MHP'li Osmanağaoğlu, 30 ilçede vatandaşlarla buluşacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
 
Bakan Güler'den kritik 'Suriye' mesajı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye ile Suriye arasında hedeflenen ...
CHP lideri Özel'den Güneydoğu turu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir yandan partisini eylül ayında yapılacak ...
AK Parti MYK toplanıyor: İşte masadaki başlıklar...
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Ödüllü yönetmen sadece tarihin değil sanatın da doğru tarafında
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva