HABERLER>POLİTİKA
8 Temmuz 2012 Pazar - 15:01

AK Partili bayanlar fikir sofrasında buluştu

Çağdaş bir gelecek hayali kuran Ak Partili bayanlar İzmir’in Menderes İlçesinde buluştu. Menderes İlçe Kadın Kollarının ev sahipliğinde gerçekleşen programda bayanlar hayalini kurdukları şeylerin projelerini anlattı.

AK Partili bayanlar fikir sofrasında buluştu

İZMİR - “Fikir Sofrası”nda bayan arkadaşlarının beyin fırtınaları estirdiğini belirten Ak Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, “ ‘İl İlçe El Ele Etkinliğe’ kapsamında faaliyetlerimiz artarak devam edecek. 7 Eylül’de de Menderes ilçemizde sünnet törenimiz olacak”dedi. 

Adalet ve Kalkınma Partili bayanlar İzmir’in Menderes İlçesindeki “Fikir Sofrası”nda bir araya geldi. Kahvaltılı toplantının ilkinde “Nasıl Bir Menderes” arzuladıklarını anlatan bayanlar, bu kez hayallerinin projesini ortaya koydular. Menderes Kadın Kolları’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Ak Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, İl Başkan yardımcılarından Nil Turan Kuruocak, Sevinç Özel, İlçe Koordinatörleri Birsen Elçikoca,Gözde Keskin, Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak,Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçedeki kanaat önderi olan bayanların bir kısmı ve partili bayanlar katıldı. 
 
Programa ev sahipliği yapan Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak, kadınların kendi sorunları dışında ülkenin ekonomik sorunlarına, siyasi meselelere, demokratikleşmeye daha fazla kadın elinin değmesini arzuladıklarını, kadınların kendileri, çocukları ve gelecekleri için projeler ortaya koymasını sağlamak için Menderesli bayanları bir araya getirdiklerini söyledi. Siyasetin futbol gibi kurallarını erkeklerin belirlediği sert bir oyun olduğunu, kadınların bu kuralları öğrenirken maçın 90 dakika olduğu bilinciyle sahayı terk etmeyeceğini belirten Başkan Ak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın pozitif ayrımcılığının kendilerine verdiği güçle, mahalli seçimlerde Menderesli bayanlarla sahada olacaklarını ifade etti.

AK Parti iktidarının kadınları öne çıkarmasının sadece siyasal alanla veya siyaset çalışmalarıyla sınırlı olmadığını belirten Kadın Kolları İl Başkanı Özen Kızılırmak, kadınlara tanınan haklar konusunda gerçekleşen devrimlerin olduğunu söyledi. Ak Parti’nin gerçekleştirdiği büyük icraatların yeteri kadar basın yayın yoluyla halka iletilemediğine dikkat çeken Başkan Kızılırmak, partili bayanlardan gerçekleştirecekleri yoğun ziyaretlerde bunları vatandaşlara aktarmasını istedi. Başkan Kızılırmak, “Biz hanım kardeşlerimizi edilgen bir oy deposu olarak değil, bu ülkenin eşit fertleri, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşları olarak gördük. Bakın iddialı olarak söylüyorum, bizim dönemimizde hanım kardeşlerimizin hakları hiçbir iktidar döneminde olmadığı kadar ileriye gitmiştir. Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan eşitsizliğin de ötesine geçip, kadınlara pozitif ayrımcılık getiren adımlar atmıştır. Türkiye de her iki kişiden birisi Ak Parti'liyse bunda kadınlarının ciddi rolü var. Dünyada Ak Parti Kadın Kolları kadar güçlü siyasi bir teşkilat daha yok. Bugün 2 milyon 700 bine ulaşan üye sayısı da bunun göstergesidir. Bunun için Ak Parti her seçimde destan yazıyor. Bayanların bunda ciddi rolü var. Bunlar partimizin bayanlarımızın gönlüne girecek icraatlar yapmasından kaynaklanıyor. Ak Parti Kadın Kollarımıza olan ilgi her geçen gün artıyor. Bunlar icraatları olan bir hükümetin bir partinin gönüllerde yer bulmasının neticesidir. Ben bayan arkadaşlarımdan hükümetimizin ve partimizin çalışmalarını kapı kapı her platformda anlatmalarını istiyorum. Kadınlar, bu toplumun hem enerjisidir, hem heyecanıdır, hem de toplumu geliştiren en önemli gücüdür. Genel seçimde sahada gücünü hissettiren İzmirli bayanların yerel seçimlerde de çalışmalarını arttırarak siyasetin öznesi olduğunu daha fazla hissettirmesini arzu ediyorum. Bugün buraya hayallerinin projeleri ile gelen bayan arkadaşlarımız bize güç veriyor. Ak Belediyeciliğin ayak seslerini İzmir’e ve Menderes’e duyuruyorlar. ‘İl İlçe El Ele’ etkinliklerimizle bu hayallerimizi hayata geçireceğiz. 7 Eylül 2012’de Menderes’te gerçekleştireceğimiz sünnet törenine hepinizi bekliyorum”dedi.

“Fikir Sofrası” adını taşıyan kahvaltılı toplantıda Menderesli bayanlar hayallerini kurdukları şeylerin projelerini arkadaşları ile paylaştı. Çocuklar, gençler, yaşlılar, engelliler ve bayanların yaşamlarına kalite getirecek projeler göz doldurdu. Her yaştan vatandaşlara ev ortamında rehabilitasyon sağlayacak donanımlı bir Konak projesini hazırlayan Oya Akgün bayanlardan büyük alkış aldı. Parti yöneticileri ve bayanlar mimar ve mühendis desteği sağlanması için karar aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aylin Sönmez 8 Temmuz 2012 Pazar 18:19

Aynı ıp numarasından farklı isimlerle yapılan yorumlar onaylanmaz...ilginiz için teşekkürler...

Yorumu oyla      12      6  
Neşe Sarıkaya 8 Temmuz 2012 Pazar 16:55

BU ÜLKENİN BAYANLAR NESNESİ DEĞİL ÖZNESİDİR. GÜZEL SÖZ AMA GÜNÜMÜZDEKİ HANGİ PARTİ BUNU GEREKTİĞİ KADAR YERİNE GETİRİYOR. BU YÖNÜ İLE AK PARTİYİ KUTLUYORUM.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldırım “İzmir, kruvaziyer turizminde cennet olacak”
Bakan Binali Yıldırım, Türkiye’ye Kruvaziyer ile gelen her 4 turistten ...
Kamalak: "Yanlış reçete ile terör bitirilemez"
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Batı ile el ele ...
''Tutuklu vekiller tahliye olamayacaklar''
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "3. Yargı Paketi"ndeki düzenlemelerle ...
 
CHP liderinden bakana çağrı: Adam ol, istifa et
Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde öğrenci yurdunun açılışına katılan CHP Genel ...
'Tutuklama ve tahliye kararı mahkeme takdiridir'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tutuklu milletvekillerin tahliye olup- ...
Sloganı: Meclis'te barış, siyasette barış
Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili ...
 
AK Parti Karabağlar'dan Ankara çıkarması
AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı İlçe Başkanı Kadir Uçar, Yönetim Kurulu ...
AK Parti Çiğli’den istifa eden iki üye CHP’de
İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’la sıkıntı yaşadıktan sonra partiden istifa ...
Bakan Bağış'tan Osmanlı'ya 'zimmet' suçlaması
Egemen Bağış, Türkiye için 'Osmanlıcılık yapıyor' diyenlere 'Bizim Osmanlı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva