HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2013 Cumartesi - 13:47

CHP’li Güler: Türkiye’yi çözmeye çalışıyorlar

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, İzmir’de sürdürdüğü çalışmalarına Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu’nda gerçekleşen toplantı ile devam etti.

CHP’li Güler: Türkiye’yi çözmeye çalışıyorlar

İZMİR - Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Urla ve Buca’da konferanslar veren Güler son olarak KARSFED’de gerçekleşen toplantı ile hemşerilerine seslendi. CHP’li Güler burada yaptığı konuşmada Türk vatandaşlığının Anayasa’dan çıkarılmak, Türkiye’nin etnik parçalara ayrılmak istendiğini söyledi.

Gültepe Mahallesi’deki Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Fedarasyonu’nda gerçekleşen toplantıya Bursa Milletvekili Kemal Ekici de katıldı. Ziyarette Güler ve Ekici’nin yanında Ege KARSFED Başkanı Tarkan Eledağ, Başkan Vekili Ali Rıza Güneş, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri de toplantıda hazır bulundu. 

Yöresel Türkmen kıyafetlerinin de giyildiği toplantıda Güler, KARSFED’lilere hitaben sizin ‘örgütlenmeniz sadece sizin sorunlarınıza çözüm bulmak için değil Türkiye’nin selameti içinde çok önemli’ dedi.  Güler, Meclis’te yaptığı konuşmayı hatırlatarak sözlerine şöyle başladı: “Bu ülke Türkmen, Kürt, Yörük, Çerkez, Laz... dan oluşur hepsine beraber Türk Ulusu denir. Türk Ulusu dediğimiz şey milletin bütünü içinde; Kürt’ü, Çerkez’i, Türkmen’i, Laz’ı… kapsar."

“BU ULUS PARÇALANIRSA NE TÜRKİYE KALACAK NE BİZLER KALACAĞIZ”
Güler,  “Ben konuşmamda normal olanı söyledim. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurgusunun savunucusuyum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin programı böyle der. Bu milletin adı Türk Milleti ama içinde bir sürü etnik topluluk var.  Biz insanı insanla karşılaştırmayız, insanı insana denk tutarız. Ama burada mesele millet meselesi yani başka bir mesele. Bu ulus parçalanırsa ne Türkiye kalacak ne bizler kalacağız” dedi.

BU MAYA SAĞLAM BİR MAYA                                                                                     
Sözlerine ulus vurgusu yaparak devam eden Güler, “Bu ulusun çok farklı etnik topluluklardan üyeleri var. Bu ulus bir hamursa bunun mayası sizsiniz, Türkmen ve Yörük mayası.  ‘Gelin kardeşler hep beraber buradan büyük bir siyasi birlik çıkaralım ve ben sizden bir şey istemiyorum.’ Tarihi olarak sizin topluluğunuzun söylediği budur. Yani hepiniz birer pay aldınız ben kurucu asli unsurum bana iki pay ver dememişsiniz. Yörükler Toroslara çekilmiş, siz köylere. Bunu her yerde söylüyorum; Bu maya sağlam bir maya, o yüzden bu hamur güzel, bu hamurla oynamayın. Bana ‘her hangi bir sektörde ya Türkmen olacaksın ya Yörük ya da yoksun’ diyebilir misiniz? Bu ülkede yargıç olmak için? Bu ülkede reklamcı olmak için? Bu ülkede patron olmak için? Bu ülkede öğretim üyesi olman için Türkmen olman gerekiyor, değilsen sana hayat hakkı tanımazlar var mı böyle bir şey?  Aksine galiba asli unsur olmanın kültürü ile Toroslara, yaylalara çekilmiş ve hiç bir şey talep etmemiş” dedi.

“HELE DUR BAKALIM KARDEŞ’ DEMESİ GEREKİYOR!”
Türkiye’nin uluslaşma sürecini büyük ölçüde tamamladığın dile getiren Güler sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizim uluslaşma sürecimiz çok büyük ölçüde başları ile sonuçlandı. Toplumun yüzde 80’i yüzde 90’ı Türk ulusu olarak tutmuş bir mayadır. Şimdi geldiğimiz nokta itibariyle benim gördüğüm Türkiye’yi çözmeye,  etnik parçalara ayırmaya çalışıyorlar. Anayasa’dan Türk vatandaşlığı adını çıkarmak istiyorlar. Hala böyle bir mücadele devam ediyor. Böyle bir mücadelede sizin ‘hele dur bakalım kardeş’ demesi gerekiyor” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de ‘yerli aday’ tartışması: Tütüncüoğlu yalnız kaldı!
Belediye Başkanı Tütüncüoğlu’nun yerli aday vurgusuna CHP aday adaylarından eleştiri geldi.
En ilginç vaat: CHP aday adayı başkan olursa…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, ...
CHP’de büyük gün: Sarıgül kartını aldı, Keskin...
Yeniden CHP üyesi olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül parti üyelik ...
 
‘Boru’ topuna AK Parti’de girdi: Çakar’dan sert çıkış
İZSU’nun arıtma tesisi yapımı için kullanılan boru alımında pahalı tercih ...
Onur Mahallesi’nde Ali Kökoğuz rüzgarı
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan A. Adayı Mimar Ali Kökoğuz, Onur Mahallesi’nde ...
Güzelbahçe aday adayı Yelekli’den ‘bayraklı çağrı’
Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, 10 Kasım Atatürk’ün ...
 
Gaziemirli kadınlar Kar’ı başkan yapmak için yola çıktı
Gaziemirli kadınlar; CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar’ı ...
Güven’den Suriyeli mülteciler hakkında ‘hayati’ önerge!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Tüm ...
Şengül’den sert ‘yerel yönetim’ çıkışı
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva