HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2014 Salı - 15:13

AK Parti İzmir’de bir paralel deprem daha

AK Parti İzmir teşkilatlarında cemaate yakın parti yöneticileri yollarını ayırıyor. Aralarında AK Parti Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Kuşkapan ve İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kemal Gülpınar’ın bulunduğu 50 kişi partilerinden istifa etti. Gülpınar, “Yüzlerce ülkede okulları, eğitim kurumları bulunan insanlara gerçekleştirilen hareketleri kabul etmiyoruz ve istifa ediyoruz” dedi.

AK Parti İzmir’de bir paralel deprem daha

İZMİR - AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kemal Gülpınar, yaptığı basın açıklamasında cemaate yönelik eleştiriler nedeniyle partiden ayrılma kararı aldıklarını belirterek, “Ne yazık ki son bir yıldır ülkemizde yaşanmakta olan bazı olaylar sebebiyle AK Parti İzmir il gençlik kollarındaki görevlerimizden istifa ediyoruz. Kendilerini muhafazakar olarak adlandıran bazıları bizi hain, bölücü ve müfteri olarak ilan etti. Bizler 2010’dan bu yana demokratik dönüşüm teorisine inandığımız için askeri vesayetin sonlandırılması ve çevrenin taleplerinin merkezde dile getirilmesi adına ‘yetmez ama evet hareketi’ ile beraber AK Parti’ye dahil olmuştuk. Fakat son zamanlarda demokratikleştirme önündeki reformların durdurulması, dış politikamızda yaşanan üzücü gelişmeler, Türkiye’deki milliyetçiliğin karşılıklı olarak yükselmesi, toplumsal kutuplaşmanın artması, yolsuzluk soruşturmalarında takınılan tavır ve davranışlar, belirli sivil iradelere yönelik hareketler bizi çok üzdü. Yüzlerce ülkede okulları, eğitim kurumları bulunan birçok insana yönelik gerçekleştirilen hareketler ve askeri vesayetin kontrol edilemeyen bürokratik vesayete dönüştürülmesinden dolayı istifa ediyoruz” dedi.


 
SOSYAL MEDYADAN SAVAŞ AÇILDI
AK Parti’den istifa eden Gülpınar, sosyal medyadan kendilerine ağza alınmayacak hakaretler yapıldığını öne sürerek, şunları söyledi:  “Bugün bir avuç kişiyiz ama diğer arkadaşlarımıza da örnek olacaktır. Bu haksızlığa, hukuksuzluğa karşı bizler bir ses vermek istiyoruz. Karıncaya söylenen gibi ‘sizin sırtınızdaki su nedir ki gidip ateşi söndürmeye çalışıyorsunuz’ deniyor. En azından tarafımızı belli ediyoruz. Berkin Elvan’la ilgili olarak gerçekleşen üzücü durumlara karşı da üzüntümüzü ifade ediyoruz. Fake hesaplar yoluyla hem şahsımıza hem yakınlarımıza ciddi tehditler yapıldı. Devam etmesi halinde hukuksal yolları kullanacağımızı ifade ediyoruz. Kimsenin davranışları ve yaşananlardan dolayı kırgın değiliz. Rövanşist bir tutum içinde olmayacağız. Yeni Türkiye’nin siyasi kodlarını tüm herkesi kucaklayacağına inanıyoruz. Biz sandığa inanıyoruz. İnsanların düşüncelerini sandık yoluyla dile getirmelerini istiyoruz. Biz AK Parti çakısı altında ülke politikalarına bir şeyler katmak istedik. Bugün artık AK Parti’nin belli bir üretimden ziyade daha çok çatışma odaklı bir takım icraatlarda bulunuyor olması bizi son derece üzmüştür. ‘Yetmez ama evetçiler’ liberaller ve diğer bir takım topluluklarla olan sıkıntılı münasebetler bugün hizmet hareketiyle devam ediyor. Bu AK Parti’nin kuruluş amacına, söylemlerine uymuyor. Son dönemde artan bu durum ciddi rahatsızlık yarattı.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alı 19 Mart 2014 Çarşamba 08:46

mesut kardes kendını kandırma !!!

Yorumu oyla      12      5  
ak genç 18 Mart 2014 Salı 18:59

gelene merhaba gidene elvada!

Yorumu oyla      24      25  
mesut 18 Mart 2014 Salı 18:43

akp nin yalanların rüşvetciliginin yolsuzluk larından diger arkadaşlarınızı da kurtarın bu partiden.sizler gibi topluma örnek olacak bircok arkadaşlarınız vardır.tertemiz izmirlilerin arasında olmanızdan memnun oldum.iyiki şu partiyi bıraktınız ya teşekürlerimi saygılarımı sunuyorum.büyük izmirlilerin arasına höşgeldiniz.

Yorumu oyla      33      16  
akpli 18 Mart 2014 Salı 16:59

Anca gidersiniz.

Yorumu oyla      25      34  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül’den ‘Öcalan kararı’na ilk yorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AİHM'nin Öcalan kararını yorumladı. Gül, uzmanların ...
Kılıçdaroğlu: Menderes'in adını ağzına alma!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a "Adnan Menderes'in adını ...
Flaş! DSP İzmir’de şok istifa
21.Dönem İzmir Milletvekili Sezgin yazılı bir açıklama yaparak partiden istifa ettiğini duyurdu.
 
Flaş! Savcılık ‘Erdoğan tapelerini’ sordu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın suç duyurusu ...
Akşener: 34 yıldır kaynanamla yaşıyorum
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, partisinin ...
Günay'dan Yıldırım'a jet yanıt: Başımı kuma ya da havuza...
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın, kendisini ...
 
Pes: Ambulans helikopterle seçim çalışmasına!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yerel seçim çalışmaları sırasında ...
İstanbul adayları sosyal medyada kapıştı
Mustafa Sarıgül ile Kadir Topbaş arasındaki söz düellosu sosyal medya ...
Bakan Ala'dan İzmir'de '3130' ve miting değerlendirmesi
İzmir'e gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Mustafa Toprak tarafından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva