HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2011 Çarşamba - 09:04

AK Parti'den İzmir'e Bayraktar hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm yapılacak yerler arasında bulunan İzmir’i pilot bölge ilan etti. Ulaştırma Bakanlığı üzerinden başlatılan projelerle İzmir’de ciddi kamuoyu yaratan iktidar partisi, şimdi de Şehircilik Bakanı Bayraktar kartını açmaya hazırlanıyor.

AK Parti den İzmir e Bayraktar hamlesi!

Fatih Yapar/Egedesonsöz /Özel - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’e yönelik yaptığı proje hamleleri devam ederken bir atak da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan geldi. Yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm konularında çalışmalara başladı. Kent dönüşümü ve planlanma konusunda girişimler başlatan ve yeni projeler ortaya koyan bakanlık İstanbul, Bursa ve Diyarbakır ile birlikte İzmir’i de pilot bölge ilan etti. Bakanlığın ilk çalışma başlatacağı yerler arasında bulunan İzmir’de konuyla ilgili araştırmalar ve incelemeler başlatıldı. Bakanlık bünyesinde kurulan Kent Dönüşüm Daire Başkanlığı yetkilileri İzmir’e gelerek incelemelerde bulundu. İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ile görüştükten sonra kent geneli ile ilgili bilgi aldı.
 
TOKİ Başkanlığı’ndan sonra bakanlık koltuğuna oturan Bayraktar’ın talimatı ile birlikte alanda yapılan çalışmalar zamana yayıldı. İzmir’deki kurumlar ile koordinasyon konusuna öncelik verildi. Çalışmalar kapsamında belediyeler ve odalar başta olmak üzere ilgili müdürlüklerden İzmir’in tamamına yönelik yapılan alan incelemeleri ve etütler istenecek. Ortaya çıkan fotoğrafın ardından bakanlık üniversitelerle birlikte yeni bir kent haritası ortaya çıkartacak. Kent dönüşümü yapılması gereken yerlerin ayrı ayrı jeolojik etütleri yapılacak.
 
DEPREM ÖNCELİKLİ SORUN
Bakanlık yetkilileri İzmir genelinde nerede çalışacaklarını tam olarak açıklamazken projeye uygun detaylar da ortayla çıkmaya başladı. Bakanlığın kendi yetkisini kullanarak yapacağı dönüşüm ve kent yenileme çalışmalarında deprem ana unsur olarak ortaya çıktı. Çalışma kapsamında İzmir 1,2 ve 3. bölge olarak sınıflandırılacak. Olası bir depremde yıkılabilecek alanlar acil dönüşüm kapsamına alınacak. Depremin dışında, sel, heyelan ve doğal afetlere maruz kalabilecek alanlara öncelik verilecek. Öte yandan önümüzdeki günlerde alanda çalışma yapılması planlanırken Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Konak, Karabağlar, Bornova ve Menemen İlçeleri sıralamada en önde yer alacak.
 
ÇALIŞMALAR YETERSİZ
Belediyelerin yaptığı çalışmaların yetersiz olduğunu ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Aydın Şengül, bakanlığın yapacağı çalışmanın devam ettiğini söyledi. İzmir’in her zaman doğası, tarihi ve ekonomisi ile övünüldüğünü ancak buna karşılık birçok sıkıntının yaşandığını anlatan Şengül, “İzmir’in birçok yerinde ciddi sorunlar var. Bununla ilgili belediyelerin yaptığı çalışmalar çok yüzeysel kalıyor. Sadece modaya uymak için birkaç alanda küçük çaplı bina etütleri yapıyorlar. Bunları yaparken kimse zeminin durumuna, bölgenin sosyolojik yapısına dikkat etmiyor. Dönüşüm denilen şey öyle hemen olmaz” dedi.
 
1. Derece deprem bölgesinde olan İzmir’in öncelikli dönüşüm yapılacak yerler arasına alınmasının güzel bir gelişme olduğunu ifade eden Şengül, “Alanda çalışmalar yapıldıktan sonra bir değerlendirme yapılarak öncelikli alanlar tespit edilecek. Özellikle eski metropol ilçelerde ciddi sıkıntılar var. İzmir’in yüzde 60’a yakını plansız konutlardan oluşuyor. Bunun artık ortadan kaldırılması gerekir. Artık İzmir’in kentsel yönelime planlarının ortaya çıkması gerekiyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tugba 5 Ekim 2011 Çarşamba 13:46

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/tarihi-semtin-yikimina-parktan-basladilar-haberi-46610 kentsel dönüşümü nasıl uyguladıklarını hatırlamakta fayda var.

Yorumu oyla      12      8  
Egemen 5 Ekim 2011 Çarşamba 11:00

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLE KARŞIYAKA,BOSTANLI,ALAYBEY'DEN BAŞLAMALIDIR.KARŞIYAKA ÇOK ESKİDİ.

Yorumu oyla      18      10  
Ahmet Çiğdem 5 Ekim 2011 Çarşamba 10:29

Artık İzmir’de müteahhit olmak için CHP’li olmak ya da daha doğru değişle CHP’li gibi görünmek şartı kalkacak demektir. İzmir'e hayırlı olsun.

Yorumu oyla      21      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkanlılar İzmir’de buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün mirası olan Balkanlılar Halk Dansları ...
Karabağlar'da “rekreasyon alanı” tartışması
Karabağlar Belediye Meclisi’nde, park alanlarının rekreasyon alanı olarak ...
Başkan Durak: Karşıyaka’da cinayet işlensin istemiyoruz
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kurallara uymayan esnafa tepki gösterdi.
 
Buca Meclisi’nde istifa şoku!
Buca Belediyesi’nin CHP’li üyesi Hasan Kurt, ani bir kararla partisinden ...
İşte 'Marka Şehir' İzmir'in öncelik listesi
“Sürdürülebilir Marka Şehir: İzmir” toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, ...
Büyükşehir'den Başbakan'a yanıt: Hibe almadık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından ...
 
Konak Çocuk Senatosu Dünya Çocuk Günü’nü mecliste kutladı
Dünyanın ilk çocuk senatosu Konak Çocuk Senatosu Konak Belediye Meclisi’ne ...
Batur’dan doğalgaz müjdesi
Narlıdere Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı, Narlıdere Akm ...
Bayraklı’dan üç mahallede kent dönüşümü hamlesi
Bayraklı Belediyesi Onur, Nafiz Gürman ve Doğançay Mahallelerinde hazine ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva