HABERLER>POLİTİKA
1 Ekim 2011 Cumartesi - 17:18

AK Parti’de tek aday baskısı sonuç verdi

Karabağlar ve Kemalpaşa ile birlikte delege seçimlerinin startını vererek kongre çalışmalarına başlayan AK Parti İzmir İl Teşkilatı’ndaki yarış devam ediyor.

AK Parti’de tek aday baskısı sonuç verdi

Fatih Yapar/Egedesonsöz- Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in ‘tek aday uyarısı’ gerçekleşmeye başladı. Oldukça parçalı yapıda olan Karabağlar Ak Parti Teşkilatı tek liste üzerinde uzlaştı. İl Başkanlığı’nın uyarısı üzerine bugün yapılan delege seçimleri tek liste halinde gerçekleşti. Mevcut İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın ağırlığının hissedildiği listede diğer adaylar, meclis üyeleri, il yönetimi ve il genel meclis üyelerinden de katkı geldi. Ortak oluşturulan liste Karabağlar’daki üyelerin önüne konuldu. Karabağlar ile birlikte delege seçimlerinin yapıldığı Kemalpaşa’da da mevcut İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar’ın listesi tek liste olarak sunuldu. Önceki İlçe Başkanı Şener Yaşar’ın görevden alınmasıyla birlikte cepheleşmenin önü kesilirken Kırkpınar’ın kongrede de tek aday olarak çıkması bekleniyor.
 
BİR KOLTUKTA BİR KİŞİ
AK Parti’de teşkilatın en tepesindeki isim olan Ekrem Erdem’in kongre sürecinde kritik uyarı yaptığı öğrenildi. Erdem, İl Başkanı Ömer Cihat Akay başta olmak üzere İzmir’deki parti üst yönetimine tek aday uyarısının ardından her makama tek kişi şartı koydu. Erdem, fikrini ortaya koyarken ilçe kongrelerinde de değerlendirmelerin buna göre yapılacağını, adayların bu doğrultuda belirleneceğini ifade etti. Erdem’in altını çizdiği kurala göre bir ilçe başkanı hem belediye meclis üyesi ya da il genel meclis üyesi olamayacak. AK Parti İzmir Teşkilatı’nda Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, Çiğli İlçe Başkanı Funda Özçoban, Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez aynı zamanda belediye meclis üyeliği de yaparken Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı da il genel meclis üyeliği görevini yerine getiriyor. Teşkilatta uygulanmaya konulacak olan yeni sistem ile iki görevi aynı anda yürüten ilçe başkanları önümüzdeki kongrelerde başkan olarak seçilirse 2014 yerel seçimlerinde görev alamayacak. Öte yandan partide yüzde 25’in altında başarı gösteren ilçelerin durumları ayrıca değerlendirme kapsamına alınacak
 
ÖZGEÇMİŞLERİ VERDİLER
Erdem’in ziyaretinin ardından İzmir AK Parti Teşkilatı’nda yaşanan hareket devam ediyor. Teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcıları ve il koordinatör milletvekillerinin değişmesinin ardından İzmir’deki tüm ilçe başkanlarından özgeçmişleri istendi. Erdem’in İzmir ziyareti ile birlikte özgeçmişlerine bir de fotoğraf ekleyen ilçe başkanları yaklaşan ilçe kongreleri sürecinde kendilerini kanıtlayacak. İl Başkanlığı’nda toplanan özgeçmişler ve başkanların parti içinde bu zamana kadar yaptıklarını anlattığı dosya teşkilatın en tepesindeki isimlerin önüne konulacak. Başta Erdem olmak üzere, parti üst yönetimi kiminle yola devam edip etmeyeceğine karar verecek. İl Başkanlığı tarafından genel merkezin talimatı doğrultusunda istenen özgeçmiş ve parti faaliyet dosyası çalışmasına bazı ilçe başkanlarının tepki gösterdiği de iddia edildi.
 
ANKARA’DA TOPLANTI YAPILDI
Yeni yasama yılının açılışı gerekçesiyle Ankara’da bulunan İzmir milletvekilleri bir araya geldi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın himayesinde kahvaltılı toplantıda buluşan milletvekili toplantısına İl Başkanı Ömer Cihat Akay da katıldı. İzmir Projeleri ve partinin stratejileri konuşulurken kongre sürecine ilişkin değerlendirmeler de yapıldı. Toplantıda, delege seçimlerinin ardından ilçe başkanlığı seçiminde bölgelere ve etkinlik alanlarına göre milletvekillerinin de görüşlerinin alınması yönünde prensip kararı alındı. Kongre sürecinde AK Parti’de teşkilat başkanı, başkan yardımcısı, koordinatör milletvekili ve il başkanı süzgecinden sonra değerlendirme sürecine milletvekilleri de eklenmiş oldu.
 
YARIMADA HAREKETLİ
Delege seçimlerinin başladığı kongre heyecanı devam eden AK Parti’de merkez ilçelerde yaşanan mücadele devam ederken Yarımada Bölgesi’ndeki hareketlilik de devam ediyor. Narlıdere’de mevcut Başkan Abdulmuttalip Savar’ın karşısına rakip listenin çıkması beklenirken adaylık için 2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı İsmail Haydaroğlu gibi isimler konuşuluyor. Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin’in karşısına herhangi bir adayın çıkması ise beklenmiyor. Öte yandan Balçova İlçe Başkanı Oktay Duru’nun karşısında yer alan yapının henüz bir isim üzerinde uzlaşmadığı da konuşuluyor. Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz daha önce adaylığını açıklarken Cingöz’ün mevcut yönetimde başkan yardımcısı olan Kadir Başlı ve ekibi ile mücadele etmesi bekleniyor.
 
Yarımada’nın en hareketli ilçelerinden biri olan Çeşme’de dengeler bir türlü sağlanamadı. Mevcut İlçe Başkanı Fatma Özen’in karşısında yer alan listeye Ömer Tütküncüoğlu, Atilla Certel gibi isimler destek veriyor. Eski Belediye Başkanı Nuri Ertan’ın da destek verdiği ifade edilen Özen’in karşısındaki yapının konumunu 2009 yerel seçimler adayı Mustafa Cenger’in tavrı netleştirecek. Urla’da eski İlçe Başkanları Latif Özkan ve Avni Keleş’in desteğini alan İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı’nın yeni yapılanmada tek liste ile seçime gitmesi beklenirken Karaburun’da ise Mevcut İlçe Başkanı Adil Soyer’in karşısında Belediye Başkan Adayı Ahmet Değirmenci’nin yer alması bekleniyor
 
ÜÇ ÖNEMLİ İLÇE
Karabağlar ve Kemalpaşa’da sandığa giden üyeler listeler ile ilgili kararını verirken AK Partililer yarın üç önemli ilçede sandık başına gidecek. Yarın Bayraklı, Karşıyaka ve Bornova’da parti üyeleri delegeleri seçerek ilçe kongreleri sürecine katkı koyacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anadolunun mozayiği 3 Ekim 2011 Pazartesi 12:29

sevgli akpartili arkadaşlar delege seçimleri bitecek ilçe kongereleri başlayacak sayın bakanlarımdan ve millet vekillerimden ve il başkanımdan tabanın ricası izmirde yerel seçimleri kazanmak için bir çalışma yapın ya değilse son delege seçimleri ortamı gerdi 2009 yaşamayalım aydın vekilim siz daha iyi bilirsiniz dost doğru söyler acıyı yaşamamak için.

Yorumu oyla      13      6  
kuzeyin yıldızı 2 Ekim 2011 Pazar 15:09

Yorumlarınızı yaparken AK PARTİ'YE ne kadar katkıda bulundunuz,Agzı olan konuşuyor.Bu konuşanların çoğu Ak Parti'nin iktitarını engellemek için çalışan kimseler idi Parti iktidar olunca Dağdan gelip bağdakini kovmağa çalışıyorlar.2002'DE Ömür Kabak hangi parti de idi,Galip Öztürk hangi partide idi,Adnan Yılmaz hangi partide idi,Bu gün kendini adam sınıfına koyup Funda Hanımı beceriksiz ve zayıf olarak görerek belki bir koltuk kapabilirmiyim diye çalışan daha son seçimde Ak Parti alehine çalışan

Yorumu oyla      13      6  
gönülden akpartili 2 Ekim 2011 Pazar 13:13

KADIN KOLU BAŞKANINI FUNDA HANIM SEÇTİRDİ NEDEN ADAY ÇIKARMADILAR KARŞISINA TEKRAR İLÇE BAŞKANI OLAYIM DİYE GENÇLİK KOLLARI SEÇİMİNDE NASIL ADAYLAR VARDI ÇÜNKÜ ESKİ BAŞKAN YÖNETİME RIZA GÖSTERMEDİ HACER HANIM OLUR VERDİ ADAY ÇIKARMADILAR

Yorumu oyla      13      8  
candan akpartli 2 Ekim 2011 Pazar 10:43

o zaman kadın kolu başkanını neden seçtiniz tekrar çiğlide funda hanım zamanında hiç kavga yoktu

Yorumu oyla      14      6  
gönülden akpartili 2 Ekim 2011 Pazar 09:11

EVET EKREM BEYİ KUTLUYORUM DOĞRU TERCİH YAPMIŞ ÇİĞLİDEDE AYNI UYGULAMAYI BEKLİYORUZ ÖĞLE HERYERE ADAY OLURUM DİYEN ZİHNİYET İSTEMİYORUZ HEM BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞ HEM İLÇE BAŞKANLIĞI HEM BELEDİYE BAŞKANLI İSTEYEN AÇ GÖZLÜ İNSANLARA FIRSAT VERİLMESİN ARTIK GENÇ DİNAMİK İNSANLARI GÖRMEK İSTİYORUZ KADAIN KOLLARINDADA SÜREKLİ KAVGA EDİLMEKTEN BIKTIK

Yorumu oyla      14      6  
özbucalı 1 Ekim 2011 Cumartesi 20:51

Buca Akpartinin eski günlerine dönemsi ve Bucada şaha kalkması için İlçe başkanı olarak Mehmet İlkbahar ismi bence oldukça yerinde, partinin kurucuları asında ve ayrıca belediyenin iç dinamiğini bilen birisi, Akpartili meclis üeyelerinin dışında şu anki mevcut ilçe başkanı Mustafa Solmaz'ın muhalefet ettiğini gördünüz mü? HAYIR? Ben şahit olmadım, varsada meclis üyelerinin "ilçe başkanı olarak albu konuyuda sen açıkla" denmiştirde öyle yapmıştır.iyi Solmaz insan fakat, siyasette sıfır.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül: Terörü kınamak bir namus borcudur
Meclis’in yeni yasama yılı bugün başlıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ...
Çiçek: Özgürlük yaşayan içindir
Meclis’in yeni yasama yılı bugün başlıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ...
Demirtaş’tan Meclis önünde ilk mesaj
BDP Lideri Demirtaş 'Meclis'in, 1922 yılındaki TBMM ruhuyla çalışmasını temenni ediyoruz' dedi.
 
AK Parti İzmir kırtasiye seti dağıttı
AK Parti İzmir İl Başkanlığının okulların açılması ile öğrencilere yönelik ...
Esad’ın Türkiye’deki malvarlığı dondurulacak
Suriye lideri Beşar Esad’ın Türkiye’de bulunan yaklaşık 500 milyon dolarlık ...
TBMM'de kritik gün: BDP'liler yemin etti
Yaklaşık 2.5 aylık tatilin ardından TBMM yeni yasama yılına başlıyor. ...
 
Tanrıkulu: Şimdi söz Türk milliyetçilerinin
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, bir haftalık İzmir programını tamamladı.
AK Parti'de kongre heyacanı başlıyor
AK Parti’de Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in ...
İmza için Sav ve Baykal da devrede
CHP İzmir’de, “üç günde 311 imza” hedefini tutturamayan muhalif il delegelerinin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva