HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2023 Cuma - 21:02

AK Parti ‘biz kullanacağız’ dedi... CHP’li üye ‘istifa’ resti çekti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 45 milyar TL’lik 2024 görüşmelerinde AK Parti ve CHP’li isimler sık sık karşı karşıya geldi. AK Partili Grup Başkanvekili Özgür Hızal ‘Bütçeyi siz hazırladınız ancak 2024’te belediyeyi kazanarak biz kullanacağız’ çıkışında bulunurken, CHP’li Meclis Üyesi Şamil Sinan An ise “CHP kazanamazsa CHP’den istifa edeceğim. Eğer AK Parti bu yerel seçimleri kazanamazsa siz de AK Parti’den istifa ederek siyaseti bırakacak mısınız?” ifadelerini kullandı.

AK Parti ‘biz kullanacağız’ dedi... CHP’li üye ‘istifa’ resti çekti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 6’nci oturumu geçekleştirildi. Kültürpark içerisinde yer alan Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen oturuma Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

Meclisin oturumuna ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçe görüşmeleri tartışmaları damga vurdu.

KÖKLÜ: KAZANMAYA İDDİAN VARSA
Bütçe görüşmeleri ile ilgili ilk olarak söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Bülent Köklü, "Geçtiğimiz 2 meclis ötesinde 4 yıllık performans ile ilgili bütçemizde İzBB'nin neler yapıp yapmadığı konuşmalar yapıldı. Bu nedenle ben ilk olarak şunları söylemek istiyorum; Bütün bütçeler ülke yönetimi ile alakalıdır. Bu mecliste yaşamadığımız şey kalmadı. Salgın, sel, deprem felaketlerini yaşadık. Bu süreçte İzBB Tunç Başkanımızın başkanlığında bir çok yaraya merhem olmaya çalıştı. Depremin yapması gereken şeyleri doluda İzBB yaptı. Sel felaketi salgın derken mecliste bir çok genelge ile tüm belediyeler gibi bizim belediyemiz de bazı gelirlerinden vazgeçmek, bazılarını ötelemek, bazılarında yüzde 50 indirim yapmak zorunda kaldık. Herkesin evine kadar sağlık hizmeti verdi, gıda hizmetinde bulundu İzBB. Bu süreçte devlet ne yaptı? İzBB maskeyi en kısa sürede vatandaşlarla buluşturdu. Sonuçta ülkede yavaş yavaş ekonomik krizler yaşanmaya başlandı, yeni maliyet politikaları uygulanmaya başlandı. Faiz politikası başkanlığı. Faiz düşürülmeye başladı ve kur ne hale geldi. Kurun dövizden kaynaklı borçlu olan kişilere ne kadar zarar verdiğini görüyoruz. Paranı değer kaybını göreve geliş zamanımızdaki kurdan görebilirsiniz. Bütçesini yapan İzBB her zamanki gibi gerçekçi ayağı sağlam bütçeler yaptı ki gerçekleştirme oranları yüzde 95'lik oranlar ulaşmış durumda. İzBB tüm bunların üstesinden gelirken yardımlarına devam etti. Yaşanan ekonomik sorunlar sonrası ek bütçeler yapılmaya başlandı. İzBB 252 milyon TL'lik bütçe ile yönetilirken, 2,5 milyar TL'lik bütçeler ile yönetilmeye başlandı. Bunun için ekonomi ne kadar büyüdü sözleri söylendi ancak bu onu değil, paranızla ne kadara satın alabileceğinizi gösterir. Bu büyüme değildir. Böyle bir durumda yapılanlara baktığımızda İzBB zoru başarıyorlar. Ek bütçelerden sonra yeni bir sistem başladı. Faiz artırımı kararı alındı. Enkaz devraldık toparlaması güç olacak dendi... Samimiyetin olmadığı bir yerde hiçbir şeyin oluşması mümkün değil. Özgür Bey bütçeyi biz kullanacağız ancak hayır diyeceğiz dedi. Kazanmaya iddian varsa buradaki bürokrat arkadaşların hazırladığı bütçe bu. Buradaki bürokratların hazırladığı için bir kere evet demeniz lazım” diye konuştu.

KAZANOĞLU: AK PARTİ VE CHP ARASINDA FARK YOK
CHP’li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu ise AK Parti’ye ‘oybirliği’ çağrısında bulunurken, “Bütçe hakkında konuşma yapmak istedim ancak bana göre bütçe dediğimiz niyet. Bunu uygulayacak insan önemli. Samimiyet var mı yok mu ona bakıyorum ben. Mühim olan parayı harcayacak insanların düzgün ve iyi olması. Samimiyetin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Arkadaşların söylediği şeyler çözülebilecek konular. İzmir'de AK Parti ve CHP arasında çok büyük fark da yok. Birbirinden çok geçişler var. Ben emeğe çok saygı gösteririm. Bürokrat arkadaşlarımızın gösterdiği emek benim için çok değerlidir. Yusuf arkadaşımız çalışmış bavul almış, soda almış... Bu bir emektir. Ben sinirlenmedim onda hiç çünkü eke var. Hüsnü Boztepe'nin gidip Bergama'ya gidişi... Bizim önce emeğe saygı göstermemiz lazım. Bu bütçe bir planlamadır. Bir de iddianız da var. Dönüp bir anket yayınlıyorsunuz. Benim buradan aldığım şu; Tunç Soyer'in aday olduğu seçimde AK Parti kaybedeceğini biliyor. Bunun altyapısını hazırlıyorsanız burada hatanız var. AK Parti ne yazık ki her zaman olduğu gibi emeğin karşısında bir siyaset belirliyor" dedi.

BOZTEPE: İZMİR'DE ŞEHİRCİLİĞİ UNUTTUK
Söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe kentteki plansızlığa dikkat çekerken, "5 yıla yakındır bu mecliste hep beraber görev yapmaya çalışıyoruz. İyisi kötüsü ile süreci geçirdik. Kimseye suçlamada bulunmadık kötü söz söylemedik. Burada Murat Bey ve Bülent Bey genel siyaset yaptı ancak biz siyasete girince durdurmaya çalıştılar. İnsanlar kolay kolay sokakta memnun değildir. Ancak anketlerde oranların düşük çıktığını görüyoruz sizin adınıza.  Sizin bundan sonraki görev yapacağınız süre 4 ay. Ben merak ediyorum, 2019-2024 yıllarında bizim plan yapıp da  bugüne kadar uygulamaya geçen 1 plan yok. Bu kentle ilgili 2019 yılında İzmir yenilenecek dediniz. Bunların hiçbirini yapamadık. Ben sizi sadece tek başınıza suçlayamam. Burada İzmir'deki kadrolardan, İzmir Türkiye'nin 3’ncü büyük şehri. Siz de bu şehrin belediye başkanısınız. Ancak bu kadar tarihe sahip olan ülkenin parlayan kentinin aynı seviyede bir şehircilik politikasına sahip olmadığını görmekteyiz. Kentin yüzde 60'ından fazlası gecekondu. 1985 yılında yapılmış her türlü bitişik nizam planlarda sıkışıp kaldık. Bu kentin asıl sorunu yapışık nizam bina sistemi olmuştur.Biz İzmir'de sanki şehirciliği unuttuk. İzmir'in sağlıklı bir kent planlamasına ihtiyacı var. Bu kentin gelişim alanlarına ihtiyacı var. Kentin deprem riski bulunmayan alanları yapılaşmaya kapatıp, Bayraklı gibi riskli alanda emsal artışları veriyoruz. Bu artışı Bayraklı'da verip yan sokaklarında Karşıyaka ve Bornova'da vermedik. Kentleşme ile ilgili 1980'lerden sonra özellikle gecekondu konuları daha gündemdeydi. Çok çarpık bir kentleşme mevcut. İmar Komisyonu'nda 2 bin 400'e yakın konu görüşmüşüz 750 tanesini oy birliği ile reddetmişiz. 150-200 arasında oy çokluğu ile geçirmişiz. Foça'da bir ekokent adı altında bir yapılaşma var. Buna lütfen dur deyin. 510 dönem yer katlediliyor. Burada 75 dönüm belediye hizmet alanı olarak bir yere vermiştiniz. Ancak buradaki olay çok farklı. Burada plan yok ama 510 dönüm arazi... Burada bir çevre katliamı var. Biz bugüne kadar hiç kimseye menfaat sağladınız demedik. Çöp konusunda İzBB olarak biz hata yaptık sadece Menderes'in peşine düşerek. Yönetici olarak bunların alternatiflerini koyabilirsiniz. Bunu koymadığınız için Harmandalı'da vahşi depolama devam ediyor. İzBB Başkanı olarak lütfen daire başkanlarını toplayarak söyleyin ve bu kent 31 Mart 2024'e kadar bu arkadaşlarınız meclis üyesi ve sizler de bu kentin belediye başkanısınız" ifadelerini kullandı.

ÖZUSLU: ZAMANINI VERMEK ZORUNDA 
Söz alan CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Özuslu, "Kamuoyu anketleri yapılır yayınlanır. İzBB’de de kamuoyu anketleri yayınlanabilir. Ancak meclisimiz halka açıktır. Bir arkadaşımız anketten söz edecekse kimin yaptığını, örneklemesini, zamanını vermek zorundadır" diye konuştu.

ÖZKUL: KEMALPAŞA İZBB TARAFINDAN UNUTULDU
AK Parti Meclis Üyesi Çile Özkul ise ilçesi olan Kemalpaşa'nın sorunlarını dile getirirken, "Kemalpaşa’da yer altı otopark çalışmaları planlanmaktadır dedi Bülent Köklü bey. Ben kendi ilçemdeki sorunları dile getirdim.Benim ilçemde otopark ciddi bir sorun. Bülent Bey bunu sıkıştırarak söyledi ama bizim için önemliydi. Planlama aşamasında demek şehrimize yapılan acımasızca bir söylemdir. 4,5 yıldır ilçemizde defalarca tartıştık. Otoparkın yapılması için bir çok kez sözlü ve yazılı talepte bulunduk. Ancak görülüyor ki bunca zamandır planlama aşamasında kalmış. Yapılmayacak bir şeyi yapılacakmış gibi söylemek doğru değil. Büyükşehir sorumluluk alanında olan tüm çalışmalar tozlu raflara kaldırıldı.Ülkemizde deprem oldu, bununla ilgili Büyükşehir Belediyemiz önemli çalışmalar yaptı ancak Kemalpaşa'da bir şey yapılmadı. Şehrim Kemalpaşa merkeze çok yakın olmasına rağmen İzBB tarafından unutulmuştur” ifadelerini kullandı.

PARLAR:  2024 YILINDA KAÇ PARA AYRILACAK
CHP'li Meclis üyesi Ozan Parlar, yol kazalarının olabileceğini belirtirken, "Gelecekteki yöneticilerimizin bütçesine karar vermek kolay bir şey değil. Ancak yaptıklarımızn devamı anlamında sürdürülebilirliği olan projelerimiz var. Tabii ki bazen yol kazaları rastlanıyor. 6 Şubat depremi bunlardan biriydi. İzBB çok hızlı çalışma temposu oluşturur dirençli bir kent yaratmak için neler yapılabilir diye çalışmalarını tek başına yapması mümkün değildi. Bina envanteri çalışmaları başlatıldı. Bunun için  en yoğun olan kent merkezinde başlatıldı. Havagazı olarak bilinen bir mekan var. Orada yapılan etkinliklerle halka açık etkinliklerin yapıldığı bir yer. Bu tür değerler dünyada da koruma altına alınarak kültürel yapılar için kentte yaşayan insanlara bırakılıyor. Aynı elektrik fabrikası gibi. Burası İzmirlinin malıdır. İzmir'de yaşayan hemşehrilerimizin kullandığı, bugün de İzmirlilerin tasarrufunda olması gereken bir yerdir burası. 5 yıl önce bir ihale ile İzBB almıştı burayı ancak hala verilmiyor burası. Anlaşılır değil. Siyaset üstü bir konu bu. Merkezi iktidarın buradaki temsilcileri de iktidara iletirse bunu önemli bir çalışma olacaktır. Halkapınar Otogar metrosu... Otogar 30 yıldır orada. 10 yıldır a metro gündemde. 2023 yılında metro hattına merkezi hükümetin ayırdığı ödenek 3 bin TL. sanırım bir takım elbise kadar bir para ayrılmış. Merak ediyoruz 2024 yılında kaç para ayrılacak" dedi.

DEMİRCİOĞLU: TUNÇ SOYER’İN DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Menemen’den örnek vererek bütçeyi eleştiren AK Parti Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, “Geçtiğimiz 5 yıla bakınca Tunç Başkanın da öğretmenler günün kutlamak isterim. 5 yılda bize öğrettiği çok şey var. Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birini nasıl yöneltilemeyeceğini, altyapı probleminin şehri nasıl çıkmaza sokulduğunu, gençlerin geleceğinin bir asansör kabinine sığdırılamaması gerektiğini öğrendik.  Okul döneminin sonuna geliniyor, sizlerde karnenizi bizler SMS yolu ile gönderdiniz bende bunu değerlendireceğim. Karnenin içinde yüzde 87 gibi şişirilmiş bir oranla karşılaştık  2018 yılında başlayıp 42 ay içinde bitecek diye iddia edilen Narlıdere Metrosu hala tamamlanamamış durumda. Trafik yer altına alınacak  yeşil alanlar oluşturulacak iddianız vardı ancak karnenize baktığımızda bunu başaramamışsınız.  Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında mutfağı toparladık salonda yemek vereceğiz demiştiniz. 30 Ekim 2020 'de büyük bir acı yaşamıştık. Konak meydanında bulunan ana binamızda yıkılmıştı.  İçerisinde bulunduğumuz salonu Büyükşehir Belediyemiz 2 yılda yapabildi. Göçebe vatandaşlar gibi salondan salona koşturduk. Göreve geldiğinizde İzmir’i denizle buluşturma iddianız vardı. Peki bizler ne yaptık? 65 mahallesi bulunan Menemen Belediyesi olarak toplam 30 halı sahayı yaptık.  İzmir’in gençleri 1294 mahallede halı sahayı çok fazla hak ediyor.  Çok çalışmadan sadece vaat vererek işlerin yürümeyeceğini sizlerden öğrendik. İzBB ile menemen bütçesini karşılaştıracak değiliz ancak sizlere örnek olsun diye bunları söylüyoruz. Ufkumuzu geniş tutmamız lazım" diye konuştu

AN: İZMİR DÜNYADA VİZYON BİR ŞEHİR OLUYOR 
CHP’li Meclis Üyesi Şamil Sinan An Büyükşehir Belediyesi'nden herkesin gurur duyacağını beilrtirken, "Benim hayat felsefem şudur her şeyden önce sevgi ve saygı önemlidir. İzmir kenti hep buna layık olmuştur. İzmir kenti hep sevgi, saygı ve adaletle yönetilsin diye düşünüyorum. Gerçekleri çarpabilirsiniz, saklayabilirsiniz nacak gerçeklerin bir özelliği vardır elbet ortaya çıkar. Ben aksilik olmazsa pazartesi savcılığa şikayette bulunacağım. Bu mecliste gerçekliği yok etme konusunda uzman bir arkadaşımız var Sayın özgür Hızal. Bununla ilgili bir yol almamız gerekir. Bu bütçeyi biz uygulayacağız diyor Özgür Bey. Demek ki bütçe uygulanabilir güzel bir bütçe.  Ben önümüzdeki yerel seçimlerde İzBB’de tekrara CHP kazanacağına kendim gibi inanıyorum. Eğer CHP kazanamazsa CHP’den istifa edeceğim. Eğer AK Parti bu yerel seçimleri kazanamazsa sizde AK Parti’den istifa ederek siyaseti bırakacak mısınız? İzmir halkı tüm gerçekleri görüyor. Sosyal demokrat belediyecilik örneğini İzmir'de vermeye devam edeceğiz. Kemalpaşa AK Parti tarafından yönetiliyordu, AK Parti o kadar çok bisiklet yolu yaptı ki... Siz 1 metre bisiklet yolu yaptınız mı? İzBB bu bütçesi ile tüm İzmirlilerin yüreğine su serpmiş ve tekrar gelirse ne yapacağını tüm vizyonu ile göstermiştir. Genel siyasete baktığınızda halk yapılanlardan ne kadar memnun? izmir dünyada vizyon şehir oluyor, olmaya da devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden herkes gurur duyacak" ifadelerini kullandı.

YILDIZ:  İZBETON REZALETİNİ 3 HAFTADIR KONUŞUYORUZ
AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız Sayıştay Raporları'na dikkat çekerken, "Biz 4,5 yıl boyunca mesele İzmir ise siyaset yapamayacağız dedik ve yapmadık. Biz konuların doğruluğunu araştırarak buralarda konuştuk.  150 yılı geçmiş kadem tarihinde inanılmaz vizyon olmuş kentin önünü açmış belediye başkanları oldu. Bunlardan biri İstanbul’dan gidip bir yer satın aldı. O vizyona sahip belediye başkanından sonra yıllarca o arazi orada unutuldu, işgalciler oldu. Hala Sayıştay raporlarına konu olan bir yer.  Üzerlerinde işgalci dükkanlar var. Yani yapı kayıt belgesi üzerinde orayı satın almaya çalışan işgalciler oldu. Bunları yapamadığınız yerde Gençlik ve Spor Bakanlığımız İzmir’de 35 bin yatak sayısına çıkardı İzmir deki yurt sayısını. Biz bu kentin temel sorunları ile ilgili yatırımlarınızın yüzde 15 civarında olduğunu söylüyoruz. Bitmeyen opera binasını gördüğümüzde İzmir'de kültür sanat yaptık demenizi uygun görmüyorum. Paranın satın alma noktasında baktığınızda siz 200 milyar TL'ye yakın para kullanıp opera binasını bitiremiyorsanız sanattan bahsederken aynaya bakmanız gerekir. İzmir'den toplanan vergiler 138 milyar TL. Bunun 60 milyar TL'si sigara fabrikasının İzmir'de olmasından kaynaklı. Bunu düştüğünüzde toplanan vergi 77 milyar TL civarında. biz geçen sene bunun 26 milyar TL'sini direkt büyükşehir belediyesini almışız. Sonra ne olmuş? Sadece Milli Eğitim'de son 5 yılda 116 okul bitirmişiz, 70 okul yapmaya devam ediyoruz 25 okulun ihalesini yapmışız 40 okulun ihalesini hazırlıyoruz. 5 bin 498 dersliği hükümetimiz yapmış.  Bu meclis kürsüsünde son 3 aydır İZBETON rezaletini konuştuk. Bunu her seferinde belgelerle ortaya koymuş olmamıza rağmen Sayın Aydın ıskaladı. Ben hukukçu değilim. Sayıştay Uzmanı da mı bilmiyor? Sayıştay’ın İZBETON raporunu okuyun. İşçinin çalışma sürecinin aşıldığını yazıyor, doğrudan alımlarla işi 3’e parçaladığınız yazıyor. İZBETON rezaletinin..." ifadelerini kullandı.

Yıldız'ın sözünü kesen Başkan Soyer, "Burada olmayan bir genel müdürüne yönelik sözlerinize dikkat edin" diyerek uyarıda bulundu.

Sözlerine devam eden Yıldız, "Bütçesini bu belediyede sermaye artışı verilen belediyemize ait bir şirketin uygulamaları ile ilgili maalesef Sayıştay raporlarına kon  olmuş eylemleri ile ilgili konuşuyorum. 2021’in mayıs ayında İzBB İzmir depreminden sonra Tunç Soyer'in iyi niyeti sonrası bir okul yapayım demiş. 2023'ün sonunda 2024'te eğitime açıyoruz dediniz. Okulun hala temeli yok. Sayıştay raporu kendi maaş artışını genel kurul kararı olmadan, İzBB meclisimizin bütünü ile ilgili belediyemizin adına taşıyacak okulunu bitiremeyeceksiniz... Sayıştay raporunda yazılan belgeler bizim söylediğimizden eksik mi fazla mı? işçinin çalışma izninin sonuna kadar zorladığınız hangi sosyal belediyecilik. Genel Kurul ile arttırmanız gereken huzur hakkını yönetim kurulunuzca arttırıyorsunuz. Ben bu belediyenin performansından da  başkanın ortaya koyduğu performanstan da memnun değilim.  Biz ne getirilirse çözmeye varız.  Sadece Çiğli'ye gidip resim çeken değil, Ankara’ya grupça giden bir AK Parti grubu var. Benim söylediğimin içinde hamaset, siyaset var mı? Biz her yağmurda felaket senaryosu mu yaşayacağız? Yeşildere EXPO ile ortadan kaldıracağınız. Laleli Mahallesi'ne davet ediyorum sizi" dedi.

ÇAMUR: KAPISINI ÖNÜNÜ SÜPÜRMEYENLER…
CHP Grup Sözcüsü Gamze Gül Çamur iddialara yanıt verirken, “4,5 yıldır bu görevi yapıyoruz. Ben 4,5 yıldır şunu hala alışamadım… Kendi kapının önünü süpürmesi gerekenler bize süpürge uzatıyorlar. Bu anlaşılması zor bir durum. AK Parti Grup Başkanvekili ile beraber diğer iktidar partisi mensubu arkadaşların konuşmalarını dinledim. İzmir siyaseti diye bir şey vardır. Hangi gruptan olursak olalım hepimizde burada yetiştiğimiz için İzmirli duruşu sergilediğimiz ve bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızın yönetiminde daha demokrat şeffaf bir yönetim anlayışı yaşıyoruz. Sizler sürekli iğneden cımbızla çeker gibi sürekli olumsuz konuları çekiyorsunuz. İzmirli zaten neyi ne olduğu biliyor. Sel oldu deprem oldu trafik sıkıştı... Bu sadece İzmir'in sorunu değil ki. Dünyanın tüm büyük kentlerin yaşadığı sorunlar var. Bunlar elbette çözülebilir. Ben Gamze Gül Çamur olarak sizlerin bağırarak konuşmamızdan hiçbir şey anlamıyorum. Sayın Grup Sözcüsünün bağırarak başımıza kakmaya çalıştığı bağırtılarından sadece ben neyi yaptığını yapmadığını anladım. Bizim adımıza ne çalışmalar yapmış duymadım.Burası İzmir, burada üslup var. İktidar olduğumuz yerde muhalefet gurunun burada konuşacak yüz bulamamsı gerektiği anlamına geliyor. Ben böyle bir bütçe yapmışken komşumun yaptığı bütçeyi olumsuz eleştiremem. Bir CHP’li olarak nezaketimi her zaman koruduk. Nezaketen sustuk başkanımıza ağza alınmayacak sözler edildiğinde bile.. Benim söylediklerim asla hakaret değildir” diye konuştu.

 
Muğla'da 16 yaşındaki çocuk vahşeti... Annesini bıçaklayarak öldürdü!
 
AK Partili Saygılı'dan Soyer'e 'soruşturma' tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eleştirmen 24 Kasım 2023 Cuma 21:56

Boşuna uğraşlar. Tunç yine CHP GM den aday gösterilecek. İkinci dönem şansı tanınacak. Sadece Kemal Kılıçdaroğlu''dan kalan kırıklar temizliği süreç.

Yorumu oyla      4      3  
İzmili 24 Kasım 2023 Cuma 21:43

Sayın Hızal istifa edemez.Çünkü Akp'de istifa edilemez. Görevden affı istenir. Hahaha.

Yorumu oyla      4      3  
24 Kasım 2023 Cuma 21:40

Neyse ki bütçeyi CHP hazırlıyor, yoksa metrolara sembolik bütçe koyarlardı.

Yorumu oyla      4      3  
24 Kasım 2023 Cuma 21:33

Türk lirasının alım gücünü bitirenler belediye eleştiriyorlar

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Engin öğretmenlerle bir araya geldi
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Nar ...
Başkan Soyer duyurdu: İzmir ünlü seyahat rotasında yerini aldı!
Seyahat rehberi olan Lonely Planet, 2024 yılında gezilmesi gereken şehirler ...
Grup Başkanvekillerinden dikkat çeken açıklamalar… Gündem 45 milyarlık bütçe!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 45 milyar TL’lik 2024 görüşmeleri karşılıklı ...
 
Öğretmenler Günü Aliağa’da kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen unvanını kabul ettiği tarih ...
Başkan Soyer'den bir tepki daha: İdam sehpasına çıkarsalar da aynı şeyi söyleyeceğim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e açılan soruşturmalar nedeniyle ...
Çiğli'de öğretmenlere anlamlı hediye
Çiğli Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçedeki devlet ...
 
Başkan Selvitopu Öğretmenler Günü'nü kutladı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 24 Kasım Öğretmenler Günü ...
Soyer: Botanik EXPO’yu fırsat olarak kullanalım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ...
'Alia Atlı Spor Kulübü Binicilik Eğitimleri' başlıyor
Aliağa Belediyesi’nin Çaltılıdere Mahallesi’nde projelendirdiği ‘Alia ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva