HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2016 Pazartesi - 12:13

Erdoğan: Başkan yerde o bürokratı 1 gün bile...

Erdoğan, MİT TIR'ları davasını izleyen konsoloslara da tepkisini sürdürdü: "Hala ülkemizde görevini sürdürebiliyorsa bizim alicenaplığımız, misafirperverliğimiz sayesindedir. Başka bir yerde bir gün bile barındırmazlar."

Erdoğan: Başkan yerde o bürokratı 1 gün bile...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Harp Akademileri’ni ziyaretinde tören mangası karşıladı. Mangayı selamlayan Erdoğan, daha sonra şeref defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da yer aldığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezinde kuvvet komutanları ve subaylara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yılın temmuz ayından bugüne kadar 215’i asker, 133’ü polis, 7’si korucu olmak üzere 355 şehit verildiğini söyledi.

Erdoğan,  şöyle konuştu: “Hamdolsun, şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz. Aynı dönemde, yurt içi ve yurt dışında toplam ölü, yaralı, yakalama olarak 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi. Ama bu durum, şehitlerimizin acılarının yüreğimizi daima yakmaya devam edeceği gerçeğini değiştirmiyor. Biliyorsunuz, bizim milletimiz için 'asker millet' derler. Tarih boyunca, hep askeri başarılarımızla, mücadeleci yönümüzle, kabımıza sığmayıp sürekli yeni arayışlar içinde olmamızla ön plana çıkmış bir milletiz. Devlet kurmak, devleti büyütmek, devleti yaşatmak konusundaki maharetimizi, Cumhurbaşkanlığı forsumuzu sembolik anlamlarıyla çevreleyen yıldızlarımız açıkça ortaya koymaktadır.”

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yaşanan gelişmelere kayıtsız kalamayacağını dile getiren Erdoğan, “Gönül bağımızın olduğu coğrafyaların hiçbirine kayıtsız kalma hakkına sahip değiliz. Mesela Balkanlar'da yaşanan hiçbir hadiseyi bizim görmezden, duymazdan gelme, arkamızı dönme imkanımız yoktur. Aynı şekilde Ortadoğu’daki, Kuzey Afrika’daki, Kafkasya’daki gelişmelere uzak kalma lüksümüz bulunmuyor. Ata yurdumuz Orta Asya’daki, kalpleri bizimle çarpan Afrika’daki, Güney Asya’daki kardeşlerimizi mahzun bırakamayız. Öyleyse, tarihin üzerimize yüklediği bu sorumluluğun gereğini hep birlikte yerine getireceğiz” diye konuştu.

"ÖZGÜRLÜ-GÜVENLİK DENGESİNİ EN SAĞLIKLI KORUYAN ÜLKEYİZ"
Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen terör saldırıları veya ortaya çıkan tehditlerin, ülkeleri çok ciddi tedbirler almaya yönelttiğini görüyoruz.Bu tedbirlerin tamamıyla ilgili temel eleştiri, özgürlük-güvenlik dengesinin, özgürlükler aleyhine bozulduğu yönündedir.Açık konuşmak gerekirse, tüm bu fotoğraf içerisinde, özgürlük-güvenlik dengesini en sağlıklı koruyabilen ülke, Türkiye’dir. Çünkü biz vatandaşlarımızın özgürlük alanını değil, teröristlerin hareket alanını kısıtlamak için çalışıyoruz. Aldığımız tedbirler hep bu amaca yöneliktir. Bununla birlikte, hala sıkıntı çektiğimiz hususlar da yok değil. Örneğin, terörü kutsama, teröristi yüceltme, terör eylemlerini meşru gösterme özgürlüğü benim içime bir türlü sinmiyor. Türkiye’de bölücü terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine yapılan güzellemelerin bir benzerini, Batı’da, o ülkelerde faaliyet gösteren terör örgütleri için yapın, görün bakın başınıza ne geliyor?

"O BAŞKONSOLOS HALA GÖREVİNİ SÜRDÜREBİLİYORSA..."
Bir ülkenin başkonsolosu, kalkmış, casusluk suçundan yargılanan bir gazetecinin davasına destek olmaya gidiyor, yetmiyor bir de kendisiyle yanak yanağa fotoğraf çektirip yayınlıyor. Bununla da yetinmiyor, sosyal medyada 'Türkiye’nin nasıl bir ülke olmak istediğine karar vermesi gerektiği' gibi, haddini aşan ifadeler kullanabiliyor. Bu kişi, hala ülkemizde görevini sürdürebiliyorsa, bizim alicenaplığımız, misafirperverliğimiz sayesindedir. Başka bir yerde, bu tür davranışlar sergileyen diplomatları bir gün bile barındırmazlar.

"HÜKÜMETİN TERÖRİZMLE MÜCADELE GÖREVİ VAR"
Biz, teröristlere ve onlara her türlü desteği sağlayan iç ve dış tüm güçlere rağmen, demokrasiden, hukuk devletinden, insan haklarından taviz vermeden yolumuzda yürümeyi sürdüreceğiz. Bunun için kimsenin telkinine, dayatmasına ihtiyacımız yok. Biz bunu, başkaları istediği için değil, milletimiz buna layık olduğu için yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Bilindiği gibi güvenlik güçlerimizin görevi teröristle mücadeledir. Ama hükümetin, devleti yönetenlerin bir başka vazifesi daha vardır, o da terörle, terörizmle mücadeledir.”

 

 
Tek katlı ev kül oldu!
 
‘Adliyenin yeni başkanı’ konuştu: Devrim olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yiğit İzmir’in teşvik sorununu Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Yiğit, ekonomik ve sosyal potansiyelinin tam anlamıyla ...
Aksünger’den ‘Zarrab’ mesajları: Olmayan saçlarımı yolacaktım!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, işadamı Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasına yönelik ...
Sendika başkanları Kılıçdaroğlu’ndan ne istedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sendika başkanları ile bir araya ...
 
Kaya’nın yeni hedefi Pekdaş: Terörle arasına mesafe koyamıyor!
EGİAD Başkanı Seda Kaya’ya çıkışıyla gündeme damga vuran AK Parti İzmir ...
Yüksel’den Düzce’deki saldırıya sert tepki
CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’a ...
Kalkan’dan teşkilata 2019 talimatı!
Kalkan, ilçe teşkilatlarına, "İlçelerde ki eksiklikleri raporlayın. Bizler ...
 
Çıray: Her iki partide de yeni lidere ihtiyaç var!
CHP İzmir Milletvekili gündemi değerlendirirken çarpıcı mesajlar verdi. ...
Manisa'da CHP'den teröre lanet yürüyüşü
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, son zamanlarda yaşanan törer olayları ...
CHP'li Böke: Bu bir adli olay değil, siyasi saldırıdır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP İl Başkanı'na yapılan ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva