HABERLER>GÜNCEL
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 17:37

Şehit itfaiye erinin kızına Kocaoğlu vefası

İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki kapı imalathanesinde 3 ay önce tiner patlaması sonucu çıkan ve 4 işçinin hayatını kaybettiği yangını söndürmeye çalıştığı sırada şehit olan itfaye eri Ozan Avşar'ın eşi Gizem Avşar'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sahip çıktı.

Şehit itfaiye erinin kızına Kocaoğlu vefası

İZMİR - Geçen 16 Nisan'da ön tarafı Yeşillik Caddesi'ne bakan, arka tarafı ise 5900 Sokak 14 numarada bulunan, Şafak Odabaşıoğlu'na ait 'Odabaşı Kapı' adlı işyerinde patlama meydana gelmişti. İşyerindeki tinerin buharlaşıp sıkışmasıyla meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın, yandaki parke dolu depoya sıçradı. Yangına müdahale eden ilk itfaiye ekibindeki görevlilerden, Tancu Kardaş (41), Ozan Avşar (35), Mustafa Anşin (50) söndürmeye çalıştıkları istifli parkelerin devrilmesiyle yaralandı, Hakan Çöplüoğlu (41) ve İsmail Çağlayan (32) da dumandan etkilendi. Ozan Avşar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Enkaz altından cesetleri çıkartılan işçilerden Mustafa Kurt ve Harun Cirit İzmir'de, Yener Erbaş ile Mustafa Demirala ise Gaziantep'de toprağa verildi. Olayın ardından sevk edildiği Adliye'de çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan işyeri sahibi Şafak Odabaşıoğlu, savcının itirazı üzerine tutuklandı. Odabaşıoğlu'nun yargılanmasının devam ettiği bildirildi.
 
İşyerindeki çalışmalarını ve incelemelerini tamamlayan İtfaiye Daire Başkanlığı, patlamanın, kapı imalathanesinde kullanılan tinerin buharlaşmasının ardından oluşan gazın, statik elektrik ya da çeşitli yanıcı maddelerle birleşmesiyle meydana geldiğini açıkladı.
 
İTFAİYE ERİ ARKEOLOJİ MEZUNUYDU
Arkeoloji mezunu olmasına rağmen iş bulamadığı için itfaiye eri olan Ozan Avşar da İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki törenin ardından toprağa verildi. Ailesi, öğrencilik yıllarından itibaren arkeolojik kazılara meraklı olan Avşar'ın, itfaiye eri olmasına rağmen sık sık kitaplarını okuyup bilgilerini tazelediğini, kazı çalışmalarına katılmayı çok istediğini dile getirdi.
 
TÖRENDEKİ SÖZÜNÜ TUTTU
Şehit itfaiye eri Ozan Avşar için düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ozan Avşar bilmeli ki kızı, eşi ve ailesi bizlere emanettir" dedi ve bu sözünün arkasında durdu. Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla, belediye görevlileri Ozan Avşar'ın eşi Gizem Avşar'la bağlantıya geçti. Şehit eşinin görev yaptığı İtfaiye Daire Başkanlığı'nda çalışması planlanan Gizem Avşar'ın, kimya eğitimi aldığının öğrenilmesiyle de belediyeye ait başka bir birimde işe başlamasına karar verildi.
 
Gizem Avşar, bünyesinde Doğal Yaşam Parkı'ndan ilaçlama faaliyetlerine, kıyı temizliğine kadar geniş bir çalışma alanı bulunan Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı'nda kısa süre önce göreve başladı. Avşar'ın, aldığı eğitim doğrultusunda başkanlık içerisinde görevlendirileceği öğrenildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıraç: AB projelerinin takipçisiyiz
İzmir Valisi Cahit Kıraç, resmi kurumlar olarak Avrupa Birliği projelerinin ...
Norveçliler İzmir’de şifa arıyor
İzmir Balçova Termal A.Ş. Genel Müdürü Turabi Çelebi, İsveş, Danimarka, ...
İzmarit avcıları iş başında
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev yapan motosikletli timler, ...
 
Torbalı'da sürücü dehşeti: 1 ölü
Torbalı’da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü kaldırıma oradan da ...
İÜ'den 6 yeni bölüm
2011-2012 akademik yılına 1 yeni fakülte ve 6 yeni bölüm ile hazırlanan ...
RTÜK üyesi Akman gözaltına alındı
RTÜK eski başkanı Zahid Akman'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ...
 
‘Pasif görev ya da emeklilik’
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kanunu hatırlatarak basına yansıyan ...
Dolmuşa binmesi yasak
Torbalı’da oturan ve Selçuk Dolmuşçular Kooperatifi’nde şoför olarak çalışan ...
İnternet ilanıyla dolandırdı
İzmir'de, internet sitelerine satılık araç, cep telefonu ve bilgisayar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva